milan655 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 dostałem, ale tak dla zabawy sobie wziełem i chciałem zobaczyć a tu lipa :) no riva tuner widzi wszytsko ładnie a tu nic tylko jaka karta :) dzwine Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Swego czasu miałem taki problem z moim Radkiem - żaden program go nie widział :|... Ale nie ma się co martwić - grunt że karta jest :) Btw jak się kręci ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 hehe jutro będe sprawdzał bo dziś nie mam do tego siły, teraz musze się szarpnąć na pożądne radiatorki na pamięci :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_c@lina Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 hej milan655 ja mam Sparkla, ale do tej pory nie sprawdzałem everestem ani aidą karty, ale jest rzeczywiście tak jak mówisz, może to wina sterów, ja mam z płytki dołączonej do karty 71.24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 oplaca sie ? - GRAFIKA SPARKLE GF 6600 8X 256D3 DVI/TV BOX za 499.00 zl +vat wychodzi ok 610 zl ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 w pcp jest za 540 ta grafika, c@lina a mógł byś sprawdzić? ja miałem te z płytki i też to samo było teraz mam takie jak w podpisie, może wina tego że nie formatowałem? wcześniej miałem 2 inne karty... FX5200 i FX5900 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Bardzo możliwe Milan - u mnie po formacie było wszystko gites... Jędrzej - bierz wersję 128 MB ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Jak by kogoś interesowało, to zrobiłem kilka testów mojej grafy (Leadtek GF6600 AGP), a wyniki są TUTAJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 P.S.2. Wie ktoś może jak ustawić wyższą częstotliwość odświeżania w Doom3? - mimo zabawy w sterownikach i w RivaTunerze nie udało mi się zmienić tych denerwujących 60Hz... również komenda "r_displayRefresh "85" " nie daje pożądanego efektu... Jeśli chodzi Ci o to, że w Doom'ie nigdy liczba klatek nie przekracza 60 to nie jest to ograniczenie związane z Vsync i odświeżaniem. Jest to limit wynikający z konstrukcji silnika gry i nie da się go ominąć. Natomiast odświeżanie obrazu wyświetlanego na monitorze jest oczywiście wyższe niż 60hz (jest takie jakie ustawiłeś w sterownikach/pliku .cfg). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_c@lina Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 w pcp jest za 540 ta grafika, c@lina a mógł byś sprawdzić? ja miałem te z płytki i też to samo było teraz mam takie jak w podpisie, może wina tego że nie formatowałem? wcześniej miałem 2 inne karty... FX5200 i FX5900 1271297[/snapback] ja też nie formatowałem systemu, i miałem kilka różnych (starszych) wesji dentek, więc nie wiem w czym jest problem, co do 71.25 to skoro u Ciebie było to samo na dwóch wersjach sterów, to nie wiem czy to cos pomoże, ale popróbję w ten weekend. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 yyy no bo naprzykład 66.93 wogóle mi nie łapały karty, instalowały się ale nie wykrywały dopiero te z płyty 71.24 chwyciły karte i nie wiem właśnie czy to wina sterów do karty czy systemu i karta jest walnięta, chociaż w sumie riva tuner dobrze ją wykrywa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 omg to ja juz sam nie wiem najpierw chcialem geCube5500XT z duzym potencjalem OC ale pyro okazal sie 11 letnim smarkiem i wydymal mnie przez Allegro... potem nV6600 sparkle ale okazuje sie ze lepiej kupic z 128ramu i ze za drogo w koncu juz chce kupic winfasta 6600 ale ich nie ma w Proline :-( ja chce grafe ale wszystko dziala na moja nie korzysc :/ last hope to gielda komputerowa w Katowicach i byc moze jakis R9800PRO uzywana po atrakcyjnej cenie :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeffrey Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) JedrzeJ Tu http://www.imperium.net.pl jest Leadtek i Sparkle rozmawialem ze sprzedawca Leadteka maja na stanie a Sparkle beda w poniedzialek, prawdopodobnie cena Sparkle ma byc nizsza i