aamp Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 Podkrecilem karte na 450/600 i zwiecha na demku 3d marku 03!!! No cóż, trzeba zainwestowac w nowy zasialcz, co myslicie o modecom 350, pociagnie to wszystko bez problemów?? (wiem, offtopic:) P.S.Dziski wszystkim za pomoc pzdr! P.S.2 I jeszcze jedno doom 3 dziala plynnie tylko na medium detalach(muslalem, ze bedzie plynnie przynajmniej na high) moze jest cos nie tak z moim kompe,m?? 1426524[/snapback] Z kompem jest ok,problem leży w ilości ramu,miałem to samo do chwili kiedy włożyłem giga ramu,to ,ze nie chce ci się kręcić nie musi być winą zasilacza,też miałem z tym problemy na kulawych biosach,na dobrym kręciłem powyżej 500/700 i na codegenie 300,być może twoja karta się słabiej kręci, jeśli chodzi o zasilacz wystarczy ci Modecom 350GTF-ok.100pln,chodzi super Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 (edytowane) ThX, ale mam wkladac jeszcze jedna 256 kosc ramu?? Wtedy wszystko bedzie ok?? BO nie stac mnie na zasilacz oraz ram; narazie kupie zasilacz, a potem sie zobaczy;] Aha, jeszcze jedno, nie wydaj ci sie, ze moze to byc wina procesora?? Edytowane 5 Maja 2005 przez Muniol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 ThX, ale mam wkladac jeszcze jedna 256 kosc ramu?? Wtedy wszystko bedzie ok?? BO nie stac mnie na zasilacz oraz ram; narazie kupie zasilacz, a potem sie zobaczy;] Aha, jeszcze jedno, nie wydaj ci sie, ze moze to byc wina procesora?? 1427334[/snapback] 256 ramu-75 zł,zasilacz-100 zł, 512 ramu-155 zł,nie wiem czy będzie extra śmigać jak dołożysz 256,nie wiem czy zasilacz ci pociagnie 700 ramu mój ciągnął,procek chyba wystarczy,samo podkręcenie karty nic ci nie da,u mnie na 500/700 też się gry cieły,z 1024 ramu chodzą super na 300/550 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sLiM JiM Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Widzieliscie to cacko? GeForce 6600 Asus N6600/TD/128M/A 128MB (128-bit) TV/DVI BOX (AGP) ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 256 ramu-75 zł,zasilacz-100 zł, 512 ramu-155 zł,nie wiem czy będzie extra śmigać jak dołożysz 256,nie wiem czy zasilacz ci pociagnie 700 ramu mój ciągnął,procek chyba wystarczy,samo podkręcenie karty nic ci nie da,u mnie na 500/700 też się gry cieły,z 1024 ramu chodzą super na 300/550 1427631[/snapback] Ja mam 256Mb a karta mi sie nieźle kreci, nie tu tkwi problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mAhhhhh Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Witam! Nie wiem czy to juz bylo, ale przypomniec takie informacje zawsze mozna. Moze ktos napisac jakie sa bezpieczne ustawienia dla A6600TD na standardowym chlodzeniu. Wszyscy pisza, ze cudnie sie kreci A6600TD, ale nikt nie wspomina czy to na standardowym chlodzeniu czy moze na jakichs zmutowanych coolerach. Wazne tez czy uzywacie jakichs radiatorkow na pamieci. Ja na standardowym chlodzeniu i bez zadnych radiatorkow oraz na standardowym biosie ustawilem takie parametry: 450/670. Winfox pokazuje mi temp 40 stopni w spoczynku i tak >50 w stresie. Nie wiem dokladnie ile, bo szybko sie chlodzi jak wychodze (alt+tab) z jakiejs gry zeby sprawdzic temp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 dobra wymęczyłem przerobione biosy od gigabajta i nic . karta kręci sie na nich tak samo jak na zwykłym. niech ktos poda link do najstabilniejszego i najlepszego biosu do 6600 obojętnie jakiej firmy :* Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Witam! Nie wiem czy to juz bylo, ale przypomniec takie informacje zawsze mozna. Moze ktos napisac jakie sa bezpieczne ustawienia dla A6600TD na standardowym chlodzeniu. Wszyscy pisza, ze cudnie sie kreci A6600TD, ale nikt nie wspomina czy to na standardowym chlodzeniu czy moze na jakichs zmutowanych coolerach. Wazne tez czy uzywacie jakichs radiatorkow na pamieci. Ja na standardowym chlodzeniu i bez zadnych radiatorkow oraz na standardowym biosie ustawilem takie parametry: 450/670. Winfox pokazuje mi temp 40 stopni w spoczynku i tak >50 w