Skocz do zawartości
nitz

Geforce 6600 / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

no i stało sie wylądowałem z 6600 od gigabajta ;]

of kors 128/128

teraz mi powiedzcie czemu w everescie w "ekranie" nie wykrywa mi procesora graficznego... jest tylko szare tło i nic wiecej.

na razie mam 460/630 ale to dopiero po wyjęciu z pudełka i po wycieszeniu sie juz grafiką. wiec będzie wiecej.

v-tuner2 jest imho całkiem miły do oc , aczkolwiek mam z nim problemy

gdy w riva tunerze ustawiłem 450 to vtuner wykrył ze jest nadal 400[wiem ze dwa programy sie mogą gryźć ale pamięci podkręcone w RT do 613 VT znalazł równiez jako 613.] jaki jest dobry program do odczytywania obecnych zegarów karty? bo jak pisałem everest nie działa, RT i VT jakos nie ufam;] i jedynie sprawdzic moge poprzez 3dmarka 2k3;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chce kupić też niedługo GF 6600 Gigabyte ale on ma 2 modele: 1 z wentylatorem a 2 chłodzony radiatorem z serii Turbo Force, a jaki ty wybrałeś??

1415564[/snapback]

Wersja 256 mb ma pasywne chłodzenie, a wersja 128 ma chłodzenie aktywne dosc ciche ale ideał ciszy to nie jest.

PS: pamiątki wykrecisz w porywach do 640MHz a rdzen idzie z małymi potknięciami na 500MHz a potem zwiecha, przynajmniej u mnie (tez mam Gigabyte, z poczatkowych serii bo kupiłem kilka dni po premieze)

Pamiatki to Hynix 4ns, rdzen domyslnie na 400MHz, a pamiątki standardowo na 500MHz.

@Grobel ja tez w everescie (oficjalnym) mam tak samo

Pisałem juz troche wczesniej o gigabte 6600, mozecie zobaczyc posty napisane w tym temacie przez moją osobe.

Edytowane przez sbchp250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi mi dokładnie o karty PCI-E (sory za mały offtop bo tu jest AGP w temacie)

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14647

lub

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=16813

Edytowane przez marcin.mb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Dawidsfuturx

ja mam gigabyte 6200pci-e, no co prawda sie nie moduje, ale kreci sie narazie bez problemu na 540/700 i mam 59**pkt w 2003 i okolo 2500 w 2005.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, wiec kupilem 6600 gigabyte, zainstalowałem (SAM:) wgralem sterowniki i jeszcze jakies badziewia, podlączylem molex, na poczatku moglem we wszystko grac na najwyzszych rozdzielczosciach, a po pewnym czasie w painkillerze i demku Kronik Riddicka, najwyższą rozdzielczoscia, jaką moglem wybrac, bylo 640/480... Jak juzmowilem mam slaby zasilacz Codegen 300W POMOCY!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do everesta  to musisz  poszukac  wersji beta  w kazdym razie  2.X  inne nie wykrywaja  nv43 /  ps w  RT  jest  zakladka monitora  i ona  najlepiej podaje  realna  taktowania

1415442[/snapback]

dzx :* zassałem betke everesta i wsio hula. na razie 460/655:> powoli brne do góry

tak BTW zastanawia mnie fakt jak długo wytrzymają wam te pamiątki 4ns przy takich zegarach [;

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzx :* zassałem betke everesta i wsio hula. na razie 460/655:> powoli brne do góry

tak BTW zastanawia mnie fakt jak długo wytrzymają wam te pamiątki 4ns przy takich zegarach [;

1416768[/snapback]

Hynix robi dobre pamiatki a i grafa ma 3 lata gwarancji wiec nie ma co sie przejmowac

PS: ty masz pci-e czy agp ?? i czemu rdzen tak słabo, zaledwie 60MHz wiecej od nominalnych 400.

Edytowane przez sbchp250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1416768[/snapback]

TYlko Gigabyty maja 4ns reszta jak moj Winfast ma 3.6 takze moze wytrzymaja o miesiac lub trzy dluzej :) Ja swoje opuscilem do Normal i teraz mam 550 i w 3dmark03 mam 5750Pkt i to mi narazie styka (tylko na Chronicles of Riddick na PS 2++ mnie troche nosi i musze grac na PixShad 2 ale to i tak jest zajebiscie bo na 1024/768 wszystko max i Filtr anizotopowy x8 i nic mi sie nie tnie no moze czasami )jak nie bedzie wyrabiac to wtedy za[ciach!]le na 650 lub tez 700 lub Pogonie i kupie GF 6800 Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hynix robi dobre pamiatki a i grafa ma 3 lata gwarancji wiec nie ma co sie przejmowac

PS: ty masz pci-e czy agp ?? i czemu rdzen tak słabo, zaledwie 60MHz wiecej od nominalnych 400.

