Skocz do zawartości
nitz

Geforce 6600 / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

Co wy tak za tymi vmodami, sorry ale chce miec gware, mi.n dla tego kupilem te karte. Wgranie biosa rzeczywiscie da jakis przyrost mhz?

Jakby ktos znal rozwiazanie mojego problemu ktory wyzej ospialem byloby super ;>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czytasz moje posty? bo mam wrazenie ze nie.... jakbys poszukal w tym topicu info o ledateku to bys wiedzial, ze bios mu pomaga. pytalem o to kilka, kilkanasicie postow wczesniej zanim nabylem karte.....

Edytowane przez adam1004a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam! mam GeForce 6600 GT AGP od Gigabyte'a i następujący problem: Gdy włączę jakąkolwiek aplikację 3D monitor przechiodzi w stan czuwania, a komp stoi...W Windowsie wszystko ok. Instalowałem już różne sterowniki( od 77.25, poprzez jakieś tam Omegi do 81.98). Nie mam pojęcia co się dzieje...Płyta ASUS A7N8X Deluxe,procek Barton 2500+,Zasilacz Chieftec 360W,Win XP Pro SP2; na grafice siedzi Zalman VF-700 Cu więc grafika raczej się nie przegrzewa...wydaje mi się jakby nie dostawała tego dodatkowego napięcia z molexa(sprawdzałem go kilka razy, napewno jest dobrze wciśnięty), bo czasem zanim monitor się wyłączy można zobaczyć kilka sekund animacji 3D,ale to też się zacina...a wszystko zaczęło się od tego,że ściągnąłem 3D Marka 2006 :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde zapodam screeny z tego co sie u mnie dzieje.

1 http://img293.imageshack.us/my.php?image=shot00148zv.jpg

2 http://img22.imageshack.us/my.php?image=shot00154ox.jpg

3 http://img23.imageshack.us/my.php?image=shot00130vv.jpg

1. Tutaj widac kreske poziomą.

2 Tutaj widac kreske taka na skos ktora sprawia ze jedna strona jakby bardziej jasna jest i taka powloka na scianach sie robi

3.Tutaj kreska na skos na tej kolumnie jakby co dach podtrzymuje ;/

Ludzie to nie jest problem tej gry bo w kazdej tak mam, zmienialem stery do grafy itp i nic dalej to mam. W windowsie tego nie mam, nie mam tego tez w roznych filmikach w grach tylko w samych grach!!!

Na poprzedniej karcie graf bylo ok. NAPRAWDE NIKT NIE MIAL TEGO PROBLEMU?! Wyciagalem karte ze slota agp, podlaczalem dodatkowe zasilanuie jeszcze raz, wszystko jest dobrze!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde zapodam screeny z tego co sie u mnie dzieje.

1 http://img293.imageshack.us/my.php?image=shot00148zv.jpg

2 http://img22.imageshack.us/my.php?image=shot00154ox.jpg

3 http://img23.imageshack.us/my.php?image=shot00130vv.jpg

1. Tutaj widac kreske poziomą.

2 Tutaj widac kreske taka na skos ktora sprawia ze jedna strona jakby bardziej jasna jest i taka powloka na scianach sie robi

3.Tutaj kreska na skos na tej kolumnie jakby co dach podtrzymuje ;/

Ludzie to nie jest problem tej gry bo w kazdej tak mam, zmienialem stery do grafy itp i nic dalej to mam. W windowsie tego nie mam, nie mam tego tez w roznych filmikach w grach tylko w samych grach!!!

Na poprzedniej karcie graf bylo ok. NAPRAWDE NIKT NIE MIAL TEGO PROBLEMU?! Wyciagalem karte ze slota agp, podlaczalem dodatkowe zasilanuie jeszcze raz, wszystko jest dobrze!!

ja tam nic nie widze wszystko oki..... nie ma kresek ani innych dziwadel... przynajmniej na moje oko

widze co sprzet to inny rebus - moja karta nie toleruje RT na zadnym biosie !!! nawet jak ustawie force na 1 to nie spada mi taktowanie gpu wg RT ale wydajnosc i tak spada masakrycznie - nie wiem co jest grane.... ustawilem taktowania na stalke w biosie i kij z tym. ale pomysl osobnych taktowan 2d 3d fajny. jeszcze zeby napiecia sie zmienialy i byl by C&C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sie przyzysz to widac, szczegolnie ruchu, te kreski tak szaleja i przecinaja ekran ze makabra ;/

1 screen - widac to nad celownikiem troche

2. Przez celownik przechodzi.

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

700 na pamięć powino latać ale 1 jeżeli w windzie nie ma artow a w grach są tzn winda lata w 2d a gry w 3d czyli byk leży w 3d mod za duzy albo cosik w biosie popiepszone moze coś z dajrektem 9c moze karta walnięta? trza wszystko od początku reset biosy plyty ,grafy ,windy potem sprawdzić czy wszystko lata na orginałach jak wsio ok dopiero wtedy mody i nie wszystko naraz pokolei kolejne mody i testy w razie artow trza wracać do poprzedniej konfiguracji ot wszystko najlepszy przyrost pkt pisałem wyżej jest do 500/600 powyzej to cienki przyrost lepiej magi podkrecic o do 10% i masz 1000pkt hoh a6800pktow masz spoko a czy bedziesz mial 7000 czy 7200 to juz jest mala roznica ai komp dostaje po [gluteus maximus] no i ze stabilnością to rożnie bywa ja mam tak jak mam i to je dosyć komp u mnie lata 20 godz na dobe i nie wiem co to resty przynajmniej na dziś

Edytowane przez Malinabend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy 700 napewno powinno latac hmmm moj ram tyle nie idzie!!!! zreszta z tego co na tym forum widzialem to 700 dla ramu uznawane jest za super...... imho to sa arty, a to ze pulpit jest oki to nie jest test. u mnie pulpit jest oki do 720 na ramach.... a od 680 w gore sa arty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy 700 napewno powinno latac hmmm moj ram tyle nie idzie!!!! zreszta z tego co na tym forum widzialem to 700 dla ramu uznawane jest za super...... imho to sa arty, a to ze pulpit jest oki to nie jest test. u mnie pulpit jest oki do 720 na ramach.... a od 680 w gore sa arty

jestem za ! dlatego ja ustawiam na 500/600 karta lata na luzie i pkt ma ok 6820 3d3 bledow brak i je OK! raz miałem na 600/750 testy przeszło bez bykow a pomiedzy 550/650 bylo tylko 10pkt roznicy Edytowane przez Malinabend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej no ja kasowalem wszystkie stery i od nowa wgrywalem i dalej nic, na standadrowych tez tak jest. Arty jakby byly to by sie grafa kaszanila, jakies kropki paski kolorowe itp, a tutaj mam szare (jakby swiatlo przeswitywalo) takie kresko/paseczki ktore sa wprawiane w ruch gdy zaczynam chodzic psotacia lub obkrecam kamere myszka. Naprawde to wkurza i gry wygladaja przez to koszmarnie i w ogole nie moge sie na grze skupic tylko na paski sie gapie bo w[ciach!]*aja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej no ja kasowalem wszystkie stery i od nowa wgrywalem i dalej nic, na standadrowych tez tak jest. Arty jakby byly to by sie grafa kaszanila, jakies kropki paski kolorowe itp, a tutaj mam szare (jakby swiatlo przeswitywalo) takie kresko/paseczki ktore sa wprawiane w ruch gdy zaczynam chodzic psotacia lub obkrecam kamere myszka. Naprawde to wkurza i gry wygladaja przez to koszmarnie i w ogole nie moge sie na grze skupic tylko na paski sie gapie bo w[ciach!]*aja...

weż karte wsdż do kompa kolegi i sprawdz jak na 2 kompie to same byki to coś z kartą nie tak a pro po karta nowa czy używka? amoze jakiś wir zlapaleś masz anty wira? jakiego kiedyś mi sie wsypal jakiś syf i sie kaszanilo mogles ściagnac z biosem syfa lub innym programam jaki masz antywir? bez dobrego antywira nawet na 5 sekund nie ma co wchodzić do sieci Edytowane przez Malinabend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam zwracam się do ludzi naprade znajacych sie na grafikach co myślicie o tej

Opłaca się tą Galaxy Geforce 6600 GE Ultimate

max kasy jaki moge wydac to właśnie 540zł proadźcie coś a może inną.

