Skocz do zawartości
nitz

Geforce 6600 / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

powiedzcie mi, co nie tak robię: Wgrywam bios od galaxy 6600GE, (taktowanie pamięci zmieniłem na 500mhz, timingi na te, co były fabrycznie w gigabyte), a po wgraniu biosa szachownica taka, że z pamięci jedynie przywróciłem stary bios.

A dlaczego ten bios? - odblokowana tablica napięć.

Czy ten bios od galaxy nie pasuje, bo są pamięci ddr3 w tym galaxy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiedzcie mi, co nie tak robię: Wgrywam bios od galaxy 6600GE, (taktowanie pamięci zmieniłem na 500mhz, timingi na te, co były fabrycznie w gigabyte), a po wgraniu biosa szachownica taka, że z pamięci jedynie przywróciłem stary bios.

A dlaczego ten bios? - odblokowana tablica napięć.

Czy ten bios od galaxy nie pasuje, bo są pamięci ddr3 w tym galaxy?

Ten Galaxy ma timini pamieci 1,6 podczas gdy ty masz pewnie 3,3 wiec dlatego nie bedzie ci chodzic ten bios.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakim softem monitorujecie temp grafy, chodzi mi o czujnik gpu, tak zeby pokazywal na pasku i wylo jak zostanie temp przekroczona... speedfan pokazuje mi za niskie temp a rivatuner jest raczej malo wygodna :(

pytam bo przypadkowo wpadl mi kabel w wentylator i uzyskalem temp na gpu 83C, ciut bylo czuc, ale nie wiem czy laminat czy ta gume od pentgrama, w sumie laminat inaczej smierdzi , a tu sa tacy co uzyskiwali wyzsze temp i nie czuli palonego bakelitu

teraz monitoruje tylko obroty wentyla (mam podpiete do monitorowanego zlacza na mobo) zastanawiam sie czemu pentagram nie daje takiej przejsciowki na male zasilanie jak na kartach graficznych tylko dodaje tyle dziwactw niepotrzebnych grrr....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam temperatury ~ 80 stopni zawsze jak gram, a obudowa otwarta :? Ale procek tez mi sie trafił taki, co ma z 15 stopni wiecej w stresie niz inne, wiec nie ma sie co dziwic, mam po prostu zaj...stego pecha :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam temperatury ~ 80 stopni zawsze jak gram, a obudowa otwarta :? Ale procek tez mi sie trafił taki, co ma z 15 stopni wiecej w stresie niz inne, wiec nie ma sie co dziwic, mam po prostu zaj...stego pecha :?

moze masz jakis szit pod radiatorem, albo nie dociska.... jak zakladalem tego pentagrama to tez mialem rebus czy juz..... wystarczajaco docisnalem... odpalalem troche na czuja.... a wszystko przez to ruskie spasowanie.... jak by nie mogli zrobic dziurek o 0,5 cm dluzszych to mialem na styk..... moze asus jest tylko tak szeroko rozstawiony... do ladnego zalozenia do mi troche brakuje ale mam nadzieje ze nic sie nie stanie z tym radiatorem. ta dolna blacha po dokreceniu jest nierowno docisnieta tzn prawa strona jest blizej plytki, ale sam radiator lezy na gpu poziomo. mialem olbrzymi klopot z tymi srubami.... bo jak dokrecalem nakretki to nie wchodzila jedna sruba nizej i musialem srubokretem wkrecac od gory, zeby prze ta dziurke przechodzilo.... jak bym wiedzial to bym sobie wiertarke zalawil i albo pilnik i powiekszylbym ta dziurke

monitoruje temperatury softem asus-a najnowzsza wersja juz lyka temp z GPU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chłodzenie mam standardowe, jakiś mały wentylator of PixelView :wink: No ale tu wszyscy z tego co widzę nawet na zwykłym chłodzeniu mają temperaturki max 45 stopni, czasami się zdarzy ktoś z 50... A u mnie takie jaja :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jak dotkniesz radiatora to jest goracy??? bo jak zimny to albo kijowa pasta/nie przylega, albo zrabany czujnik temperatury. zreszta nie kumam czemu w wersji 6600 jest zablokowany, czy to taki wypas czujnki temperatury???

