Skocz do zawartości
nitz

Geforce 6600 / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

o głupocie bo się nimi można podjarać  ? :|

1369047[/snapback]

to pol swiata (OC) jest glupia bo sie tym jara ?

dzieki temu mozesz zobaczyc jak dobrze poszlo ci OC procka,grafy itp ale nie ... 3D marki o niczym nie swiadcza... wiec po co to wszystko ? =O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki temu mozesz zobaczyc jak dobrze poszlo ci OC procka,grafy itp ale nie ... 3D marki o niczym nie swiadcza... wiec po co to wszystko ? =O

1369079[/snapback]

IMHO 3DMarkami można jedynie porównywać jedynie ten sam model grafy różnych producentów i posiłkować się nimi przy ocenie - czy podkręcanie coś dało.

Natomiast porównywanie nimi dwóch zupełnie różnych technologicznie kart graficznych jest IMHO idiotyczne, bo punkty te nie odzwierciedlają w zbyt dobry sposób faktycznej ich wydajności...

Najlepszym testem są gry i ilość FPS w nich uzyskiwana...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupisz kartę gigabyte to wrzuć gdzieś bios albo prześlij na maila a6600td@interia.pl. Podobno napięcie 1.4 w gigabyte

1369157[/snapback]

Wrzuce bez problemu. Mam nadzieje ze niebedzie problemu z magazynami, jak w magazynach jest to moze jutro, albo po jutrze bede miał.

PS: Wyciągnął juz ktoś max z rdzenia ?? na 1.4V ile to było ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupisz kartę gigabyte to wrzuć gdzieś bios albo prześlij na maila a6600td@interia.pl. Podobno napięcie 1.4 w gigabyte

1369157[/snapback]

przecierz zmodyfikowany bios od Leadtka ma napiecie na rdzen 1.4V ...

a tak btw: masz jakies zmodyfikowane chlodzenie na rdzen swojej grafiki? i czemu tak nisko krecisz pamieci ?

Wrzuce bez problemu. Mam nadzieje ze niebedzie problemu z magazynami, jak w magazynach jest to moze jutro, albo po jutrze bede miał.

PS: Wyciągnął juz ktoś max z rdzenia ?? na 1.4V ile to było ??

ok 530-550 ale te 550 to juz chyba na innych chlodzeniach

btw2: zaobserwowalem dziwna rzecz ;-) na 300/550@500/720 mam 6910 pkt a na 550/725 mam 7149 pkt :) taki skok przez 5Mhz ? mam lekkie arty wiec na codzien jest 500/715 :>

Edytowane przez JedrzeJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam kupiłem na allegro 1363735[/snapback]

To jest moje chłodzenie. Jak się uda to te 3 rzeczy można kupić u jedego sprzedawcy za 30 zł a niczym nie ustępuje zalmanowi. Można teżzałożyć radiatorki na pamięci 5 mm wysokości(idealnie się mieszczą pod radiator). Co do pamięci to na 700 mi najlepiej i najstabilniej chodzi. Jeśli gdzieś znajdę lepsze timingi do ddr1 to dam więcej - może nawet 750 Edytowane przez miramp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest moje chłodzenie. Jak się uda to te 3 rzeczy można kupić u jedego sprzedawcy za 30 zł a niczym nie ustępuje zalmanowi. Co do pamięci to na 700 mi najlepiej i najstabilniej chodzi. Jeśli gdzieś znajdę lepsze timingi do ddr1 to dam więcej - może nawet 750

1369483[/snapback]

bez przesady ... ustępuje np ciszą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość white_nigga

No widocznie tak

marki o niczym nie swiadcza... wiec po co to wszystko ? =O

Tylko i wyłącznie do oglądania. 3D marki w żaden sposób nie odzwierciedlają wydajności karty w grach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez mialem dynie co wybrac 9800 czy 6600 wybralem winfasta 6600 glownie ze wzgledu na cene i po kilku dniach zabawy dzialal ok (cos smiesznie chodzilo) w sumie dalej nie wiem co lepsze jak dla mnie te karty sa porownywalne (kumpel ma 9800 na podobnym sprzecie) po podkreceniu nvidia dostaje kopa i swietnie chodzi (wszystkie nowe gry np nfs2u dom3 ridik chodza na 1000x700 super) ale podobnie na radku 9800. Ja mam podkreconego do 500/700 winfasta a kumpel lekko podkrekreconego radka i wydajnosc rzeczywista jest podobna (inaczej w smarkach on wygrywa a 2001 ja w 2003, smarki to smarki).

