pcmax Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 a ja znowu wroiclem z szpitala dzisiaj bylem hehe! i wyslalem bratowa do sklepu po radiator od p4 ktory na mnie jzu troskze czasu czeka moze dzisiaj cos zadzialam! a co proponujecie na chlodzenie pamiatek na 66gt? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwade Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) Kręć osobno GPU i osobno pamięć, będzie coś wiadomo. Skoro parzy, to może by tak nawiew jakiś. Polecam edycję biosu w celu odblokowania czujnika temperatury, też coś będzie więcej wiadomo. Spox.. dzieki WDK... tylko jeden problem... jak ten bios mam edytowac. Sory ze zawracam glowe ale jestem noobem jesli chodzi o karty i ich podkrecanie. Jak moglbys to napisz prosze jak to zrobic... tylko tak zebym zrozumial:P A moze jednak trzeba ten bios zmienic? Jesli to by moglo pomoc to napisz tez jak mozesz jak to zrobic i skad wziac biosa. Jeszcze raz thx! Edytowane 13 Stycznia 2006 przez Dwade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 co myslicie o tej karcie??? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81555385 czy ona ma naprawde pamieci taktowane 400MHz??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indus Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Spox.. dzieki WDK... tylko jeden problem... jak ten bios mam edytowac. Sory ze zawracam glowe ale jestem noobem jesli chodzi o karty i ich podkrecanie. Jak moglbys to napisz prosze jak to zrobic... tylko tak zebym zrozumial:P A moze jednak trzeba ten bios zmienic? Jesli to by moglo pomoc to napisz tez jak mozesz jak to zrobic i skad wziac biosa. Jeszcze raz thx! najlepiej wgraj gotowego biosa z 1,4V na gpu, (możesz też pozmienieać timingi dla pamięci o tym już nie będę pisał zacznij szukać wcześniej ze 30 str w tył) , ale tylko do karty ze 256mb, poproś kogoś i podaj maila to może ci ktoś podeśle i istrukcja wgrania biosa: 1. Stwórz dyskietkę systemową 2. Przegraj biosa na stworzony dysk (pamiętaj aby w Eksploratorze włączyć pokazywanie plików ukrytych i systemowych!) 3. Uruchom komputer z dyskietki. 4. Gdy zapyta, wciśnij "y". Przed flashowaniem warto odinstalować WinFox'a. życzę powodzenia :lol2: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Raczej tak... Poza tym szyna PCI-Express 16x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3bio Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 kupielem sobie ladeteka 6600 i gdzie podlonczyc ten dodatkowy kabel?? Jestem zielony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 normalnize do kabli ktorymi zasilasz hdd cd-rom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3bio Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 a moge bezposrednio?? a musze wogule podlanczac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fresh Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 (edytowane) a moge bezposrednio?? jak bezpośrednio? :blink: po prostu podłanczasz molexa (ta wtyczka co do napędów, dysków itd) do gniazdka na karcie i finał i musisz miec podłączone! :? Edytowane 13 Stycznia 2006 przez Fresh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3bio Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 k dzieki :) jest jeszcze jeden problem w informacjach karty pisze pci X0 a mam podlonczone do agp jak to zmienic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demonstenes Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Witam ! Przymierzam sie do kupna komputera i zastanaiwam sie jeszcze nad karta graficzna - moge wydac na nia maks 460zl i z tego co przejrzalem wybralem 2 karty: Galaxy lub Gigabyte . Co o tym sadzicie ? Co ewentualnie innego byscie polecili ? Pozdrawiam !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
indus Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 a moge bezposrednio?? a musze wogule podlanczac? poprostu podłącz molexa, czyli te wtyczkę co podłączasz do dysku. da to lepszą stabilność, przy kręceniu obowiązkowe. Na standardach obejdzie sie bez tego dodtakowego zasilania, ale ja jednak jestem za podpięciem molexa :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Chłopaki jest problem, mój kolega posiada grafe Gigabyte 6600 (ta chłodzona pasywnie) i do tego mocitor NEC 1810 18calowy DVI, gdy nie ma w systemie sterów do grafy to wszystko jest cacy, problem w tym że stery są instalowane bezproblemowo, potem wymagany restat kompa, i w momencie kiedy powinien widnieć na ekranie niebieski ekran z napisem "Zapraszamy" monitor sie wyłącza, pisze "No Signal"..i jakieś bzdety o 'DVI (nie pamiętam dokładnie)...wiecie jak pomóc ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Witam ! Przymierzam sie do kupna komputera i zastanaiwam sie jeszcze nad karta graficzna - moge wydac na nia maks 460zl i z tego co przejrzalem wybralem 2 karty: Galaxy lub Gigabyte . Co o tym sadzicie ? Co ewentualnie innego byscie polecili ? Pozdrawiam !! bralbym galaxy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Galaxy - to jest GT tyle ze zanizonymi taktowaniami, bez problemu mozna ustawic 550/1200 i działa ;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Demonstenes Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Jestescie PEWNI, ze to jest wlasnie tego typu Galaxy ? Bo mi sie poczatkowo tez tak wydawalo,ale cos niska cena jest jak na taka karte(nizsza niz na allegro)- stad moje watpliwosci. PZDR i dzieki za pomoc !