Skocz do zawartości
nitz

Geforce 6600 / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Ja to ostatnio dokladnie przemyslalem i ...

imho nie ma sensu kupowac 6600 zwyklej za 520 zl ... jak za 499 zl kupujesz 9800pro @ xt

i zwykle 6600 nawet po o/c niestety - odpada ;/ w porownaniu do 9800 xt

9800xt jest porownywalne do 6600GT - pisze porownywalna poniewaz w niektorych grach prowadzi nad 6600Gt i na odworot

Wiec czy jest sens wydawac te 520 na zwykle 6600 ? skoro za mniejsza kase mozna miec karte wydajniejsza ? szybsza ? sprawdzona ?

odpowiedzcie sobie sami ...

Inna sprawa kiedy pod uwage bierzemy 9800xt czy 6600gt ... ale to juz inna bajka ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imho nie ma sensu kupowac 6600 zwyklej za 520 zl ... jak za 499 zl kupujesz 9800pro @ xt

i zwykle 6600 nawet po o/c  niestety - odpada ;/ w porownaniu do 9800 xt

9800xt jest porownywalne do 6600GT  - pisze porownywalna poniewaz w niektorych grach prowadzi nad 6600Gt i na odworot

Wiec czy jest sens wydawac te 520 na zwykle 6600 ? skoro za mniejsza kase mozna miec karte wydajniejsza ? szybsza ? sprawdzona ?

Inna sprawa kiedy pod uwage bierzemy 9800xt czy 6600gt ... ale to juz inna bajka ...

1310460[/snapback]

Po części sie zgadzam, sam miałem taki problem 6600 czy coś innego no i wybór padł na 9800 za 600 zł . Kręci się dobrze i z przeflashowanie na Pro nie ma problemu.

A swoją drogą mam pytanie do ludzi którzy przesiadli się na 6600 z Ati, jakie wrażenia co do wyswietlanego obrazu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i zwykle 6600 nawet po o/c  niestety - odpada ;/ w porownaniu do 9800 xt

9800xt jest porownywalne do 6600GT  - pisze porownywalna poniewaz w niektorych grach prowadzi nad 6600Gt i na odworot

1310460[/snapback]

pokaż mi R9800pro 128 MB / 256 bit z zegarami 380/680 pamięci za 499 zł ;) (bo jeśli coś nie ma takich zegarów to R9800pro nie powinno się nazywać - oczywiście nie Medion, na 2 - letniej gwarancji)

Edytowane przez wojwar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc tak , zeedytowałem to co trzeba B)

i po oc jak w podpisie czyli 530/660 i zamkniętej nie wentylowanej budzie (oryginalne chłodzenie ze sparkla) mam 80c w stresie i 70 w idle ;)

sciągnołem bok z budy, dałem taktowanie fabryczne i temperatura czyma sie na poziomie 58 c :)

ps. przydałby sie jakiś progsik do edycji taktowań w biosie ......

Edytowane przez j.h.hudy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A swoją drogą mam pytanie do ludzi którzy przesiadli się na 6600 z Ati, jakie wrażenia co do wyswietlanego obrazu ?

ja sie przesiadlem z radka 9600Pro@530/690 Gigabyta i zadnych roznic w generowanym obrazie nie zauwazylem. Obraz taki sam jak na radku. TVouta nie sprawdzalem bo nie uzywalem go na radku i teraz nie uzywam takze nie wiem jak z nim jest :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czemu nie Medion , chodiz mi wlasnie o MEdiona ? co cie w nim boli ? - karta jest BDB - gwarancja na 3 miesiace u polskich sprzedawcow a potem w niemczech :)

Za ta kase nie ma nic lepszego ...

1310652[/snapback]

1. Ten medion to nie 9800pro - pro ma inne taktowania (na swojej 6600 napiszę że to GT i uwierzysz ? wszak taki napis pojawi się na pudełku)

2. KArty mediona mają dość dziwną tendencję do padania ... w przeciągu pierwsego roku użytkowania (jest temat o medionach - poczytaj) - dlatego gwarancja ma 3 miechy a nie więcej

2b. Zresztą nie ma się co dziwić - wszak, to karty produkowane z najtańszych komponentów dla potentatów takich jak Aldi/Lidl. To tak jakbyś zachwalał u ruskich rower sprzedawany w polsce, a robiony specjalnie dla sieci Biedronka... nie ma się co oszukiwać że ta karta to super wybór.

3. Możesz sobie kartę wysyłać do niemiec na twój koszt - cena karty+serwisowania wyniesie ciebie po pierwszej naprawie pewnikiem jakieś 700 zł

Wiem że może znajdzie się kilku zadowolonych użytkowników przez rok mediona - zapewne tak jak z zadowolonymi użytkownikami codegena (Też tacy są). Wszak jakość mediona i codegena jest podobna.