ps. wgrywal juz ktos biosa od asusa ? ja dziala ?

w sumie nie mam problemow z biosem (sparka) ale interesuje mnie czy moze zacznie dobrze wykrywac monitor bo zawsze pisze domyslny i czestotliwosci z bajki, jak u was ?

Edytowane przez eustachy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedys wgrywalem tego biosa od asusa ale nie pamietam doladnie wydaje mi sie ze on ma na gpu 1,3 volt takze nie ma co sie bawic

ps. monitora tez nie wykrywa na nim (tak jest na wszystkich nieoryginalnych biosach co poradzic)

Edytowane przez BlackSmif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kiedys wgrywalem tego biosa od asusa ale nie pamietam doladnie wydaje mi sie ze on ma na gpu 1,3 volt takze nie ma co sie bawic

ps. monitora tez nie wykrywa na nim (tak jest na wszystkich nieoryginalnych biosach co poradzic)

1369762[/snapback]

"Hi,

I have this card, a Leadtek A6600TD. With orginal BIOS I can overclock to 420/720MHz. After flash with Sparkle BIOS, I can overclock to 470MHz only.

With Asus BIOS, in a similar 470/730MHz .Temp after 3DMark05 about 62°C. I am using 76.14 drivers.

What problem with core clock? I think it will be about 500-520MHz... What do you think about this?

Thank you! "

Z tego wynika że asus ma najlepszy bios i napięcie 1.4 oraz lepsze timingi na pamięciach. U mnie pamięci poszły na 730 a rdzeń na 550

Ja ten wgrywałem

Edytowane przez miramp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem panowie ja to robilem juz jakis czas temu ta cala zabawe z biosami nawet kiedys wrzucilem bios od winfasta gt oczywiscie zmienilem timingi pamieci ale to nic nie dalo tylko tyle ze po omacku musialem flaszowac biosa, ale generalnie to z tego co wywnioskowalem to wiecej sie nie wyciagnie niz na biosie sparkla. Ewentualnie mozecie sprobowac bios od palita jak go wgrywalem to ciut lepiej mi rdzen szedl znaczy sie na 550-560 ale jest dziwna sprawa bo tam jest w tym biosie ze napiecie jest 1,3 a jak wspomnialem rdzen sie lepiej kreci.

ps. aha i zapomnialem dodac ze na biosie palita odrazu temp gpu + 5-7 stopni

Edytowane przez BlackSmif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Hi,

I have this card, a Leadtek A6600TD. With orginal BIOS I can overclock to 420/720MHz. After flash with Sparkle BIOS, I can overclock to 470MHz only. 

With Asus BIOS, in a similar 470/730MHz .Temp after 3DMark05 about 62°C. I am using 76.14 drivers.

What problem with core clock? I think it will be about 500-520MHz... What do you think about this?

Thank you! "

Z tego wynika że asus ma najlepszy bios i napięcie 1.4 oraz lepsze timingi na pamięciach. U mnie pamięci poszły na 730 a rdzeń na 550

Ja 1369816[/snapback]

Mam nowe timingi do asusa

T0 060F1B15

T1 09010509

T2 20250407

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A macie nowy bios?? Znaczy ten od leadtek'a z napięciem 1,5 na GPU??? Czy najlepszym biosem narazie jest od ASUA'a??

A i jak gracie w NFSU2 na maxa w rozdziałce 1024x768 przypominam na max detalach to jak sie robi kułeczka i dym sie ukazuje to zwalnia grafe??

THX za wypowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A i jak gracie w NFSU2 na maxa w rozdziałce 1024x768 przypominam na max detalach to jak sie robi kułeczka i dym sie ukazuje to zwalnia grafe??

