Skocz do zawartości
P1T3RR0

Heroes of Might and Magic V

Rekomendowane odpowiedzi

EEE, lipa. Jak dla meni grafa zabardzo zalatuje Warcraftem III. Postacie kanciaste i za dużo mangi. Jak dla mnie III i VI najlepsze, ta V to się tak dobrze niezapowiada :mur:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ijak wciaz zadnych informacji kiedy bedzie heroes V??? kurcze najlpesza gra jaka jest na PC a najdluzej na nia trzeba czekac! kurcze jak bedzie oryginal yto chyba kupie bo w ta gre sie glownie gra na pieniadze po sieci rezcz jasna super zabawa i kozysci choc czesto i straty i nerwy:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej myślałem, że wyjdzie coś w rodzaju okrojonej, uproszczonej kapy, jaka swego czasu wyszła na PS2, czyli HOM&M: Quest for the Dragon Bone Staff, ale po obejrzeniu filmiku myślę, że prezentuje się całkiem całkiem :) Dość ciekawe teksturki, ładne efekty czarów, fajne potworki - grafika jakby zaczerpnięta trochę ze świata Warcrafta. Trójki pewnie nie przebije, ale i tak jest to jedna z niewielu gier na PC, na które czekam z niecierpliwością...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ijak wciaz zadnych informacji kiedy bedzie heroes V??? kurcze najlpesza gra jaka jest na PC a najdluzej na nia trzeba czekac! kurcze jak bedzie oryginal yto chyba kupie bo w ta gre sie glownie gra na pieniadze po sieci rezcz jasna super zabawa i kozysci choc czesto i straty i nerwy:D

No wiesz...Jak dlamnie to niejest najlepsza gra na PC :)

A i tak dlamnie to...Ta gra się szybko nudzi raz pograsz potem ciągle wygrywasz(jak przejdziesz wszystkie misje to co wtedy?)No chyba że chodzi o MultiPlayer to już zupełnie inna rozmowa :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W filmiku, ktory podlinkowal cavarr mowia, ze gra bedzie w przyszlym roku - nie maja jeszcze multi, dlubia w wielu rzeczach...

Ale fajne jest to, ze bohaterowie w bitwie beda dzialac jak w starszych Heroesach - czyli wspierac czarami i zdolnosciami, a nie brac bezposredni udzial w walce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem zapowiedź w CD-Action i z tego co tam pisało wynika że szykuje się HIT.

Czwarta część była świetna,grało mi się w nią naprawde dobrze(choć musze przyznać że o wiele bardziej lubie gry typu Metal Gear Solid).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobaczylem przed sekunda film ktory juz sciagnalem wczorakj (zapomnialem o nim) no i kurcze heroes 5 to bedzie bajak kurcze zajebista gra hit jakich malo graficznie tez zajebiscie sie prezentuje kurcze pozostaje czekac i tylko czekac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy grafika będzie dobra :?: Zobaczymy. Zresztą nie to jest w tego typu grach najważniejsze :) Spell Devila (wygląda jak demon :) ) wygląda imponująco.

Mnie natomiast interesuje to, czy stworki mają jakieś specjalne zdolności. Na przykład Devil rzuca "meteor storm" (moja nazwa ;) ), Angel - ressurection, Longbowman atakuje 2 jednostki (atak obszarowy :?: ), natomiast gryf w pewnym momencie wznosi się w powietrze i atakuje w następnej turze :)

Panowie zapowiada się dobra gra. Heroes dołączył u mnie do gier najbardziej wyczekiwanych i teraz znajduje się wśród takich pozycji jak: Oblivion i Fallout 3 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie zawsze heroes jest zawsze najbardziej oczekiwana grą! zaraz chyba sobie wlacze heroesa ale IV albo III z brackim pogram:D a wlasnie wiecie moze jak grac po sieci w heroesa IV?? bo che sobe pograc o kase:D zawsze gramy w trojke na kase ale w 4 jeszce nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie zawsze heroes jest zawsze najbardziej oczekiwana grą! zaraz chyba sobie wlacze heroesa ale IV albo III z brackim pogram:D a wlasnie wiecie moze jak grac po sieci w heroesa IV?? bo che sobe pograc o kase:D zawsze gramy w trojke na kase ale w 4 jeszce nie

1493069[/snapback]

