Orgiusz Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zaczynam zastanawiac sie nad kupnem 6600 ( sklaniam sie w strone Asusa ) w zwiazku z tym mam zasadniczo jedno pytanie :arrow: Czy 300GTF z mojej sygnaturki wytrzyma przy konkretnym o/c? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zaczynam zastanawiac sie nad kupnem 6600 ( sklaniam sie w strone Asusa ) w zwiazku z tym mam zasadniczo jedno pytanie :arrow: Czy 300GTF z mojej sygnaturki wytrzyma przy konkretnym o/c? Wg mnie powinien wytrzymać, ale przydałoby się cos koło 350W... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Widze ze polubiles Asusa :) Ja Ci polece <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> Galaxy. Kumpel wzial i go wychwala ,bo sie swietnie kreca mu pamieci. Lepiej wez jakiegos Fortron'a 350 na Allegro. Ida juz po 50-60 zeta ,albo ew. jakas Delte 350. Ja do dzis sie dziwie ze ta Delta co mam teraz ciagnie ten zestaw (moze nie jest on taki mocny ale .. :) ) i to po O/C + 2 napedy i 2 Dyski 80 GB ;) Edytowane 4 Stycznia 2006 przez Devil Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Wg mnie powinien wytrzymać, ale przydałoby się cos koło 350W... No to zobaczymy w praniu. :twisted: Oczywiscie oryginalne chlodzenie z miejsca pojdzie do pudelka... xc-80 alcu & ceramique powinny wystarczyc. @Devil Jakos przyzywczailem sie do firmy i pozostane przy Asusie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djs Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 zadna rewelacja bo takie mhz,timingi mozna na kazdym 6600 osiagnac djs a moze podnies v dla rdzenia ? bo 435 to raczej wynik w normie dla 1,3v przy 6600 Witam! Wiem że to wina zasilania rdzenia - podobnie było przy Laedteku gf A6600TD na AGP. Zmiana biosu powodowała podniesienie napięcia bo Leadte jako jeden z nielicznych stosował zaniżone napięcie rdzenia. Podobniej jest w przypadku Leadteka gf PX6600TD DDR2 256 MB ram 2.8 ns. Otóż udało mi się dostać bios od karty XFX 6600 DDR2 256 MB ram 2.5 ns. Po wgraniu tego biosu i sprawdzeniu możliwości karty mile się zaskoczyłem. Otóż bez żadnych artów rdzeń poszedł na 530 a ram na 900! Pisałem wcześniej o problemach z rdzeniem i ramkami a tu taka różnica :D Przypomnę - na oryginalnym biosie max stabilne to było 435/730 a teraz przeszedłem 3DMARK2003 na ustawieniach 530/900. Wynik wzrósł do 8227 pkt. To już można zrozumieć :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 No to zobaczymy w praniu. :twisted: Oczywiscie oryginalne chlodzenie z miejsca pojdzie do pudelka... xc-80 alcu & ceramique powinny wystarczyc. @Devil Jakos przyzywczailem sie do firmy i pozostane przy Asusie. mam taki sam zestawik, tyle tylko, że z zalmanem AlCu. Szczerze polecam ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 No to zobaczymy w praniu. :twisted: Oczywiscie oryginalne chlodzenie z miejsca pojdzie do pudelka... xc-80 alcu & ceramique powinny wystarczyc. @Devil Jakos przyzywczailem sie do firmy i pozostane przy Asusie. No pentagram daje rade, u mnie na 580mhz (max narazie) na AL mam 56c w stress i to na białym spire :P wiec na pewno starczy. Jestem ciekaw jak sie kręci ten asus... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Z tego co wyczytalem wyglada na to ze biosem mozna zmieniac v-core w zakresie do 1.4 ( tyle wywnioskowalem ) Jakos nie wylapalem jeszcze jaka bedzie maksymalna temperatura w stresie dla ukladu ( gdzies mi mignelo 92* na stockowym chlodzeniu ) wiec uwazam ze nie powinienem miec problemow z ta karta... Poza tym wstrzelilem sie iscie diabelnie - nr zamowienia - 00666/2006 :twisted: :plum: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltiur Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Siemka chce kupic sobie karte GeForce 6600 jest to dobry wybór ? i jakiego producenta najlepiej wybrać ? PS. to jest dobry wybór ?