JedrzeJ Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 A ja tak sie zastanawiam co jest w tych sterownikach o numerku 75.90 ze az tak dobre wyniki w 3dmarkach sa, w 3dmarku03 mam ponad 8000pkt 1300606[/snapback] co takiego robisz ze masz tyle pkt =o daj jakis screen albo cos .. ? robisz na defaulcie te testy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoRg0 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Mam następujące pytanie: gdy podkręcam przez CoolBits albo RivaTuner nie mogę podkręcić powyżej pewnych częstotliwości (np dla sterów jest to 410/645 gdyż nie przechodzi wewnętrznego testu sterowników. Gdy wyłącze w RivaTuner testowanie to z kolei nie trzyma tych ustawień po restarcie. Moja karta to Leadtek 6600 AGP. Co zrobić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 po każdym restarcie przetaktowywac ręcznie, albo spróbować zmienić w bisie grafiki (ale nie wiem jak) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igor_666 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Mam następujące pytanie: gdy podkręcam przez CoolBits albo RivaTuner nie mogę podkręcić powyżej pewnych częstotliwości (np dla sterów jest to 410/645 gdyż nie przechodzi wewnętrznego testu sterowników. Gdy wyłącze w RivaTuner testowanie to z kolei nie trzyma tych ustawień po restarcie. Moja karta to Leadtek 6600 AGP. Co zrobić? 1300890[/snapback] a nie mozesz poprostu krecic winfoxem? zadne stery sie nie pluja a ustawienia trzyma po kazdym restarcie, nawet jak sie stety od grafy przeinstaluje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 powiem mi ktoś dlaczego mi sie nie zgrał bios? robiłem nvflashem 5.08 i kupa pisze ze ma 0kb a podczas zgrywania np. Bios version Unavialiale (invalid) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel02 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 co takiego robisz ze masz tyle pkt =o daj jakis screen albo cos .. ? robisz na defaulcie te testy ? 1300855[/snapback] podaj mi tylko nazwe programu którym mozna robic zrzuty ekranu windows bo nigdy tego nie robiłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaretP Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 podaj mi tylko nazwe programu którym mozna robic zrzuty ekranu windows bo nigdy tego nie robiłem 1301104[/snapback] Najprosztrzy sposob: wciskasz PRINT SCREEN na kalawiaturze, nastepnie otwierasz Painta i bierzesz Ctrl+V (czyli zwykle wklej) i masz juz screena i tylko go zapisac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 ...ja przepraszam wszystkich czytających ten wątek, że ostatnio ciągle o tym TV-out'cie piszę, ale... no właśnie... Zakupiłem kabelek svhs (męski) - chinch (męski) i podłączyłem do oryginalnej przejściówki Leadteka... efekt - obraz nadal czarno-biały, ale tym razem zauważyłem jedną jak mi się wydaje ważną rzecz (na innych kablach też tak było, ale nie zwróciłem na to uwagi... :rolleyes: ). Otóż obraz nie jest w 32-bitach szarości (kolorów ;), tylko w 256 odcieniach szarości)... co by znaczyło, że karta graficzna podaje na TV obraz o mniej wymagających parametrach... czyżby dzięki przejściówce Leadteka (ten rozgałęźnik) karta nie mogła rozpoznać telewizora i jego "możliwości"? Oczywiście w sterownikach ustawione jest na kolor 32-bit... ...już nie wiem co robić... cały ten TV-Out zaczyna mnie poważnie denerwować... - jeszcze troche a zacznie mi się śnić po nocach... :unsure: :wink: 1299469[/snapback] No ja Cie rozumiem, dla mnie TV-OUT to sprawa priorytetowa i istotniejsza od tego dlaczego np mam 100pkt mniej w 3dmark itepe itede :-P Wiec sam byl dostawal furii na Twoim miejscu. A zastanawialem sie zeby lyknac tego leadteka za 499zl STAD , odebralbym osobiscie. Ale sie wstrzymam jeszcze. Rozumiem ze masz kabel euro - svhs. To po co bawic sie jeszcze w przlaczanie na chinche itp, skoro w tej przejsciowce vivo jest wyjscie na svhs i tak zakladam ze Twoj kabel od TV pasuje. A tam musi byc kolor :) Moze masz uwalony ten kabelek vivo? A wlasnie, te leadteki maja to vivo z prawdziwego zdarzenia, czy to tylko chwyt marketingowy? Ewentualnie trzeba by sprobowac dorwac schemat svhs 9pinowego i zlutowac samemu jakas prosta przelotke na takie gniazdko zeby pasilo. Albo kupic, jesli idzie dostac. W sparklach tez jest takie 9pinowe w karcie, czy juz normalne jak dotychczas? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel02 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 po wielkich meczarniach chyba mi sie udało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) 3DMark03-8023pkt (75.90) 3DMark05-3140pkt ale to sie nie przekłada 3d mark 2003 na 2005 ponieważ ja mam w 2005 2880 na takich zegarach jak w podpisie, czekamy na screana EDIT o kurde nie dowierzałem ale kurde jak to zobaczyłem to ja pieprze jak ty coś takiego zrobiłeś :D Edytowane 27 Lutego 2005 przez milan655 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) BiBeR - testowałem tyle konfiguracji z kablami, że już nawet nie wiem czy została jakakolwiek inna możliwość podłączenia tego ustrojstwa. Dzisiaj jeszcze raz spróbuję podłączyć kompa do TV (ale innego - 14' Samsung...) ale tylko po to, żeby zobaczyć, czy nie jest to jakiś dziwny konflikt sprzętowy pomiędzy grafą i TV Sony... :unsure: A co do posiadania ViVo przez tą kartę, to z tego co zdąrzyłem się zorientować, to karta ma tylko wyjście w standardzie ViVo (czyli 9-pin), natomiast na PCB jest puste miejsce przygotowane pod układ scalony (chyba jakiś Philips) który obsługuje ViVo... Sama obsługa TV-out jest zintegrowana w GPU. Edytowane 27 Lutego 2005 przez krzych650 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel02 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 3DMark03-8023pkt (75.90) 3DMark05-3140pkt ale to sie nie przekłada 3d mark 2003 na 2005 ponieważ ja mam w 2005 2880 na takich zegarach jak w podpisie, czekamy na screana EDIT o kurde nie dowierzałem ale kurde jak to zobaczyłem to ja pieprze jak ty coś takiego zrobiłeś :D 1301193[/snapback] Sam nie wiem czemu takie wyniki mam i dlatego zapytałem na forum o co chodzi z tymi sterami, zrobiłem test na 3dmarku05 i zaktualizowałem swój podpis. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 ldzie pomocy!!! zflashowałem biosa i .... black sreen pomocy przy updacie wsyztko pisało ok clear old bios ok, upgrading ok verifuing ok restart zrobiłem i karta martwa, teraz jade na Rivie ludzie plz pomocy co mam zrobić, nie mam karty PCI moge w szkole na płycie ze zintegrowaną grafa coś zrobić ale co (jest tam złącze AGP) co i jak mam zrobić mam starego biosa na dyskietce, tak samo jak i zmodowanego oraz nvflash Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 kurde ale macie wyniki ja też musze coś pokąbinować ale narazie mam słabą wentylacje budy i ciężko jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 nie chodzi mi o wysokosc wyniku , ale o to jaka fajna liczba wyszla ;] hehe pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 ldzie pomocy!!! 1301339[/snapback] Zrób na dyskietce plik autoexec.bat, otwórz go w notatniku i wpisz w nim komendę do flashowaniu biosu - teraz nie pamiętam jak ona dokładnie cała brzmi, ale chodzi o coś takiego: nvflash.exe -5 -6 bios.rom Zapisz ten plik, zmień w BIOSIe płyty łównej, żeby odpalała się z dyskietki i wyłącz kompa. Wsadź GF6600 i odpal kompa z dyskietki. Plik autoexec.bat powinien być automatycznie wykonany i wczytany nvflash z parametrami. Jak stacja dyskietek przestanie pracować naciśnij "y" i ENTER (z tego co pamiętam należy potwierdzić zmianę BIOSu) Odczekaj z 2 minutki i zrestartuj kompa (chyba że sam to zrobi) Moim zdaniem powinno zadziałać... chyba że program się wzburzy, że nie może tego (oryginalnego) BIOSa załadować - ale ty tego bez karty na PCI nie zauważysz... Tak czy inaczej spróbuj zrobić to co opisałem - może się uda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyKapiszony Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 no no pyrko szatansko dobry wynik :P kisiel Twoj tez niezly ciekawe co ja wykombinuje tylko musi dojsc i zabawa w O/C :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 powiem mi ktoś dlaczego mi sie nie zgrał bios? robiłem nvflashem 5.08 i kupa pisze ze ma 0kb a podczas zgrywania np. Bios version Unavialiale (invalid) 1301080[/snapback] NVflash 5.13 (lub 5.12) - 5.08 nie działa z 6600 AGP ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Pyrko - na jakich sterach robiłeś te testy?