Skocz do zawartości
nitz

Geforce 6600 / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

dyfuzja termiczna krzemu to fakt, wez pod uwage ze nowe karty graficzne wykonywane sa w technologi o coraz cienszych scezkach - to dadotkowo przyspieszy proces dyfuzji, mozliwe ze technologia wytwarzania w jakim sstopniu spowalnia dyfuzje termiczna, ale przy temp 90 C na pewno jej nie zatrzyma i producent o tym dobrze wie... a co gorsza mysle ze to swiadome dzialanie, po powiedzmy 15 miesiacach karta pada, gwarancja byla na okres 12 miesiecy i co wtedy?? trzbea kupic nowa grafike, czyli producent znowu cos sprzeda... ot i cala filozofia, wiec przestan pierpzyc ze 90 C to dobra temperatura pracy krzemu! :-]

ty to masz teorie spiskową! hehe wyluzuj;] tak samo 50stopni to niezbyt dobra temperatura do pracy fizycznej dla czlowieka ( górnicy) owszem "zużywają" się szybciej:P ....

mam nadzieje ze rozumiesz? no chyba ze chcesz miec swoja karte 5 lat;] lol;] wtedy rozumie twoja troske, ale imho lepiej ją teraz dojechać bo za rok to już złom będzie;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty to masz teorie spiskową! hehe wyluzuj;] tak samo 50stopni to niezbyt dobra temperatura do pracy fizycznej dla czlowieka ( górnicy) owszem "zużywają" się szybciej:P ....

mam nadzieje ze rozumiesz? no chyba ze chcesz miec swoja karte 5 lat;] lol;] wtedy rozumie twoja troske, ale imho lepiej ją teraz dojechać bo za rok to już złom będzie;P

ehh ludzie jak czasami czytam wasze komentarze to sie zalamuje... a jak producent napisze wam ze slonce obraca sie wokol ziemi (bo to akurat bedzie dla niego wygodne) to tez mu uwierzycie?? praw fizyki nie oszuka nawet prolink :) (z jego 2-letnia gwarancja):

• Jaki jest wpływ temperatury na dyfuzję?

Wpływ temperatury T na szybkość dyfuzji jest bardzo duży. Wiąże się to z drganiami termicznymi atomów, których amplituda rośnie z temperaturą. Drgania te dostarczają energii koniecznej do pokonania bariery energetycznej otaczającej każdy atom w sieci, co warunkuje przeskok atomu z jednego węzła sieci do drugiego, czyli dyfuzję. Ilościową ilustracją wpływu temperatury na współczynnik dyfuzji D jest równanie Arrheniusa (troceh neiczytelny ten wzor, tutaj jest lepszy: R%C3%B3wnanie_Arrheniusa ): Q - ÄÄ RT D = Do e w którym Do jest stałą, Q - energią aktywacji, R - stałą gazową. Z wzoru wynika,że zależność jest wykładnicza, t.zn. że ze wzrostem temperatury szybkość dyfuzji gwałtownie rośnie. Po zlogarytmowaniu można stwierdzić liniową zależność lg D od 1/T, co ułatwia wyznaczenie Q ( tg a = Q/2,3 R )(rys.7.3)(rys.7.3).

tekst pochodzi ze strony: http://www.tu.kielce.pl/~wdep/r7.htm (moze niektorzy dowiedza sie wiele nowych i fascynyujacych rzeczy z tej strony...) Edytowane przez jarifari

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej sie zajmijcie OC grafy a nie pieprzycie teoretyczne trzy po trzy :] a naukowe wywody na priv sobie pozostawcie, widać to wasza wspólna pasja, może sie lepiej poznacie :lol:

hehe, juz tak nie cwaniakuj... jakbys sie przylozyl do wywodow teroretycznych to bylbys teraz na 3 roku a nie na dziekance :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe, juz tak nie cwaniakuj... jakbys sie przylozyl do wywodow teroretycznych to bylbys teraz na 3 roku a nie na dziekance :P

Ciiii to miałabyć tajemnica :D a poza tym to Tobie też trzebabyło sie przykładac :twisted2: a nie teraz cfaniaka zgrywać :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie jakie są najlepsze sterowniki do połączenia MSI 645E MAX2 400/533MHZ 2.8GHZ z GF 6600 256 mb Leadteka?

Mój problem to często spotykany problem z zawieszaniem i pociętymi teksturami.( zmiana zalilacza nie pomogła, nic nie podkręcane), więc pozostał problem software.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:|...problem mam ...

po przesiadce na Asrocka 939Dual Sata, formacie i innych takich czas na zainstalowanie sterów do grafy...(6600GT AGP)...

no i tu kaplica...jedyne stery jakie dadzą się zainstalować to te dołączone na płytce do grafy (66.81) - którekolwiek inne powodują albo zwiechę w czasie instalki (czarny ekran, miga dioda monitora) albo bluescreena po ładowaniu windy...

dodam jeszcze że wydajność tych które działają jest wprost tragiczna (132pkt w 3d01 :| )...tak jakby sterów wogóle nie było...

browara temu kto to rozgryzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha _q_b_a_ jak ci chodzi ten hieftec 420 bo u mnie to padaka :mur: .

Przeczytaj ostatni post z tego tematu to się dowiesz :wink: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=167417 A u ciebie co jest z nim nie tak? Bo u mnie to w sumie nie jestem na 100 % pewny czy to zasilacz, może to jakieś zwarcia na mobo albo coś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zna ktoś markę X-Power ? Mają 6600 za 350zł i mysle czy by nie łyknąć...

lol xpower, jak chcesz się sfrajerować to łykaj ... za cene 350zł otrzymasz słabo wykonana konstrukcje, niezbyt podatna na OC, ze słabym chłodzeniem i kiepskimi kościami RAM.

xpower to jak adidos przy adidasie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

UWAGA UWAGA!!