wlasnie sie tam zaopatrze ;) Edytowane 11 Lutego 2005 przez Jeffrey Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) JedrzeJ Tu http://www.imperium.net.pl jest Leadtek i Sparkle rozmawialem ze sprzedawca Leadteka maja na stanie a Sparkle beda w poniedzialek, prawdopodobnie cena Sparkle ma byc nizsza i wlasnie sie tam zaopatrze ;) 1271450[/snapback] troche sie boje sklepow internetowych ... staram sie zaopatrywac w pronox/proline 2 najwieksze sklepy/hurtownie w Katowicach wcale 610 to nie jest drogo. Tu naprzyklad taka grafa kosztuje 625zl ( http://www.imperium.net.pl/product_info.php?products_id=4095 ) tylko co lepiej w tych grafach ... 128 czy 256 DDR bo ktos mi mowil ze 256 w tych grafach jest beee Edytowane 11 Lutego 2005 przez JedrzeJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RtCW.Dog Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Powiedcie mi co bardziej oplaca sie kupic GeForce 6600GT Gainward Ultra/1960 XP "GS" (AGP) czy GeForce 6800 Gainward Ultra/2100 TV & DVI "GS" 128MB BOX mam 1600 zl i nie przepadam za ati wiec jezeli nie te karty to podajcie jakies inne do 1600 ktoore sa latwo dostepne i da sie je pokrecic dobrze =] thz z goory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 no spoko temat nie o tym ale jeśli masz kupić którąś z tych 2 to bierz 6800, albo poszukaj 6800GT Winfast w pcprojekcie po 1620 :) w tym temacie rozmiawiamy o karcie za 550 zł a nie 1650 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 JędrzeJ >> sklepy internetowe nie gryzą (no może nie licząc Sir...:)) Jako że powtarzasz się z pytaniami to powiem tu tylko - bierz 128MB Sparkle bądź jeśli chcesz gier - Leadteka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 JEST JEST JEST ! jestem uratowany znalazlem sklep/hurtownie w Katowicach gdzie sobie bede mogl isc jutro i na spokojnie obadac i kupic grafike :) teraz jeszcze 1 problem ... jest i sparkle i Winfast i R9700PRO ... http://sklep.cei.com.pl/?cat=231 ktora z nich jest najlepsza !! ?? w grach/3dMarku itp itd ;P sorki ze pisze po 2x w kazdym topicu :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 O widzisz... :) Ja bym mimo wszystko brał Sparkla bo się najlepiej kręci... No chyba że chcesz za 20 zł POP2 i SC :) Ale fajne tam cenki są w tym sklepie - 6600GT za 739zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 O widzisz... :) Ja bym mimo wszystko brał Sparkla bo się najlepiej kręci... No chyba że chcesz za 20 zł POP2 i SC :) Ale fajne tam cenki są w tym sklepie - 6600GT za 739zł :) 1271546[/snapback] tez tak wlasnie zrobie :) tylko nie mow prosze ze mam poczekac miesiac dolozyc stowke i kupic GT :) bo juz czekam 6 miechow :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aszt Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 JEST JEST JEST ! jestem uratowany znalazlem sklep/hurtownie w Katowicach gdzie sobie bede mogl isc jutro i na spokojnie obadac i kupic grafike :) teraz jeszcze 1 problem ... jest i sparkle i Winfast i R9700PRO ... 1271530[/snapback] jak już obejżysz to daj znać.. jak będzie ok to i moze kilka innych osób skorzysta :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 JędrzeJ >> nie powiem tak bo to głupota >> za miesiąc bym mógł mówić żeby czekać znowu i za 100 zeta więcej będzie np 6800 LE modowalny...to takie błędne koło - trzeba być zdecydowanym - tak że - idę i kupuję... Tylko gdzie jest mój 6600 ?? - ile można czekać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) Tylko gdzie jest mój 6600 ?? - ile można czekać... 