Skocz do zawartości
nitz

Geforce 6600 / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

pewnie dwie takie były już zajęte przezemnie ]:-> i cały czas nie napisałeś jak się kręci

1219858[/snapback]

Już napisałem w tym wątku, post numer #73, z tym że rdzeniem musiałem zjechać do 522 bo w Half-Life czasami wyskakiwały malutkie przekłamania. Ale przy tej imitacji chłodzenia jaka znajduje sie na tej karcie to i tak dobry wynik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MSI 6600 AGP :unsure:

MSI 6600 AGP (???/??? DDR3) 159 E Tutaj

MSI 6600 AGP Diamond (400/400 - 2 ns DDR3) 191 E Tutaj

MSI 6600 AGP (400/250 - 3,6 ns 256 DDR) 179 E Tutaj

Pojecia nie mam czy to jest dobra specyfikacja ale jesli MSI daje do tych kart DDR3 to bardzo ciekawa rzecz. Na stronach MSI nic nie pisza o tych kartach. Owszem czytalem wzmianke ze ma byc taka karta ale na liscie modeli jeszcze jej nie ma (raczej)

Edytowane przez Rossi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co brać Ladatec?? Jak MSI jest lepsze?? Jak będzie MSI a już będzie na dniach w Polskich sklepach to sobie ją wezme:) Tylko ciekawe czy będzie takowa. Jak znajdziecie jakaś 6600 na AGP w polskim sławnym sklepie np. komputronik , arest, itp. to prosze o podanie linka że już jest taka karta lub o poinformowanie na forum. Kupiłbym ale jak będzie już dostępna w polskim sklepie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie podniecajcie się tak tymi 6600 na AGP poczytajcie prawdopodobie nvidia kolejny raz zrobiła super produkt marketingowy lecz w grach nie jest juz aż tak różowo mam na myśli szybsza odniane 6600GT co za tym idzie zwykłe 6600 wypadnie jeszcze gorzej o to pierwsze wątpliwosci http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=110454 :wink: i kolejne spostrzeżenia http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=95518&st=1290

Edytowane przez Piotr_the

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty miałem 2 nvidie i ATI i teraz chciałem przesiaść sie znowu na NV tylko widze że nie jest aż tak różowo, może szef ATI ma racjie mówiac że to sa stuczki związane z optymalizacja sterowników itp. nie wiem próbuje się dowiedzieć a nie chciał bym się rozczarować jak się przesiądę na 6600 :? , pozatym NV nie raz pokazała je potrafi namieszać teraz może porawione shadery a zwalony silnik czy jakoś tak oświetlenia, chyba jeszcze zostane na 9550XT@9600XT i se ja trochę jeszcze skręce bo się robi nieciekawie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Czechach już jest Sparkle 6600 na agp :lol: Co prawda w Pradze Lub Brnie ale kosztuje ok 3500 koron to na nasze jakies 470zł :blink: . U nas pewno nie zejdą poniżej 600zł.

A wyprawa na Czechy dla kogoś ze ślaska np to nie duży chyba wydatek jak można kupić tak tanio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U nas pewno nie zejdą poniżej 600zł.

czasami zastanawia mnie skad biora sie u niektorych w glowach roznego rodzaju przemyslenia, o ktorych pisza na forum bez chwili zastanowienia.

u nas 6600 pcie mozna kupic za 490zł, a moze i taniej, wiec jak w twojek głowie narodzila sie mysl, ze wersja na agp bedzie kosztowac ponad 600?

:-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otoz to: ta karta lepiej sie czuje w wyzszych rozdzielczosciach. U mnie jest ten sam efekt (co mnie bardzo cieszy, jako ze pracuje na LCD :) ).

Obnizenie rozdzialki moze przyniesc efekt odwrotny od spodziewanego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc tak dzisiaj na szybko kartę odpaliłem i tak Sparkle GeForce 6600 non GT

AGP8X z PCI-EXPRESS Bridgem ofkoz, zegary 300 na rdzeń i 550 na pamięci, podpięte dodatkowe zasilanie, chociaż karta odpaliła bez tego, pamięci Hynix 3,6 ns TSOP II

podkręcanie poprzez Coolbits, na pierwszy rzut poszło automatyczne podkręcanie bo mi się nie chciało (ostro z<span style="color:red;">[ciach!]</span>y po robocie jestem) no i zdziwienie na maxa, po pierwsze rdzeń mi automat zrobił z 300 na magiczne 325 LOL ale pamięci to masakra z 550 na 653 ! bez artów , w takim konfigu w HL2 i 1024x1284 + 4X anizo i hasa aż miło, dalej kręce ręcznie bo te 325mhz na rdzeniu to ściema ]:-> no i na razie jadę na 555Mhz na rdzeniu i 653Mhz na pamięci jutro sobie potestuje dalej i zobacze jak pamięci pohasają i rdzeń bo karta nawet ciepła nie jest :> jedynm słowem "M" jak Masakra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze niech no tylko ukażą się 6200 AGP modowalne w cenie podobnej jak 6600 ale z 256MB ram i będzie cycuś  :D

Tylko muszę wpierw pozbyć się radka...

