kalabanga Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 TAK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel02 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 dzieki kalabanga za oswiecenie mnie, jestem w cieżkim szoku!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalabanga Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Dzieje się to za sprawą PCB ( rdzeń ), które jest identyczne jak 6600GT. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) Dzieje się to za sprawą PCB ( rdzeń ), które jest identyczne jak 6600GT. 1254554[/snapback] PCB rdzenia ? ;) czy PCB karty graf. ? bo raczej nie ma czegoś takiego jak PCB rdzenia, a pcb karty różni się w wersji GT od tej w wersji non-GT. Jakkolwiek rdzeń jest ten sam co w 6600GT ;) i chyba o to koledze chodziło a tak na marginesie w www.apollo.pl widziałem w cenniku 6600 sparkle za 542 zł brutto - niezła cena Edytowane 3 Lutego 2005 przez wojwar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel02 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 jeszcze jak by ktos dokładnie napisał jak zrobic zeby w Riva tuner skala dla rdzenia była wieksza to juz bede całkiem szczesliwym posiadaczem 6600 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalabanga Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 PCB rdzenia ? ;) czy PCB karty graf. ? bo raczej nie ma czegoś takiego jak PCB rdzenia, a pcb karty różni się w wersji GT od tej w wersji non-GT. Jakkolwiek rdzeń jest ten sam co w 6600GT ;) i chyba o to koledze chodziło a tak na marginesie w www.apollo.pl widziałem w cenniku 6600 sparkle za 542 zł brutto - niezła cena 1254562[/snapback] dokładnie chodziło mi o rdzeń, to w nawiasaie to nie była aluzja do PCB ( w sensie PCB rdzenia :blink: ) :P być może PCB się różni nie wiem. Co do skali, to jak zainstalujesz RivaTuner, to wejdź we właściwości ekranu, ustawienia, zawansowane itd-> i tam w zakładce od karty będziesz miał już możliwość zmiany częstotliwości zegraów i tam już jest normalny zakres :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Moim zdaniem ten Sparkle jest do bani. Słaby jest i tyle. Trzeba poczekać na inne firmy. A grafiki Fx wcale nie są takie skopane ja wam sie wydaje. Myslicie że to ps3.0?? Nie jest skopane na 6600 jak było skopane ps2.0 na Fx-ach?? Ja myslę że żeby zobaczyć w pełni ps 3.0 trzeba mieć coś mocniejszego np. 6600GT lub całą rodzinę 6800. 6600 takiego efektu nie da. A mój kumpel ma Ladatec 6600GT i coś już mu szwankuje. A 6600 jest za słabe dale nie jest za słabe i tyle. Ja nie chce wywołać zadnych kłutni ale tak jest. I to że jakis forumowicz ma tego sparkla to nie znaczy że jest dobry. Wiadomo że każdy wykłuca sie o swoje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalabanga Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Kto tutaj mówił, że Sparkle jest dobry ?? i na jakiej podstawie twierdzisz, że jest słaby ???? i w ogóle co masz na myśli mówiąc słaby ?????, a teksty odnośnie PS3.0 sobie daruj, i'm fed up with it. I nikt nie wychwala z posiadaczy 6600 jaki to on jest super. Swoje zdanie na temat tej karty wyraziłem we wcześniejszych postach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus_ Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 no więc mam kolejnego z rzędu Sparkla 6600 non GT i kręci się tak samo dobrze jak poprzedni 570Mhz na rdzeniu i pamięci lekkim ch na 650Mhz :> no i niech ktoś coś złego powie na Sparkla albo że 6200 jest lepszy ;D , bez modowania masz 8x1 i Leadtek się chowa :wink: 1254389[/snapback] Jak Was proszę - piszcie taktowania rzczywisiste a nie jakieś "efektywne". Jak widzę taktowanie pamięci 580 MHz to nie wiem cdzy to jest od 6600 czy od 6600 GT Aha i jeszcze jedno - GF 6600 (GT) ma 4x2 a nie 8x1. To samo tutaj: ja mam Sparkle 6600GT i łądnie chodzi coprawda zatrzymałem sie na rdzeń 550mhz pamięci 1100mhz bo sie robi ciepło a poza tym coś w 3dMarku 03 na drugim demku przy rdzeńiu 600mhz dziwnie sie zachowywało ale mam stare stery Zaś co do kręcenia rdzeni - Sparkle GF 6600 AGP wykręciłem na rdzeniu do 520 MHz, pamięci zaś stabilnie pracowały jeszcze przy częstotliwośi 345 MHz - całkiem łądne wyniki jak na pamięci, rdzeń dość kiepsko. Zobaczymy co będą prezentować inne karty. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_c@lina Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Moim zdaniem ten Sparkle jest do bani. Słaby jest i tyle .... 