Skocz do zawartości
nitz

Geforce 6600 / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Może ktoś mi pomoże ponawiam pytanie

Witam

A więc dzisiaj dostałem 6600 Winfasta karta podkręcona do 535/600 i wyniki w 3dmarku 2003 tylko 2 tysiące już niewiem co mam robić kombinowałem ze sterwonikami, zmieniłem biosa od płyty głównej, format dwa razy już brak mi pomysłów pomożcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Probowales ja troche "odkrecic" ??

Ja dzisiaj wlasnie osiagnalem maximum mojego Winfasta na podstawowym biosie (no znaczy z podstawowymi napieciami, bo w biosie zmienilem timingi od kogos tutaj z forum i termometr wlaczylem) 461/673 i wynik w 3DMarku 2001 14326 - http://service.futuremark.com/compare?2k1=8845856 Jutro podkrece proca jeszcze i zobacze ile max osiagne w tym Marku, a potem sciagam sobie 2003 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ma ktoś możę tego GeForce ?? jeżeli tak to jak on sie podkręca mniej więcej <_<

i czy opłaca sie go kupić??

Jeżeli zamierzasz kręcić nawet troszkę to zapomnij o pasywnym chłodzeniu. Ale jak dodałbyś jakiś wiatrak to z pewnością kręcilby się tak jak reszta tych 6600 czyli do 500/700 powinienieś dojść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MóJ komp

procesor AMD Athlon XP+ 2000 1667 mhz / kręcony na 1820 mhz

Pamięć 786 mb 333 mhz

płyta główna MSI kt4v

grafa gf A6600 td WinFast Leadtek

mam problem gdy gram lub cos robie na kompie zwisa sie nie mozna nic zrobic nawet alt ctrl del

mam nową grafe grafa gf A6600 td WinFast Leadtek , przedtem miałem jakąs 8 mb (pozyczoną od kolegi), jeszcze wczesniej gf 5200 galaxy wszystko było dobrze grafa zwisa się po losowym czasie np. 5 20 50 minut

obojętnie od tego co robie na kompie przeglądam www, instaluje cos czy gram

miałem zasilacz 350 wat megabajt ale wymieniłem go na tracera 400 W ,

teraz te zwisy sa żadziej ale są .

LINK do forum na którem też opisałem mój problem

http://www.nvision.pl/forum/index.php?show...entry321729.com

Co radzicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MóJ komp

procesor AMD Athlon XP+ 2000 1667 mhz / kręcony na 1820 mhz

Pamięć 786 mb 333 mhz

płyta główna MSI kt4v

grafa gf A6600 td WinFast Leadtek

mam problem gdy gram lub cos robie na kompie zwisa sie nie mozna nic zrobic nawet alt ctrl del

mam nową grafe grafa gf A6600 td WinFast Leadtek , przedtem miałem jakąs 8 mb (pozyczoną od kolegi), jeszcze wczesniej gf 5200 galaxy wszystko było dobrze grafa zwisa się po losowym czasie np. 5 20 50 minut

obojętnie od tego co robie na kompie przeglądam www, instaluje cos czy gram

miałem zasilacz 350 wat megabajt ale wymieniłem go na tracera 400 W ,

teraz te zwisy sa żadziej ale są .

LINK do forum na którem też opisałem mój problem

http://www.nvision.pl/forum/index.php?show...entry321729.com

Co radzicie ?

Z tym zasilaczem to ja kz deszczu pod rynnę , troszkę lepiej ale nie wiele, jak masz kase to kup jakiegoś szefa 350 lub Fortrona na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi pomogla gra na otwartej obudowie ale chlodzenie juz nie pociaga...

Jesli chce Ci sie tak raz na 2 miesiace solidnie czyscic kompa od srodka,chlodzenia itd to moglbys tak zostawic,moze pomoze,fakt ze naciaga wiecej kurzu i rozwiazanie co najwyzej prowizoryczne ale bezkosztowe.

Poza tym ta karta to istny pozeracz pradu,mowie to po prawie roku uzytkowania,jednak nie zmotywowala mnie poki co do zmiany zasilki,aktualnie walcze o fundusze na Maxtora 250 GB za ok 350 zl...

Edytowane przez rangiz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz istny kombajn...Tyle razy pisano, by nie kupować Tracerów, Megabajtów i innych Colors(h)itów! Fortron 350 W i sprawa załatwiona...Na Allegro za 50-60 zł.

No niestety, ale zaczęto doceniać firmę Fortron i teraz za okolo 90zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fortronik na Allegro

Kupiłem ten model w lipcu za 57 zł. !!! :lol2: Docenili, bo to najlepsze zasiłki w tej kategorii cenowej

Też mam ten zasilacz napięci trzyma lepiej niż Chieftec 350W ale mam szotową płytę z niestabilnymi napięciami dlatego sąniskie na obu. W lipcu kosztował 57.50 a teraz 94 chyba.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć!