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 byłbym wdzięczny jakby ktoś zarzucił linkiem do sklepu/hurtowni który ma juz w ofercie 6600 na agp :> 1219002[/snapback] www.pcprojekt.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) odkryłem to potem ze działa tylko nvflash 5.13 ale teraz dalej mam martwą karte. Ten pomysł co mi zasugerował krzych nie działa wogule nie słychać tego beepniecia biosu płyty - cisza, a za jakieś 5-10 sec od przycieśniecia power restart i od nowa (oczywiście nic nie widać) prosze was pomocy bo nie bardzo to widze, obym to naprawił jakoś bo sie pochlastam Edytowane 27 Lutego 2005 przez Qlawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Pyrko - na jakich sterach robiłeś te testy?? :D 1301519[/snapback] na szatanskich hehe;] ps zainstalowalem sterowniki 75.90 i w mojej ulubionej grze Lineage 2 mam problemy w momencie wlaczenia antyaliasingu - mam freezaa i koniec :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cherry_Coke Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) hcerry masz golden limited? A moze masz cos od MSI? Własnie co z tymi od MSI? czekam i czekam... 1300129[/snapback] Z tego co widze na agp sa tylko te i jeszcze gainward / GAINWARD GF6600 128MB 2xDVI.VIVO (128bit) / prolinki ultimate i golden limited sa narazie tylko na pcie jutro bede wiedzial czy gdzie inndziej sa msi itp opisy prolinkow sa tutaj http://www.prolink.pl/article/articleview/1284/1/54/ Edytowane 27 Lutego 2005 przez Cherry_Coke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 No i problem czarno-białego obrazu na TV został rozwiązany... - aż mi się chce śmiać (...płakać?) jaka była tego przyczyna... Za każdym razem jak podłączałem ostatnio kompa do TV, to podłączałem najpierw kablem "s-video = s-video" i był czarno-biały obraz... Dopiero potem zmieniałem kabel na inny, ale UWAGA!!! - robiłem to bez restartu kompa :oops: A teraz podpiąłem zwykły (!) kabel chinch=chinch (przy grafie do niebieskiego gniazda chinch), zrobiłem restart i... elegancko ukazał się mym oczom kolorowy obraz na TV!!! ...potrzebny był jeden głupi restart... ehhh... :? Jestem zadowolony, że w końcu mogę oglądać filmy z kompa na TV :) (co nie zmienia faktu, że nie wiem dlaczego nie mogę w pełni korzystać z wyjścia s-video na tym śmiesznym rozgałęźniku). Na szybko mogę powiedzieć, że obraz jest bardzo dobrej jakości (mimo zastosowania zwykłych kabli - nie jakichś PRO ;) ) Nie mogę tego obrazu porównać bezpośrednio z tym jaki miałem na Radeonie 9550 Gigabyte, ale napewno nie różnią się one zbytnio - z aktualnego jestem tak samo zadowolony jak z tego na Radku. Qlawy Możliwe, że komp nie chce wystartować dlatego, że "nie widzi" karty graficznej... o tym nie pomyślałem... czyli jednak prawdopodobnie będziesz zmuszony do skorzystania z grafy na PCI (w biosie musisz wtedy wybrać, że tą grafę ma inicjować jako pierwszą) lub z grafy wbudowanej (o której wcześniej wspomniałeś)... a wtedy przeprowadź normalne flashowanie jak gdyby nigdy nic - powodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cherry_Coke Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 kolejny nowy 6600 agp dostepny w hurtowniach http://www.inter-es.com.pl/images/club3D/CGN-668TVD.jpg http://www.club-3d.com/productshow_vga.php...how=&p=&filter= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BiBeR Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (edytowane) Jestem zadowolony, że w końcu mogę oglądać filmy z kompa na TV :) (co nie zmienia faktu, że nie wiem dlaczego nie mogę w pełni korzystać z wyjścia s-video na tym śmiesznym rozgałęźniku). 