mosciu22 Opublikowano 28 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2005 ooo sprawdziłem i rzeczywiscie, samo zaznaczenie pliku prawym przyciskiem powoduje wyłączenie monitorka....coraz bardziej mysle o powrocie do oryginału bo wole spokój niż wydajność....chociaż z drugiej strony na tym biosie rdzen poszedł 100mhz wyzej 1517612[/snapback] Najdziwniejsze jest to, że z jakichś przyczyn na tym właśnie biosie był czas, że nie miałem tego problemu - tylko nie wiem od czego to zależało, czy od jakichś sterowników, które wtedy miałem zainstalowane, czy może od czegoś innego :-| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 29 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2005 Bardzo prosze o pomoc : Niech ktos napisze po kolei i w miare prosto, jak nalezy wgrac bios na karte gf 6600 AGP, jesli ona juz nie startuje poprzez skasowania jej biosa i zastapienie innym(ktory nie dziala wogole-karta sie nie odpala)). Cos czytalem ze nalezy miec karte pci, by moc cos zdzialac na karcie AGP. Bardzo prosze o jak najszybsza pomoc oraz o ewentualnie orginalnego biosa do GF 6600 AGP galaxy ver. Zalman. Blagam pomozcie... :mur: 1518135[/snapback] wkładasz karte na PCI zmieniasz w biosie płyty [ciach!]ej zeby najpierw startowało z PCI potem wkłądasz karte na AGP ale na PCI zostaje w kompie, właczasz kompa i flasciach!esz normlanie grafe :D musi działać :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRoN Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 Da sie w jakis sposob sprawdzic na jakim napieciu jest rdzen Leadteka GF6600? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Animal_x Opublikowano 30 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2005 wkładasz karte na PCI zmieniasz w biosie płyty [ciach!]ej zeby najpierw startowało z PCI potem wkłądasz karte na AGP ale na PCI zostaje w kompie, właczasz kompa i flasciach!esz normlanie grafe :D musi działać :wink: 1520800[/snapback] No wlasnie to wiem, tylko nie wiem czy cos wogole ruszy jesli bios na tej karcie jest juz zrabany i czy w takim przypadku da sie wogole cos tam wgrac. Bo myslalem ze przez tego nvflasha mogloby sie nie dac bo moze nawet nie wykryje ze jakas karta wogole siedzi w agp, niemowiac juz o tym ze to karta nvidi :> I jeszcze bedzie klopot z karta w pci....bo nikt nie ma ze znajomych , bo bios juz mam :D Dzieki za odpowiedz w kazdym badz razie :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 mam GF6600 Galaxy Zalman version 128mb hynix 3.6, zobacze jak to sie kreci i zdam relacje ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walonek Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 Mam pytanie czy ten bios z Vmodem działa na większości kart ? Będzie chodził na gainwardzie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 (edytowane) krótka relacja z kręcenia Galaxy 6600 Zalman version: jestem pod wrażeniem tej karty, rdzeń lata BEZ MODÓW!!!! na 540MHz oczywiscie bez artefaktów a temperatura po pętli 3dmarka 03 wynosi....54C!!!!!!!!!! na 550MHz są już arty spowodowane pewnie niedovoltowaniem karty...wyzszy woltaż myśle ze pozwoliłby krecic do 600MHz!! dobra, pokręce teraz pamięci, a potem przerwa bo o 23:05 na tvn ojciec chrzesny ;] edit: no i oczywiście lipa, co z tego że rdzen lata pięknie jak pamięci nawet o 30Mhz jak sie przetaktuje srają artefaktami ;( ;( ;( Edytowane 1 Lipca 2005 przez grzesiu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Animal_x Opublikowano 1 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2005 grzesiu: no ja mialem tak samo z tymi pamieciami. wogole sie nie krecą, a rdzen na 520 bez artefaktow, czyli Tobie sie jeszcze lepiej kreci. A napisz jak wyniki w 3dmarku 01 i 03 po i przed kreceniem ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 grzesiu: no ja mialem tak samo z tymi pamieciami. wogole sie nie krecą, a rdzen na 520 bez artefaktow, czyli Tobie sie jeszcze lepiej kreci. A napisz jak wyniki w 3dmarku 01 i 03 po i przed kreceniem ;] 1525325[/snapback] No własnie nie wiem jak to z tymi pamięciami, niby sie jakoś mocno nie nagrzewają, a podkręcenie o 10mhz juz wywołuje ostre arty :| myśle ze to jakas blokada w BIOSie albo niedovoltowanie