pyrko Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 (edytowane) a jaka masz dokladnie k.graficzna ? ile pkt miales przed i po wgraniu biosu ? 1316040[/snapback] wczesniej mialem 6666pkt:) - dawalem screena hehe 450 rdzen , teraz rdzen 540 a tutaj 3dmark05 narazie screen , cos mi nie laczy ORB - wynik na miare 9800xt :D heheh core 530 / mem 700 Edytowane 7 Marca 2005 przez pyrko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackSmif Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 hmm jakos czuje sie ignorowany w tym temacie a mam tylko jedno pytanie czy ktos jest posadaczem a6600td z pamieciami samsunga 3,6 i jak mu to cudo sie sprawuje bo ja juz nie mam sily do tych pamieci :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cherry_Coke Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) Sa msi-diamond i prolinki ultimate/golden limited --------------------------------------------------------- PROLINK GeForce 6600 128MB DDR/ 128bit TV/ DVI AGPx8 Cena: 550 zł jak ktos chce to sa na stanie Edytowane 8 Marca 2005 przez Cherry_Coke Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buster. Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Nie wiem co wy mowicie o paimeciach ale w tej karcie artefakty pojawiaja sie od przekreconego i przegrzanego rdzenia - najczesciej zielone czerwone lubi fioletowe plamy itp. 1316266[/snapback] Mi sie zawsze wydawalo ze arty sa od przegrzanych pamieci.. Przynajmniej kazdy mi tak mowil!!! W dodatku myslałem ze jak jest za bardzo podkrecony rdzen to zamiast artow jest zwis!!! Zamowiłem radiatorki na allegro powinny byc w tym tygodniu jak przyjda to zobaczymy czego to byla wina Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Mowili nie mowili teraz ci mowie ze w 6600 sa arty od przekrecenia rdzenia nie wiezysz to sam sprawdz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudek Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Wszystko swietnie, ale dlaczego w opisie do tego bioska jest NV43???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudek Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Czy nie jest to zmiana z Leadteka 6200 na 6600, jak z potokami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Wszystko swietnie, ale dlaczego w opisie do tego bioska jest NV43???? 1316493[/snapback] B) A co bys wolal zeby bylo? NV 430? 4300? 43 000 ? NV 43 to uklad glowny znajdujacy sie na 6600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttzz Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) nowy bios do a6600 1316269[/snapback]miramp testowales tego nowego biosa? wogole ktos go jzu wgrywal? ak sie sprawuje? ja sprawdze go dopiero po pracy :-| Edytowane 8 Marca 2005 przez Muttzz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) wogole ktos go jzu wgrywal? ak sie sprawuje? ja sprawdze go dopiero po pracy :-| 1316691[/snapback] Zajrzalem w tego Biosa i z tego co sie zorientowalem jest to fabryczny bios Leadteka nie wiem co prawda jak jest z napieciami ale na 95% sa takie jak we wszystkich czyli rdzen na 1.3V sprawdzilem date wydania i jest taka sama jak na tym ktorego wyciagnalem z karty Edytowane 8 Marca 2005 przez Kozax Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttzz Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Kozax: masz racje, niedopatrzylem.. datowany ten bios jest na 01/18/05. czyli tak jak wiekszosc 6600TD. pytanie tylko czy to jest oryginalny czy zmodyfikowany...sugerujac sie brakiem opisu mozna powiedziec tylko 1 :/oryginalny sciagniety z karty lub stronki winfasta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Kostrzewa Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Witam kolegów. Przyglądam się tym opisom , bo też mam WinFast GeForce 6600 TD AGP i chciałbym z ni coś zrobic żeby lepiej chodzila a jej nie popsuć. Czy jest możliwe żeby wgrać ten bios przez WINFOXA ale taki który bedzie pokazywal tą temperature w sterach , ma podniesione napięcie i zegary. Bo tego od sparkla można wgrać bez problemów , ale czy ktos tak samo probował wgra tego bardziej przerobionego z temp. i podniesionymi czestotliwościami. Proszę o jakieś wskazówki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudek Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Tu masz opisy kart ze sklepu Benchmark.pl dla kart Leadteka i stąd moje pytanie: "GeForce 6600 to nowa seria kart graficznych w przedziale "mid-range". Modele GeForce 6600 i GeForce 6600 GT, oferują zaawansowane możliwości silnika NV40 - obsługa DirectX 9.0c, technologie Shader Model 3.0 i UltraShadow II - po znacznie przystępniejszej cenie. Karta GeForce 6200 jest wyposażona w 4-potokowy procesor NV43 i pamięć DDR z szyną 128-bitów. W dotychczasowych grach (bez obsługi DX 9c) karta powinna dysponować wydajnością zbliżoną do obecnego GeForce FX 5700 i PCX 5750. Kart GeForce 6200 nie będzie można łączyć w SLI, a technologia Intellisample 3.0 ma 'wyłączoną' kompresje HCT (High-resolution compression). Być może jest na stornie błąd bo na Chipie.pl czytałem, że NV43 ma trafić do "domowych" zastosowań w kartach GF6600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quietdeath Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) Dzisiaj rano bawilem sie 3dmarkami i oto wyniqi: 3dmark03 - 7544pkt 3dmark05 - 3374pkt Wyniqi jak na ta grafe sa zajebiste :lol: Edytowane 8 Marca 2005 przez Quietdeath Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anomandarist Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Witam