Otóz (chyba) będe mógl mieć możliwość zamiany swojej GF6600GT galaxy 128bit/128mb 2.0 NS na wymiane, ale jakie karty polecaice?

Oczywiscie do 600 zł:

Na allegro są takie:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78457682

256bitow!!! 1.6 NS!!!

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78557167

zalman + 1,6NS!!!

(i tak bede pentagrama zakladal :P)

CO POLECACIE?

Czy lepiej dozbierac do 6800?

czy młocic na GF6600GT galaxy ale z lepszymi pamiątkami 1.6?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, szukam DOBRYCH timingów dla mojego skarbu !!! Hynix'y 4 ns Trochę już pogrzebałem i zmieniłem za radą pewnej osoby na:

NV_PFB_TIMING0 : 060c1612

NV_PFB_TIMING1 : 05010406

NV_PFB_TIMING2 : 20240406

Ktoś, coś, kiedyś, jakąś poradę podrzuci, co i jak, by mieć więcej, niż te zas...markane 315 MHz?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wiec xpower to forma jak kolega wspomnial do [gluteus maximus] choc testowalem juz karte radeona 9600pro tej firmy i mialo zanizone taktowani!

co zmienic z 6600Gt na x800GTO ale to jest ponad 600zl wiec suzkac wersji ktora sie dobrze kreci najlpeiej uzywke! choc jak chces znowke to moze znajdziesz asusa z 1,6ns

i jak nie macie namiarow na biosik do mojej kartuni z napieciem 1,4V?

Edytowane przez pcmax

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak wiec xpower to forma jak kolega wspomnial do [gluteus maximus] choc testowalem juz karte radeona 9600pro tej firmy i mialo zanizone taktowani!

co zmienic z 6600Gt na x800GTO ale to jest ponad 600zl wiec suzkac wersji ktora sie dobrze kreci najlpeiej uzywke! choc jak chces znowke to moze znajdziesz asusa z 1,6ns

i jak nie macie namiarow na biosik do mojej kartuni z napieciem 1,4V?

Chcesz BIOS 1.4 V?

Przecież ona ma standardowo 1.4 V, z tego, co się nie mylę.A zawsze można pogrzebać BIOS Modifier'em albo NiBiToR'em :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie co do tej aukcji najbardziej rozbawiło:

" - na wyposażeniu :

GRY O WARTOŚCI OKOŁO 500 ZŁ !!!

Splinter Cell, Prince of Persia Warior Within"

One są warte ok.50-70 zł, ale cóż, marketing.

Jeśli masz pewność, co do moda, to bierz ją.Jeśli nie, to 6600 GT nie jest przecież złą kartą...

Aha, karty nVidii nie mają potoków, tylko jednostki Pixel i Vertex Shader, potoki są w kartach ATI. :]

Edytowane przez S.T.4.L.K.3.R.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeczytaj ostatni post z tego tematu to się dowiesz :wink: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=167417 A u ciebie co jest z nim nie tak? Bo u mnie to w sumie nie jestem na 100 % pewny czy to zasilacz, może to jakieś zwarcia na mobo albo coś...

Napięcia na 12V wariują podczas obciążenia po prostu niesamowicie.Potrafi spaść nawet do 11.48 :mur: no i sie komp nie włącza wtedy.Już nie mówie o tym że podczas testowania na niepodkręconym sprzęcie tylko karty graficznej potrafi spaść o 0.2 V :angry: !!Mam go dosyć,niedługo wymieniam na tego w podpisie.Mam nadzieję że mnie nie zawiedzie :rolleyes: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie(i Panie ? :P ) mam problem. Rdzeń idzie pięknie na 570-580mhz ale pamięci powyzej 1160mhz powodują czarne ekrany w tescie nature w 3dmarku 03. Zadnych artów, tylko tak gdzies w polowie testu czarny ekran i musze robić resa. Prawdopodobnie to jakas blokada w biosie ;/ Pamieci maja radiatorki BGA, i owiewa je jeszcze pentagram co jest na rdzeniu...jakieś pomysły?? A pamięci powinny isc na pewno wiecej, bo są to Samsungi 1.6ns...no chyba ze jakis dobroduszny uzytkownik galaxy 6600gt z samsungami 1.6ns i rdzeniem rev A4 zgra bios i mi go przesle to wtedy pokombinuje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powtarzam...

Dobra, szukam DOBRYCH timingów dla mojego skarbu !!! Hynix'y 4 ns Trochę już pogrzebałem i zmieniłem za radą pewnej osoby na:

Ktoś, coś, kiedyś, jakąś poradę podrzuci, co i jak, by mieć więcej, niż te zas...markane 315 MHz?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Macie kolorowy obraz na tv jak podłaczycie karte ?? U mnie anie przez euro ani przez s-video. przez chinche nie próbowałme bo nie mam jak, do telewizora podłaczałem karte porzez 2 wejscia euro, ustawiałem w sterowniku karty i telewizorze fotmat PAL-b zreszta na innych tez nie działa.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

......

spróbuj tych:

Timing 0 06101A16

Timing 1 05010407

Timing 2 20250407

mam je w swojej karcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, spróbuję...A patrze na Twojego siga i widzę " ( vmod>gpu 1.7v|mem 3.1v).Dovoltowałeś pamięc na karcie?A GPU aż 1,7 V? :blink: Ja mam 560 na rdzeniu.Daję więcej, to Coolbits nie przechodzi testu.Dałem w NiBiToRze 1.5 V i dalej to samo...Co z tym? :| A z tym RAM'em, to jak to dovoltować? No i w ogóle jakie masz pamięci? Ile ns? :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...