Musisz miec poinstalowane patche lub zainstalowany dodatek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na początku gdy miałem kompa to grałem w Heroesa 3. Potem przeżuciłem sie na 4(nie uważam że jest takie złe). Teraz wolałbym pograć w GTA San Andreas. Jednak seria Heroes jest jedna z najlepszych serii gier w jakie grałem(króluje GTA)!!!! POZDRO!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta twoja wypowiedź troche się nie trzyma kupy :) ja uważam że H3 był najlepszą częścią bo 4 to już dno totalne, w ogóle cięzko sie poruszać na mapie, mało potworów i jeszcze te kierunki rozbudowy :/ To jest niedorobiona kopia Disciplies II ( sory jeżeli popełniłem błąd w nazwie ) a H5 hmm no puki co spoko bo ujawnili takie szczegóły jakie mnie zadowalają tylko ta grafika mogłaby mniej przypominać inne gry ( każdy chyba wie jakie :] )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż ja z niecierpliwością czekam na kolejne wieści o nowych Herosach bo ta seria swego czasu naprawde zabrała dużą częśc mojego wolnego czasu , według mnie ta odsłona powinna być powrotem do 3 częsci bo 4 w sumie miała pare innowacji ale jakoś nie potrafiła wciągnąć tak bardzo jak poprzednie części i tak sobie przypomniałem czasy pierwszych herosów na moim poczciwym 386 dx (teraz Athlon) 4mb Ram (teraz 1 GB) i kartą graficzną co nie wiem czy miałą 1 mb ehhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Krótki filmik prezentujący w pełni rozbudowane Human Town do zassania tutaj. Wygląda całkiem znośnie :P Czekam na "the second part of the game in the next video". :)

UPDATE:

Następny filmik, mapa świata i zamek demonów dostępny np. tutaj. Hmm, całkiem ładnie, ale wydaje mi się, że świat jest jakby za mało nasycony interaktywnymi miejscami w porównaniu np z H3 :unsure:

Edytowane przez Mizc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heroes I, II, III

Podejrzewam, że większość forumowiczów to bardzo młodzi ludzie, którzy najpierw zetknęli się z "trójką", a później z ciekawości sięgnęli po wcześniejsze części. Grałem w każdą część w porządku chronologicznym, tzn. najpierw w "jedynkę", potem w "dwójkę", itd. Dlatego nie mogę się zgodzić, że "jedynka" to tylko wersja beta "dwójki", nawet jeśli rozmawiamy z przymrużeniem oka. Część pierwsza miała niesamowity urok czegoś nowatorskiego, pewne rzeczy rozwinięto w części drugiej, a "trójka" to efekt dalszych modyfikacji. Dlatego nie mogę ocenić, która z nich jest najlepsza, postrzegam je wszystkie jako ciągle ulepszaną całość.

Heroes IV:

Rzeczywiście, jak wiele osób, najmniej lubię tę część. Spowodowały to nie tylko błędy programistyczne. Czegoś zabrakło, coś zepsuto.

Heroes V:

Ciężko wypowiadać się na temat gry, w którą się nie grało, tylko na podstawie screenshotów i filmików. Mam jednak nadzieję, że będzie miała ciekawy klimat, i że będzie się w nią przyjemnie grało. Pewne elementy wręcz dziecinnie baśniowe nie muszą psuć gry, lecz mogą ją wzbogacać.

Np. te muchomorki i wróżka.

Podobny klimat miała w pewnym stopniu gra "Zanzarah: the Hidden Portal", którą jednak dyskwalifikowały inne niedociągnięcia.

"Pożyjemy, zobaczymy."

Edytowane przez La Hire

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja troszkę inaczej. Nie grałem w pierwszą cześć, ale też nie będę twierdził, że to beta dwójki.

Jeśli chodzi o drugą część - to była jedna z najlepszych gier w jakie grałem (w tamtym czasie chyba nic nie mogło jej się równać).

Trójeczka - dopieszczona dwójka. Ładna grafika, więcej miast, potworów, wszystkiego. Bardzo dobrze grało mi się w tą część. Oczywiście do tego dochodzą dodatki: Armageddon's Blade (szkoda że twórcy zrezygnowali z miasta Forge), Shadow of Death no i Wake of Gods.

Heroes 4 - zmiana w stosunku do trójki. Zdania są podzielone czy lepsza czwórka, czy trójka. Nie chcę się wdawać w dyskusję która lepsza, bo i po co ;) Na minus zaliczyć trzeba bugi, to coś, animację stworów itd. Natomiast na plus w czwórce zaliczyłbym możliwość sterowania bohaterami (czy to dobrze... zdania są podzielone) i rozwiązanie kwestii magii - 5 szkół - podobnie jak w M:TG.

Heroes 5 - mam nadzieję że programisci nie zepsują czegoś i że będzie to stary dobry Heroes 3 w nowej szacie, z nowymi pomysłami, czego sobie i wam życzę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi