model3100 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 A przecież możesz zrobić zakup w necie nie sądzisz?? Nie musisz kupować w twojej miejscowości. A pozatym jak zdołałes zauważyć to jest temat o 6600 a nie zasilaczach. O zasilaczach jest iny temat. Proponuje żebys sie przeniusł do innego tematu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 A przecież możesz zrobić zakup w necie nie sądzisz?? Nie musisz kupować w twojej miejscowości. A pozatym jak zdołałes zauważyć to jest temat o 6600 a nie zasilaczach. O zasilaczach jest iny temat. Proponuje żebys sie przeniusł do innego tematu. 1366407[/snapback] A zauważyłes ze moim głównym pytaniem jest ile pobiera Watt 6600. A zakupów w necie sie zraziłem dzięki komputronikowi. A ty przyczepiłes sie do zasilacza a to było pytanie poboczne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Nikt tu się raczej nie bawi w to ile prądu będzie pobierał 6600. Bo raz ma większe obciążenie raz mniejsze, czasami go wykręcisz czasami nie. Wszystko zależy. Ale wiem jedno na takim niefirmowym "ZŁOMIE" to można sobie jechać na 2mx a nie 6600. Chcesz żęby PC chodził nie zawodnie kup dobra zasiłka. Chcesz mieć przygody zostaw taka jaka jest. A teraz do użytkowników 6600: Na jednym forum użytkownik zresztą tego forum wykłóca się żę 9800XL coś w stylu PRO to jest tylko Firmy Medion jest lepsze od 6600. Normalnie musze się kłucić z nim a on dalej swoje looknijcie tego linka: http://www.wgk.com.pl/forum/viewtopic.php?p=232460#232460 I co powiecie w tej sytuacji. On mówi że przez szyne 128BIT 6600 jest dużo wolniejsze od 9800 PRO Mediona. Ciekawe co o tym powiecie. Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez model3100 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) A żeby zapisać stary bios to trzeba przez dos-a?? Nie można go zrzucić jakoś w windowsie?? A dyskietka startowa robie tak: Ściągam ten plik który podał miramp np.Windows 98 Custom, No Ramdrive. Wrzucam na dyskietka i mam tak?? Później wkładam druga dyskietka z nflashem i z zmodowanym biosem?? Tak?? I jak chce wrzucić stary bios na dyskietke to wpisuje komende: a:\nvflash.exe -b nazwapliku.bin ??? Tak?? Tylko wytłumaczcie mi co mam wpisać zamiast -b?? I za nazwapliku.bin co mam wpisac?? A jak chce wgrać nowy bios z pod DOS-a to wpisuje: a:\nvflash.exe -5 -6 Bios_mod.rom?? I mam wgrany?? Nic nie trzeba zatwierdzać?? THX za pomoc Tylko dziwi mnie bo przy zrzucie stary bois będzie miał rozszerzenie .bin a nowy tj. zmodowany ma rozszerzenie .rom. Czemu tak jest?? THX za wytłumaczenie i zwrucenie uwagi czy wszystko dobrze pokapowałem 1365906[/snapback] dyskietkę startową robi się tak: prawym przyciskiem myszy klikamy na stację dyskietek w "mój komputer" wybieramy polecenie formatuj- utwóż dysk startowy DOS,potem kopiujesz sobie nvflash i bios na tą dyskietkę , restart kompa , wpisujesz nvflash.exe -4 -5 -6 nazwa pliku z biosem(np.bios mod) . rom i to wszystko A:/nvflash.exe -4 -5 -6 biosmod.rom Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez aamp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) na jednej dyskietce można mieć oba biosy przecież w komendzie podaje się który ma być wgrany,zainteresowanym wyślę taką dyskietk B) ę na pocztę ja na zmodowany bios przeszedłem win foxem,a potem spróbowałem wrócić do oryginalnego pod dosem i zadziałało w taki sposób jak opisałem pozdro Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez aamp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ale panowie czy nie lepiej moim sposobem?? Proste komendy sie wtedy wydaje. A powiedzcie mi czemu niektórzy mówią że się wpisuje A:/nvflash.exe -4 -5 -6 biosmod.rom a inni mówią że sie wpisuje A:/nvflash.exe -5 -6 biosmod.rom Czy duże litery mają znaczenie?? Jak naprzykładm mam plik biosa nazwany Bios_mod.rom to tak samo mam tam wpisać w nFlash'u?? Czy może byc obojętnie?? THX za odpowiedz. A i tak mój sposób jest łatwiejszy nie sądzicie?? I co uważacie o tym. 9800PROvs.6600@ Jak myslicie która grafa lepsza?? Normalnie mam taki mętlik że szok. Możecie coś doradzić. Jaka jest lepsza w grach?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ale panowie czy nie lepiej moim sposobem?? Proste komendy sie wtedy wydaje. A powiedzcie mi czemu niektórzy mówią że się wpisuje A:/nvflash.exe -4 -5 -6 biosmod.rom a inni mówią że sie wpisuje A:/nvflash.exe -5 -6 biosmod.rom Czy duże litery mają znaczenie?? Jak naprzykładm mam plik biosa nazwany Bios_mod.rom to tak samo mam tam wpisać w nFlash'u?? Czy może byc obojętnie?? THX za odpowiedz. A i tak mój sposób jest łatwiejszy nie sądzicie?? I co uważacie o tym. 9800PROvs.6600@ Jak myslicie która grafa lepsza?? Normalnie mam taki mętlik że szok. Możecie coś doradzić. Jaka jest lepsza w grach?? 1366694[/snapback] to biosmod to nazwa pliku z biosem,możesz go nazwać "bolek" i wtedy wpiszesz NVflash.exe -4 -5 -6 bolek.rom wpisujesz małymi literami ,4 jest ważna kilkanaście stron wczesniej o tym było,samo -5 -6 nic nie dawało Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Dobra zastosuje się ale teraz prosze o jakaś odpowiedz. Bo nie wiem czy 9800PRO/6600 kupic normalnie znów mam mętlik w głowie. Jak wy sadzicie co będzie lepsze?? Oczywiście 6600 będę kręcił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Dobra zastosuje się ale teraz prosze o jakaś odpowiedz. Bo nie wiem czy 9800PRO/6600 kupic normalnie znów mam mętlik w głowie. Jak wy sadzicie co będzie lepsze?? Oczywiście 6600 będę kręcił. 1366710[/snapback] 5900XT se kup i daj mu biosa od 5950 ultra http://pclab.pl/art9430-2.html na allegro poniżej 500pln ,tylko trzeba mieć dobry zasilacz , to samo się tyczy r 9800pro 9800pro-6600-bardziej przyszłościowym rozwiązaniem jest 6600,nowe gry będą lepiej chodziły na 6600,a zresztą zaoszczędzone 150 zeta możesz zainwestować w ram,nie sugeruj się tym że ludzie piszą na radku obraz jest żyleta a na nvidii bee-bzdura nie wychwycisz tego,tak samo poronionym pomysłem jest kupowanie grafiki za 550zł i montowanie chłodzenia za 100,zamiast dołożyc tę kasę do lepszej grafy albo procka albo ramu albo przepić i być zadowolonym z życia,albo kupowanie zalmana na proca za 150 zeta podczas gdy ja taką sama temperaturę osiągam na titanie za 30 i też jest cicho, a i tak wiatraki z reszty kompa zagłuszają tego z proca,a skoro po podkręceniu 6600 jest prawie tak samo wydajny jak 9800pro nawet z oryginalnym biosem a jak gram to nie widzę czy krawędzie mam gładkie czy nie ,albo czy rzucam cień kiedy jestem spocony z przejęcia,nie zwracam uwagi na duperele w rodzaju fsaa to ja bym się nie zastanawiał sto pare zł piechotą nie chodzi chyba że kupisz mediona ale nie ryzykowałbym zakupu karty bez gwarancji z tym 5900XT to różnie bywa zobacz komenyarze Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez aamp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 W sumie masz racjie. Ale ja uwage na takie szczegół zwracam jakimi są wygładzanie itp. Wiem że 6600 nie jest zły/ Ale jak sprzedam swoja dobrze to sobie kupie albo 6600 albo 6600GT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) za swojego 5700 dostałem miesiąc temu 350,a tydzień później nie dostałbym nawet 300, róznica w wydajności jest duża ale może ci sie uda wyciagnąć więcej,ja bym się nie zastanawiał i brał GT,od 150-do 200 zeta więcej,moze jakies raty? Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez aamp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Raczej kupie 6600. Jeden ziomal powiedział mi że niedługo wyjdą nowe timingi oraz nowy bios z napięciem 1,5 i karte będzie można wykręcić tak że na GPU będzie 650/750 na mem. Nieźle a wyniki w 3demarku będą sie klasyfikować na poziomie 9000 marków :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Raczej kupie 6600. Jeden ziomal powiedział mi że niedługo wyjdą nowe timingi oraz nowy bios z napięciem 1,5 i karte będzie można wykręcić tak że na GPU będzie 650/750 na mem. Nieźle a wyniki w 3demarku będą sie klasyfikować na poziomie 9000 marków :) 1367124[/snapback] A mi jeden ziomal powiedzial ze wyjdzie bios z napieciem 1,7 i pojdzie rdzen na 800 i w smarku bedzie 11000 pkt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) jak nie wyjdzie bios to bedziemy lutowac / rysowac olowkiem :] - 600mhz napewno w koncu bedzie i wiecej moze nawet Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez pyrko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Bios powinien raczej wyjść. Jak go zrobią dopiero będą jazdy. Normalnie grafy będą takie rasowane jak nie wiem co:) Raczej bios z napięciem 1,5 wyjdzie oraz powinny wyjść nowe timingi do tej grafiki. Będzie odrzutowiec nie karta:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 niemasz co sie klucic bo pelny 9800/256 (nawet medion) zawsze bedzie lepszy od 6600 odpal sobie ps3 na 6600 w riddicku to zobaczysz swoja przyszlosciowa karte :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 dzisiaj i ja dolaczylem do szczesliwcow ktorzy przekroczyli 7k w 3dMarku2k3 300/550@500/725 z lekkimi artami ale sie udalo... arty pochodza z pamieci. Nie mam czasem za duzej sygnatury ? jak by co to pisac nie chce dostac banana :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 niemasz co sie klucic bo pelny 9800/256 (nawet medion) zawsze bedzie lepszy od 6600 odpal sobie ps3 na 6600 w riddicku to zobaczysz swoja przyszlosciowa karte :lol: 1367239[/snapback] masz na myśli nie kręconą6600 bo podciągnięta do chociaż 420/650 da se rade z radkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 masz na myśli nie kręconą6600 bo podciągnięta do chociaż 420/650 da se rade z radkiem 1367386[/snapback] a wiesh ze radek tez sie kreci? :D mediony xl maja szajsungi 2.8 a xxl 2.5 i r360;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 takie pytanie na szybkiego, co myslicie o zmianie 9550 (400/500) na 6600 bo wlasnie kolega mnie namawia abym mu sprzedal swojego radka, nie mam kasy na GT ale na zwyklego jakos moge dozbierac, tylko czy jest sens, radek idzie (jesli sie zdecyduje za 200zl) 6600 kupie za jakies 530zl. wiec jakby nie patrzec 300zl. jakby ktos pytal w co gram gram praktycznie we wszystko :D glownie, Far Cry, Call Of Duty i PES/WE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość white_nigga Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Dobra zastosuje się ale teraz prosze o jakaś odpowiedz. Bo nie wiem czy 9800PRO/6600 kupic normalnie znów mam mętlik w głowie. Jak wy sadzicie co będzie lepsze?? Oczywiście 6600 będę kręcił. 