mosciu22 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Leadtek to producent serii produktów (kart graficznych) Winfast. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gator Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Dobra. Kiedys moze sie w vmody pobawie, bo jak widac biosy podwyzszajace napiecie nie dzialaja. Ew. radiatorki niedlugo nakleje. Ale w sumie mam teraz inny problem - troche za niski wynik Na Semptronie 2500+@10,5x210 i karta podkrecona na 551/685mhz w 3dm2k3 mam - 6850pk. To nie czasem za malo? Powinno byc powyzej 7000 mi sie wydaje (7100?). Niewazne jakie drivery, wynik zawsze jest podobny. Ja na Bartku wykręconym na 3200+ i Winfast 6600 AGP 128 mb 530/720 w 3dm2k3 mam 7313. Zatem twój wynik to troche maławo :/ Spróbuj ze sterownikami 7.6.4.5 GURU 3D. U mnie na nich działa najlepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Ja na Bartku wykręconym na 3200+ i Winfast 6600 AGP 128 mb 530/720 w 3dm2k3 mam 7313. Zatem twój wynik to troche maławo :/ Spróbuj ze sterownikami 7.6.4.5 GURU 3D. U mnie na nich działa najlepiej Moglbys podac konkretnego linka do tych sterow, bo cos znalezc nie moge :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gator Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Moglbys podac konkretnego linka do tych sterow, bo cos znalezc nie moge :/ http://downloads.guru3d.com/download.php?id=10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Kurcze dziwna rzecz - chyba odkrylem zrodlo tych niskich wynikow w benchmarkach. Otoz po wylaczeniu procesu nvsvc32.exe przez menedzer zadan, wynik w 3dmarku 2003 wzrosl z 6850pk na 7072. Wiecie moze cos o tym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Dawno dawno temu, ktoś się pytał ... :) ... o porównanie kręconego GF'a 6600 i kręconego Radeona 9800 PRO. Zrobiłem teścik :) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Dawno dawno temu, ktoś się pytał ... :) ... o porównanie kręconego GF'a 6600 i kręconego Radeona 9800 PRO. Zrobiłem teścik :) Pozdrawiam to jeszcze przydałby się tesci kreconego 6600 128 i 256 ddr;]:P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 to jeszcze przydałby się tesci kreconego 6600 128 i 256 ddr;]:P Myślę, że różnice tutaj byłyby bardzo marginalne, 256 MB na dzień dzisiejszy wiele nie daje. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xifedi Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Witam, Co wybrac : GAINWARD PowerPack! Ultra/1980 TV-DVI czy tez GAINWARD PowerPack! Ultra/1960 TV-DVI Karta nie bedzie krecona wogole. Pomozcie panie/panowie szpece - karta ma byc dla szefa, wiec sprawa gardlowa :) Inne rozwazane karty sa TUTAJ Dzieki wielkie. Xifedi ps: a moze cos innego w tych pieniadzach ? tak do 900pln brutto ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEONPG Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zastanawiam się nad zakupem 6600 w ofercie sklepów znalazłem karte 6600LE. Czymjróżni się ona od pełnego 6600? Jeśli jest to mniejsza liczba potoków to czy da sie je odblokować? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Kurcze dziwna rzecz - chyba odkrylem zrodlo tych niskich wynikow w benchmarkach. Otoz po wylaczeniu procesu nvsvc32.exe przez menedzer zadan, wynik w 3dmarku 2003 wzrosl z 6850pk na 7072. Wiecie moze cos o tym? To co wie ktos cos moze o tym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 To co wie ktos cos moze o tym?ee tam firko nie licz ze ktos pomoze , mi nikt nie odpowiedział na nurtujące pytania, a jakbym założył nowy temat to by mnie do tego odesłali... a co do Twojego pytania, procesy zzeraja zasoby komputera, CPU MB (ale nie grafe), sa maniaki co do 3d zenka kilują większość procesów;] dobrze ze spod dosa sie nie da odpalic B) taka mała sugestia twoj proces nazywał się nvsvc32.exe więc raczej związany jest z grafą sterami itd, może coś co obciąża, wywal go i sprawdz jak gry czy działają, czy nie ma zwiechów, jak nie to go na stale skiluj:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 ee tam firko nie licz ze ktos pomozeGoogle nie działa, czy "zrób mi, daj mi"?! :mur: Wystarczy wpisać nazwę procesu i zaraz wyskakuje setka linków z opisem :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrIkO Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 No ci mi niby wyskoczy? Info o tym ze to czesc sterownika, a ja to od razu wiedzialem. Poprostu chodzi mi o to czy ktos byl kiedys w podobnej sytuacji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) mosciu22-dobrze Ci odpowiedzial-w google znajdziesz co to jest i co nalezy z tym zrobić-oczywiście wyłaczyć-tu dodam jak to zrobić- start->uruchom->services.msc->Nvidia display driver service(kliknij)i "tryb uruchomienia"->wyłaczony. Wszystko. Co do "killowania" procesów-tak się składa ,że ja zaraz po instalacjiWinXP wyłączam te usługi które są zbędne.Co mi to daje? 1.Większe bezpieczeństwo(choć w przypadku windgrozy to jeszcze trzeba się nameczyc by bylo względnie bezpiecznie) 2.Wiecej dostępnej pamieci(pomimo posaidania 2x512MB to można jeszcze zyskać z 30MB ,dużo to czy mało-zawsze coś). 3.Odciążenie CPU. Generalnie XP-ka można b.dobrze ztweakować-począwszy od optymalizacji cache-u,pliku wymiany,sposobu korzystania z pliku wymiany przez wingroze, i wielu innych. Zamiast instalować "cudowne" stery do 3dmarków,wyłaczać test w sterownikach za pomocą Rivy Tuner,można np. uruchomic windowsa w trybie rozruchu selektywnego-przynajmniej człowiek nie oszukuje sam siebie i wie na co rzeczywiście stac posiadany sprzęt. @Focus 256MB za wiele nie daje -owszem-ale mozliwość włączenia w niektórych tytułach tekstur na high to zawsze coś-a nawet posiadacze znacznie droższych kart "wmanewrowali" się w wydajne karty, ale jak na mozliwości sprzętowe ze zbyt małą ilościa VRAMu -bo nie ma co się oszukiwać -128MB to już za mało( parę postów wcześniej pisalem co o tym myślę). Co do R.9800Pro vs 6600-jak ktos mnie pytał co wybrać-odpowiadałem ,że jak lubi obraz "bez ząbków" i nie chce mu się zbytnio bawic w OC niech bierze Radka. @HeatheN Co miałeś za problem ,że nikt nie odpowiedzial?Hę? Edytowane 5 Grudnia 2005 przez BezbronnyPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) problemu rzadnego, a pytań kilka... wracając do tematu czy teraz sprzedawane winfasty 6600 128mb agp rożnią się od tych z przed pół roku ( jakiś REV?) czy gorzej się krecą obecne serie? jeśli tak to po czym to poznać. Karte zamówilem, czytałem że różnie ludzie mieli nieraz na default odrazu poszla super innym razem nawet bios niewiele dal (,1,4) z 300/500 chce zeby na standardowym biosie i chlodzeniu poszla na 450/650 czy jest to wykonalne? czy raczej zbyt wiele wymagam ( przekonam sie za pare dni ale juz teraz chce wiedziec czy egzemplarz na jaki trafie bedzie