DocPL Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Witam. Wreszcie zebrałem się postanowiłem pokazać swoje stare WC i projekt nowego. Stare WC miało w sobie : Blok na CPU Cool Cases CCR v2, VGA Cool Cases CCR v9 i NB też Cool Cases w zasadzie to identyczny spód jak ted na VGA a różnica była tylko w innym topie z pleksy. Pompka to Hydor L20 a chłodniczka Black Ice Pro , zbiornik wyrównawczy zajmował 2 zatoki na HDD (tak w zbiorniczku z DD). Całe to ustrojstwo chlodziło (całkiem dobrze) Athlona 2600XP@11,5 x 200, Radeona 9600Pro i NB z MSI z płyty jak w podpisie a całość była upchnięta w obudowie Thermaltake Lanfire VM2000A. Poniżej fotki: Wraz ze zmianą karty grafiki na Radka 9800Pro korzystając z okazji wymieniłem Bloczki z CPU na Uriela v2 a na grafę poszedł Abadon reszta pozostała bez zmian. Pewnego miłego dnia pękł mi top na Urielu i musiałem zdjąć całe chłodzenie. Aktualnie komp działa na AC we wnęce biurka w luźnych częściach i zabrałem się za projekt nowego WC. Częśc z was pewnie pamięta topic o Puszce z Tesco przerobionej na własnej roboty rezerwuar: Korzystając z okazji postanowiłem więc przerobić swoje WC i zrobiłem taki projekt: 1-Uriel v2, 2-Abadon GPU, 3-Atira NB, 4-Nagrzewnica Kadett, 5-Hydor L30, 6-Zbiornik własnej roboty Przerobiłem starą budę AT (skracając ją o 1/3 wysokości) włożyłem do niej chłodniczkę od Kadeta , pompkę Hydora L30 i rezerwuar aktualnie całość wygląda tak: Bloczki jakie będą na nowym WC to jak widać Uriel v2 (z własnoręcznie dorobionym topem z pleksy) Atira (NB), i Abadon (GPU). Ciekaw jestem co o takim projekcie sądzicie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Ladnie sie zapowiada. Czekam na finisz. Pamietaj tylko zeby zadbac o dobry przewiew na nagrzewnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Bardzo fajne.. Gdyby tylko mozna bylo zobaczyc foty wewnatrz budy przy normalnym oswietleniu... Bloczki oczywiscie home made ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma3ek Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 pomysł bardzo mi się podoba :) rezerwuar też :) natomiast IMHO Xaser nie pasuje do takiego moda :-| ale za pracowitość i pomysł 5 :D p.s. na piewszym zdjęciu coś białego wystaje z Hydzia.. cio to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DocPL Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Witam. Co do nawiewu na nagrzewnicę to z drugiej strony w shrudzie jest przewidziany wentylator Papst 12 cm x 12 cm. Bloczki nie są home made - za wyjątkiem pleksy na Urielu (orginał po prostu pękł) Z Hydorka wystaje Innovatek flow meter , w nowym WC będzie podlączony za bloczkiem na NB (po pierwsze żeby dawał znak że WC chodzi a po drugie żeby trochę podniósł opory i więcej wody szło na grafę) Ta dolna buda będzie przemalowana na kolor Xaserka, z przodu jeszcze będzie termometr pokazujący temp. wody, wszystko w kolorze górnej budy z tymi akcentami w koloreze wiśnia/metalic a na bocznych ściankach są takie stalowe grille (jak na topie Xasera). Mam przed sobą jeszce , szpachlowanie, szlifowanie i malowanie dolnej budy aby spasowała do Xaserka optycznie. Zbiornik i wentyl widoczne w dolnej budzie mają wystawać tak aby były równo z górną budą. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 hehe , no ladnie ladnie , widze wreszcie zlozyles ;))) calkiem niezle , biorac pod uwage fakt ze to jeszcze nie koniec :-P sorry za OT mam blok na cpu 3 kroccowy , z ktorego woda pojdzie na gpu. planowalem tak: 1 krociec dac na gpu , a 2gi od cpu i od gpu polaczyc Y do zbiornika ale teraz sie zastanawiam nad tym: polaczyc 2 wyjsciowe z cpu na gpu i 1 z gpu wyprowadzic do zbiornika. ktore lepsze? p.s na cpu mam blok wzorowany na cascade , a na gpu wzorowany na crystalu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...