stresie. Nie wiem dokladnie ile, bo szybko sie chlodzi jak wychodze (alt+tab) z jakiejs gry zeby sprawdzic temp. 1427911[/snapback] ja jade na standartowym chlodzeniu i biosie 1,4v , 550core /720mem w stresie lapie 70'C jak sie goraco na zewnatrz robi a tak zazwyczaj to ponad 60'C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcys-- Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Witam, dawno mnie nie było w wątku, i widze ze juz powstało bagatela 88 stron odnosnie gf 6600 AGP. Mam pytanie, jaką kartę kupować (firma, jakieś detale), chodzi tez o to czy wziaść 6600, czy poczekac do wakacji i brac 6600 GT, bo ponoc maja tanieć .... jak kupwać 6600 to w jakim sklepie internetowym dostanę najtaniej ? proszę o konkretne odpowiedzi ps-> jezeli nie chcesz mi pomóc to nie odpowiadaj pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 taniej chyba nie kupisz niż tu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 (edytowane) Jestescie pewni, ze 256 Ramu moze zmienic w mojej konfiguracji tak wiele?? Nie trzebaby bylo raczej pomyslec o procesorze?? Jak uważacie?? W takim razie gdybym kupil tylko ram (bez zasilacza) czy jest to rownowazne ze spaleniem kompa?? Aha, i jeszcze jedno jakie pamieci kupic?? ostatnoi kupilem kingstony;] Edytowane 5 Maja 2005 przez Muniol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 (edytowane) Jestescie pewni, ze 256 Ramu moze zmienic w mojej konfiguracji tak wiele?? Nie trzebaby bylo raczej pomyslec o procesorze?? Jak uważacie?? W takim razie gdybym kupil tylko ram (bez zasilacza) czy jest to rownowazne ze spaleniem kompa?? Aha, i jeszcze jedno jakie pamieci kupic?? ostatnoi kupilem kingstony;] 1428452[/snapback] Według mnie dokupienie pamięci nie wpłynie w żadnym stopniu na podkręcalność karty graficznej, jeżeli miał bym wybierać na twoim miejscu między pamięcią a prockiem to bym wziął pamięci z względów ekonomicznych. Kupieni ramu nie jest równoznaczne ze spaleniem kompa, a nawet wątpliwie zeby ta zmiana w drastyczny sposób wpłyneła na napięcia (głównie 3.3V z tego co pamiętam). Jeżeli jesteś kasiasty to kup OCZ, jeżeli troche mniej masz do wydania to GEIL dalej jest Kingston,corsair, PDP patriot, niższa półka to twinmos, niżej juz no-name nie warte uwagi czyli good-ram (produkowanie czesciowo w polsce w zakładach WILK) i reszta spółki. PS: najlepszy stosunek ceny do jakości ma twinmos ale czasami trafiają sie nikłej jakości pamięci, niewiele więcej kosztuje geil a to juz pewna firma. Jeszcze istnieją infineony ale to średnio wydajne pamięci a dosc drogie. Podałem ci przykłady pamięci 400mhz poniewaz jak je wrzucisz na 333 to możesz ustawic ostre cycle latency np. geil na 400mhz 2 jezeli na 333 je puścisz to moze ci sie udac wyciagnać timingi 2-5-2-2 albo ostrzej. Edytowane 5 Maja 2005 przez sbchp250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Według mnie dokupienie pamięci nie wpłynie w żadnym stopniu na podkręcalność karty graficznej, jeżeli miał bym wybierać na twoim miejscu między pamięcią a prockiem to bym wziął pamięci z względów ekonomicznych. Kupieni ramu nie jest równoznaczne ze spaleniem kompa, a nawet wątpliwie zeby ta zmiana w drastyczny sposób wpłyneła na napięcia (głównie 3.3V z tego co pamiętam). Jeżeli jesteś kasiasty to kup OCZ, jeżeli troche mniej masz do wydania to GEIL dalej jest Kingston,corsair, PDP patriot, niższa półka to twinmos, niżej juz no-name nie warte uwagi czyli good-ram (produkowanie czesciowo w polsce w zakładach WILK) i reszta spółki. PS: najlepszy stosunek ceny do jakości ma twinmos ale czasami trafiają sie nikłej jakości pamięci, niewiele więcej kosztuje geil a to juz pewna firma. Jeszcze istnieją infineony ale to średnio wydajne pamięci a dosc drogie. Podałem ci przykłady pamięci 400mhz poniewaz jak je wrzucisz na 333 to możesz ustawic ostre cycle latency np. geil na 400mhz 2 jezeli na 333 je puścisz to moze ci sie udac wyciagnać timingi 2-5-2-2 albo ostrzej. 1428537[/snapback] Po pierwsze, ja wcale nie myślę, że gdy kupię RAM, to lepiej bede mogl podkrecic karte! ZAleży mi na zwiekszeniu wydajności, i moje pytanie brzmi następująco: CZY KUPNO 256Ram tak bardzo zwiekszy wydajnosc mojego kompa, czy 2x 256 wystarczy?? To chyba tyle;] P.S. Mam jedną kośc ddr 333(nie wiem jakiegonproducenta:) i jedną Kingston 400ddr; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Po pierwsze, ja wcale nie myślę, że gdy kupię RAM, to lepiej bede mogl podkrecic karte! ZAleży mi na zwiekszeniu wydajności, i moje pytanie brzmi następująco: CZY KUPNO 256Ram tak bardzo zwiekszy wydajnosc mojego kompa, czy 2x 256 wystarczy?? To chyba tyle;] P.S. Mam jedną kośc ddr 333(nie wiem jakiegonproducenta:) i jedną Kingston 400ddr; 1428597[/snapback] Jeżeli grasz w dużych rozdzielczościach to dostniesz kopa, a jeżeli standard to spadki wydajnosci mozesz miec na ułamek sekundy tylko przy dogrywaniu kolejnych lokacji (np. w doom3 tak jest) Trudno jednoznacznie odpowiedziec czy duzo zyskasz na wydajnosci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 taniej chyba nie kupisz niż 1428109[/snapback] kupisz > proline.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Jeżeli grasz w dużych rozdzielczościach to dostniesz kopa, a jeżeli standard to spadki wydajnosci mozesz miec na ułamek sekundy tylko przy dogrywaniu kolejnych lokacji (np. w doom3 tak jest) Trudno jednoznacznie odpowiedziec czy duzo zyskasz na wydajnosci. 1428604[/snapback] Gram na dużych rozdzielczościach (zazwyczaj chce grać na 1280/1024, ale nie zawsze sie udaje<lol>) ALe, gdy gram na tych rozdzielczościqach, zazwyczaj nie mog ewlaczyc lepszych detali... Do końca nie rozumiem o co ci chodzi z tym doomem 3;] I jeśli chodz o pamięci to mam jedna kosc kingston 333, druga tez kingston, ale 400, zamierzam jeszcez kupic nastepne kingstony 400;] Tak jak radzicie!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Gram na dużych rozdzielczościach (zazwyczaj chce grać na 1280/1024, ale nie zawsze sie udaje<lol>) ALe, gdy gram na tych rozdzielczościqach, zazwyczaj nie mog ewlaczyc lepszych detali... Do końca nie rozumiem o co ci chodzi z tym doomem 3;] I jeśli chodz o pamięci to mam jedna kosc kingston 333, druga tez kingston, ale 400, zamierzam jeszcez kupic nastepne kingstony 400;] Tak jak radzicie!! 1428646[/snapback] na tej karcie nie pograsz w wyzszej rozdzielczości niż 1024/768,wiem co mówię-patrz mój sprzęt,jesli chodzi o dobór kosci weż najtańsze i tak nie odczujesz różnicy-wiem co mówię,miałem do testowania kingstony i twinmosy ,w testach wypadły gorzej niż elixiry,jeśli nie będziesz extremalnie podkręcał procesora w zupełności ci wystarczą jakieś oemowe pamiątki,768 mb ramu pozwoli ci w miarę płynnie pograć,chociaż doom3 ze wszystkim na maxa potrzebuje raczej 1024,tak samo half life 2,jak włączę naprawdę wszystko nawet teraz potrafi się zająknąć.Jednak im więcej ramu tym lepiej,dołożenie pamięci podziała lepiej niż podkręcenie grafiki-wiem co mówię-mam to za sobą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Gram na dużych rozdzielczościach (zazwyczaj chce grać na 1280/1024, ale nie zawsze sie udaje<lol>) ALe, gdy gram na tych rozdzielczościqach, zazwyczaj nie mog ewlaczyc lepszych detali... Do końca nie rozumiem o co ci chodzi z tym doomem 3;] I jeśli chodz o pamięci to mam jedna kosc kingston 333, druga tez kingston, ale 400, zamierzam jeszcez kupic nastepne kingstony 400;] Tak jak radzicie!! 1428646[/snapback] na tej karcie nie pograsz w wyzszej rozdzielczości niż 1024/768,wiem co mówię-patrz mój sprzęt,jesli chodzi o dobór kosci weż najtańsze i tak nie odczujesz różnicy-wiem co mówię,miałem do testowania kingstony i twinmosy ,w testach wypadły gorzej niż elixiry,jeśli nie będziesz extremalnie podkręcał procesora w zupełności ci wystarczą jakieś oemowe pamiątki,768 mb ramu pozwoli ci w miarę płynnie pograć,chociaż doom3 ze wszystkim na maxa potrzebuje raczej 1024,tak samo half life 2,jak włączę naprawdę wszystko nawet teraz potrafi się zająknąć.Jednak im więcej ramu tym lepiej,dołożenie pamięci podziała lepiej niż podkręcenie