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79110588 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indus Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Siemka chce kupic sobie karte GeForce 6600 jest to dobry wybór ? i jakiego producenta najlepiej wybrać ? PS. to jest dobry wybór ?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79110588 szkoda kasy, nie kupuje sie kart od takich producentów. Pod wzgledem oc bezie cieńka, bo jest zbudowana ze słabszych elementów, a więc słabo się będzie krecić. Weź coś od leadteka, galaxy, czy gigabayta. Ja mam leadteka tak jak w podpisie i jestem zadowolony, no i dobrze się kreci :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Sie. Już od dosyć dawna mam swoją karte i mam problem oraz śmieszne sprawy. Problem to taki ze biosem za cho**** nie moge zmienić napięcia chociaż na 1,4V :angry: Sprawa to taka ze w rivie tuner pokazuje mi że mam rev A4 a na karcie (laminacie) pisze A1, to z czego to się odczytuje? Wszyscy piszą ze A4 jest kiepska najgorsza z wszystkich itd moze i racja ale ja na fabrycznym biosie 1,3V mam 475MHz czyżby dobry egzemplarz? Kolejną sprawą to to (w sumie śmieszna) że z góry karty mam Hynixy 4ns a z dołu Infineon'y 4ns :blink: widzieliście gdzieś juz taka mieszanke...? :razz: Karta jak w sygnaturce POZDRAWIAM Edytowane 4 Stycznia 2006 przez Fresh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voltiur Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 a cenowo opŁaca się kupować z tąd : http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=3132 ?? i co sądzicie o kupowaniu na allegro ?? bo niekturzy odradzają mi ... ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 skapiec.pl tutaj moze znajdziesz cos taniej I polecam so.pwn.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indus Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 a cenowo opŁaca się kupować z tąd : 1861106[/snapback] Sie. Już od dosyć dawna mam swoją karte i mam problem oraz śmieszne sprawy. Problem to taki ze biosem za cho**** nie moge zmienić napięcia chociaż na 1,4V :angry: Sprawa to taka ze w rivie tuner pokazuje mi że mam rev A4 a na karcie (laminacie) pisze A1, to z czego to się odczytuje? Wszyscy piszą ze A4 jest kiepska najgorsza z wszystkich itd moze i racja ale ja na fabrycznym biosie 1,3V mam 475MHz czyżby dobry egzemplarz? Kolejną sprawą to to (w sumie śmieszna) że z góry karty mam Hynixy 4ns a z dołu Infineon'y 4ns :blink: widzieliście gdzieś juz taka mieszanke...? :razz: Karta jak w sygnaturce POZDRAWIAM niezły bajer z tymi kośćmi, a co do napięcia to zrób mod ołówkowy i odrazu pojedziesz sobie do 1,5V, albo na max 1,75V :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 warto zerknąc na skąpca ja kartę kupiłem w apollo i dałem 430zł na początku grudnia, a nie tak jak tam na kuputroniku jakiś szit za 435zł wciskają :angry: niezły bajer z tymi kośćmi, a co do napięcia to zrób mod ołówkowy i odrazu pojedziesz sobie do 1,5V, albo na max 1,75V :D ołówek odpada, właśnie planuje moda pamięci i rdzenia potencjometrami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sphinx Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Czesc wszystkim. Mam taki problem z karta Nvidi GeForce 6600, otoz przy uruchomieniu systemu sama z siebie podaje komunikat ze ma za malo zasilania, i rzeczywiscie podczas gier co kilka minut wychodzi mi do windy, a zdarza sie nawet restart. W takim razie mam pytanie: gdzie podlaczyc to dodatkowe zasilanie (tzn. w ktorym miejscu), bo z tego co widzialem to jest