Tak - te zegary są realne :) Mam tą kartę od 2 tygodni i ją testuję. Niestety jest (jak dla mnie) gorsza od modelu A6600 TD pod AGP. Do tej drugiej znajdziesz spokojnie zmodyfikowane biosy itp a do tej jeszcze nic nie ma więc zapomniej o monitoringi temperatury i dobrym podkręcaniu rdzenia. Max co uzyskasz stabilnie i wydajnie to 435/750.

Jak da się uzyskać 530-550 na rdzeniu to będzie dobra karta do OC.

pozdr

djs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi to wygląda na freezy , spróbuj ustawić takie same taktowania 2d i 3d , może coś pomoże , ewentualnie jeżeli masz dla 2d i 3d różne napięcia na gpu to ustaw aby były takie same w obu trybach , jeżeli masz włączone v-sync to wyłącz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam maly problem , przesiadlem sie dzisiaj z 6600 agp na 6600gt pci-e , wszystko cacy , gierkie lepiej chodza ale jest problem. W windows prawie nie slychac. ale Jak wlacze gre to w tedy karta wydaje piski :) slysze kiedy doczytuje tekstury z dysku itp. jak podwyzsze gpu na 550 to coraz czestrze sa piski , na 300(2d) tylko podczas przewijania strony slychac ale to tez nie zawsze. Karta jest firmy 3d club (posiada fabrycznie radiatorki na pamieci ddr3) Czy to normalne ?

Edytowane przez elzim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze mi ktos powiedziec jak sie kreci Gf 6600 Galaxy Zalman?Czy to jest wogole cos warte i czy ten Zalman to wogole cos daje czy tylko tak dla picu jest?

Rdzen leci na 550mhz bez zmiany biosu, za to pamieci hynix 3.6ns nie chcą sie podkrecic o 10mhz nawet, od razu arty, najprawdopodobniej blokada w biosie...ale nie zmienialem biosu bo karta nie była moja a mialem ja na 2 dni ;p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi chodzilo o Galaxy na zwyklym 6600 nie GT na mojej sa pamieci elixir.Moge miec to cudo do drugiego kompa tylko nie wiem czy sie oplaca.Z tego co zdazylem zauwazyc to do [gluteus maximus] jest zamocowany ten zalman.Rdzen nie jest idealnie na srodku podstawy radiatora tylko jakies 5mm na bok przez co nie jest stabilny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi chodzilo o Galaxy na zwyklym 6600 nie GT na mojej sa pamieci elixir.Moge miec to cudo do drugiego kompa tylko nie wiem czy sie oplaca.Z tego co zdazylem zauwazyc to do [gluteus maximus] jest zamocowany ten zalman.Rdzen nie jest idealnie na srodku podstawy radiatora tylko jakies 5mm na bok przez co nie jest stabilny.

przeciez pisałem o zwykłym 6600 galaxy zalman...miałem taką kilka dni w domu wiec o co chosii :P z tego co pamietam temperatura na 550mhz nie przekraczała 55c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy warto brac tego Galaxy 6600GT??

http://proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+6600GT+12+U+A

Czy moze <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> u siebie w miescie tego Galaxy 6600GT

http://www.reset.bydgoszcz.pl/index.php?cP...3a&filter_id=29

Czy może WinFasta6600GT -619zł albo Gainward 6600GT -629zł

Ta wersj Ultima kreci sie dobrze?? wie ktos??

Raczej z netu nic nie zamawialem i czy www.proline.pl niema strachu zamawiać?? :) I czy rzeczywiscie dojdzie na drugi dzień?? :D Chciaż teraz takie drogi zasypane :D

Edytowane przez bikol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy warto brac tego Galaxy 6600GT??

http://proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+6600GT+12+U+A

Czy moze ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> u siebie w miescie tego Galaxy 6600GT

http://www.reset.bydgoszcz.pl/index.php?cP...3a&filter_id=29

Czy może WinFasta6600GT -619zł albo Gainward 6600GT -629zł

Ta wersj Ultima kreci sie dobrze?? wie ktos??

Raczej z netu nic nie zamawialem i czy www.proline.pl niema strachu zamawiać?? :) I czy rzeczywiscie dojdzie na drugi dzień?? :D Chciaż teraz takie drogi zasypane :D

Proline to bardzo dobry sklep. Kupowalem pare razy u nich i nie bylo problemow ;). Lepiej kup tego z proline. Ma lepsze pamiatki 1,6ns co prognozuje lepsze OC ;).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...