A płacić 500 zł za kartę bez gwarancji ... to ja dziękuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z gory mowie ze przeczyatlem spora czesc tego tematu i odp nie znalazlem:)

Stalem sie wczoraj szczesliwym posiadaczem 6600 od Leadteka na AGP

wczesniej tez mialem nvidie wiec myslalem ze zadnych wiekszych problemow nie bedzie ze sterami. A jednak. z nie wiadomych dla mnie przyczyn po instalacji sterow komputer sie restartuje (czyli ok). I wszystko niby git , tylko winda nadal nie widzi zadnych sterow i klops...

ktos mial podobna akcje, czy ratuje mnie juz tylko format :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie zamknijmy temat Medionów w tym topicu. Czemy on co chwila wraca ?. Przecież jaki on jest to każdy wie, cholera lepiej zagrać w Lotto.

Wojwr napisał :

2. KArty mediona mają dość dziwną tendencję do padania ... w przeciągu pierwsego roku użytkowania (jest temat o medionach - poczytaj) - dlatego gwarancja ma 3 miechy a nie więcej

2b. Zresztą nie ma się co dziwić - wszak, to karty produkowane z najtańszych komponentów dla potentatów takich jak Aldi/Lidl

i tak jest basta.

Strongmen

kup normalnego 9800 z 2 letnią gwarancją przerób na 9800 Pro i tyle. "Normalny" kosztuje 600 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak czasem mialem nie wiem dlaczego. Sprobuj wywalic karte jako cale urzadzenie w menedzerze urzadzen i zainstaluj od nowa jakies inne stery. Polecam 71.84 - najmniej z nimi problemow chyba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde dziwna sprawa

niewiem czemu ale nawet po zmianie zasilki na chiefteca 360 komp mi sie znacznie gorzej kreci, wczesniej bez problemu lecialem na fsb 190-200 a teraz ledwo 180 i i tak kupa...bo system chodzi jak by nie mogl... boze o co tu chodzi?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elmariachi po przesiadce widze róznica. przesiałem sie z sapphire 9600pro i óznica jest na nizekozysc gf. po 3h przy 85hercach w windowsie mnie oczy jak nie wiem co bola.

a co do 75.90 mi na nich dziwne rzeczy sie dzieja pokaza sie arty, dam gre na pulpit i znowu włącze i ich nie ma. dziwne, ale nie u wszystkich tak musi byc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciagam te stery co podales, jestem juz po formacie ale na org sterach mam qrde arty w grach i 3dm2k1. Mam nadzieje ze te twoje beda lepsze, aha da sie jakos programowo wymusic opcje odczytu temp?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego to juz niewiem. Jestem juz po pierwszej nie udanej probie jak wrzucilem bios od GT i wszystko zmienilem dokladnie jak w nonGT (oprocz napiec oczywiscie;)) przy probie flashowania krzyczal ze cos niejest zgodne z PCI (bios byl od wersji AGP) wymusilem i [gluteus maximus] znowu po omacku wgralem orginalny i probuje dalej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wreszcie mi sie udalo odblokowac czujnik na mojej karcie. Dzieki nowemu nibitorowi zmienilem co trzeba i sflashowalem winfoxem bo nie mam stacji dyskow ani bootowalnej plyty z 98 ale wazne ze dziala :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o boshe , jak zrobią jakiegoś silencera na tego sparkla 6600 agp , i zrobią regulacje napięc w biosie karty to będzie

WYPAS !!!!!!!!!!!!!!!!

ps. jakie chłodzenie dać na tą karte ?? (GPU)

co zrobić żeby WINFOX działał ze sparklem ???

wgrać do sparkla bios od WINFASTA 6600 ????

Edytowane przez j.h.hudy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie sie pojawil maly problemik z moim 6600, gdyz samo z siebie mi TV-Out przestal dzialac. Wlozylem stara grafe zeby spradzic czy to nie jest przypadkiem wina kabla i niestety obraz na TV byl wiec wina po stronie grafy stoi. Heh, chyba sie trzeba bedzie pozbyc na jakis czas karty i wyslac ja na gwarancje...

Ktos mial moze podobny problem, albo takie objawy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem ze po malej modyfikacji biosu w 6600gt mozna podniesc napiecie rdzenia - amras wie dokladnie jak. Moze w 6600 bedzie podobnie

1311816[/snapback]

Na Leadteku a6600 TD standartowo napięcie rdzenia w 2d i 3d jest 1.3v. Wystarczy w 3d zmienić na 1.4 i karta idzie na 550 rdzeń bez problemów. Potrzebny jest tylko bios z odblokowanym rdzeniem. Jak ktoś gdzieś znajdzie bios od 6600 nogt to niech zamieści link do niego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie sie pojawil maly problemik z moim 6600, gdyz samo z siebie mi TV-Out przestal dzialac. Wlozylem stara grafe zeby spradzic czy to nie jest przypadkiem wina kabla i niestety obraz na TV byl wiec wina po stronie grafy stoi. Heh, chyba sie trzeba bedzie pozbyc na jakis czas karty i wyslac ja na gwarancje...

Ktos mial moze podobny problem, albo takie objawy?

a przedtem ci normalnie chodził TV-out na tym GF czy od poczatku miałes z nim kłopot może cos zmieniłes w ustawieniach albo cos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...