jakis felerny.... i co wymyslec aby zamienic na drugi hehe;] Bezbronny poniosło mnie, poporstu widziałem kolejne pytanie a temat jakby umarł... aha i jeszcze jedno taki mam zamiar co do wgrywania biosa: nie mam flopa ( czytalem ktos mial ten sam problem:D) posiadam XP, więc obmyslilem sobie to tak: partycja na fat32 bootowalny cdrom z 98se Wlaze do dosa (poprzez tego cdka) i tam program biosy itd wszystko jest na partycji na fat 32 da rade tak?czy jednak mosze wysępić od kogoś flopa:) Edytowane 5 Grudnia 2005 przez HeatheN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) problemu rzadnego, a pytań kilka... wracając do tematu czy teraz sprzedawane winfasty 6600 128mb agp rożnią się od tych z przed pół roku ( jakiś REV?) czy gorzej się krecą obecne serie? jeśli tak to po czym to poznać. Karte zamówilem, czytałem że różnie ludzie mieli nieraz na default odrazu poszla super innym razem nawet bios niewiele dal (,1,4) z 300/500 chce zeby na standardowym biosie i chlodzeniu poszla na 450/650 czy jest to wykonalne? czy raczej zbyt wiele wymagam ( przekonam sie za pare dni ale juz teraz chce wiedziec czy egzemplarz na jaki trafie bedzie jakis felerny.... i co wymyslec aby zamienic na drugi hehe;] Wlaze do dosa (poprzez tego cdka) i tam program biosy itd wszystko jest na partycji na fat 32 da rade tak?czy jednak mosze wysępić od kogoś flopa:) Czy te karty się różnią?Odpowiem tak:podobnie jak w przypadku CPU-najlepsze egzemplarze,wycinane są ze środka krzemowego wafla(i te idą do wer.6600GT),co nie oznacza ,że te z krawędzi wafla bedą gorsze -ale tak z reguły jest. W poczatkowym okresie produkcji ,uzysk GPU z pojedyńczego krzemowego wafla był mniejszy-więc na rynek trafiało wiecej dobrych tzn.dobrze podręcających się GPU.Póżniej- gdy proces produkcyjny udoskonalono-można było wykorzystać więcej rdzeni z tegoż wafla i pojawilo się też więcej slabszych GPU, lub takich ,które nie potrafiły stabilnie pracować na 500Mhz przy 1.4V.Te zaczęto dawać do zwykłych 6600 ,jednocześnie zaniżając im napięcie do 1,33V.To tłumaczyoby ,dlaczego Rev.A2 lepiej sie podkręcają od nowszych Rev.A4.(dodatkowo w A4 6600/6800 zablokowano możliwość przerobienia karty na wer. Quadro). Teraz w/g mnie ciężko trafić na dobry egzemplarz,niezależnie od firmy-po prostu łut szczęścia.Są sklepy ,gdzie pomogą wybrać z kilku egzemplarzy jednen wyrożniajacy się-gdzieś sie z tym spotkalem(najlepiej pogadać ze sprzedawcą). 450/650- na standartowym biosie jest to mozliwe...ale czasem po vmodzie rdzenia(ołówek),ponieważ zdaża się ,że niby karta działa na 450Mhz a potrafi sie zrestartować(zbyt niskie napiecie).Pamieci, po zmianie timingow na te ,które podałem -masz duzą szanse na OC pamieci powyzej 680(na Leadteku nie na np.Galaxy z Zalmanem), Co do zmiany BIOSU-wole orginalny niż parę Mhz więcej na rdzeniu .Bo ten Bios 1,4V to taki wspaniały to znowu nie jest(tzn.do OC tak ,ale zdarzaja się problemy z monitorem,Tv-out ).Powinieneś raczej kupic już wer.GT niż liczyć na OC-ale to już jak wiadomo zależy od kasy... Flashowanie?Ja też nie mam flopa...poradzilem sobie programem flashcd.Ale tak jak napisałeś jest jak najbardziej ok.(można posłuzyć się Winfoxem z poziomu wingrozy-szybko,wygodnie ,bezproblemowo). Edytowane 5 Grudnia 2005 przez BezbronnyPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarifari Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 To tłumaczyoby ,dlaczego Rev.A2 lepiej sie podkręcają od nowszych Rev.A4.(dodatkowo w A4 6600/6800 zablokowano możliwość przerobienia karty na wer. Quadro). Teraz w/g mnie ciężko trafić na dobry egzemplarz,niezależnie od firmy-po prostu łut szczęścia.Są sklepy ,gdzie pomogą wybrać z kilku egzemplarzy jednen wyrożniajacy się-gdzieś sie z tym spotkalem(najlepiej pogadać ze sprzedawcą). 450/650- na standartowym biosie jest to mozliwe...ale czasem po vmodzie rdzenia(ołówek),ponieważ zdaża się ,że niby karta działa na 450Mhz a potrafi sie zrestartować(zbyt niskie napiecie).Pamieci, po zmianie timingow na te ,które podałem -masz duzą szanse na OC pamieci powyzej 680(na Leadteku nie na np.Galaxy z Zalmanem), no to wychodzi ze ja trafilem na calkiem przyzwotiy a4 :), w rivie mam cos takiego: $0100000000 Graphics core : NV43 revision A4 (8x1,3vp) czyli wychodzi na to ze to jest nowsza (teoretycznie gorsza do OC) A4, na orygianlnym biosie grafa poszla na 435/685 wiec HeatheN ma szanse na 450/650 na defaulcie - kwestia szczescia z tym ze ja karte kupilem jakos we wkacajce chyba - nie pamietam dokladnie; a co do problemow z biosem 1,4V - nie wiem jak z tv-out - nie uzywalem do tej pory wiec nawey nei wiem czy dziala, a jesli kogos denerwuje resetowanie monitora przy wchodzeniu w np. zaawansowane wlasciwosci sterow to nalezy skorzystac z przejsciowki DVI i po problemie, kwestia czy ktos uzywa/potrzebuje tv-out i czy ma przejsciowke, jesli na pierwsze pytanie odpowiedz brzmi nie, a na drugie tak - no to nei ma sie co zastanawiac na wgraniem biosa 1,4V (albo i wiecej) - nie ma zadnych problemow (mowie o wlasnych doswiadczeniach - nie wiem jak u innych :) no to chyba tyle :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 no to wychodzi ze ja trafilem na calkiem przyzwotiy a4 :), w rivie mam cos takiego: $0100000000 Graphics core : NV43 revision A4 (8x1,3vp) czyli wychodzi na to ze to jest nowsza (teoretycznie gorsza do OC) A4, na orygianlnym biosie grafa poszla na 435/685 wiec HeatheN ma szanse na 450/650 na defaulcie - kwestia szczescia z tym ze ja karte kupilem jakos we wkacajce chyba - nie pamietam dokladnie; a co do problemow z biosem 1,4V - nie wiem jak z tv-out - nie uzywalem do tej pory wiec nawey nei wiem czy dziala, a jesli kogos denerwuje resetowanie monitora przy wchodzeniu w np. zaawansowane wlasciwosci sterow to nalezy skorzystac z przejsciowki DVI i po problemie, kwestia czy ktos uzywa/potrzebuje tv-out i czy ma przejsciowke, jesli na pierwsze pytanie odpowiedz brzmi nie, a na drugie tak - no to nei ma sie co zastanawiac na wgraniem biosa 1,4V (albo i wiecej) - nie ma zadnych problemow (mowie o wlasnych doswiadczeniach - nie wiem jak u innych :) no to chyba tyle :] To że trzeba użyć przejściówki to wiem-tv out jest mi obojetny.Zamiast wgrywać jakijś BIOS ,który jest rzekomo od Leadteka(bo np. gainward używa tego samego)osobiście wole użyć ołówka. W swoim Leadteku właśnie ołówkiem podbiłem vcore ,zmieniłem timingi i 500/740 mam na orginalnym biosie-na tym 1,4 530Mhz na rdzeniu-za mała różnica żeby bawić się w crossflashing,zresztą nie gram więc jest mi to obojętne. A leadteki ze wzgledu na napiecie 1,33V raczej nie dojdą na 450Mhz bez vmoda(420-435 to raczej max).A dobry egzemplarz to taki ,który kręci się na 470Mhz+ na rdzeniu i 700 na pamieciach bez niczego. Rev.A4 mają praktycznie wszystkie obecnie sprzedawane.A2 były lepsze do OC. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 A leadteki ze wzgledu na napiecie 1,33V raczej nie dojdą na 450Mhz bez vmoda(420-435 to raczej max).A dobry egzemplarz to taki ,który kręci się na 470Mhz+ na rdzeniu i 700 na pamieciach bez niczego.GPU mojego GF A6200 TD, na standardowym biosie, podkręcało się właśnie na 470Mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rydek Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Kurcze dziwna rzecz - chyba odkrylem zrodlo tych niskich wynikow w benchmarkach. Otoz po wylaczeniu procesu nvsvc32.exe przez menedzer zadan, wynik w 3dmarku 2003 wzrosl z 6850pk na 7072. Wiecie moze cos o tym? nvsvc32.exe NVIDIA Display Driver Service Opis: Provides system and desktop level support to the NVIDIA display driver Ten proces moim zdaniem jest jak najbardziej potrzebny do sterownika. U mnie jak go zatrzymałem to w trybie 3D miałem odświerzanie 60 Hz i nie mogłem wymusić więcej, poza tym wyniki benchmarków się nie zmieniły. Ja też mam parę pytań, posiadam kartę Leadtek A6600TD (bios 1,4v) podkręconą na 530/690 z wentylatorem Pentagram XC-80 Cu. Czemu jak podkręcam kartę na 530 to raz przejdzie test, a raz nie? Czy można wogóle wyłączyć testowanie ustawień podkręcania? I czy nie ma jakiegoś biosu do tej karty na którym by było wszystko git, oczywiście sprawdzałem te z edysk.pl? Athlon2200+ 1,8@2,25 Kingston 2x256DDR333dual MSI K7N2 Delta2 Platinum Leadtek a6600td (530/690). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 nvsvc32.exe NVIDIA Display Driver Service Opis: Provides system and desktop level support to the NVIDIA display driver Ten proces moim zdaniem jest jak najbardziej potrzebny do sterownika. U mnie jak go zatrzymałem to w trybie 3D miałem odświerzanie 60 Hz i nie mogłem wymusić więcej, poza tym wyniki benchmarków się nie zmieniły. . Czemu jak podkręcam kartę na 530 to raz przejdzie test, a raz nie? Czy można wogóle wyłączyć testowanie ustawień podkręcania? I czy nie ma jakiegoś biosu do tej karty na którym by było wszystko git, oczywiście sprawdzałem te z edysk.pl? Athlon2200+ 1,8@2,25 Kingston 2x256DDR333dual MSI K7N2 Delta2 Platinum Leadtek a6600td (530/690). Nie wiem dlaczego nie mozesz zmienić odświerzania-u mnie działa bezproblemowo,A proces jest zbędny,jest to wsparcie/pomoc nvidii.Na zakładce sterownika jest opcja(własnie pomoc) która po wyłaczeniu tej usługi nie działa(zresztą wynika to z opisu),ale nie ma to nic wspolnego z odświerzaniem.Widze ,że kolejna osoba ma jakiejś Ale do biosu 1,4V... Dlaczego przechodzi test -a raz nie?Gdy właczasz kompa,lub nie obciążasz go aplikacjami GPU/VRAM jest chłodniejszy ,dlatego test przeprowadzany przez sterownik karta przechodzi.Po obciążeniu 3d,gdy ma wyższą temperaturę GPU nie jest wstanie pracować z żądaną częstotliwością.Test możesz wyłączyć-co jest powszechną praktyką na tym forum-ale nie powinieneś tego robić.Nie przejście testu oznacza ,że gpu generuje błedy które są często niezauważalne i niemożliwe do wykrycia "na oko",ale są i dlatego sterownik ich nie akceptuje.