1254595[/snapback] tak czytam Twoje wypowiedzi i dochodzę do wniosku że dla Ciebie marka ma pierwszorzedne znaczenie, hmm można to zrozumiec każdy ma swoje gusta, o których się zresztą nie dyskutuje, ale u Ciebie zaobserwowałem coś ciekawszego, zupełnie niedawno napisałeś: Panowie to co wy tu modzicie to znaczy że kalabanga ma 6600non GT od Ladateca?? I ma takie wyniki znaczy że jest karta gitesowa?? 1254595[/snapback] pisząc tego posta zachwycałeś się wynikami niewiedząc, że "kalabanga" ma Sparkla - podejrzewałeś Leadteka, którego tak bardzo lubisz i stad były Twoje zachwyty - teraz natomiast mieszasz z błotem cyt.: "gitesowa" kartę, która ma takie dobre wyniki. Więc jak to jest teraz karta jest nic nie warta bo nie ma nazwy Leadtek??? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 model3100 nie mów mi, ze jak na 6600 sie beda gry zacinac to na 6600gt beda chodzic super, bo to nei prawda. a co do tego ps3 w tej karcie to masz racje, co z tego, ze kartab edzi mogła generowac super efekty, jezeli plynnosc ich wyswitlania bedzie mizerna. focu --> 6600(gt) ma 8 potoków i prosze ale to prosze bardzo przestan juz z tym ze mamy rzeczywista podowac, nie wazne jak jest, mówimy tak jak jest napisane przez producenta i tyle, i tak jak ty mówisz to tylko powstaje zamieszanie nie potrzbne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiewi Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Kupiłem sobie tego Sparkle'a 6600. Za niedługo wrzuce wyniki. Chwilowo mam problem z tv-outem. Po prostu nie ma obrazu na TV! Do karty podlączona jest przejściówka s-video-chinch, a do niej podlączony kabel chinch-Euro no i w koncu Euro jest podlączone do telewizora. Właczylem wszystko w sterownikach, wymusilem TV i nic! Jakieś sugestie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Moim zdaniem ten 6600 Sparkle nie jest wart nawet uwagi. Z tą firmą nie miałem doczynienia. Ale mój znajomy miał i to nie miłe. Oddawał 3 razy karte do naprawy. Aż w końcu sprzedawca się zlitował i mu wymienił. Może się nie zlitował bo prawde mówiąc musiał wymienić po 3 razach. Ma teraz ladateca i mówi żę Ladatec jest o 1000% lepszy od Sparkle. On miał i ma Ti 4200 obecnie Ladateca. Jak jest na 6600 to nie wie ani on ani ja. Ale napewno nic nie ulepszyli. Moim zdaniem albo trzeba czekać na 6600 od lepszej firmy albo nie opłaca się wymieniać na 6600 przynajmniej mi. Nie jestem jakimś nadzyczajnym GRACZEM a moja grafika jak narazie mi w zupełności wystarczy. Nie ma co zmieniać bo tylko kase się na darmo wyżuca a jak już to napewno nie na tego Sparkle. On jest do kitu. Co z tego że podkręcacie pamięci do 650MHz czy wyżej one wam zaraz ustaną nawet jak dacie radiatorki to nie będzie nic z tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 model3100, a co ty myslisz ze leadtek na 1000mhz pamieci pojda? stary twoje obawy przed sparkle sa niczym nie usasadnione, nprawde bym plakał ze smeichu jak twoj super hiper winfascik by poszedł nizej w oc. naprawde, rozumie jakbys miał 2 karty przed soba i porónał, oc, jaksoc obrazu, ja narazie znam jeden - sparkle, cena, moze powiecie, ze taka sama jak inne, ale np winfast dodaje gry i cena jest podonbna, wiec to nei tylko trapi.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) moze ktos jednoznacznie napisac czy krecony 6600 (500/600) dogoni radka 9800PRO ? na kompie klasy barton 2.5Ghz. ? Edytowane 3 Lutego 2005 przez gulises Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Co z tego że podkręcisz do 550/650 czy tam ile i pojedziesz na tym miesiąc dwa?? A później wizyta w serwisie albo na poczcie aby wysłać karte do sklepu www?? Po co komu to?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Co z tego że podkręcisz do 550/650 czy tam ile i pojedziesz na tym miesiąc dwa?? A później wizyta w serwisie albo na poczcie aby wysłać karte do sklepu www?? Po co komu to?? 1255090[/snapback] Co ty pier....dzielisz? :lol: :lol: :lol: :blink: :? :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gulises Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 wydaje mi sie ze w tej chwili rzdezn kart 6600GT i 6600 to to samo. wiec 500Mhz powinna zniesc. Wiec ponowie pytanie : czy karta 6600 podkrecona na 500/550 dogoni radka 9800PRO ? np: w 3dmarku 03 i 05 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 no ja tez tego nie rozumie..