Skocz do zawartości
nitz

Geforce 6600 / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

GeForce 6600GT Microstar 128MB (128-bit) TV&DVI BOX (PCIE)

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15971

jezeli masz dostep do pierwszej wersji tej karty z wlasnie takim radiatorem jak na stronie komputronika to bierz ja bo ma pamieci 1.6ns (mam taka karte kupowana w styczniu 05, kreci sie bez artefaktow do 570/1270) , w tej chwili karty te wystepuja w takiej wersji: http://tinyurl.com/7zgmk i maja prawdopodobnie pamieci 2.0ns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CYTAT(Sphinx @ 4 Sty 2006, 23:09)

Czesc wszystkim. Mam taki problem z karta Nvidi GeForce 6600, otoz przy uruchomieniu systemu sama z siebie podaje komunikat ze ma za malo zasilania, i rzeczywiscie podczas gier co kilka minut wychodzi mi do windy, a zdarza sie nawet restart. W takim razie mam pytanie: gdzie podlaczyc to dodatkowe zasilanie (tzn. w ktorym miejscu), bo z tego co widzialem to jest tam tylko jedno wejscie (Molex). Z gory dzieki za pomoc

tak MOLEX tylko i wyłącznie

a podłączonego masz go wogóle ?

jak masz i to samo sie pojawia to ZA SŁABY ZASILACZ jaki masz wogóle?

mam ten sam problem

MóJ komp

procesor AMD Athlon XP+ 2000 1667 mhz

Pamięć 786 mb 333 mhz

płyta główna MSI kt4v

grafa gf A6600 td WinFast Leadtek

mam problem gdy gram lub cos robie na kompie zwisa sie nie mozna nic zrobic nawet alt ctrl del

mam nową grafe grafa gf A6600 td WinFast Leadtek , przedtem miałem jakąs 8 mb (pozyczoną od kolegi), jeszcze wczesniej gf 5200 galaxy wszystko było dobrze grafa zwisa się po losowym czasie np. 5 20 50 minut

obojętnie od tego co robie na kompie przeglądam www, instaluje cos czy gram

miałem zasilacz 350 wat megabajt ale wymieniłem go na tracera 400 W ,

teraz te zwisy sa żadziej ale są ,teraz kupiłem MODE COM ATX-350GTF(PF) problem dalej ten sam próbowałem z dodtakowym zasilaniem i bez niego nie wiem co jest karta jest na gwarancji ,co robic?

LINK do forum na którem też opisałem mój problem

http://www.nvision.pl/forum/index.php?show...entry321729.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam nastepujacy problem:

Kupilem karte GeForce 6600GT firmy Point of View na AGP. Zainstalowala sie bez problemow i wszystko wydawalo sie OK. Wlaczylem 3dmarka i ekran natychmiast zrobil sie czarny. Konieczne jest wylaczenie kompa (twardy reset nie pomaga). Podobnie jest z wszystkimi grami. To samo dzieje sie jak robie test Direct3d w dxdiag.

Ciekawe jest to, ze jak wypialem dodatkowe zasilanie z karty to wszystkie testy 3d sie uruchamiaja (oczywiscie karta uruchamia mi sie w trybie bezpiecznym z taktowaniem 100/500, z zalosna wydajnoscia). Dopiero jak podepne zasilanie do karty i uruchamia sie z normalnymi ustawieniami zaczynaja sie problemy.

Spotkal sie ktos moze z czyms takim? Karta jest nowa, prosto ze sklepu.

Mam swiezo zainstalowanego Windowsa, wszystkie sterowniki (plyta glowna itd.). W biosie ustawienia wygladaja w porzadku. Inna ciekawa rzecz to, ze w 3dmarku, taktowania karty sa nieprawdziwe. Z wlaczonym dodatkowym zasilaniem karta pokazuje 9 MHz na rdzeniu!. Bez wlaczonego 600!! W Riva Tuner pokazuje normalne wartosci zegarow.

Podejrzewam, ze problemem moze byc zasilacz, bo to jest jakis no-name, chociaz 400W. Ale z drugiej strony, jakby zasilacz nie wyrabial, to bym mial restarty, albo cos podobnego. A moze sie myle?

Moj sprzet: Sempron 3000+(socket A), 1Gb RAM, Plyta glowna Gigabyte GA-7VA, no i ten nieszczesny GeForce i zasilacz.