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 (edytowane) ok wielkie dzięki...za pomoc i rady:) aha czyli w rivia tuner widać oznaczenie A4...spoko moze dostane jakiegos lezaka magazynowego:PP a powaznie to w prolinie zamowółem wątpie abym trafił na fajna serie znając moje szczęście... ale tak jak mowilem Biosik ewentualnie olowek ( ostatecznosc bo po odblokownaiu durona 600....mam złe wspomnienia z ta postacią alotropową węgla:D) i chce miec z 300/500 stabilnie bez artów 500/700 nic wiecej mam nadzieje że się uda. http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=400 ten test sprawił ze postanowiłem olać zbieranie do GT... owszem Gt też można podkręcić ale to nadal bedzie framerate na poziomie 40fps, Co sie porobiło! kiedyś za 600zł kupywałeś karte i miałeś idealna plynnosc w danym okresie ( tnt2 ultra, g3/4t) (chodiz o ten moment w ktorym owe karty kosztowaly okolo 600zł) a dzis kupilbym za ta kase 6600gt i [gluteus maximus] fear/COD2/SS2 framrate na poziomie 40 ze spadkami. Dobra kończe moje dewiacje:D Edytowane 6 Grudnia 2005 przez HeatheN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 ok wielkie dzięki...za pomoc i rady:) aha czyli w rivia tuner widać oznaczenie A4...spoko moze dostane jakiegos lezaka magazynowego:PP a powaznie to w prolinie zamowółem wątpie abym trafił na fajna serie znając moje szczęście... ale tak jak mowilem Biosik ewentualnie olowek ( ostatecznosc bo po odblokownaiu durona 600....mam złe wspomnienia z ta postacią alotropową węgla:D) i chce miec z 300/500 stabilnie bez artów 500/700 nic wiecej mam nadzieje że się uda. http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=400 ten test sprawił ze postanowiłem olać zbieranie do GT... owszem Gt też można podkręcić ale to nadal bedzie framerate na poziomie 40fps, Co sie porobiło! kiedyś za 600zł kupywałeś karte i miałeś idealna plynnosc w danym okresie ( tnt2 ultra, g3/4t) (chodiz o ten moment w ktorym owe karty kosztowaly okolo 600zł) a dzis kupilbym za ta kase 6600gt i [gluteus maximus] fear/COD2/SS2 framrate na poziomie 40 ze spadkami. Dobra kończe moje dewiacje:D GT mozna kupic ponizej 600PLN i zwroc uwage, ze czasami przewaga jest na granicy plynnosci. 19fps na 6600 i 27fps na GT. Czyli klatkowanie vs plynna gra. Poza tym zwroc uwage, ze 6600 podkrecili do wartosci 500/650, a widzialem juz wiele przypadkow ktorym za Chiny tak nie chce pojsc. A GT jedzie na 500/1000Mhz czyli standard - zero podkrecania. Juz sobie wyobrazam te wykresy jakby ustawili 600/1200 W niektorych przypadkach 2x przewaga by sie rysowala, a cena 420pln vs 580pln 160pln to nie malo ale masz karte o WIELE mocniejsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 (edytowane) GT mozna kupic ponizej 600PLN i zwroc uwage, ze czasami przewaga jest na granicy plynnosci. 19fps na 6600 i 27fps na GT. Czyli klatkowanie vs plynna gra. Poza tym zwroc uwage, ze 6600 podkrecili do wartosci 500/650, a widzialem juz wiele przypadkow ktorym za Chiny tak nie chce pojsc. A GT jedzie na 500/1000Mhz czyli standard - zero podkrecania. Juz sobie wyobrazam te wykresy jakby ustawili 600/1200 W niektorych przypadkach 2x przewaga by sie rysowala, a cena 420pln vs 580pln 160pln to nie malo ale masz karte o WIELE mocniejsza. zgodze się z jednym karta o wiele mocniejsza...no ale wiesz 200zł na ulicy nie leży a za 27fps nie bede bulił 600zł! karte zmieniam bo moja krecona ti4 padła! i zmieniam bo musze! framerate i tak bedzie upierdliwy... no coz taki los jak sie nie ma $ a jak dla Ciebie 27fps to plynna gra...hehe:) nie przecze krecony 6600gt jest super ale mi starczy 6600 a zaoszczedzona kase wole jzu pakowac w 939:) swoja drogą można tak w nieskończoność dołóż kolejne 200 bedzies zmial x800 ble ble:) pozdrawiam ps. do poki moj kumpel nie kupil 6600gt bylem na nią napalony...ale jak zobaczylem ten fps przy ustawieniach na maxa w grach pokroju Cod2, quake 4, MW jego sprzet: athlon 2600,768 ddr (266) i gt6600 (hmm palit chyba) naprawde szkoda mi kasy na taka karte ona i tak jzu dlugo nie pociągnie. Owszem sa ludzie co wypisuja w temacie MW ze ta gra im smiga w AA i FA na maxa na gt6600....