tam tylko jedno wejscie (Molex). Z gory dzieki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Czesc wszystkim. Mam taki problem z karta Nvidi GeForce 6600, otoz przy uruchomieniu systemu sama z siebie podaje komunikat ze ma za malo zasilania, i rzeczywiscie podczas gier co kilka minut wychodzi mi do windy, a zdarza sie nawet restart. W takim razie mam pytanie: gdzie podlaczyc to dodatkowe zasilanie (tzn. w ktorym miejscu), bo z tego co widzialem to jest tam tylko jedno wejscie (Molex). Z gory dzieki za pomoc tak MOLEX tylko i wyłącznie a podłączonego masz go wogóle :wink: ? :blink: jak masz i to samo sie pojawia to ZA SŁABY ZASILACZ jaki masz wogóle? Edytowane 4 Stycznia 2006 przez Fresh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sphinx Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 no...nie mam pewnosci :\ Ale z tylu jest napisane 230 V :/ To mozliwe zeby koles w sklepie dal mi tak malo do takiej karty? (niedawno kupilem tego kompa). Gdzies czytalem ze te karty potrzebuja 300 i wiecej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=46628&st=870 panowie pomocy bo mi wrzody pękną:P jak ktoś ma czas niech zobaczy co imć Kyle wypisuje ..mały cytat: "GF 6600 to o wiele słabsza karta niż R 9800 PRO !!! Pomijam fakt że po ekstremalnym podkręceniu GF 6600 nie da się osiągnąć nawet połowy przepustowości pamięci RADEONA 9800 PRO - myślę że w przyszłości może to się fatalnie odbić na produkcie nVidii." :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) no...nie mam pewnosci :\ Ale z tylu jest napisane 230 V :/ To mozliwe zeby koles w sklepie dal mi tak malo do takiej karty? (niedawno kupilem tego kompa). Gdzies czytalem ze te karty potrzebuja 300 i wiecej:lol: 230V to napięcie, a nie moc. Szukaj xW :P Edytowane 4 Stycznia 2006 przez cyrkiel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sphinx Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 no tak, nigdy nie bylem dobry z fizyki ;) Zasilacz ma 300W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elzim Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Co do mojego problemu piszczenia , zauwazylem ze jak odpale aplikacje 3d to cooler albo od zasilacza (pfc) albo od cpu zmniejsza obroty (prawie go nie slychac) no i do tego zaczyna piszczec karta graficzna , stalo sie tak po zmianie karty na pci-e . p.glowna jest na 20 + 4. Zasilacz tak jak w podpisie , normalna praca zasilanie +12 mam na 11.8 , podczas wlaczenia 3d mam 11,5 czy to normalne? Czy zmiana na zasilacz 350W modecom (NIE FEEL) moze pomoc? Po oblizeniu taktowania do 300 na gpu nic nie piszczy ale wentyl nadal przycicha ;( pomozcie panowie Edytowane 5 Stycznia 2006 przez elzim Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) no...nie mam pewnosci :\ Ale z tylu jest napisane 230 V :/ To mozliwe zeby koles w sklepie dal mi tak malo do takiej karty? (niedawno kupilem tego kompa). Gdzies czytalem ze te karty potrzebuja 300 i wiecej to zobacz! jak nie jest podlączone to podłącz bo samo sie nie zrobi :wink: <_< również te karty potrzebuja wtyczki molex aby chodziły stabilnie :wink: :razz: Edytowane 5 Stycznia 2006 przez Fresh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SiDnEy Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 *Leadtek WinFast GeForce A6600TD 256MB 300/500MHz @475/594MHz Fresh pliz odezwij się do mnie na GG bo też mam tą karte i z chęcią dowiedziałbym się jak ją tak wykręciłeś :) nie wiem czy mam nr GG w profilu więc podam tutaj też 2029686 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 A może mi ktoś powiedzieć na co bawić się potencjometrami ołówkami itd ? jak można bios 1,4 V wgrać i śmiga?? DOmyślam się że do hardcore OC:D