Skocz do zawartości
nitz

Geforce 6600 / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

a dlaczego tak bardzo chcesz w sterach kręcic? boisz sie rivy?

1537362[/snapback]

Poprostu skoro mają opcję "clock frequency settings" to po co instalować drugi program ?? :)Nie potrafię przeskoczyć testu i jadę na Rivie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Mam kartę 6600GT Galaxy AGPx8 525/900. Właśnie, o te 900 mi chodzi: W sklepie (komputroniku) piszą że ma chodzić 525/1050. Kiedy ustawiam takie (lub wyższe) czestotliwości po wyłączeniu kompa sterowniki wyparowują z dysku... i wyskakuje popup 'znaleziono nowy sprzęt'. Czasem restart pomoże, czasem musze instalować je jeszcze raz. Właśnie przed chwilą musiałem to zrobić... Wkurza mnie to. Proszę o jakąś pomoc, komp jest w podpisie, mój zasilacz to dołączany do obudów tracer Megabajt 350 W. Cieniutki. Miałem 9700PRO i chodził wykręcony na 330/720 (czasem, bo czasem ale jednak chodził, normalnie miałem 315/660). Mam WinXP SP2. POMOOOCY!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przetestowalem dluzej chlodzenie pentagrama XC-80Cu i po 6 godzinach non stop 3D marka 01 (ok 50-60testow) max temp wyniosla 53`C

niezle biorac pod uwage ze wiecej bylo na dzien dobry (ok.58`C)

a ten w stanie spoczynku 39`C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Zasilacz [ciach!]iany to fakt

2.Jak dysk zaczyna padać to sie wymieni, tylko że chodziło wszystko wporzo na r9700

3.Nie robiłem formata

4.Testowałem na różnych sterach, jak są normalne (tj. 500/900) chodzi bez zarzutu

5.właśnie nie wiem jak z tą kartą....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Poszukuje stronki z biosami do kart graficznych firmy GALAXY, a konkretniej chodzi mi o model GF6600 128MB PCI-e. Wiem że to topic o wersji na AGP ale bede bardzo wdzięczny za jakieś info. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3.Nie robiłem formata ....  tylko że chodziło wszystko wporzo na r9700

1543191[/snapback]

a co teraz masz 6600GT wiec sam sobie odpowiedziałeś .... zrobisz format i bedzie cacy B) bo ATI i NV (a raczej ich stery) niezbyt ze sobą współgraja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak moge dowiedziec sie jaka mam temp na moim Winfast 6600?

Czy musze wgrywac nowy bios(nie chcial bym tego).

Czy w tej rivietuner  <_<

1544181[/snapback]

Powinno pokazywać w Winfox'ie tym programiku dołaczanym do karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie karty GeForce 6600 mają czujnik temperatury zintegrowany. Niektórzy producenci zdecydowali ich nie aktywować. Ale dzięki prostej modyfikacji BIOS'u karty, można go uaktywnić.

Pobierz potrzebne pliki:

DRD Flash

NvFlash V5.13

Hextreme

Postępuj według tej procedury. Jeżeli nie jesteś pewien swoich działań to nie rób tego.

Popełnienie błędu doprowadzi do zniszczenia karty. Nie ponoszę za to odpowiedzialności, robisz to na własne ryzyko! Wgranie modyfikowanego BIOS'u może być podstawą do odmowy gwarancji producenta.

1. Tworzenie dyskietki startowej.

Windows 98/ME

a) Sformatuj dyskietkę z opcją kopiowania plików systemowych

B) Wypakuj archiwum nvFlashv513.zip na dyskietkę

Windows 2000/XP

a) Po włożeniu dyskietki do stacji uruchom program drdflash.exe

B) Wypakuj archiwum nvFlashv513.zip na dyskietkę

2. Kopiowanie BIOS'u na dyskietkę

a) Uruchom komputer z przygotowanej dyskietki

B) Wpisz polecenie Nvflash –b biosback.rom

c) Nvflash zapisze BIOS na dyskietce

d) Kiedy proces się zakończy wyjmij dyskietkę i uruchom komputer ponownie

3. Edytowanie zapisanego pliku

a) Przy użyciu programu Hextreme otwórz plik biosback.rom

B) Wyszukaj w trybie hexagonalnym ciąg znaków 04031201, po tym powinieneś zobaczyć ciąg 10 0A 01 11. Zaznacz 10 i zmień na 00. Powinieneś uzyskać taki ciąg 00 0A 01 11

c) Po tym zabiegu zapisz plik pod nazwą biosmod.rom na dyskietce. Zapisujemy plik pod inną nazwą zostawiając oryginalną wersję na wypadek gdyby coś poszło nie tak jak powinno.

4. Wgranie zmodyfikowanego BIOS'u

a) Uruchom komputer z przygotowanej dyskietki

B) Wpisz polecenie nvflash -5 -6 biosmod.rom

c) Potwierdź ostrzeżenie przez naciśnięcie klawisza Y

d) Po zakończonym procesie wyjmij dyskietkę i uruchom komputer ponownie

GRATULUJE, od teraz możesz monitorować temperaturę GeForce 6600

PS: jesli nie mozesz znalezc ciąu znaków 04031201 to poprostu znajdz wartosc 10 0A 01 11 ona sie nie powtaza to nie ma mozliwości pomyłki.

Edytowane przez sbchp250

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Mam kartę Win Fast 6600 TD, procek Athlon XP 1700+(1100Mhz) i 512 DDR Kingstona. Kartę mam od wczoraj, podkręciłem ją riva tunerem z 300/550 do 400/650, a mój wynik(w 3DMarku 2001), który był i tak chyba za niski (7500pkt) jeszcze się obniżył (7000pkt)!! O co tutaj chodzi?? Temperatura niezależnie od tego czy karta jest podkręcona, czy nie wynosi 39 stopni. Może to wina słabego procka, albo riva tunera??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Mam kartę Win Fast 6600 TD, procek Athlon XP 1700+(1100Mhz) i 512 DDR Kingstona. Kartę mam od wczoraj, podkręciłem ją riva tunerem z 300/550 do 400/650, a mój wynik(w 3DMarku 2001), który był i tak chyba za niski (7500pkt) jeszcze się obniżył (7000pkt)!! O co tutaj chodzi?? Temperatura niezależnie od tego czy karta jest podkręcona, czy nie wynosi 39 stopni. Może to wina słabego procka, albo riva tunera??

1545450[/snapback]

W 3d Mark'u 2001 bardzo wazna role odgrywa procesor zainstaluj 3d marka 2003 tam punktacja w mnijszym stopniu bazuje na procesorze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

1545450[/snapback]

po zmianie karty graficznej reinstalowales system ? na moje oko powinienes miec min.10000-12000 pkt w 3D m 01 i ok. 5-6k w 3dM03.

masz zainstalowane sterowniki do plyty glownej i do AGP ? wykrywa ci Agp x8 czy Pci x0 ? (nie odpowiednie stery do mobo powoduja takie cos) sprawdz w ekran / ustawienia / zaawansowane / zakladka nVidia

i zainstaluj najnowsze stery do k.graficznej (tjb z www.nvidia.com )

to narazie tyle ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwiązałem problem :D . To była jednak wina procka. Wystarczyło zmienić jedną zworkę i zaczął chodzić na 1466 MHz  :) . teraz mam ok. 9000 pkt. Sprubuję jeszcze troche pokręcić :lol: .

1547378[/snapback]

Ja bym nie radził !! Przy takim czyś co udaje zasilacz kręcenie grozi spaleniem sprzętu :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc ;]

Bawil sie ktos z was karta Microstar Geforce 6600 Diamond 128MB /128bit/ VIVO

[NX6600-VTD128E Diamond] ?

Ciekaw jestem czy to dobry zakup w tej cenie, szczegolnie ze karta ma pamiatki 2ns , jest to praktycznie wersja GT :)

TU do kupienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie radził !! Przy takim czyś co udaje zasilacz kręcenie grozi spaleniem sprzętu  :lol:

1547735[/snapback]

No właśnie zasilacz do ####, a ja zamiast zwiekszenie ilości punktów, obserwuę ich zmniejszenie :blink: .

Aha, mam takie jedno pytanie- jak obliczyć ile karta pobiera mocy (w Watach), na poszczególnych taktowaniach??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie zasilacz do ####, a ja zamiast zwiekszenie ilości punktów, obserwuę ich zmniejszenie  :blink:  .

Aha, mam takie jedno pytanie- jak obliczyć ile karta pobiera mocy (w Watach), na poszczególnych taktowaniach??

1547906[/snapback]

Przyczyną zmniejszania ilości pkt jest raczej przegrzanie sprzętu a nie g...... zasilacz, ale mogę się mylić. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema! Ja mam Club GeForce 6600 256 mb. Mam pytanie czy warta ją zamienić na Microstar Geforce 6600 Diamond 128MB /128bit/ VIVO ? Kolega wyżej zapodał linka i za 539,00 mozna juz ja mieć. Za tą swoją dałem podobnie bo u kumpla w sklepie. Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyczyną zmniejszania ilości pkt jest raczej przegrzanie sprzętu a nie g...... zasilacz, ale mogę się mylić. <_<

1548716[/snapback]

Więc chyba się mylisz, bo u mnie wszystkie temperatury są w normie- CPU-60stopni, a GPU-40stopni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rzeczywiscie, 60 stopni na cpu to norma O_o

Cze,

Gigabyte, to mówi samo za siebie !! gdy miałem jeszcze MSI KT4ultra temperatura sięgała 45 a w gorące dni 50 stopni C na box’owym chłodzeniu. A teraz na Gigabyte i pentagramie Q80 alcu @2300obr mam w stresie 59 stopni!! Poniesienie obrotów nic nie daje zamiana pasty na inna tez przynosi ten sam efekt, temperatura odczytywana jest w diody w CPU a nie z czujnika na płycie stąd taka wysoka temperatura.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc chyba się mylisz, bo u mnie wszystkie temperatury są w normie- CPU-60stopni, a GPU-40stopni.

1549026[/snapback]

Wybacz, jeżeli masz boxowe chłodzenie to nie uwieżę, że na podkręconym sprzęcie podczas Marka masz 40 stopni. <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...