grafiki-wiem co mówię-mam to za sobą Reasumując gf 6600 pozwala grać naprawdę płynnie w 1024/768 z dobrym prockiem i 1024 ramu,kazdy kto mówi ,że na 512 ramu wszystko śmiga bez zająknięcia albo jest ślepy albo sobie to wmawia,a juz kompletną bzdurą jest płynna gra na 1280/1024 ze wszystkimi bajerami na maxa,i nie wiem jaki by sobie wgrał bios nic mu nie pomoże,ja mając 512 ramu w dualu też flashowałem bios do 500/700 i najnowsze gierki się przycinały z wszystkim na full(1024/768) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Zgadzam się z aamp'em. Najpierw pamięć, później procesor. Kupowanie "firmowych" pamięci w tym przypadku mija się z celem i tylko poprawia samopoczucie właścicieli oraz budżety producentów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 No dobrze, jestem zdecydowany na kupno pamieci, myslicie, ze wystarczy 256, czy 512?? Nie wiem, ale chyba jednak kupie 512 kingstona, wole miec pewnosc i stracic 20zl... a wy jak myslicie, czy 1024 przy mojej konfiguracji to nie jest troche przesada?? Uwazacie, ze narazie procesor jest wystarczajacy?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 a wy jak myslicie, czy 1024 przy mojej konfiguracji to nie jest troche przesada?? 1429726[/snapback] Nie. Taka ilość jest optymalna. Uwazacie, ze narazie procesor jest wystarczajacy?? 1429726[/snapback] Sam oceń po zakupie pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ghost00 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 halo wiem ze ten temat pewnie byl juz gdzies opisany wczesniej ale czy moglby mi ktos przypomniec... chodzi o to ze w WinFox-ie po podkreceniu karty,gdy restartne kompa ustawiania wracaja do fabrycznych..;[ czy jest jakis sposob zeby zatrzymac na stale te ustawienia albo jakich jeszcze innych programow uzywacie do podkrecenia karty( ja posiadam GF 6600 TD Leadteka)..nie liczac oczywiscie PowerStrip-a ;] thx z gory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ghost00 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 halo ... co do pamieci DDR,ja rozniez przysposabiam sie do zakupu kolejnej kosci 512 ram,na pewno sie przyda;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sLiM JiM Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Naucz sie edytowac posty kolego :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mAhhhhh Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 halo wiem ze ten temat pewnie byl juz gdzies opisany wczesniej ale czy moglby mi ktos przypomniec... chodzi o to ze w WinFox-ie po podkreceniu karty,gdy restartne kompa ustawiania wracaja do fabrycznych..;[ czy jest jakis sposob zeby zatrzymac na stale te ustawienia albo jakich jeszcze innych programow uzywacie do podkrecenia karty( ja posiadam GF 6600 TD Leadteka)..nie liczac oczywiscie PowerStrip-a ;] thx z gory 1431302[/snapback] Wydaje mi sie Winfox trzyma ustawienia. Poprostu wtrzeba po ustawieniu zegarow nacisnac kolko a nie krzyzyk. Na poczatku tez naciskalem krzyzyk, ale zobaczylem pozniej ze to kolko oznacza zatwierdz, a krzyzyk anuluj :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ghost00 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 kolko tez nie trzyma mi ustawien ;[ ale dzieki ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Jeżeli podkręcasz kartę to pamiętaj o tym, że taktowania różne dla trybów 2D i 3D dotyczą TYLKO GPU - jeśli zmieniasz jednocześnie taktowania dla pamięci to wtedy powstaje ten "efekt". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 witam, jaka jest graniczna temp. na gpu ? ja na Leadteku na 470/680 mam w stresie ok. 60* czy to nie za dużo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 jakbys czytal temat to bys wiedzial ze ja mam w stresie okolo 70'c i nic sie nie dzieje , CZYTAJ TEMAT zanim zadasz pytanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 a ja mam pytanie z innej beczki Ile kości pamięci ma nasz giforsik ? 4 (na bottom) czy 8 (4 bottom + te cztery pod coolerkie GPU) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...