Skocz do zawartości
nitz

Geforce 6600 / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

login7 napisał(a):

Tak sobie czytam to forum od jakiegoś czasu i jedno mnie zastanawia dlaczego wszyscy na siłę muszą robić dyskietki B) to przecież jak :mur: a nie prościej jest odpalić kompa tak żeby mieć linię poleceń i flashować z twardziela :P .

A tak wracając do biosów dla 6600 agp to przeleciałem ich chyba z 10 i 1,4V jaki by nie był to i tak wsio ryba dla mojego winfasta 6600 - 555/668 do 3dmarkowania a na codzień 470/620 i ni huhu więcej

właśnie chciałem to napisać-z fata tylko...........

ciekawe czy zpena da rade one chyba fata mają..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość khamilek
  mateuszC93 napisał(a):

jaki byłby wasz wybór

asus 6600 silencer pci-e za ok 320zł

czy

gigabyte 6600 silent pci-e 350zł

który powinien miec lepsze oc bez żadnych flashów biosa

mysle ze gigus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam karte GF6600 Leadteka PCI-e i chcialbym zmienic bios aby bardziej ja podkrecic, i chcialbym sie spytac jaki bios i z kad go mam sciagnac bylby najlepszy do moejej karty? Prosze o odp. i z GORY THX ;] PoZdRo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, od kulku dni jestem szczesliwym posiadaczem gf 6600GT, podkreciłem karte na 560/1150mhz na stockowym coolerze, w stresie nie przekracza 70'C a w idle 47'C. Mam pytanie czy te temperatury nie sa za duze???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mial ktos z was taka sytaucje ?

Po przesaiadce z R9500 na 6600GT mam nastepujacy problem:

po automatycznym wylaczeniu sie kompa ( procek osiagnal za wysoka temp :) i resecie biosu nic nie widze do momentu zaladowania sie windy :( wydaje mi sie ze przestawila sie jakas opcja odnosnie AGP na plycie glownej i lipa :/ jak podlacze koblem analogowym (normalnie mam cyfrowy) to widac tylko ze w jakiejs dziwnej rozdzialce malej bo jak jest ten pasek ladowania sie windy to go wogole nie widze bo logo windowsa mam na caly ekran.

Jakies rady ?

Ps. chyba najlepsza stronka z biosami do kart graficznych ( ale i tak nie maja tego co potrzeba :P )

http://www.mvktech.net/component/option,co...electcat/cat,2/

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fisher15 napisał(a):

Witam!

Mam karte GF6600 Leadteka PCI-e i chcialbym zmienic bios aby bardziej ja podkrecic, i chcialbym sie spytac jaki bios i z kad go mam sciagnac bylby najlepszy do moejej karty? Prosze o odp. i z GORY THX ;] PoZdRo :D

Czyy nikt mi nie pomoze.

Sprawdzalem bios od sparkle ten z mvktech ale nie da sie go wgrac winfoxem.

PROSZE POMOZCIE :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lfanek napisał(a):

A jak aktywowac ten monitor temperatury w RivaTunerze ??? Czy przez takie wysokie temperatury nie zuzywa sie szybciej karta ??? Jakiej temperatury powinienem nie przkraczac ???

80c-90c staraj sie nie przekraczać, powyzej raczej jest niezbyt korzystnie dla rdzenia...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jestem szczesliwym posiadaczem Leadtek GF6600 128/128 PCI-Ex

Niestety cienko sie kreci bo napiecie rdzenia ma 1.3V

Moje pytanie >> Czy ma ktos BIOS do GF6600 PCI-Ex z napieciem 1.4V

Jesli tak prosilbym o odp.

Z gory thx;] PoZdRo :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fisher15 napisał(a):

Witam jestem szczesliwym posiadaczem Leadtek GF6600 128/128 PCI-Ex

Niestety cienko sie kreci bo napiecie rdzenia ma 1.3V

Moje pytanie >> Czy ma ktos BIOS do GF6600 PCI-Ex z napieciem 1.4V

Jesli tak prosilbym o odp.

Z gory thx;] PoZdRo :D

Poczytaj troszke bo widze ze czekasz na gotowe!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz mam płytę gł. ECS kt600, Athlona 2400 i 6600GT i w test 3dMark01 mam 11.145 punktów.

W Quake 3 High - 212 klatek

W Doom 3 High - 48 klatek

Te wyniki są mocno zaniżone a inne gry nie chodzą ultrapłynnie.

Obecnie mam zamiar kupić semprona 3000 64bit i może on znacząco przyśpieszy moje gry.

Nie śmiejcie się , że testowałem 3dMarka2001 ale to właśnie on teraz pokazuje,

że szyna FSB 133MHz (efektywne 266MHz) w moim Athlonie 2400 jest beznadziejna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Teraz mam płytę gł. ECS kt600, Athlona 2400 i 6600GT i w test 3dMark01 mam 11.145 punktów.

W Quake 3 High - 212 klatek

W Doom 3 High - 48 klatek

Te wyniki są mocno zaniżone a inne gry nie chodzą ultrapłynnie.

Obecnie mam zamiar kupić semprona 3000 64bit i może on znacząco przyśpieszy moje gry.

