Quietdeath Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Witam! Wgralem bios od sparkla (mam 6600 leadteka) tak jak poradzil Miramp i teraz rdzen lata na 550mhz(wczesniej 450mhz) a pamieci 700 :-P Wyniq w 3dmarku03 ~ 7,5k :lol: Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 laudini gf 6600 a nie fx :D sa na allegro, karty inno 3d 3.3ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tHe mRuWa Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 A ja sie zastanawiam co to za wersja 'Leadtek 6600TD', czym to sie rozni od 'Leadtek 6600' ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 TD to jest własnie zwykły 6600, kiedys czytałem to na jakims plakacie to T-oznacza tv, a D oznacza dvi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 probowal ktos jeszcze wgrywac bios ze sparkla do winfasta ? bo ja szczerze powiedziawszy sie boje :( jak tak to czy robil to na karcie Winfast Ge Force 6600TD 128mb 128bit hynix 3,6ns 300/550 ? i jak by ktos mogl zapodac jakies faq do wgrywania biosu + bios ;p z gory thx i kazdemu to ulatwi zycie nie tylko mi ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Witam! Wgralem bios od sparkla (mam 6600 leadteka) tak jak poradzil Miramp i teraz rdzen lata na 550mhz(wczesniej 450mhz) a pamieci 700 :-P Wyniq w 3dmarku03 ~ 7,5k :lol: Pozdro 1315567[/snapback] Kurcze, kusi mnie żeby też to zrobić... a znając siebie samego pewnie do jutra nawet nie wytrzymam... Czy wgranie BIOSu od Sparkla skutkuje jakimiś efektami negatywnymi...? (np. niedziałający TV-out, gorzej kręcące się pamięci itp. itd.) Czy narazie nic takiego nie stwierdzono? B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoRg0 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 probowal ktos jeszcze wgrywac bios ze sparkla do winfasta ? bo ja szczerze powiedziawszy sie boje :( jak tak to czy robil to na karcie Winfast Ge Force 6600TD 128mb 128bit hynix 3,6ns 300/550 ? i jak by ktos mogl zapodac jakies faq do wgrywania biosu + bios ;p z gory thx i kazdemu to ulatwi zycie nie tylko mi ;] 1315688[/snapback] Ja dziś to zrobiłem. W skrócie: ściągasz Nibitor 2.0a, wgrywasz do niego bios od sparkle'a, zmieniasz kilka rzeczy (opisane na stronie 52 tego topicu) i zapisujesz. Zmiany które wprowadziłeś w Nibitorze pozwolą Ci wgrać nowego biosa poprzez WinFox'a (funkcja Flash VGA Bios czy jakoś tak). No i oczywiście pamiętaj o zrobieniu kopii oryginalnego biosu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wałek Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 zamieścił by tutaj ktos timingi od winfasta albo bios to sobie sam sprawdze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) Ja dziś to zrobiłem. W skrócie: ściągasz Nibitor 2.0a, wgrywasz do niego bios od sparkle'a, zmieniasz kilka rzeczy (opisane na stronie 52 tego topicu) i zapisujesz. Zmiany które wprowadziłeś w Nibitorze pozwolą Ci wgrać nowego biosa poprzez WinFox'a (funkcja Flash VGA Bios czy jakoś tak). No i oczywiście pamiętaj o zrobieniu kopii oryginalnego biosu. 1315713[/snapback] No i zrobiłem B) Tu macie Zmodyfikowany BIOS od Sparkla - gotowy do natychmiastowego wgrania. Efekty i spostrzeżenia: - Do tej pory miałem 440 / 360 (MHz) a teraz 520 / 360 (po zmniejszeniu pamięci do 350MHz mogę dać na GPU 535MHz, ale to chyba gorsze wyjście) - Nie mogę zainstalować sterów firmowanych przez Leadteka - podaje mi info, że nie mam karty firmy Leadtek ;) - Nie wykryło mi automatycznie monitora (Samsung SyncMaster 753dfx / Monitor Domyślny) ale wszystko działało poprawnie - Szybki test w 3DMarku 2003 zakończył się bez błędów wynikiem 6842 na sterach 71.25 (poprzednio na 440 / 360 --> 6681 na sterach 67.03) - szału nie ma... ciekawe, czy gry wykażą więcej entuzjazmu na "nieco" wyżej podkręconym GPU B) P.S.1. Czekam na BIOSy z wyższymi napięciami ;) P.S.2. THX miramp edit: wałek - Nibitor podaje te same timingi dla Sparkla i Leadteka Edytowane 7 Marca 2005 przez krzych650 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 bios podawalem wczesniej ... od winfasta wgralem winfoxem bios sparkle 3dmark03 prawie 7,5k super:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laudini Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Możecie poradzić jakiś sklep? Która firma jest najlepsza do Gf 6600? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wałek Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 ej a dawał ktos z was "wykryj optymalne czestotliwości" w sterach ?? jak wam wyszło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 wystarczyło by sie wysilic i poszuakc na ostatnich stronach? teraz obecnie winfast z granym biosem ze sparkla :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 bios podawalem wczesniej ... od winfasta wgralem winfoxem bios sparkle 3dmark03 prawie 7,5k super:] 1315812[/snapback] panowie gonicie moje wyniki na 6600GT :mur: to nie ładnie :/ ale zobaczymy co w gierkach pokarzecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 w grach cie pokonaja, masz mało ramu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 w grach cie pokonaja, masz mało ramu... 1315897[/snapback] no to jest fakt ale 512mb kingostan 400 w "drodze" a raczej w planach czekam na dofinansowanie B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 no to jest fakt ale 512mb kingostan 400 w "drodze" a raczej w planach czekam na dofinansowanie B) 1315907[/snapback] myślałem ze Cie pokonam w 3dmark 03 ale narazie nie wiem jak zmienić timingi pamięci. Jak znajdę sposób to dam 800 i bedzie lepszy wynik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) No i zrobiłem B) Tu macie 1315809[/snapback] a jaka masz dokladnie k.graficzna ? bios podawalem wczesniej ... od winfasta wgralem winfoxem bios sparkle 3dmark03 prawie 7,5k super:] 1315812[/snapback] ile pkt miales przed i po wgraniu biosu ? Edytowane 7 Marca 2005 przez JedrzeJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackSmif Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 ponowie pytanie bo jakos nie moge sie odzewu doczekac czy ktos ma winfasta z pamieciami samsunga 3,6 i jak to sie mu kreci ewentualnie a i ktos pytal o timingi podawalem juz wczesniej ale podam jeszcze raz timing 0:04090F0D timing 1:05010405 timing 2:20230204 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 ja mam winfasta i kreci mi sie 430/725 +/- 10-15 mhz kurcze jak ktos ma chwile czasu to niech opisze jak wgrac biosa ze sparkla (bardziej o winfoxa mi chodzi) takie cos by sie przydalo i by oszczedzilo 3034958035 postow jak wgrac bios :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buster. Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 "Miramp" Tobie rdzen poszedl na 600 i pamieci na 750?? Masz Standardowe chłodzenie?? Jak to mozliwe?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 "Miramp" Tobie rdzen poszedl na 600 i pamieci na 750?? Masz Standardowe chłodzenie?? Jak to mozliwe?? 1316137[/snapback] na dodatek na 6600nonGT :mur jakieś przegiecie (tudzież przekręt) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Jedrzej -> WinFast Leadtek A6600TD - normalny Leadtek z nienormalnym BIOSem :) No i do wgrywania BIOS'a polecam jednak nvflash.exe i środowisko DOS, a nie zdradziecki Windows... :unsure: B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buster. Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Mam jeszcze jedno pytanko bo z moja grafa dzieje sie cos dziwnego na taktowaniach 520/675 wszystko ladnie bez artow a jak zwieksze rdzen 530/650 to pokazuja sie arty czy to mozliwe ze pamieci sie nagrzewaja od rdzenia?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) "Miramp" Tobie rdzen poszedl na 600 i pamieci na 750?? Masz Standardowe chłodzenie?? Jak to mozliwe?? 1316137[/snapback] Tak standartowe (radiatorki miedziane na pamięciach) ale komp na parapecie i otwarta buda i otwarte okno. Na dodatek wentylator w ręku skierowany na grafę. 5 razy podchodziłem do 3dmarka03 i za 5-tym przeszedł cały test. Małe arty na 3 teście Edytowane 7 Marca 2005 przez miramp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 na dodatek na 6600nonGT :mur jakieś przegiecie (tudzież przekręt) 1316188[/snapback] Nie ma różnicy czy gt czy non gt. Przecież to te same układy tylko z innym napięciem. Zwiększyć na 1.4 i masz gt z ddr1 zamiast ddr3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Mam jeszcze jedno pytanko bo z moja grafa dzieje sie cos dziwnego na taktowaniach 520/675 wszystko ladnie bez artow a jak zwieksze rdzen 530/650 to pokazuja sie arty czy to mozliwe ze pamieci sie nagrzewaja od rdzenia?? 1316205[/snapback] Arty na ogół pokazują sie jak pamięci się grzeją. Miedziane radiatorki załatwią sprawę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) ładny tripple post :P kurde zawsze myślałem ze arty są od rdzenia - ale cóż człowiek sie myli aha GDDRIII to nie to samo co DDR3 a przynajmniej tak mi napisano na tym forum :mellow: Edytowane 7 Marca 2005 przez Qlawy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 Nie wiem co wy mowicie o paimeciach ale w tej karcie artefakty pojawiaja sie od przekreconego i przegrzanego rdzenia - najczesciej zielone czerwone lubi fioletowe plamy itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 nowy bios do a6600 http://www.mvktech.net/index.php?option=co...3&func=fileinfo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...