1366710[/snapback] 9800 256bit szyna będzie wydajniejsza od nieużytecznych ps. 3.0 itp. (radka też da się podkręcić) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S-I-D Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Każdy chwali swoje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Każdy chwali swoje to fakt. Ale kto ma racjie?? Moim zdaniem Medion to największe ..... na ziemi. Nie mam zamiaru kupić tego "ciach" i za miesiąc opłakiwac strate 450-500zł Gwarancjia to max 3 miech a przeważnie 1 miech. A 9800 moim zdaniem nie jest wydajniejsze od 6600. Jak wyjdzie nowy bios do 6600 na GPU 1,5 to radek się chowa. Pozatym 6600 jest bardziej przyszłościową kartą. Po przekręceniu jest coś w styli 9800PRO jak nie wydajniejsze. Więc jeśli uważacie że 256BIT wszystko załatwi to jesteście w błędzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzi Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Dobra zastosuje się ale teraz prosze o jakaś odpowiedz. Bo nie wiem czy 9800PRO/6600 kupic normalnie znów mam mętlik w głowie. Jak wy sadzicie co będzie lepsze?? Oczywiście 6600 będę kręcił. 1366710[/snapback] Każdy chwali swoje to fakt. Ale kto ma racjie?? Moim zdaniem Medion to największe ..... na ziemi. Nie mam zamiaru kupić tego "ciach" i za miesiąc opłakiwac strate 450-500zł Gwarancjia to max 3 miech a przeważnie 1 miech. A 9800 moim zdaniem nie jest wydajniejsze od 6600. Jak wyjdzie nowy bios do 6600 na GPU 1,5 to radek się chowa. Pozatym 6600 jest bardziej przyszłościową kartą. Po przekręceniu jest coś w styli 9800PRO jak nie wydajniejsze. Więc jeśli uważacie że 256BIT wszystko załatwi to jesteście w błędzie. 1368168[/snapback] No i tu nie masz racji, właśnie sprzedałem mojego radeona 9500@PRO i miałem dylemat co kupić czy mediona 9800 czy 6600 i obie karty miałem na testach i na standardowym taktowaniu wypada znacznie lepiej radeon 9800 lecz jak sie podkręci gf 6600 to wtedy lekko wyprzedza tego radeona ale radeona tez mozna podkrecic i ja tak zrobilem i wtedy był wydajniejszy o jakies 10% od tego gf. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Ale tego 6600 napewno nie miałes przekręconego poprzez wgrany bios 1.4?? A teraz wyjdzie jeszcze bardzoej poweroski bios z napięciem 1,5 i napewno 6600 będzie objeżdzał 9800 mediona. Może sie myle ale ten medion naprawde wyglada jakos dziwnie. Może bym i go kupił ale jak by miał gwarancjie chociaż pół roku. No bo strach stracić 500zł na jakiś tam kicz bez gwarancji. A 6600 fajnie sie kręci. Ale właśnie trzeba też zacząć trzeźwo myśleć bo wyniki w 3demarkach są ładne ale w grach to troche mam wątpliwości co do magistrali 128BIT. A z drugiej stronki 6600 powinien wypadać w nowszych grach coraz lepiej. Bo nowsze technologie etc. W 3demarku 05 wypada lepiej a tam nowsze technologie dominują. Więc jeszcze się zastanawiam nad wyborem. Jak bym jakoś mógł dostać te karty do testów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 porownujecie karte ktora kosztowala 1000zl z gf 6600 ktory na dzien dobry kosztowal 539 + 2gry na DVD ? jesli obie karty dzieli minimalna roznica (nawet i te 1500pkt w 3D markach) to chyba kazdy myslacy czlowiek wezmie ta tansza z 2-3 letnia gwarancja a nie miesieczna na terenie Polski ... to jest tak znikoma roznica ze odpowiedz nasuwa sie sama + opinie 30% ludzi ktorzy mieli "jakis czas do czynienia z Medionami" i zawsze jest ta nadzieja ze do gf6600 wyjda nowe biosy + mamy 2gry + 3 lata gwarancji a nie za ta sama cene Grafike Mediona + miesiac gwarancji + ryzyko.. ktory i tak nie jest super hiper o wiele wydajniejsza... a tak btw: ile markow ma ten radek w 3d 2k3 ? bo tak sie klucicie i