1271573[/snapback] jaki wzioles ? i jakie radiatorki bys polecal na pamieci ? :f te sa only BGA czy nie ? http://www.proline.pl/shop.php?prodid=4f435a5f464c4f572d53 Edytowane 11 Lutego 2005 przez JedrzeJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Wziąłem Sparkla 128MB (choć możliwe że przyjdzie 3DLink - jest mi to w sumie obojętne bo to to samo w końcu)... Co do radiatorków - akurat nie jestem w temacie odnośnie tych spraw dlatego też pytam - jakie radiatorki do Sparkle ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 właśnie ja też jakieś radiatorki bym potrzebował tylko jakie? najlepiej jakieś firmówki:) kurde troche zaniepokoił mnie wynik 3dmarka 2k3 bo mam tylko 4800 chociaż windows strasznie zaśmiecony dziś choćby stery zmieniałem jakieś 10 razy :) a normalnie jeszcze ile się nakombinowałem ze sterami w fx 5900 tam wymieniałem z 20 razy i jeszcze w fx5200 wymieniałem a od tego czasu nie było formata, mam nadzieje że przez to są takie jaja, bo kara nie może być walnięta bo by wywaliło w 3d marku a przeszedł cały bez żadnych problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Jeśli chodzi Ci o to, że w Doom'ie nigdy liczba klatek nie przekracza 60 to nie jest to ograniczenie związane z Vsync i odświeżaniem. Jest to limit wynikający z konstrukcji silnika gry i nie da się go ominąć. Natomiast odświeżanie obrazu wyświetlanego na monitorze jest oczywiście wyższe niż 60hz (jest takie jakie ustawiłeś w sterownikach/pliku .cfg). 1271391[/snapback] Nie chodzi mi o ograniczenie engine'u gry... chodzi mi o częstotliwość odświeżania... na pulpicie mam 85Hz a w grze w tej samej rozdzielczości mam 60... Pobawię się jeszcze plikiem cfg z Dooma... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) Nie chodzi mi o ograniczenie engine'u gry... chodzi mi o częstotliwość odświeżania... na pulpicie mam 85Hz a w grze w tej samej rozdzielczości mam 60... Pobawię się jeszcze plikiem cfg z Dooma... 1271608[/snapback] pewnie masz 60Hz/60Fps zmien odswiezanie monitora w grach OpenGL (zaawansowane sterowniki Nvidia zakladka Refresh Rate Ovverides czy siakos tak lub programem Nvidia Refresh Rate fix np: Rozdzielka 640-120Hz Rozdzielka 800-100Hz Rozdzielka 1024-85Hz Czy tez na wieksze/mniejsze na jakie ci pozwala monitor i wtedy w CSie/D3 bedziesz mial- np: Rozdzielka 640-120Hz / 120fps Rozdzielka 800-100Hz / 100fps Rozdzielka 1024-85Hz / 85fps mozna tez ustawic tak zeby fpsy D3 nie chodzily synchronicznie z odswiezaniem monitora, wtedy musisz wylaczyc odswiezanie pionowe tez w zaawansowanych opcjach karty graficznej ale granie na 60Hz/100 pfs nie ma najmniejszego sensu bo monitor ci swieci jak jazeniowka jesli w ogole o to chodzi :F w Counter Strike pomaga ale nie wiem jak w d3 ale jesli chodzi to na OpenGl to na 100% to jest to Edytowane 11 Lutego 2005 przez JedrzeJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) Wziąłem Sparkla 128MB (choć możliwe że przyjdzie 3DLink - jest mi to w sumie obojętne bo to to samo w końcu)... Co do radiatorków - akurat nie jestem w temacie odnośnie tych spraw dlatego też pytam - jakie radiatorki do Sparkle ?? 1271589[/snapback] Jeśli idzie o radiatory to mam już sprawdzony model firmy AXA - wydajnościowo klasują się pomiedzy Coolermasterem AL a coolermasterem CU (bliżej im do CU) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41766783 W zasadzie wiem jedno - radiatory CU jeśli idzie o pamięci to przesada (po prostu prawie nic nie dają w porównaniu do AL). Tak więc takie Aluminiowo - CU w cenie około 14 zł to idealne wyjście Edytowane 11 Lutego 2005 przez wojwar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Chodziło mi tylko o to, żeby mi monitor przed oczami nie mrugał... :D JedrzeJ - dzięki za zainteresowanie. Problem został rozwiązany komendą o której pisałem, czyli r_displayRefresh "85" (bo max 85Hz wyciąga mój monit w 1024x768) ale trzeba byłą ją dopisać do pliku cfg (thx mosciu22) - z konsoli nie chciała działać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Jeśli idzie o radiatory to mam już sprawdzony model firmy AXA - wydajnościowo klasują się pomiedzy Coolermasterem AL a coolermasterem CU (bliżej im do CU) 1271689[/snapback] o lol sa - 1271698[/snapback] nie ma za co aleteraz masz moze 85Hz/85Fps. Wylacz Odswiezanie pionowe (Vsync) tez w zaawansowanyc sterownikach karty graficznej :> wtedy bedziesz mial 85Hz/xxxx <--- ilosc fpsow, ile komp wytrzymie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...