ale jak ktos chce 550/680 to biosik starczy...Fresh jak narazie to masz słabo podkręcona kartę:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) A może mi ktoś powiedzieć na co bawić się potencjometrami ołówkami itd ? jak można bios 1,4 V wgrać i śmiga?? DOmyślam się że do hardcore OC:D ale jak ktos chce 550/680 to biosik starczy...Fresh jak narazie to masz słabo podkręcona kartę:P dobrze napisałeś, jak narazie :wink: a Ty masz 530MHz na rdzeniu na 1,3V? bo mi sie nie wydaje. A ja jeszcze mam 1,3V a co do pamięci to normalnie że moje sie mniej kręcą bo jest ich jeszcze raz tyle. Mimo to jak na 128MB pamieci to masz słabo podkręcone :-P Edytowane 5 Stycznia 2006 przez Fresh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) dobrze napisałeś, jak narazie :wink: a Ty masz 530MHz na rdzeniu na 1,3V? bo mi sie nie wydaje. A ja jeszcze mam 1,3V a co do pamięci to normalnie że moje sie mniej kręcą bo jest ich jeszcze raz tyle. Mimo to jak na 128MB pamieci to masz słabo podkręcone :-PNa biosie 1,4 a pamięci ida na 710 ale bez radiatorów to narazie zjechalem an 666 (fajna liczba :P) max jaki dałem to 540/680 przeszlo smarka itd, ale za gorąco jak dla mnie (buda przy kaloryferze) narazie czekam aż zmienie chłodzenie. Ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie, czy są zalety tych ołówków potencjometrów? I TAK ZMIENISZ NAPIĘCIE! pytam tlyko czy jest sens kreślić, lutować jak można tylko kliknąć FLASH BIOS:P a dodam że na default biosie karta szła 485/680 ( rev4) Edytowane 5 Stycznia 2006 przez HeatheN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzi Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 mialem w planach brac 9800xt, ale chopaki przekonali mnie do gf6600gt. jako ze mam uraz do nvidii po fx5200 troche niechetnie podszedlem do 6600gt, jednak testy przekonuja mnie. i tutaj pytanie, ktorego ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>? widze ze np. galaxy jest na kosciach 1.6ns, czyli teoretycznie powinien dobrze sie krecic. ma to ktos, moze cos powiedziec? na karte chce wydac max 600zl, na allegro mozna za tyle dostac, np tu. kupowal ktos u nich? prosze o kilak rad co wybrac, czym sie kierowac przy wyborze. sorki, ale 150stron nie mam kiedy czytac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bikol Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) @Mazzi Ja wczoraj zamówiłem Galaxy 6600GT 128Mb Ultimate. http://proline.pl/shop.php?prodid=GALAXY+6600GT+12+U+A Ze sklepu dobrego i taniej niz na allegro. Jutrto przyjdzie do mnie to napisze jak sie kręci :) Jak cos to chce sprzedac karte z podpisu :) GeCube9550extreme rev 1.2 :D Edytowane 5 Stycznia 2006 przez bikol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 (edytowane) Na biosie 1,4 a pamięci ida na 710 ale bez radiatorów to narazie zjechalem an 666 (fajna liczba :P) max jaki dałem to 540/680 przeszlo smarka itd, ale za gorąco jak dla mnie (buda przy kaloryferze) narazie czekam aż zmienie chłodzenie. Ale nie odpowiedziałeś na moje pytanie, czy są zalety tych ołówków potencjometrów? I TAK ZMIENISZ NAPIĘCIE! pytam tlyko czy jest sens kreślić, lutować jak można tylko kliknąć FLASH BIOS:P a dodam że na default biosie karta szła 485/680 ( rev4) moim zdaniem mod ołówkowy jest do niczego, jakoś nie mam przekonania i tyle. Potencjometry sa lepsze, przylutujesz i regulujesz sobie napiecie jakie chcesz (dobre chłodzenie mile widziane :-P ) U mnie jest sens lutowania bo niestety FLASH BIOSU mi nie zmienia napiecia <_< :angry: :blink: Z resztą nie ma biosu co zmienia napiecia na pamieciach :-P więc i tak będe lutował. Edytowane 5 Stycznia 2006 przez Fresh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...