klucicie (po raz ktorys juz w tym topicu) i dalej nie wiem ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orzi Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 porownujecie karte ktora kosztowala 1000zl z gf 6600 ktory na dzien dobry kosztowal 539 + 2gry na DVD ? jesli obie karty dzieli minimalna roznica (nawet i te 1500pkt w 3D markach) to chyba kazdy myslacy czlowiek wezmie ta tansza z 2-3 letnia gwarancja a nie miesieczna na terenie Polski ... to jest tak znikoma roznica ze odpowiedz nasuwa sie sama + opinie 30% ludzi ktorzy mieli "jakis czas do czynienia z Medionami" i zawsze jest ta nadzieja ze do gf6600 wyjda nowe biosy + mamy 2gry + 3 lata gwarancji a nie za ta sama cene Grafike Mediona + miesiac gwarancji + ryzyko.. ktory i tak nie jest super hiper o wiele wydajniejsza... a tak btw: ile markow ma ten radek w 3d 2k3 ? bo tak sie klucicie i klucicie (po raz ktorys juz w tym topicu) i dalej nie wiem ... 1368398[/snapback] No tak tylko ty nie patrzysz na to obiektywnie bo sam posiadasz geforca. Karta mediona którą można kupić za 450 zł jest bardzo dobrą propozycją i wcale nie jest taka lipna jak sie wydaje innym (tym co jej nie mieli) prawie wszystkie osoby jakie ją posiadali byli z niej bardzo zadowoleni, karta na dzień dobry daje sie podkręcić do poziomu normalnego radeona 9800PRO i nawet daje sie jej jeszcze wyższe taktowania ustawić, a pozatym karty r9800PRO są już sprawdzone i wiadomo że dobre, nie wiadomo jak to będzie z tymi gf z seri 6 może sie okazać że jednak nie dokońca są takie dobre....może są takie jak fx że na początku są cacy ale po jakimś czasie pokazują jakie są naprawde....póki co zarówno r9800PRO jak i gf6600 są dobrymi kartami które warto kupić bo wydajność mają podobną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) Siema a ja z takim pytaniem za ile dostane najtanszego 6600gt? :) zeby to nie byla jakas tam wiocha :) Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez Itachi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 (edytowane) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17339 pojawił się 6600 gigabyte, tylko 4 zł droższy od winfasta http://www.giga-byte.com/VGA/Products/Prod...V-N66128DP.htm# dają tylko jedną gre, chyba jutro zamówie. Jak sie bedzie źle krecił to sie chyba powiesze. A co do wersji sa dwie 128 i 256. Wersja z 256mb ma pasywne chłodzenie Karta na 100% nie jest zablokowana przed flashowaniem. w instrukcji jest opis flashowania. Edytowane 4 Kwietnia 2005 przez sbchp250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 No troszke poczytałem i widać że 9800 256BIT jest wydajniejszy od 6600. Moim zdaniem jest wydajniejszy i to widać. Ale jaka wezme grafa do końca nie jestem przekonany. Albo sobie zakupie 9800 albo 6600. Tylko teraz jeszcze tego nie wiem. Ale skłaniam sie ku radkowi bardziej. Bo w 3demarki się nie gra a 128BIT nie jest takie wspaniałe. Jeśli ktos sprzecza się z moją decyzjią to prosze przestudiowac ten temat: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=122974 Tu wszystko pisze. Więc możecie sobie poczytać że to 6600 wcale tak różnowo nie wygląda a już 9800 jest ciut lepszym wyborem. Ale wiecie nadal się zastanawiam. Ale pomimo biosu 1,5 i nowych timingów nie będzie to jakiś rarytas te 9000 w 3 demarku03 może i da się przebić. Ale jak mówiłem już wczesniej w 3demarki się nie gra:) Co z tego że są duże liczby jak gry niekiedy klatkują. A 6600 napewno nie będzie lepszy w nowszysch grach pomimo ps3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...