pyrko Opublikowano 30 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2005 nforce ROOXXX hehe ;)) - bios jest w porzadku - NF7 rulz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 (edytowane) Czy na podkręcanie może mieć wpływ zasilacz (300W chieftec) jeśli na domyślnych ustwawieniach karty jest ok. Pytam bo probuje zniwelować następne objawy nie możności dojścia do >=500 na rdzeniu (bios vmod leadteka ten pierwszy co się pojawił.) ps. pyrko sprwadzałeś ten bios u siebie,czy nie ma żadnych problemów z nim? Ciekawe jest jeszcze jedno dam rdzeń np. na 470 Pacific assault, brothers chodza bez zarzutu natomiast splintela nawet powyżej 400 rdzenia nie mogę dać bo dyskoteka się robi. co jest ?.to samo z hl2. :blink: 1358831[/snapback] u mnie na codegenie 300w szedł 500/700, do tego podkręciłem BARTKA z1,8 na 2,2 giga i spoko,temp karty w stresie 55 stopni bis mod leadteka Edytowane 31 Marca 2005 przez aamp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 A jak uważacie co będzie szybsze, lepsze?? W grach: 6600 Ladatec+bios mod by ladatec Czy 9800 radek 2.8 samsunga?? BGA?? THX za pomoc. Spytałem tylko tak aby dowiedzieć sie o tym co sądzicie na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 A jak uważacie co będzie szybsze, lepsze?? W grach: 6600 Ladatec+bios mod by ladatec Czy 9800 radek 2.8 samsunga?? BGA?? THX za pomoc. Spytałem tylko tak aby dowiedzieć sie o tym co sądzicie na ten temat. 1360561[/snapback] Możliwe jest to, że im nowsza będzie gra, tym lepiej będzie chodziła na 6600... natomiast starsze gry (czyt. aktulnie dostępne) chyba lepiej chodzą na 9800... ...ale mam do Ciebie małe pytanko - co to za dziwaczna firma - Ladatec - to jakaś podróba Leadtek'a? Możesz podać www firmy? :wink: :lol: B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laudini Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Jeżeli bedziesz grał w nowego CS:Sources na necie to lepiej Radeona ;) A jak nie to polecam GeForca! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bossdrum Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Jeżeli bedziesz grał w nowego CS:Sources na necie to lepiej Radeona ;) A jak nie to polecam GeForca! 1361466[/snapback] Moje skromne zdanie na ten temat... nVida robi najlepsze karty do gier... (ATI moim zdaniem moze i ma lepsze podzespoly ale nie rowna sie z nVidia) Ja wogule nie mam zaufania do ATI ATI zawsze mis ie kojazyly z dobra karta do ogladania filmow... Oczywiscie moge sie mylic... Ale zdecydowanie wole nVidie... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Moje skromne zdanie na ten temat... nVida robi najlepsze karty do gier... (ATI moim zdaniem moze i ma lepsze podzespoly ale nie rowna sie z nVidia) Ja wogule nie mam zaufania do ATI ATI zawsze mis ie kojazyly z dobra karta do ogladania filmow... Oczywiscie moge sie mylic... Ale zdecydowanie wole nVidie... :) 1361514[/snapback] Jak narazie, to powiem szczerze, że z ATI nie miałem tyle "przygód" co z nVidią... - korzystając z okazji ponowię pytanie - czy komukolwiek chodzi normalnie Warcraft 3 na GF6600? Ja po włączeniu mam tylko czarny ekran... i nie wiem czy jest to wina niedopracowanych sterów, grafy, czy jakiegokolwiek innego softu, który się "gryzie" z Warcraftem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro123 Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 (edytowane) Ponieważ ten problem trochę mnie męczył, więc pogrzebałem po zachodnich forach. Na guru3d znalazłem rozwiązanie które likwiduje"2d corruption" dla wszystkich którzy maja problem na płytach z Via i Geforce 6xxx oraz nowymi sterownikami (71.xx), z działającym AGPx8. http://forums.guru3d.com/showthread.php?th...0&pagenumber=11 A tu bezpośredni link do opisu jak to zrobić: http://www.netsoc.dkit.ie/modules.php?name...rder=0&thold=-1 Pozdrowka Edytowane 1 Kwietnia 2005 przez miro123 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaroslaw1980 Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Wgrywał już ktoś ten zmodowany bioss 6600 do 6200.Też mam Winfasta i bardzo jest mi to potrzebne.Czy zawsze przy pomocy karty PCI można spod dosu przywrócić poprzedni bios? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djs Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 1361822[/snapback] Wielkie dzięki :D Właśnie przetestowałem podaną metodę i działa wyśmienicie - dziwne, że zamiast wielkich korporacji takich jak nVidia czy VIA rozwiązanie znajdują użytkownicy. Ciekawe też, czy ta poprawka znajdzie się w nastepnych ForceWare :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AKO Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2005 Witam! Od dluzszego czasu sledze ten temat na forum i zdecydowalem sie na zakup karty WINFAST A6600 TD. Niestety pogubilem sie troche ostatnio i prosze o wyjasnienie mi jednej rzeczy: O jakim modelu jest mowa w temacie? 128 MB RAM czy 256? Chodzi mi o karte do ktorej wyszly V-mody itp. Caly czas myslalem ze chodzi o karte 128 MB ale widze, ze wszyscy w podpisach maja fabryczne zegary 300/550, natomiast na stonie producenta widze ze ta karta ma 300/500. 300/550 ma karta z 256 MB. Z gory dziekuje za odpowiedz. AKO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bossdrum Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Witam! Od dluzszego czasu sledze ten temat na forum i zdecydowalem sie na zakup karty WINFAST A6600 TD. Niestety pogubilem sie troche ostatnio i prosze o wyjasnienie mi jednej rzeczy: O jakim modelu jest mowa w temacie? 128 MB RAM czy 256? Chodzi mi o karte do ktorej wyszly V-mody itp. Caly czas myslalem ze chodzi o karte 128 MB ale widze, ze wszyscy w podpisach maja fabryczne zegary 300/550, natomiast na stonie producenta widze ze ta karta ma 300/500. 300/550 ma karta z 256 MB. Z gory dziekuje za odpowiedz. AKO 1363227[/snapback] Mowa jest o 128 gdyz 128 lepiej sie kreci niz 256! 256 ma troche oporow ale na upartego ja tez podkrecisz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bossdrum Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) ---> ! DLA LENIWYCH ! <--- Kto jeszcze chce biosa do WinFasta A6600 TD po v-modzie to pisac na bossdrum@o2.pl Jest na nim zmieniony voltage z 1.3 na 1.4 !!! Bios ma oczywiscie odblokowany pomiar temperatury !!! Zycze wszystkim co beda smigac na nowym biosie wysokich czestotliwosci !!! Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez bossdrum Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djs Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Caly czas myslalem ze chodzi o karte 128 MB ale widze, ze wszyscy w podpisach maja fabryczne zegary 300/550, natomiast na stonie producenta widze ze ta karta ma 300/500. 300/550 ma karta z 256 MB. Z gory dziekuje za odpowiedz. AKO 1363227[/snapback] Witaj! Karty ze 128 MB pamięci na pokładzie też mają zegary w 3D 300/550. Musi być błąd w opisach albo początkowo specyfikacja miała być inna :D Przynajmniej u mnie tak jest, ale z tego co widać z opinii użytkowniów i z testów tych kart to mam rację. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Ile Watt energi pobieraja geforce 6600 non gt?? nigdzie nie znalazłem specyfikacji Mam zsiłke 300W shido (japońska chyba) dobrze trzyma napięcia. Duron 1200 Mhz (morgan) 256 DDR (PC2100) 266mhz Aktualnie geForce 2 mx 100/200 32mb mobo shutlle ak32l karta sieciowa karta dźwiękowa 3 urządzenia USB 2x 80mm (wentyl) Western Digital 80gb 800jb 7200 8mb cache Samsung 5200 10gb Lg 4800b (palnik cd) Kto ma podobny config ?? i mu pyka ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Ile Watt energi pobieraja geforce 6600 non gt?? nigdzie nie znalazłem specyfikacji Mam zsiłke 300W shido (japońska chyba) dobrze trzyma napięcia. Duron 1200 Mhz (morgan) 256 DDR (PC2100) 266mhz Aktualnie geForce 2 mx 100/200 32mb mobo shutlle ak32l karta sieciowa karta dźwiękowa 3 urządzenia USB 2x 80mm (wentyl) Western Digital 80gb 800jb 7200 8mb cache Samsung 5200 10gb Lg 4800b (palnik cd) Kto ma podobny config ?? i mu pyka ??? 1363544[/snapback] Może Shido ci styknie. Miałem dokładnie taką samą zasiłkę na configu: AXP 1800, 512 MB RAM, 4Ti4200, HDD 80 GB, CDRW, Tuner TV, Audigy - i shido nie dała rady wytrzymać roku. Po tym czasie uległa spaleniu, a padając przeciążyła kondensatory na płycie głównej - płyta padła po tygodniu. Myślę, że 6600 nonGT może pobierać jakieś 25W mocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) 25W to nie zamało ?? Moze jeszcze ktos ma podobny config ?? Łączył juz ktos 2 zasilacze przekaźnikiem?? Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez sbchp250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja tam kupiłem na allegro Miedziana płytka COLD PLATES 50x50x3 mm, do tego Klej termoprzewodzący do radiatorów THERMOPOX 85 i ARCTIC CERAMIQUE - SUPER PASTA TERMOPRZEWODZĄCA. Zdjąłem radiator z karty. Odkleiłem za pomocą śrubokręta podkładkę z radiatora, przeszlifowałem powierzchnię papierem 2000, przykleiłem płytkę miedzianą do radiatora a do płytki podkładkę. Dałem krótsze spręzynki do zaczepów radiatora, nałożyłem pastę na rdzeń karty i zamontowałem radiator na kartę. Temperatura w stresie 49'C a bez 36'C. Na zalmanie miałem 2 stopnie mniej. Przy zegarach 550/700 mam 56'C max w stresie i 43 bez. użycie pasty Edytowane 7 Kwietnia 2005 przez miramp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Panowie graliście w swoich 6600 w NFSU2 na max detalach?? I jak to chodzi wszystko w porzadku?? A jak robicie dym z pod kół to się zamula komp?? A jak dacie aa i af to jak chodzi THX za wasze relacjie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bossdrum Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Ja tam kupiłem na allegro 1363735[/snapback]no no no... Jestem pod wrazeniem... naprawde extra osiagi... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 ja mam nizsza temp na defautlowym chlodzeniu tylko ze srebrna pasta... ok 31 `C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja miałem 49'C na 68'C przy zegarach 400/600 ale na napięciu 1.4 a nie 1.3. Więc ta modyfikacja duuuuuzo mi dała. Przy napięciu 1.3 wiadomo ze temperatura jest niższa. Druga sprawa to temperatura podczas grania. Najlepiej po 3dmarku 05 i w riva tunerze to sprawdzić oraz przeanalizować na wykresie maksymalną temperaturę. Wtedy rośnie i to bardzo. Niektórzy nawet mają po 75'C Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez miramp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 To co powiecie mi jak jest w NFSU2 nA max detalach przy paleniu gumy?? A druga sprawa to to że słyszałem że 6600 nieproprawnie działa na Mobo VIA?? Słyszeliście cos o tym?? Jest jakis konflikt sprzętowy i niektóre gry przez to się nie uruchamiają lub np. w FarCry'u podobno przez to jest żółta woda. Ja tego nie twierdze tylko czytałem gdzieś i słyszałem od jednego ziomka. THX za sprostowanie tej sprawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Hej! Szybkie pytanko: czy warto kupic galaxy 6600 za ponad 500zł czy lepiej Leadtek za 500zł ? dzieki! ps znalazlem opinie tylko o 6600GT galaxy :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohnyKapiszony Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Leadtek :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 tez tak kumplowi doradzałęm ale w watku o 6600GT polecaj galaxy wiec pomyślałem ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 słyszałem że 6600 nieproprawnie działa na Mobo VIA?? Słyszeliście cos o tym?? Jest jakis konflikt sprzętowy i niektóre gry przez to się nie uruchamiają lub np. w FarCry'u podobno przez to jest żółta woda. Ja tego nie twierdze tylko czytałem gdzieś i słyszałem od jednego ziomka. 1364249[/snapback] Jam mam zamiar kupic 6600 win fast'a, myslałem ze zamówie w poniedziałek ale chyba się wstrzymam do wyjaśnienia sprawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Ja nie wiem czy to jest prawda?? Zadałem pytanie i chcę właśnie sie tego dowiedzieć. A możecie powiedzieć też coś o paleni gumy w NFSU:2?? Jak wtedy wam komp działa?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) wrzucilem na dobry serwer 1358476[/snapback] wgrywales przez winfoxa ? jak tak to co trzeba zrobic w (prawy na ikone winfox) preferences settings/ VGA Bios Flash utility ? Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez JedrzeJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laudini Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Jam mam zamiar kupic 6600 win fast'a, myslałem ze zamówie w poniedziałek ale chyba się wstrzymam do wyjaśnienia sprawy. 1364357[/snapback] Far Cry działa dobrze na nowych sterownikach. Sam to sprawdziłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...