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traczyk Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) nie ja tu niewytrzymam jak czytam posty czy 6600 jest lepszy od 9800pro na kompie z bartonem 2,5mhz, ze 6600 sparkle jest gorszy od leadteka, normalnie wymiekam, przez 2 lata nieczytalem takich glupot jak tutaj w 10 minut... @focus_ - pila na pclabie przeciez wyjasnil ze 6600 jest karta osmio potokowa z 1 jednostka tmu a nie zadnym 4x2 a Ty dalej rozpowiadasz ze 4x2 ? Edytowane 3 Lutego 2005 przez Traczyk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 nie ja tu niewytrzymam jak czytam posty czy 6600 jest lepszy od 9800pro na kompie z bartonem 2,5mhz, ze 6600 sparkle jest gorszy od leadteka, normalnie wymiekam, przez 2 lata nieczytalem takich glupot jak tutaj w 10 minut... @focus_ - pila na pclabie przeciez wyjasnil ze 6600 jest karta osmio potokowa z 1 jednostka tmu a nie zadnym 4x2 a Ty dalej rozpowiadasz ze 4x2 ? 1255115[/snapback] paniczu może i gorszy ale siądzie ci po 2 miechach po oc z dobrym chłodzeniem budy ? ja wątpie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 A co może firma Sparkle jest lepsza od Ladateca. Wcale nie masz racji. Mylisz się i to grubo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 A co może firma Sparkle jest lepsza od Ladateca. Wcale nie masz racji. Mylisz się i to grubo. 1255135[/snapback] to do mnie ? @ nie ma firmy leadtec :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Traczyk, nie tylko Piła reczna, ale tez polarny z nvision, a do niektórych to dalej nie dochodzi :angry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traczyk Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 paniczu może i gorszy ale siądzie ci po 2 miechach po oc z dobrym chłodzeniem budy ? ja wątpie :P 1255134[/snapback] tu nawet nie chodzi oto czy bedzie lepsza czy nie, rozwnie dobrze ja moglbym pytac czy moj GF2 z zegarami 900/6000 bedzie lepszy od 3Ti w marku 01SE... :mur: i juz widze ze niektorych za przeproszeniem doszczetnie poje*** pytaja czy kupic 6200 czy moze modowalnego 9800SE...normalnie jak czytam takie rzeczy to niewiem czy mam sie smiac czy plakac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 A jest jakieś chłodzenie na 6600 Ladatec? BO SParkle się nie nadaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traczyk Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 A co może firma Sparkle jest lepsza od Ladateca. Wcale nie masz racji. Mylisz się i to grubo. 1255135[/snapback] ale popatrz jesli obie kart maja takie same zegary i sa oparte na tym samym ukladzie to jak jedna moze byc lepsza od drugiej skoro maja takie same parametry i rozni ich tylko nazwa producenta i chlodzenie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kamilwrc Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 tu nawet nie chodzi oto czy bedzie lepsza czy nie, rozwnie dobrze ja moglbym pytac czy moj GF2 z zegarami 900/6000 bedzie lepszy od 3Ti w marku 01SE... :mur: i juz widze ze niektorych za przeproszeniem doszczetnie poje*** pytaja czy kupic 6200 czy moze modowalnego 9800SE...normalnie jak czytam takie rzeczy to niewiem czy mam sie smiac czy plakac 1255146[/snapback] Z tym się zgodzę, niektórzy nie mogą poczytać kilku stron topicku albo testów tylko wałkują ciągle te same pytania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Dla mnie sparkle się nie liczy. Bo kumplowi przyniosło to duzo nerwów. Żebym to dokładnie sprawdził to musze kupić Sparkla i zobaczyć czy szybko wysiądzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solo/ng Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Apropo tego PS.30 - wiesz focus, bill gates tez kiedys powiedial, ze 640kb kazdemu wystarczy.. naprawde NIE DA SIE, wszystkiego napisac cialge na tym samym - inaczej do dzis gralibysmy na atari i kommodora bo przeciez to tez komputery, maja procesory i uklady graficzne, dlaczegoz i na tym nie napisac dooma3. PS3.0 zmieni wiele w grach - beda wyczesane sceny 3D (popatrze na filmiki z unreala3), wyczesane modele coraz bardziej przypominajace realne, genialne enviromenty i swiatla. na 386 / 33 Mhz potrafilbym napisac praktycine KAZDY (!) efekt istniejacy w obecnych grach z riddickami, doomami3 czy nadchodzacym Unreal3 engine wlacznie. Ale - jak szybko by to dzialalo ? o_O. greetz, thx za ciekawa dyskusje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...