1417139[/snapback]

no do tego abita raczej nie wsadze pcx;]

ofkors agp posiadam.

co do gwary to ja mam niestety tylko 2 latka;]

co do rdzenia to rzeczywiscie słabo lata.... mam teraz 470mhz bez zmiany chłodzenia ani pasty. nawet nie wiem czy sie grzeje;] nie mam czasu na porządne OC tak jak za starych dobrych czasów. niedlugo sie pobawie w zmiany biosów.

tak przy okazji który polecacie? od razu ładowac ten 1.5v?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ponownie,jeśli macie jakieś problemy z grami,tną się czy coś innego,najlepszym lekarstwem jest giga ramu-wsadziłem i problemy minęły-W S Z Y S T K O bez zacięć na najwyższych możliwych ustawieniach w każdej grze,przy 512 niestety się nie pogra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dopóki nie zwiększamy napięcia dla pamięci, dopóty nic im nie grozi i będą żyć tyle ile jest im dane.

1418004[/snapback]

no nie wiem nie wiem

skoro oficjanlnie mogą pracowac max przy prędkosci 500mhz .... :P

wam tez 3dmark odczytuje z rdzenia wartosc z 2d?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, ale jak wlaczysz monitorowanie temp i zegara rdzenia w rivatunerze to podczas testow 3dmarka zmienia sie rdzen na wartosc jaka ustawiles, czyli wszystko ok.

1418125[/snapback]

dobra wgrałem RT ale wkurza mnie ta karta;]

wogóle kto wymyslił tryby 2d/3d , na mojej 4ti kręciło sie o niebo łatwiej :P

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz pamiętać, że jak zmieniasz taktowania to dla trybu 2D i 3D możesz tylko manipulować taktowaniem GPU - dla pamięci zawsze jest takie samo.

no nie wiem nie wiem

skoro oficjanlnie mogą pracowac max przy prędkosci 500mhz .... :P

1418106[/snapback]

Skąd te "oficjalne" informacje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz pamiętać, że jak zmieniasz taktowania to dla trybu 2D i 3D możesz tylko manipulować taktowaniem GPU - dla pamięci zawsze jest takie samo.

Skąd te "oficjalne" informacje?

1419353[/snapback]

jak to skąd?

1000/4=250

czyli tyle

jeżeli uwazasz ze uzywanie takich pamieci na częstotliwosci znacznie wyzszej nie wpłynie na ich zywotnosc to jestes w glebokim błędzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Winfast 6600 poszedl na 450 core 650 pamiec, 10 3d markowy 2003 pod rząd - zero artefaktow, miodzio!!!! Na bank pojdzie wiecej tylko nie chce juz ryzykowac ewentualnego z[ciach!]ie sie przy ekstremalnych wartosciach:D

Tak btw na jakich sterownikach jedziecie? Ja jade na najnowszych od Nvidi i smiga pieknie.

Edytowane przez [Domin]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy jakis posiadacz gigabajta pochwali sie jaki wgrał bios do swojej karty?;]

1421409[/snapback]

Ja miałem zamiar ale sobie odpuściłem, i tak na oryginalnym biosie idzie nieźle bo ok 500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem zamiar ale sobie odpuściłem, i tak na oryginalnym biosie idzie nieźle bo ok 500

1422087[/snapback]

mi idzie biednie , bo tylko na 460. za to pamięci poszły na 715 ;]]]] [podkreslam że to 4ns] przy 720 juz leciutenkie przekłamania w 2tescie w 2k3. i to z winy ich temperatury bo są gorące, skumam radiatory revolteca i dojade znacznie wiecej:>

ale rdzen mnie denerwuje :P to za mało jak dla mnie i dla tej karty. ktos poradzi jakis bios czy lepiej samemu przerobic nibitorem bios z grafy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Ja do swojego Gigabyte wgralem bios od mirampa (76 strona)...Idzie w o\c ze sterownikow 460\720 jednak jak wlacze 3dmarka blue screen :( (100% stabilnie ok 455\650) Mam bardzo zasmiecony system wiec szukam nadziei ze moze to jest przyczyna? Jednak licze na wiecej i tu moje pytanie czy wgranie biosu od Sparkle dalo by jakis wzrost o\c? wszystko wgrywam przez @VGA Bios Writer'a wiec jestem ograniczony do testowania biosu zmodifikowanego Gigabyte :/

Edit: Komentarz z komputronika -> "

Bardzo fajna karta. Posiada ona pamięci Hynix4. Udało mi sie wymusić wgranie biosa ze Sparkla co umożliwiło mi znaczne podkręcenie karty. Dzięki temu mam stabilnie (bez zwiechów i artefaktów) grafę ustawiona na Core530 i Mem720.(..)"

Pzdr

Edytowane przez Killuh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...