Wlasnie z powodu wariowania czujnika jest on wylaczony. Co do monitora temperatury to aktualnie smart doctor w wer 4.62 & speedfan 4.27... Udalo mi sie wkoncu rowno dokrecic ta zapinke ( zabic to malo projektantow z penta ) i pobawilem sie chlodzeniem mostka HSI - wywalilem gume do zucia, posmarowalem ceramique i zalozylem oryginalny wiatraczek na radiator. Moze sztuka ale jak sie bawic to sie bawic ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, ponieważ tamat sie bardzo rozrósł, więc nie mogłem dokładnie doczytac, więc pytam, posiadam karte Ladtek GF 6600TD Agp, mam potrzebny bios ten 1,4v i pytanko, czy moge flashowć karte z poziomu windowsa przez WinFoxa?? stary i nowy bios odcztuje boje sie tylko kliknąć na flash bios :) z góry dziękuje za odpowiedź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam pytanie niech ktos mi dokladnie opisze jak wpisac w dosie zeby zmienic to napiecie A: i jak ustawic zeby bylo

A:/6600> ??

pytalem o to dwie czy trzy storny wczesniej. odpowiedz otrzymalem!! poszukaj !!! lub uzyj szukajki - ja tak robie. na dole w lewym rogu masz pole szukaj - wpisz bios lub nibitor itd.

pozatym nie wiem o co ci chodzi???

ustawic a:/6600 sie nie da co najwyzej a:\ ; do zmian katalogu uzywa sie komendy "cd nazwa katalogu"; jeden poziom do gory "cd.."; do poczatku cd\ - w szkole juz tego nie ucza - zawsze sa jeszcze google mozna wpisac np jako zapytanie komendy dos-a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już nie mam pomysłu na 1,5V dla GF6600 PCIE.W biosach od 6600GT przerabiam wszystkie timingi i ID na nie GT i mimo tego jest szachownica albo czarny ekran. Jak dokładam tablicę napięć do fabrycznego biosu i przypisuję odpowiednio, to to do karty nie dociera i jest nadal 1,4V patrząc na oc.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielka prosba.

Znajomek kupil wczoraj na batorego strashnego dziada.

gainwarda 1760 pcx 6600 problem w tym ze bios jest

nie modowalny a pamieci tylko 5 ns.

poradzilem mu ze mod biosu na 1.4 powinien zwiekszyc

mozliwosci over core ale zaden bios od innych 6600 i 6600gt

nawet ze zmiejszonymi taktowaniami ramu i timingami nie dziala.

Po wgraniu smieci na ekranie.

Jezeli ktos posiada juz modowany na 1.4 bios do tej karty

bede wdzieczny.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jeszcze jedno jak chcem zrobic kopie zasoboawa biosu wpisoje nvflash -b biosback.rom i wyskakoje mi lod error :no dpmi get csdpmi*b.zip co to moze znaczyc?

masz problem ze zrozumieniem slowa pisanego???

masz nie kompletnego nvflash

na dyskietce powinny byc jeszcze takie pliki jak: DOS4GW.EXE ; CWSDPMI.EXE

zapis starego biosa (z karty) nvflash --save stary.rom postaralem sie wyprzedzic twoe pytanie.. jak masz problem z angielskim to sa slowniki

zanim zapytasz skad je zassac... uzyj googli i mozgu plizzzz (a jak masz z tym problemy - sciagnij pakiet nvflash z netu) wpisujesz www.google.pl w okienku wpisz nvfalsh download i nacisnij klawisz enter - taki z prawej stroy klawiatury ;)

ja tez nudzilem pare strony wczesniej, ale najpierw szukalem.... no i pytanie mialem ciut bardziej zaawansowane