THX za wypowiedz.

1370153[/snapback]

Już o to pytałeś:

A możecie powiedzieć też coś o paleni gumy w NFSU:2?? Jak wtedy wam komp działa??

1364366[/snapback]

i dostałeś odpowiedź:

Nie pamiętam jak to tam było z wszystkim na max, ale po wyłączeniu kilku przeszkadzajek (jak np. motion blur) chodził płynnie - OPRÓCZ palenia gum... - dało się zjechać do kilku fps

1364589[/snapback]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość white_nigga

No tak dostałem 1 odpowiedz. A chce mieć opinie kilku użytkowników.

Możecie się wypowiedzieć jak jest w tym NFSU2??

THX czekam z tym dymem oczywiście

1370312[/snapback]

A na chol... po co ? Wszyscy Ci to samo powiedzą...boszz :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli mówicie że sie nie przycina??A możecie mi wyjaśnic jak się wyłancza kilka przeszkadzajek??

THX czekam.

Raczej już 6600 WinFasta zamówiony. A może sie wstrzymam do tego aż jeden z forumowiczów napisze cos o GYGABYCIE moze będzie lepszy niż winfast. Ale tego nie podejrzewam. WinFast 6600 RULEZ :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja rada jest taka.

Weż płyte z nfu2, otwórz okno rzuć jak jak najmocniej dasz rady. Zejdź na dół i sprawdź czy jeszcze żyje, jeżeli tak to przejedź na rowerze po niej albo najlepiej samochodzem, a na koniec dokonał całkowitego zniszczenia tegoż nożnika poprzez jego złamanie. Proste a i napewno nie bedziesz juz mial zwolnien w grafice ....

Swoja droga NFU2 ma najbardziej zwalony silnik graficzny jaki widziałem.... no moze poza gothiciem ale to inna chistoria

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość white_nigga

Czyli mówicie że sie nie przycina??

NIE

WinFast 6600 RULEZ :lol:

roftl, lol :lol: :lol: :lol:

kocham takich ludzi :|

Dziwi mnie to iż pisałeś że 9800 jest lepszy a teraz piszesz że kupujesz 6600 :P

moja rada jest taka.

Weż płyte z nfu2, otwórz okno rzuć jak jak najmocniej dasz rady. Zejdź na dół i sprawdź czy jeszcze żyje, jeżeli tak to przejedź na rowerze po niej albo najlepiej samochodzem, a na koniec dokonał całkowitego zniszczenia tegoż nożnika poprzez jego złamanie. Proste a i napewno nie bedziesz juz mial zwolnien w grafice ....

Respect :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Edytowane przez white_nigga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zamówiłem GeForce 6600 Gigabyte GV-N66128DP 128MB (128-bit) TV/DVI BOX (AGP) 570zł. Jutro powinien być max po jutrze.

EDIT: Kolega zamówił winfasta moze jak go namówie to srobimy porównanie.

Edytowane przez sbchp250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No super 6600WINFAST RULEZzzzzzZZZZZZzzzZZZZ :razz: :razz: :razz: :D :D :D :D

No z tego co słyszałem to tak nfsu2 jest troche zwalony ale cóż. Pytam czy się nie przycinał bo sie troszkę boję. A możecie napiszecie coś o Ridicku?? Jak chodzi na maxa wsio??

THX czekam

6600 RULEZ

WinFast very good RULEZ :D

Do tego czasu się wstrzymam. Ej kolo ale przepłaciłes bo 6600 WinFast ja biore za 500zł a ty 70zł jesteś w plecy. UUUuuu napaliłes się i nie przeglądałeś po sklepach nie ładnie. Nu nu nu :lol:

70zł jesteś w plecy no to tak gdzies wypada na chłodzenie. Sprawdz 3 razy zanim cos kupisz :lol:

miramp------> ty na swoim masz radiator od p4. Możesz powiedziec od jakiego Prescot?? I jak go założyłeś?? A i jeszcze czy masz radiatorki na pamięciach??

THX czekam

Edytowane przez model3100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...