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Jestescie PEWNI, ze to jest wlasnie tego typu Galaxy ? Bo mi sie poczatkowo tez tak wydawalo,ale cos niska cena jest jak na taka karte(nizsza niz na allegro)- stad moje watpliwosci. PZDR i dzieki za pomoc !! wyslij zapytanie do sklepu i tyle... ostatnio gf potanialy ja kupilem na agp asus za 390zl a dzis znalazlem za 360zl :((( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 co myslicie o tej karcie??? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81555385 czy ona ma naprawde pamieci taktowane 400MHz??? pomoze ktoś?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyrkiel Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 co myslicie o tej karcie??? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=81555385 czy ona ma naprawde pamieci taktowane 400MHz??? 400 ma na pewno, choć np. TU ma 500 MHz :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 400 ma na pewno, choć np. TU ma 500 MHz :?on ma 500mhz ale ramy 4ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 on ma 500mhz ale ramy 4ns napewno 500MHz??? bo kurde nie che kupic a potem sie okarze ze 400 :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 Primo :arrow: Nie cytuj samego siebie. Secundo :arrow: Pci-Express. Tercio :arrow: Na pci-x maja wolniejsze pamiatki niz agp... Ciekawe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szamo8 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2006 witam. od paru dni mam leadteka 6600 i troszke bawie sie w podkrecanie.dzis wgralem bios z 1.4v na rdzeniu tylko ze nie leadteka. chcialem wgrac zpowrotem oryginalny lecz jak pod dosem wpisuje nvflash -5 -6 bios.rom to wyskakuje mi komunikat ze id i typ niezgodny i nie wgrywa biosu. czy mozna to jakos obejsc ?? z gory dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam1004a Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 (edytowane) ja bym olal tego gainwarda http://www.gainward.de/new/main.html nawet producent podaje ze pamiatki sa 5ns !!! zong.. lepiej wez cos bardziej uznanego przez spolecznosc 6600 (asus, ledatek, giagabye?) a nie jakies wynalazki... wystarczy czasem pogooglowac !!! a nie zadawac to samo pytanie wkolo. nie jestesmy wrozkami. warto tez czasem zapytac sprzedawce. karty na pci-e sa tansze od agp. w bit-cie w krakowie mozna dostac 6600 gigabyte pci-ex za 360zl (kolo) faktycznie ten na agp ma wg producenta lepsze memki http://www.gainward.de/new/main.html zong??? Edytowane 14 Stycznia 2006 przez adam1004a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 juz powoli [ciach!]icuy dostaje bo na kazdej stronie tego temu jets pare razy zadane pytanie! co vbrac galaxy czy leadtek czy kupe jakas [ciach!]a ludzie nei mozecie sobie troskze poczytac bosze to jzu jets w[ciach!]iajace moderatory powinii tez zainteresowac sie takimi postami i usuwac je bo mnie juz naprawde [ciach!]ica bierze!!!!!!!!! KUPUJCIE CO CHCECIE!!!!! a pozniej ktos bedzie mial pretemnsje a mialy byc pamieci 1,6ns a byly 2,0 szok! gainward kiedys vbyl dobry teraz asus go wygryzl! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 [ot mode] pcmax spokojnie bo tez potrafie byc nerwowy. Chcesz pozbyc sie pytan Ktora karte wybrac?? Napisz konkretny post opisujacy WSZYSTKIE karty 6600 dostepne na polskim rynku i nazwij to Kompendium. [/ot mode] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grischnak Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Posiadam od jakiegoś czasu Gigabyte 6600 Gt 128 mb ram, no i jak podkręcę GPU powyżej 525 to robią sie takie dziwne zielone babole(niektóre tekstury są zielone) w 3d smarku 03 (battle for poxicon), co tu zrobić mam taki egzemplaż co sie tak słabo kręci?? :angry: Może jakiś inny bios wgrać?? Aha dzieje sie tak na sterach 81,95 i 77,xx. Help me! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarifari Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Posiadam od jakiegoś czasu Gigabyte 6600 Gt 128 mb ram, no i jak podkręcę GPU powyżej 525 to robią sie takie dziwne zielone babole(niektóre tekstury są zielone) w 3d smarku 03 (battle for poxicon), co tu zrobić mam taki egzemplaż co sie tak słabo kręci?? :angry: Może jakiś inny bios wgrać?? Aha dzieje sie tak na sterach 81,95 i 77,xx. Help me! pewnie potrzebuje wiecej pradu, jak nie masz biosu na 1,5V to sprobuj olowkiem albo potencjometr przylutuj, moj 6600nonGT leci na 1,4V na 545 bez artow, widocznie Twoj egzemplarz na 1,4V konczy sie przy 525... no i moze chlodzenie nie najlepsze masz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grischnak Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 pewnie potrzebuje wiecej pradu, jak nie masz biosu na 1,5V to sprobuj olowkiem albo potencjometr przylutuj, moj 6600nonGT leci na 1,4V na 545 bez artow, widocznie Twoj egzemplarz na 1,4V konczy sie przy 525... no i moze chlodzenie nie najlepsze masz? Chłodzonko standardowe mam(60st idle, 75 - 80 stress), a propos biosu to nie słyszałem żeby były jakieś biosy ze zwiększonym napięcien do modeli GT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarifari Opublikowano 14 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2006 Chłodzonko standardowe mam(60st idle, 75 - 80 stress), a propos biosu to nie słyszałem żeby były jakieś biosy ze zwiększonym napięcien do modeli GT no ja tez nie slyszalem ale nie interesuje sie zbytnio GT :) dlatego pozostaje Ci albo olowek albo potencjometr ale na takim chlodzeniu to szkoda zabawy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...