postanowilem zebrac jeszcze informacje o kreceniu 6600 rivatunerem- mialalem z tym problem bo przesiadlem sie z ati a tam krecilem radlinkiem. informacje o rivatuner sa strasznie rozrzucone

riva tuner mozna pobrac stad http://www.guru3d.com/rivatuner/

instalacja wiadomo - nie bede opisywal rzeczy oczywistych, napisze tylko te z ktorymi mialem problem

zwiekszenie rozpietosci zegarow dla gpu

zakladka power user

overclocking\global

maxClockLimit i ustawic wartosc

minClockLimit - wiadomo

wylaczanie testowania ustawien

overcloking\global

disdableClockTest i ustaw warots 1

Edytowane przez adam1004a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie czy po podkręceniu karty przechodzi wam test bo mnie powyżej 504/602 nie przechodzi chłodzenie mam super gpu od amd i potęgi z '' metra '' na ram ram total zimny cpu max 42 C artow nie ma 6600td mod 1,5v

mi nie przechodzi, ale ja na ten test leje.....

a i jeszcze dodam dla kupujacych - uwazajcie na tego sprzedawce http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80390305 bardzo kreatywnie opisuje swoje karty - wystarczy looknac na 3dmarka 2003 jakie to fenomenalne wyniki osiga wersja LE

radki 9550 tez sprzedawal/sprzedaje jako xt lub pro zalezy jak mu sie napisze

Edytowane przez adam1004a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na ile masz podkręconą max bez artów/?

max 560 1.4V gpu ram 680

ram idzie max na 730 ale pojawiaja sie kropeczki w marku na tym koniu (2001se)

rdzeni przy 590 sie zawiesza ale przy 580 pojawiaja sie dopiero duze bledy

wywietrzylem moja cele i tem spadly o 4C ;) mieszkam w akademiku i mam taki pokoj ze jak wyciagne nogi to dotykam sciany - a jestem niski ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrzucilem bios przeczytalem chyba 34034X poradnikow i karta poprostu nie wstala zrobilek kopie biosu itp jak odpalam kompa jest ciemno i swieci sie czerwona i zielona lampka tylko niemowcie ze karta sie zkopcila..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wrzucilem bios przeczytalem chyba 34034X poradnikow i karta poprostu nie wstala zrobilek kopie biosu itp jak odpalam kompa jest ciemno i swieci sie czerwona i zielona lampka tylko niemowcie ze karta sie zkopcila..

Skombinuj od kogoś kartę PCI i wgraj stary bios. jest młe prawdopodobieństwo, że uszkodziłeś kartę.

Zamiast flashroom używasz nvflash:

Reanimacja karty graficznej po nieudanym flashu.

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W takim razie wpisuj wszystko z pamięci. to że nie ma obrazu nie znaczy, że komputer nie działa. :D

Ja tak wczoraj raz musiałem zrobić. Kartę PCI kupisz za kilka zł.na Allegro.

bios A6600TD 128MB

Nqstępnym razem porozglądaj się po forum: Baza biosów kart graficznych

Edytowane przez WDK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde cos nie tak po 1 swieca sie 2 lampki na poczatku czyta cd-romy a mialem ustawione ze powinno dyskietke i po 3 tak jak by sie komp co 30 sec resetowal po 4 jest cisza tzn na poczatku jak sie wlancza..... jak sie spalila to porpstu super

Edytowane przez 3bio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja pierdykam ale temperatury http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=263&rectr_str_numer=9

czy oni poszaleli z tymi akceleratorami ???

sciagam 3dmarka zeby sprawdzic jak moja karta zareaguje na taki torture test.... przeciez mam ustawienia GT dla GPU a w grach max 60C. a jak mi raz temp podskoczyla do 80C (zablokowal sie wentyl kablem) to sie wystraszylem, a i bylo lekko czuc - ale wydaje mi sie ze ta gume od pentasyfa co przytrzymuje radiator od spodu.....bo plytka zupelnie inaczej smierdzi. czym oni lutuja te uklady do pcb ze takie wysokie tmp wytrzymuje??/ cyna by sie chyba dawno roztopila

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...