panowie, mam takie pytanko, a mianowicie: mam radeona Xpertvision 9800se z odblokowanym 8 potokami, z tym że zakupiionego w normalnym sklepie z pamieciami bodajrze 4ns:( i teraz pytanie czy warto go wymienic na 6600??? bo na gt w życiu nie wydole bo za tego mojego radka w życiu więcej niż 400zł nie wezme Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudek Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Tu są opisy kart Leadteka z Benchmark.pl sklep, na Allegro też tak je opisują dlatego pytam:"Karta GeForce 6200 jest wyposażona w 4-potokowy procesor NV43 i pamięć DDR z szyną 128-bitów. GeForce 6600 to nowa seria kart graficznych w przedziale "mid-range". Modele GeForce 6600 i GeForce 6600 GT, oferują zaawansowane możliwości silnika NV40" Chociaż kiedyś na Chipie czytałem , że NV43 mają być w wersjach "domowych" 6600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quietdeath Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Witam panowie, mam takie pytanko, a mianowicie: mam radeona Xpertvision 9800se z odblokowanym 8 potokami, z tym że zakupiionego w normalnym sklepie z pamieciami bodajrze 4ns:( i teraz pytanie czy warto go wymienic na 6600??? bo na gt w życiu nie wydole bo za tego mojego radka w życiu więcej niż 400zł nie wezme 1317052[/snapback] Moim zdaniem glupota jest wymieniac r9800se@8potokow na geja 6600 :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Dzisiaj rano bawilem sie 3dmarkami i oto wyniqi: 3dmark03 - 7544pkt 3dmark05 - 3044pkt Wyniqi jak na ta grafe sa zajebiste :lol: 1317032[/snapback] Tylko powiedź mi na jakich sterach ?? Ja robiłem na 71.84 i miałem tylko 6100 w 03 na taktowaniach 550/600. Pamięci pojdą wyżej tylko najpierw muszę kupić jakieś radiatorki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quietdeath Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Tylko powiedź mi na jakich sterach ?? Ja robiłem na 71.84 i miałem tylko 6100 w 03 na taktowaniach 550/600. Pamięci pojdą wyżej tylko najpierw muszę kupić jakieś radiatorki. 1317087[/snapback] Takie wyniqi uzyskalem na 75.90 :lol: PS. w 3dsmarku 05 new rekord 3374 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewa Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 jak Wy uzyskujecie 550 na rdzeniu ? czym krecicie ? i czy jest to mozliwe jedynie po sflahowaniu biosu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kozax Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 jak Wy uzyskujecie 550 na rdzeniu ? czym krecicie ? i czy jest to mozliwe jedynie po sflahowaniu biosu? 1317265[/snapback] Wgrywasz bios od sparkla i niema zadnych problmow zeby tak sie krecil:) To dlatego ze w Sparklach napiecie na rdzeniu masz 1,4V aw winfascie 1,3V to chyba mowi samo za siebie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 jak Wy uzyskujecie 550 na rdzeniu ? czym krecicie ? i czy jest to mozliwe jedynie po sflahowaniu biosu? 1317265[/snapback] 1. Poprostu ustawiamy. 2. Suwakiem w sterach po zaaplikowaniu CoolBits 3. Możliwe... ...poczytaj sobie kilka(-naście) ostatnich stron z tego topiku to będziesz wiedział dlaczego "jest to mozliwe jedynie po sflahowaniu biosu" (jeśli chodzi o ścisłość to flasciach!e się EPPROM, a nie BIOS... :D ) B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRoN Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Kij w oko (sorry :) ) wszystkim tym, ktorzy porownywali karty (od 9800 do pro i od 6600 do gt) na podstawie NFS:U2. Wyszedl patch poprawiajacy szybkosc na kartach 6800 (czyli prawdopodobnie takze na 6600 i 6600gt) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudek Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 No dobra twardziele, wgrałem coolbitsa, odinstalowałem WinFoxa, który mnie osłabia i teraz nie mogę podkręcić suwakami do ustawień które spokojnie szły przez WinFoxa (430/700)? . Nie przechodzi testów i koniec. Bios chcę podmienić póżniej jak juz będzie wszystko obcykane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudek Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Jeszcze mały drobiazg, od czasu kupna Leadteka 6600TD ciągle pada mi Call of Duty na multiplayerze, zainstalowałem patcha ale bz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 No dobra twardziele, wgrałem coolbitsa, odinstalowałem WinFoxa, który mnie osłabia i teraz nie mogę podkręcić suwakami do ustawień które spokojnie szły przez WinFoxa (430/700)? . Nie przechodzi testów i koniec. Bios chcę podmienić póżniej jak juz będzie wszystko obcykane. 1317520[/snapback] mam identycznie to samo .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 grudek, JedrzeJ --> to może skorzystajcie z RivaTuner i w "Power user" - Overclocking\Global zmieńcie "Disable Clock Test" na 1 i wtedy będziecie mogli olać to, że jakiś tam driver się burzy... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 sorki za offtopic ale sprawa jest bardzo powazna !! http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=120514 nEEd hEElP! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 .. jak to sie robilo z tym rivatunerem .. aby wylaczyc testowanie ustawien taktowan?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 to może skorzystajcie z RivaTuner i w "Power user" - Overclocking\Global zmieńcie "Disable Clock Test" na 1 i wtedy będziecie mogli olać to, że jakiś tam driver się burzy... :) 1317593[/snapback] u mnie właśnie w ten sposób działa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...