Obecnie posiadam to co w podpisie.

wedle opisu niezła jak niema przekretu tak jak pare postow wyzej opisywał pewien sprzedawca bisik i 100 zł hoh http://pclab.pl/art17356-14.html tu masz a czkolwiek nie wiem czy 6600gt nie bylaby populrniejsza i tańsza?[winfasta] Edytowane przez Malinabend

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie te parchy, zmiany obrazu to jest jakis wielki kit.... ja na tych screenach nic nie widze.... moze masz monitor kolo mikrofalowki.... ja na prawde nie widze kreseczek, mrozu na scianach, paskow itp.... a zaczalbym od ustawienia na standardowe takotowania. a jesli te paseczki, kreseczki sa to imho tylko od zaduzego OC, albo zasilka - siec elektryczna generuje jakies zaklocenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam zwracam się do ludzi naprade znajacych sie na grafikach co myślicie o tej

Opłaca się tą Galaxy Geforce 6600 GE Ultimate

max kasy jaki moge wydac to właśnie 540zł proadźcie coś a może inną.

Obecnie posiadam to co w podpisie.

tego sprzedawce bym olal dla zasady!!!! nie kupuje od oszustow, nawet jesli im sie czasem uda wystawic produkt zgodny z opisem

tu masz taniej ta karte http://allegro.pl/show_item.php?item=81616291

ja bym raczej polowal na calego GT (chociaz on sie niczym nie rozni od GE) ale przy sprzedazy za rok/dwa latwiej bedzie opylic gt niz ge - magia marketingu.

tu masz msi http://allegro.pl/show_item.php?item=82355492

asus http://allegro.pl/show_item.php?item=81642790

a moze jakas uzywke czasem mozna trafic za 470zl do tego pentagrama alcu i gra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu radzicie mi obnizyc taktowania? A co ja napisalem?

ZE NA STANDARDWOYCH TEZ TAK JEST -_-

Komp jak stal tak stoi, problem pojawil sie po wsadzeniu karty, nie mam telefonu, glosnikow itp przy monicie... Jak sie przyjzycie to zobaczycie pasek ktroy przechodzi przez celownik. NA screenie tak tego nie widac, ale w ruchu to ciagle jakby ta "tapeta z lodu" jest nakladana. Karty raczej nie sprawdzw bo nie mam kumpla zeby mial dobra zasilke na to a nie chce nic zjarac.

To nie sa jakies zaklocenia raczej.

Jak stoje i nic nie robie to jest ok. Ale zaczynam sie ruszac to paski zaczynaja szalec po ekranie, nakladaja sie na sciany itp. Ale jak sie czlowiek przyjrzy to w bezruchu na screenie zobaczy to ;(

karta nowa

Edytowane przez Pioorek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

mam gigabyta 6600 n66128dp i mialem wgranego biosa od sparkla i bylo wszystko fajnie ....

dzisiejszego pieknego poranka odpalam kompa no i jak zwykle znaczek windowsa ze sie ino wgrywa i loos ... jak sie juz windows zaladowal monitor zgasl :(

wszystko jest ok dopuki windows sie nie uruchomi ... dzieje sie tak na kazdym biosie z wyjatkiem oryginalnego...

zaznaczam ze przez kilka dni bylo wszystko spoko a w ustawieniach nic nie bylo zmieniane .. poprostu dzis rano monitor zaczal sie wylaczac na windowsie

wie ktos moze o co chodzi ??

Edytowane przez Macias666

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddaje karte do sklepu.

Wale to, nie mam zamiaru sie dluzej meczyc. Gry na niej wygladaja koszmarnie, tak isobie wzrost wydajnosci co do r9550.