Wczesniej mialem Radeona 9600PRo i wszystko bylo w porzadku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

miałem to samo i okazało się że wtyczka od zasilania karty wyluzowała się i odpieła się i uruchomienie każdej aplikacji 3D kończyło się czarnym ekranem i restartem kompa (sam go musiałem restartować) ale jeżeli podpiełeś dodatkowe zasialnie do karty a sterowniki inne nie pomagają to napewno ZASILACZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok dzieki.

Wtyczka raczej nie, bo sprawdzalem kilkukrotnie. Sterowniki sprawdzalem najnowsze i jakies jedne z serii 77 i na obydwu bylo to samo, ale poprobuje inne. Jakies jedne specjalne polecacie czy po prostu probowac na chybil trafil? Do tej pory siedzialem na Radeonie, wiec nie bardzo sie orientuje.

Jeszcze odnosnie zasilacza. Po tych problemach zrobilem "underclocking" do wartosci zblizonych do tych, ktore sie ustawiaja gdy nie ma podlaczonej wtyczki (az tak nisko sie nie dalo zjechac, ale stanelo na 125/600). Oczywiscie z wlaczona wtyczka. I problem byl nadal. Wiec moze to jednak nie zasilacz?

Czy jest mozliwe, zeby gniazdo od zasilania na karcie bylo w jakis sposob wadliwe? To znaczy wszystko jest mozliwe, ale chodzi mi o to czy sie ktos z czyms takim spotkal?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam następujący problem;

Kupiłem kartę graficzną Winfast a6600TD 256mb/128bit i po właczeniu film muli mi kompa nic nie da sie zrobić, kończy się to restetem ,w grach często się wyłącza lub np. gdy włączam Serius sama 2 to od razu zawiesza mi kompa i samo się resetuje. kupiłęm nowy zasilacz i nic nie pomogło. po instalaci sterowników wersji 81.89 działo się to samo.

Mój sprzęt to: Athlon 2200+ 1.7Ghz , 512 ddr sdram, płtya [ciach!]a epox, karta dzwiękowa zintegrowana,

zasilasz procomp 450w,

proszę o pomoc

:mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Witam, właśnie przesiadłem się na ASUSA 6600GT, jeszcze nie wbiłem go do sygnaturki, bo jest "goły" ;) czyli jeszcze nic w nim nie przerobiłem :D

Mam pytanko, czy ktoś wie co tak naprawdę mierzy drugi czujnik temperatury?

Everest pokazuje "Otoczenie procesora graficznego" :blink:

Kiedyś wypatrzyłem coś na guru3d, ale teraz nie moge się dokopać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli masz dostep do pierwszej wersji tej karty z wlasnie takim radiatorem jak na stronie komputronika to bierz ja bo ma pamieci 1.6ns (mam taka karte kupowana w styczniu 05, kreci sie bez artefaktow do 570/1270) , w tej chwili karty te wystepuja w takiej wersji: http://tinyurl.com/7zgmk i maja prawdopodobnie pamieci 2.0ns

postaram sie ja obejrzec przed zakupem i powiem co i jak...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

S.W.A.T co ty bredzisz?! kolega porownuje 6600gt i x800GTR i ty mu gf radzisz.... n/c

mik_druid X800 GT bierz bezzastanowieni icon_smile3.gif

Cóż... Może gość wolałby po prostu kartę nowszą technologicznie - Shader Model 3.0, HDR, itp.

Sam kupiłem GALAXY 6600GT Ultimate i jestem zadowolony, a w wyższej cenie to i tak bym brał GALAXY GLACIERA 6800, a nie coś z przestarzałej x8XX.

Jakby co, to po podkręceniu na 590:1200 mam w 3DMark03 8940ptk. na tym co mam w sigu, więc chyba nieźle. Za tą cenę to najlepszy wybór. Poelcam.

Edytowane przez pwlj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż... Może gość wolałby po prostu kartę nowszą technologicznie - Shader Model 3.0, HDR, itp.

Sam kupiłem GALAXY 6600GT Ultimate i jestem zadowolony, a w wyższej cenie to i tak bym brał GALAXY GLACIERA 6800, a nie coś z przestarzałej x8XX.