1302151[/snapback] Czyli w dalszym ciagu majac tylko kabel euro<->svhs i podlaczajac pod svhs w tym leadtekowym rozgalezniku nie ma koloru ?;/ Aha i zerknijcie TUTAJ, pewnie tez pojawia sie 6600 wspierajace natywnie agp, wiec cenki pospadaja bo nie bedzie trzeba bulic za drogie hsi ;] Edytowane 28 Lutego 2005 przez BiBeR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (edytowane) Qlawy Możliwe, że komp nie chce wystartować dlatego, że "nie widzi" karty graficznej... o tym nie pomyślałem... czyli jednak prawdopodobnie będziesz zmuszony do skorzystania z grafy na PCI (w biosie musisz wtedy wybrać, że tą grafę ma inicjować jako pierwszą) lub z grafy wbudowanej (o której wcześniej wspomniałeś)... a wtedy przeprowadź normalne flashowanie jak gdyby nigdy nic - powodzenia 1302151[/snapback] wsyzstko pieknie ładnie tylko nie dam rady przy tej zintegrowanej zmienić zeby czytało najpierw ją a potem AGP no chyba ze ktoś mi powie gdzie to jest w bisie AWARD bo normlanie nie wytrzymam. HELP nie mam dostępu do karty PCI niestety i nie bardzo mam gdzie kupić. Chyba ratuje mnie tylko servis ale tam bywa ze 2tyg robia z tą kartą. Chociaż jak sprawdzą i zobaczą ze nie startuje to powinni mi dać nówke z miejsca. KONIEC ZABAW Z BIOSEM ehh :mur: Aha oczywiście jak włoze moje 6600GT a monitor podlacze do zintegrowanej to dalej lipa nie włacza sie komp :/ Czytałem coprawda na forum PC Projekt ze tam gościowi padł dwa razy 6800gt bez przyczyny (oficialnie) i mu wymienili bez problemu oby ... Edytowane 28 Lutego 2005 przez Qlawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttzz Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Qlawy: przejdz sie do jakiego kolwiek komisu ze sprzetem komputerowym, gdzies ci powinni cos wygrzebac, lub kup na allegro, doslownie kosztuja pare zet. takie cos zawsze sie przyda. pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Czyli w dalszym ciagu majac tylko kabel euro<->svhs i podlaczajac pod svhs w tym leadtekowym rozgalezniku nie ma koloru ?;/ 1302255[/snapback] Ujmę to tak... wyjście svhs z rozgałęźnika na Leadteku ZAWSZE (przynajmnej u mnie) daje czarno-biały obraz... natomiast korzystając z niebieskiego chincha z rozgałęźnika mogę pofłączyć kolorową wizję poprzez chinch=chinch i [grafa]chinch=svhs (s-video)[TV] i przez EURO=chinch prawdopodobnie też, ale zapomniałem sprawdzić... <_< B) Qlawy - nie wiem jak jest ze zintegrowanymi grafami - czy da się wymusić, żeby przy obecności grafy na AGP startowało mimo wszystko ze zintegrowanej... natomiast rada padła, co możesz zrobić - kupić grafę na PCI z allegro (najlepiej jak znajdziesz sprzedającego z twojego miasta, to będziesz mógł odebrać jeszcze tego samego dnia) - ja za 2zł(!) kupiłem Matroxa 220 PCI z 2MB pamięci - daje nawet obraz w 16bitach w 1024x768 :) (półtora miesiąca na nim siedziałem :? :D ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Po długim i (z Waszej strony) cierpliwym oczekiwaniu wreszcie zakończyłem testy kart graficznych GF 6200 oraz GF 6600 na AGP. : Dziś prezentujemy drugą część – testową. W szranki stanęło 5 kart graficznych z przedziału cenowego od 350 złotych do 700. Przedział cenowy, choć wydawać się może wąski, to oferta producentów jest niezwykle bogata. Obok sztandarowych kart nVidii - GF 6200 oraz 6600 na AGP występują również karty ATI z rodziny 9600 oraz 9800. Wszystkich zainteresowanych odpowiednio już zachęciliśmy, więc zapraszamy dalej :) Wsyzkto jest tutaj http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=135 Artykuł jest stronicowany (trochę sztucznie, bo strona administracyjna na to nie pozwala), jest też pełna wersja artykułu oraz skrócona dla osób, które chcą na szybkiego się zorientować. Pozdrawiam i czekam na komentarze, kontruktywne oczywiście :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...