(niekreconym nadodatek) ale dobrze takich ktoś podsumował... pozatym kumpel dal 650 zł:P a ja chce mu udowodnic ze na karcie o 200zł wycisne w 2k3 tyle samo smarków ~7500 to juz taka hmm rywalizacja:P Edytowane 6 Grudnia 2005 przez HeatheN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 pozatym kumpel dal 650 zł:P a ja chce mu udowodnic ze na karcie o 200zł wycisne w 2k3 tyle samo smarków ~7500 to juz taka hmm rywalizacja:P no i to jest prawdziwy duch overclockera ;) jeśli trafisz dobrą sztukę 7500 pkt nie bedzie stanowiło problemów. Co do wyboru 6600 i 6600 GT, także przed nim stałem. Wybrałem nonGT, dokupiłem zalmana (bo uwielbiam ciszę, a oryginalne chłodzenia to straszliwe suszarki) i zostało jeszcze na zgrzewę browara. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 7500 dla GT to undeclocking. 12 koła pękają na nich i nie mowcie mi, ze 19fps jak w tescie doom3 (dziwnie malo ale jednak pokazalo) i na standardowym GT 27fps (przy 12K 3dm spokojnie 35-40fps robi chyba znaczna roznice). Dla mnie jest oczywistym, ze GT jest nie dopobicia przez 6600 i koniec gadki. Nawet egzemplarz Strongmena i jego extream OC (650/835) nie przebija 9k za Chiny Ludowe. Gt robi to niemal kazdy przy lekkim OC. Ale jezeli masz w przyszlosci jeszcze ladowac w A64 to jasne, ze oszczedzaj, kasa sie przyda. Ja jestem ze zwyklego 6200 @ 6600 zadowolony bo rowniez gram sobie narazie na maxa we wszystko i nie cierpie ale brakuje mi czasami AA i AF ktore na GT moznaby bylo sobie odpalic :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 ok karta jest:D lece formata postawie:D i testy:D a co do stwierdzenia NIGDZIE NIE POWIEDZIALEM ZE 6600 przegoni lub dorówna 6600GT! napisalem ze ta druga jest duzo mocniejsza karta!:] ok 3majcie kciuki:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cielak Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Może mi ktoś doradzić co kupić, bo nie znam sie na tym za dobrze. Co z tych kart kupić: LEADTEK GEFORCE 6600 256BIT 256MB DDR DVI HDTV BOX czy Leadtek WinFast 6600.:: 256MB ::.Full Retail czy GIGABYTE 6600 AGP 256MB ZALMAN / TURBO FORCE Może mi doradzicie coś innego. Mam na grafikę 500 zeta i pilnie muszę ją kupić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 (edytowane) ok karta jest:D lece formata postawie:D i testy:D No to długo go nie bedzie :D ,a może juz w ogóle go nie zobaczymy na forum... Tylko po co format? Po przesiaadce z GF4Ti mozna przeżyć mały szok(podkreślam mały). Może mi ktoś doradzić co kupić, bo nie znam sie na tym za dobrze. Co kupić: Może mi doradzicie coś innego. Mam na grafikę 500 zeta i pilnie muszę ją kupić. Jeżeli zależy Ci na ciszy -bierz GB Jezeli cisza nie jest aż tak ważna -bierz Leadteka z 256MB VRAM-u-posiada go więcej ludzi ,jest lepiej udokumentowany(vmody itp.). Edytowane 6 Grudnia 2005 przez BezbronnyPL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...