NIGDY WIECEJ NVIDI!!

mam pytania w zwiazku z tym. Mam normalnie wyslac karte, z tym biosem co teraz jest, czy wgrac "standardowy" bios? Jak ktos ma moze wyslac mi na meila standardowego do leadteka (piorek4@o2.pl)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze mam problem z moim asusem gf6600.

na orginalm biosie chcial sie krecic do 430 na gpu bez artow. wgralem ten bios z 1.4V (w smartdoktorze pokazuje mi 1.31V) no niby poszlo do gory bo teraz spokojnie moge ustawic na 480, ale w obu przypadkach po kilku minutach grania totalan zwiecha :| na nowym biosie obnizalem taktowanie do 420 i nadal zwiechy!? moze sterowniki mam najnowsze DNA. pamieci chodza 680 ale do testow ustawilem 660. help... :sad:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddaje karte do sklepu.

Wale to, nie mam zamiaru sie dluzej meczyc. Gry na niej wygladaja koszmarnie, tak isobie wzrost wydajnosci co do r9550.

NIGDY WIECEJ NVIDI!!

mam pytania w zwiazku z tym. Mam normalnie wyslac karte, z tym biosem co teraz jest, czy wgrac "standardowy" bios? Jak ktos ma moze wyslac mi na meila standardowego do leadteka (piorek4@o2.pl)?

po 1 bios orginał mus 2 a gdzie sie podział orginał bios?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oddaje karte do sklepu.

NIGDY WIECEJ NVIDI!!

najpierw trujesz d. o jakis kreseczkach i twierdzisz ze sprawdzales wszystkie mozliwosci, a potem piszesz ze nie masz standard biosa............. hmmmm chyba mam schizofrenie oryginal biosow szukaj www.google.com lub na edysku lub na stronakach ktore byly podawane 10 mze 30 postow wczesniej

jak na moje wgrales jakiegos szita i teraz masz rebusy...... imho ech co sie bede irytowal

kurcze mam problem z moim asusem gf6600.

na orginalm biosie chcial sie krecic do 430 na gpu bez artow. wgralem ten bios z 1.4V (w smartdoktorze pokazuje mi 1.31V) no niby poszlo do gory bo teraz spokojnie moge ustawic na 480, ale w obu przypadkach po kilku minutach grania totalan zwiecha :| na nowym biosie obnizalem taktowanie do 420 i nadal zwiechy!? moze sterowniki mam najnowsze DNA. pamieci chodza 680 ale do testow ustawilem 660. help... :sad:

wgraj ten bios - do asusa imho najlepszy - testowalem chyba z 10 roznych, asus-td6600-agp-14V.rom jest ustawiony na 1.4v gpu 300mhz core i 275 ram - to jest zomdyikowany bios asusa - jak porownywalem w hexach z oryginalem asusa (tym rev1) to roznice sa minimalne - kolo 10 hexow. na tym biosie mam wiecej mhz na gpu niz na oryginalnym asus rev1

www.edysk.pl

miramp

a haslo chyba td6600 ale poszukaj pare postow wczesniej bylo. moze jak znajde checi to zrobie jakiegos posta z tymi bisoami - chociaz kilka postow wyzej pisalem chyba dosc wyczerpujaco o asusie.

napisz na jakim bisoie jedziesz - wersja

napisz wiecej o tym asusie, niech forum zyje, napisz jaki chip karty a4? w rt widac...

opisalem http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=...108966&st=4710#

Edytowane przez adam1004a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisz na jakim bisoie jedziesz - wersja

napisz wiecej o tym asusie, niech forum zyje, napisz jaki chip karty a4? w rt widac...

bios mam wgrany wlasnie ten z edysku, asus-td6600-agp-14V.rom, chip karty A4.

moj konfig:

Asus nf7-sl v.2.0, barton 1800MHz@2000MHz (200x10 1.6V) wylaczylem CD-ROM i nagrywarke narazie. Zasilacz chyba codegen 300W chlodzony woda z CPC.

Edytowane przez nerc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...