Nie śmiejcie się , że testowałem 3dMarka2001 ale to właśnie on teraz pokazuje,

że szyna FSB 133MHz (efektywne 266MHz) w moim Athlonie 2400 jest beznadziejna

wynik naprawde mały ja na athlonie xp 2000+, nForce2, 256mb 333mhz i radku 9500 miałem jakies 10k a nic nie było podkrecone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jooseeph napisał(a):

grafik 6600 w 3dmarku01 sie nie sprawdza bo pokazuje falszywe wyniki.. jednym pokaze 20000 a innemu 10000 co wogule nie jest prawda sciagnijcie 03 i sprawdzcie wtedy i porownujcie z innymi

pokazuje dobrze, tyle ze w 3dmarku 2k1se wynik zalezy w duzej czesci od cpu/pamięci o czym było mówione miliard razy na tweaku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie wiem.. ja jak sprawdzalem w 01, to zakazdym razem mialem mniej pkt o jakies 200 i nawet wiecej.. pamiec proca mam 256kb i pokazywalo lekko ponad 10000 co mnie zdziwilo bo na starym leadtek gf4 mialem 8000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyniki 6600 z dzisiejszych zabaw w pracy ;]

gigabyte 6600 pasywna + athlon 3000+ = 14k

msi 6600gt + pentium d 805 + pamiec w single =16k

moj galaxy taktowany 550/1100 + pentium d805@3,6 = 23k

jw tylko z sempem @ 2,8 = 23,5k

jak widac proc determinuje wyniki w 2k1. na 68gs, 76gt i 78gt mialem wyniki w okolicach 24,5k +-200. reszta sprzetu identyczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i mam problem.. wczesniej wgrywalem sobie normalnie biosiki a teraz po wlaczeniu nvflash error o tresci

NVIDIA firmware update utility (Version 5.13)

co to? od czego to spowodowane i czy moge jakos to ominac by wgrac sobie biosik? robilem execute upade w VGA utility, moze od tego? eh

Edytowane przez Jooseeph

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Łukasz Tkacz
  danywatt napisał(a):

I właśnie o to chodzi.

Jak ktoś chce wiedzieć czy po wymianie lub po podkręceniu procesor chodzi szybciej to nich testuje 3D Mark 2001 i Quake 3 ~timedemo1

A do testowania samej grafiki to wystarczy tylko 3D Mark 2003 i 2005.

Smarków do testów nie polecam - co widać z wielu tematów na tweak i nie tylko, są to testy bardzo uzależnione od sterowników. Przykład: moja stara karta, 5200 Ultimate pod 01 i 03 na sterach 45.** miała ok. 9500 i 2200 pkt. na najnowszych już 8400 i 1780 a gry chodziły O WIELE lepiej niż na starszych. Widać to także po kolejnej głupocie którą jest smark 06. Nie polecam sugerować się wynikami tego typu programów - test Q3 timedemo1 jest już dużo lepszym wskaźnikiem wydajności. Co do podkręcania polecam jednak sprawdzenie np. programem fraps 3d ile mamy klatek w jakiejś mocnej gierce a potem sprawdzić jeszcze raz ale już po podkręceniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam koledzy dzisiaj ja mam problem :(

Więc przejde do setna sprawy mam grafę dzisiaj przyszła Asus 6600 128/128 i wszystko działa ok tylko że jak uruchamiam jakaś aplikację 3d to komp ma zwieche i tylko pomaga tward reset. Nie wiem co jest grane winde zainstalowałem na nowo i nie pomogło :( nie wiem co jest a i jeszcze mam pytanie do tej grafy był dołaczony program asus smart doctor co to za wytwór tam mam niby podaną temperatue pamieci ram na karcie i rdzenia to możliwe że jest czujnik do temperatury do memory ??

PS: jakie powino byc napiecie na AGP bo w tym programie mam 1.50 i jest to podświetlone na czerwono może to byc wina tego ?? że za mało V niech ktoś mi pomoże prosze bo mnie szlak już trafia.

komp jak w sygnaturce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

posiadam kartę GeForce 6600 Asus Silencer 256MB/128bit... defaultowo jest taktowana 300/500... zwiekszylem na 340/545 i działa stabilnie... na 350/550 juz pojawiają sie w tescie 3DMark03 jakies błędy tekstur... czy da rade wyciagnac z tej karty wiecej? Moze jakis BIOS nowy? co polecacie? dodam, że zamontowałem na karte duzy wentylator 80x80mm@~1500RPM... a czestotliwośc pracy PCI-E zwiekszona w BIOSie z o 5%...

Edytowane przez smogg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie mam problem, prosze o pomoc!

Odpalam sobie CSS'a, i nagle bum (przy wlaczaniu gry) - monitor padl. Smierdzi w pokoju na maxa, ale to nic. Podlaczylem stary monitor, i dziala komp, gralem chwile i chyba wszystko ok. Ale co to ma wspolnego zk arta graf.? Ano:

Czy to moglo mi ja uszkodzic?

Po zjaraniu sie monitora na grafie pojawil sie plyn przypominajacy stopiona czekolade, wytarlem go i juz. Co to moglo byc? Jak to wplynelo na moja karte?

HELP!! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pioorek napisał(a):

Po zjaraniu sie monitora na grafie pojawil sie plyn przypominajacy stopiona czekolade, wytarlem go i juz. Co to moglo byc? Jak to wplynelo na moja karte?

może sie zesrała ;) a tak powaznie to pierwszy raz o takim czymś słysze, możesz napisać coś więcej?? w którym miejscu na karcie sie to pojawiło itp.

Edytowane przez -=KAX=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...