1222139[/snapback]

niew3arto patrzac na twoje oc na radku jesli już to na wersje gt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czasami zastanawia mnie skad biora sie u niektorych w glowach roznego rodzaju przemyslenia, o ktorych pisza na forum bez chwili zastanowienia.

u nas 6600 pcie mozna kupic za 490zł, a moze i taniej, wiec jak w twojek głowie narodzila sie mysl, ze wersja na agp bedzie kosztowac ponad 600?

:-|

1222000[/snapback]

Kolego chba nie zauważył jednej prawidłowości.Rozmawiamy tu o 6600 na AGP. A to jest całkeim inna bajka.Porównaj ceny 6600 gt na Agp i Pci-e. Droższe są agp i tak na pewno będzie u nas w sklepach,szczególnie na początku bo karta na rynek wchodząc bezi chciała zarobić jak najwiecej. GT też byłu drogie jak weszły

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak z 1.3v na 1.4. edytuj orginalny bios za pomoca np NiBiTor  i po sprawie. tylko odrazyu mówie ze na orginalnym chlodzeniu karta sie grzeje zamocno w obciazeniu i i tak wiecej niz 15mhz na rdzeniu wiecej nie wytargasz. trzeba chlodzenie zmienic:/

1214886[/snapback]

chlodzenie mam orginalne i poszedl 5900 z 400/700 na 500/900

i dajcie linka do 6600 za 550 pln to bym se kupil :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej jak macie te grafiki firmy Spalker to nie macie skoków FPS w grach?? Słyszałem że nieraz jest 80FPS a nieraz 8 FPS to jest prawda?? Może mi odpowiedzieć na to pytanie jakis posiadacz 6600 na AGP??

A jak ją podkręcacie to też są skoki FPS-ów?? Dzieki za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlodzenie mam orginalne i poszedl 5900 z 400/700 na 500/900

i dajcie linka do 6600 za 550 pln to bym se kupil :D

1223960[/snapback]

skoków nie ma np. w UT2004 1024x1200 pykać można spokojnie wszystko na ultra high itp. i mam stałe 87 fps mierzone frapsem a minimum bywa tylko 49fps także fantazje i bajki co do spadków na 8fps można zaliczyć do mitów, ogólnie to czekam na jakieś rozsądne chłodzenie do tej karty bo rdzeń idzie na 550 + ale musze zjeżdzać na 450Mhz na rdzeń bo się zawiesza na takim chłodzeniu, a mostek his-agp aż parzy w paluchy

K U U U U rwa ja kce jakieś porządne chłodzenie na GF6600 non GT agp w dziuple pingwina fak fak fak ! ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1. Nie jestem admin i ci nie rządzę ale moge upomnieć jako zwykły forumowicz. Nie przeklinaj tak bo dostaniesz bana.

A to jak nie ma spadków to warto kupić tą grafę ale czy wyszła już oficjialnie?? 6600 na AGP?? Prosze o odpowiedź. Jak tak to prosze o podanie linku do jakiegos sklepu bądź Churtowni. Dziękuję.

P.S. Wiem że na odpowiedź się nie doczekam bo prubuję ją uzyskać od pewnego czasu w tym topicu ale każdy mnie olewa. Pomórzcie. Jak nie ma w swklepie wysyłkowym to prosze napisać że nie ma bo ja już nie wyrabiam :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

model3100 nie spotkalem sie jeszcze z ta karta w jakims cenniku :huh: Sparkle kreci sie OK ale czekam na Leadtek badz MSI. W lutym to juz na pewo bedzie dostepna, a jak nie to pozostaje mi czekac az 6600GT beda tansze :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak tak to prosze o podanie linku do jakiegos sklepu bądź Churtowni. Dziękuję.

P.S. Wiem że na odpowiedź się nie doczekam bo prubuję ją uzyskać od pewnego czasu w tym topicu ale każdy mnie olewa. Pomórzcie. Jak nie ma w swklepie wysyłkowym to prosze napisać że nie ma bo ja już nie wyrabiam  :mur:

1227098[/snapback]

Myślisz że ludzie nic nie robią tylko wertują sklepy internetowe, bo Ty chcesz kupić karte ? Skoro nikt nie podał linka to widocznie ich nie ma.

Jeśli Ci to pomoże, to mój Sparkle 6600 w pochodzi z katowickiego Pronoxu, ale uprzedzam pierwsza lepsza osoba z ulicy nic tam nie kupi, trzeba prowadzić jakiś interes lub coś w tym stylu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...