bo o te 10MHz to kazda karta sie podkreci...a pamięci niby dobre bo HYNIXy 3.6ns wyniki: Taktowania fabryczne Core @ 537MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Animal_x Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 No własnie nie wiem jak to z tymi pamięciami, niby sie jakoś mocno nie nagrzewają, a podkręcenie o 10mhz juz wywołuje ostre arty :| myśle ze to jakas blokada w BIOSie albo niedovoltowanie bo o te 10MHz to kazda karta sie podkreci...a pamięci niby dobre bo HYNIXy 3.6ns wyniki: 1525477[/snapback] z tego core @537Mhz wysakuje mi takie cudo: The project id is not valid - it is possible that this project has not been published. Please check the URL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 z tego core @537Mhz wysakuje mi takie cudo: The project id is not valid - it is possible that this project has not been published. Please check the URL. 1525790[/snapback] zapomniałem zaznaczyć "Published", teraz już jest dobrze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Animal_x Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 qrde cos kolo 5800 pktow a ja myslalem ze bedzie kolo 6500 podchodzilo lub moze nawet kolo 7000. Ehh :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 kurde zaglondnolem na futuremark i znowu ktos pobil moj rekord :< Najlepsze wyniki na zestawie Athlon XP + 6600 nonGT 1.3DMark Score: 8260 Golos2 Sparkle6600 Benchmark (nie do pobicia <lol>) 2.3DMark Score: 7688 Killerboy 3.3DMark Score: 7430 JedrzeJ (kiedys 1sze miejsce :() probowalem pobic Killerboya ale jak widzialem juz 68`C na moim winfascie to to olalem i czekam az wyjda pentagramy, naszczescie mam znizki w pentagramie i licze na 70-80 zl za pentagrama na 6600 :=] a jakie sa wasze osiagi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 2 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2005 qrde cos kolo 5800 pktow a ja myslalem ze bedzie kolo 6500 podchodzilo lub moze nawet kolo 7000. Ehh :> 1525930[/snapback] gdyby pamięci podciągnąc chociaż do 650MHz było by z 7K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKingPin Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Czy juz ktos rozwiązał problem GALAXY 6600 Zalman i podkręcanie pamieci ?? Bo ja na razie walcze i nic mimo że na karcie mam HYNIXY 3.6 :P a ida tylko na 560 :(. Może jakiś bis lub co innego . HELP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKingPin Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 MHH jeszcze jest problem z tym GALAXY 6600 Zalman co jest uruchomilem 3dmarka i jest na default 3700 punktow a sprzet mam nie taki slaby, a po oc rdzenia to mam 4500 troche za malo jak dla mnie a jeszcze codecreatures 23 fps srednia a jak przegladalem testy to powinno byc okolo 30 fps conajmniej. Jade na detkach 7189 whql. A wy na jakich jedziecie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 MHH jeszcze jest problem z tym GALAXY 6600 Zalman co jest uruchomilem 3dmarka i jest na default 3700 punktow a sprzet mam nie taki slaby, a po oc rdzenia to mam 4500 troche za malo jak dla mnie a jeszcze codecreatures 23 fps srednia a jak przegladalem testy to powinno byc okolo 30 fps conajmniej. Jade na detkach 7189 whql. A wy na jakich jedziecie ?? 1527343[/snapback] no to faktycznie coś słabo, ja miałem 4805pkt na seryjnych taktowaniach...przeinstaluj windowsa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Animal_x Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 ja jak testowalem swojego (gdy jeszcze nie zepsulem biosa) to testowalem tylko na 2001. I po podkreceni rdenia na 500Mhz mialem 13200pktow. Troszke malo moim zdaniem jak na 8 potokow i zegar 500Mhz :(( A Wy ile mieliscie przy 01?:> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 Tyle ze 3dsmark 01 bardziej obciaza procesor niz GPU - to jest niemiarodajny test. Proponuje sprawdzać karty za pomoca aquamarka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKingPin Opublikowano 3 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2005 No juz wiem dlaczego mialem tak male wyniki. Trzeba bylo wylaczyc wymuszenie odświerzania w driverach i teraz to chodzi 6000 w 3d marku jest a bylo 4300 he he :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iKingPin Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Może problem podkręcania na GALAXY jest w temperaturze pamieci bo u mnie HYNIX 36 na 550 po kilku sekundach / minutach w trakcie gry lub benchmarku pamieci wręcz parzą. Nie da się ich dotknać na pare sekund bo jest tak gorąco że aż skóra może zejść z palców :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepuc Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 kurde zaglondnolem na futuremark i znowu ktos pobil moj rekord :< Najlepsze wyniki na zestawie Athlon XP + 6600 nonGT 1.3DMark Score: 8260 Golos2 Sparkle6600 Benchmark (nie do pobicia <lol>) a jakie sa wasze osiagi ? 1526264[/snapback] Popatrz na wynik Qulawy :) (w podpisie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marconarco Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Qlawy ma GT, a to sa wyniki non GT :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepuc Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) Qlawy ma GT, a to sa wyniki non GT :) 1528861[/snapback] Moja pomyłka :oops: :mur: Czy do 3k03 instalujecie jakiegoś patcha ?? np:" 3dmark03_v360_patch" ??? wynik 3k03:7723 przy @500/503 Edytowane 4 Lipca 2005 przez kepuc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alient Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Witam wszystkich do tej pory tylko przygladalem sie lecz chcialbym wlaczyc sie do rozmowy od paru dni mam leadteka 6600agp przedtem mialem fx5900xt @480/850 akurat tak mi si zlozylo ze moglem praktycznie bez doplaty pozbyc sie wysluzonego fx-a na 6600 i po paru testach tak zrobilem, stara karte mialem okolo 1.3 roku. 6600 podkrecilem bez problemu 450@700 wyniki w aquamarku fx-41500 6600 44000 wiec rozniaca nie duza dopiero w 3dmarku03 i 05 sa znaczne ostanio pogrywam w battlefielda i tam naprawe widac roznice miedzy fx-em a 6600 (kolosalna) teraz aax4 wszystko na maxa oprocz textur (potrzeba ramu wiecej), ok przejde do sedna sprawy monitor mam lcd z DVI i kiedy wzucilem bios v-moda (chcialem rdzen na 500 puscic) wyjscie cyfrowe na karcie przestalo dzialac (monitor sie nie wlaczal kiedy podlaczylem wyjsciem analogowym to sie zaswiecil) . Zwracam sie z prosbą do osob ktorzy tez "jada" na DVI i sflashowali biosa z napieciem 1.4 o linka do dzialajacego, dzięki ps. przeczytalem wszystkie 100 stron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepuc Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 kurde zaglondnolem na futuremark i znowu ktos pobil moj rekord :< Najlepsze wyniki na zestawie Athlon XP + 6600 nonGT 1.3DMark Score: 8260 Golos2 Sparkle6600 Benchmark (nie do pobicia <lol>) 2.3DMark Score: 7688 Killerboy 3.3DMark Score: 7430 JedrzeJ (kiedys 1sze miejsce :() probowalem pobic Killerboya ale jak widzialem juz 68`C na moim winfascie to to olalem i czekam az wyjda pentagramy, naszczescie mam znizki w pentagramie i licze na 70-80 zl za pentagrama na 6600 :=] a jakie sa wasze osiagi ? 1526264[/snapback] No1 to faktycznie ale........... No2 pobity :lol: 3k03 7851 @ 503/1008 na fabrycznym chłodzeniu, jak wyjdą Pentagramy to jeszcze pobrykam :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Ja mam podlaczony zwykly monitor CRT przez przejsciowke do DVI, po zmianie biosa wszystko dalej normalnie dziala. Nie wiem w czym lezy problem wlasciwie u ciebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alient Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 w takim razie przeslij mi biosa 1.4v na napoleonbl@interia.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EagleDelta Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 to warto kupowac gf6600 czy lepiej zainwestwoac w 6600gt?a jak w 6600gt to jakiej fiirmy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubaaa Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 Zalezy ile masz kasy. GT kupisz za 700 a no-GT za 500. Jak zamierzasz sie bawic kombinowac z chlodzeniem itp to koszt prawie GT , kup GT bez kombinowania za jakies 100zl wicej lub Asusa 6800LE koszt ten sam, a mozna zmodowac do pelnego 6800 a przy szczesciu do 6800GT. NO-GT nigdy nie dorówna GT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...