Jakby co, to po podkręceniu na 590:1200 mam w 3DMark03 8940ptk. na tym co mam w sigu, więc chyba nieźle. Za tą cenę to najlepszy wybór. Poelcam.

na tych taktowaniach i identycznej wersji ale PCI-E i jakims sempie 2500mhz 64bit bys miał...około 10k :] nie żartuje :D imho równiez gf jest lepszym wyborem od radka, no chyba ze sie radeon zmoduje na 12 potoków...oczywiscie gdyby to był GTO to wiadomo, w wersji GTo jest lepszy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

S.W.A.T co ty bredzisz?! kolega porownuje 6600gt i x800GTR i ty mu gf radzisz.... n/c

mik_druid X800 GT bierz bezzastanowieni :)

Czy ja wiem czy bez zastanowienia :) JEsli by to bylo X800GTO to wtedy owszem bez zastanowienia ale X800GT to praktycznie ta sama wydajnosc co 6600GT , czasami jedna czasami druga jest lepsza.. w zaleznosci od gry wiadomo jedna bardziej lubi Nvidie inna Ati :] Chociaz czasami moze sie przydac te 256MB ktore jest w tym X800GT a ze wydajnosci prawie takie same i jesli cena jest podobna... Z kolei 6600GT SM 3.0 ale jak narazie sie nie przydaje.

Wg mnie co do tych dwoch kart nie ma zdecydowanego faworyta. Takze pozostaje kwestia lubienia bardziej lub mniej ktorejs z firm :)

Mozesz sobie zajrzec na porownanie X800GT i 6600GT na Tweak'u , moze sie wtedy na cos zdecydujesz... http://www.tweak.pl/artykul/radeon_x800gt

Edytowane przez Remo`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich

Posiadam karte graficzną Galaxy GeForce 6600 GT AGP. Chcę zmienić na niej chłodzenie bo fabryczne jest głośne i popdczas grania wyje jak suszarka. Zastanawiam się nad PENTAGRAM Freezone XC-80 Cu. Moje pytanie brzmi czy wejdzie mi to chłodzenie na tą karte bez żadnych problemów

Z góry dzięki za pomoc.

Oto zdjęcie karty.

http://forum.purepc.pl/index.php?act=Attac...pe=post&id=3569

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jacik

Temat o xc80+ szukajka 6600

Wczoraj przerzucilem sie z ATi na nVIDIE. Po malych klopotach z systemem ( Most Wanted chodzil, chodzil,chodzil, zwalnial, dzwiek sie cial, freeeze...reset, nowa instalka :wink: ) karta nawet dziala ;] 4800 w 2k3 jest raczej standardem na 300/275 ( dlaczego mam 10MHz core wg futuremark???). Pentagrama zamontuje najprawdopodobniej w weekend. Na razie albo smart doctor klamie ( nie ufam softwarowym monitorom ;] ) albo ciezko mi przeskoczyc 45* na rdzeniu w stresie na standardowych taktowaniach... Jaka jest bezpieczna maksymalna temperatura? 70*?

Zasilacz jest cieplejszy. Boje sie brac miernik w lapy ;]

update

Jednak na 410/300 mozna zrobic 48*/45* :lol2: Ale 1k markow piechotka nie chodzi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drugie moje głupie pytanie: czy bios z karty z GDDR3 (1.6ns) będzie działać na DDR 3.3ns (samsung), konkretnie Galaxy 6600 GE -> Asus EN6600(PCIe) ? A może polecanie innej firmy bios? W tej chwili jadę na leadtek-u :D

Pozdro ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drugie moje głupie pytanie: czy bios z karty z GDDR3 (1.6ns) będzie działać na DDR 3.3ns (samsung), konkretnie Galaxy 6600 GE -> Asus EN6600(PCIe) ? A może polecanie innej firmy bios? W tej chwili jadę na leadtek-u :D

Pozdro ;)

Jeżeli Asus ma zwykle DDR a nie GDDR3 to moim zdaniem to nie bedzie chodzic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Tak sobie oglądam różne aukcje na Allegro i znalazłem taką kartę GT???. To jak to jest? Zwykła 6600 z zamontowanym przez sprzedawcę Zalmanem i podkręcona, sprzedawana jako GT? Czy to lipa czy prawda?

Edytowane przez Greg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Tak sobie oglądam różne aukcje na Allegro i znalazłem taką kartę GT???. To jak to jest? Zwykła 6600 z zamontowanym przez sprzedawcę Zalmanem i podkręcona, sprzedawana jako GT? Czy to lipa czy prawda?

To jest normalny GF6600GT ze zmienionym przez galaxy chlodzeniem. Zamiast standardowego coolera jest zalman. Sprzedawca nic nie zmienial ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

znalazlem asus-a 6600 w miare przystepnej cenie i sie zastanawiam czy to dobry wybor. na tym forum bardzo malo jest o asus-ie. czytalem o wgrywaniu biosu od ledateka itp. czy ktos mi moze skrabnac czy to dobra karta czy syf itp unikac. bo bardzo malo wynikow OC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...