BlackSmif Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 widze ze to forum to jednak jedna wielka lipa ciagle te same pytania jakie stery?? jaki bios?? ludzie czytajcie wczesniejsze posty!!!!. a jak ktos sie zapyta o jakas konkretna rzecz to zero reakcji szkoda bo wydawalo mi sie ze dobrze trafilem. wiry :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KZI Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Facet, Ty pytałeś o rzeczy, których ja kompletnie nie znam, nie wiem, ilu ludzi zna, także nie oczekuj lawiny postów :) Ja jestem po resocjalizacji, ni epo elektronice, w życiu miernika nie 3małem :) Może sam poszukasz w 64 stronach ? "Ludzie, czytajcie wcześniejsze posty" - gwarantuje, że się zmęczysz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackSmif Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 no jakos przeczytalem temat zanim zaczalem sie wypowiadac a pytania typu jakie stery i jaki bios to przelewaja sie ostatnio w co trzecim poscie takze wystarczy przejrzec pare ostatnich stron ibedzie luz a nie wierze w to ze nikt z tutaj sie wypowiadajacych nie umie sie posluzyc miernikiem to by bylo bardzo dziwne zawarzajac na overclokerskie podejscie wiekszosci i ciagle pytania o vmody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 ja posiadam miernik:> korzystalem z niego modyfikujac napiecie rdzenia na radeonie 9550XT gecube rev1.2, jednak teraz nie zabieram glosu gdyz nie robilem nic takiego na moim gf6600, - wystarczyla mi narazie modyfikacja biosu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackSmif Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 pyrko a czy moglbys zmierzyc napiecia na tym ukladzie apl 1581 u siebie to taki z 5 nozkami nie da sie go przeoczyc mierzysz to biorac minus na nozke 2 od lewej i sprawdzasz na kolejnych nozkach czyli 3,4,5 i ewentualnie bys podal mi jakie masz wyniki thx z gory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Polecacie teraz WinFasta. I macie prawie większość pamięci powyżej 600. Więc powiedzcie mi czy macie na pamięciach jakieś radiatorki czy nie?? Jak bez radiatorów macie powyżej 600 to trudno w to uwierzyć. Może jednak opłaca się bardziej z 6600 na AGP kupić Sparkle bo tam wchodzą radiatorki na pamięci na luzaku. Co wy na to?? ThX za ponkretne odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laudini Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Nietrzeba radiatorków na pamięci bo są zimne(nie gorące) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NewUser Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Witam, niedawno kupilem karte graficzna Leadtek WinFast GeForce 6600 AGP, 128 MB. Zainstalowalem do niej najnowsze sterowniki ze strony Leadteka. Ponadto w systemie mam Direct X 9.0c. Przy wyswietlaniu filmow czy tez animacji w grach pojawiaja sie w nieregularnych odstepach czasu (jednak nie zadziej niz co minute) piksele w roznych miejscach ekranu. Piksele te sa zielone, niebieskie lub czerwone i szpeca obraz, bo troche dziwnie wyglada jak na jednolicie zcarnym ekranie nagle pojawia sie kilka , okolo 8 swiecacych pikseli :- / przypuszczam ze jest to wina karty graficznej bo z poprzednia nie mialem takich problemow. Czy karta jest uszkodzona i nadaje sie do wymiany, czy tez mnoze samemu da sie ten problem naprawic ? Prosze o pomoc, jesli ktokolwiek mial podobny problem z ta karta lub wie co moze byc przyczyna pojawiajacych sie pikseli ? Dodam ze przy stabilnym obrazie, np. podczas pracy w Windowsie, nie pojawiaja sie nagle nieoczekiwane swiecace piksele, mimo ze nie powinno ich byc. Dzieki Pracuje pod Windows Xp pro. Konfiguracja komputera : + Athlon 2000 Xp + ASUS A7N8X-E Deluxe + 2x256 DDR TwinMos PC3200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 A jaki masz zasilacz? Może on nie wyrabia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NewUser Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 A jaki masz zasilacz? .. wlasnie zasilaczem to raczej nie moge sie pochwalic bo mam jakis bezfirmowy 300W, ktory przetrwal kolejne wymiany sprzetu (liczy sobie okolo 4 lat). Wymieniajac ostatnio karte graficzna nawet sie zastanawialem czy 300 W pociagnie mi caly zestaw - jak na razie codzi stabilnie, moze raz na 4. 5 godzin komp sie sam zresetuje (nawet na czystym systemie) no a jedyny problem to z tymi pikselami w graficznej. Moze czas na wymiane zasilacza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Skoro się resetuje to na 99% zasiłka... Nie ma się co zastanawiać - wymień go jeśli chcesz być spokojny o sprzęt... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiPoL Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Ujme to tak: raczej, pewnie, napewno 3m się:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 (edytowane) generalnie to nie jestem zwolennikiem zwalania wszytskeigo na zasilacz, co ostatnio jest powszechne ale przy 300W to ma prawo sie wywalać. szczególnie że ta karta troche "pronda" żre EDIT ale może być że wymiana zasilacza nie pomoże bo karta jest uszkodzona jak masz możliwosć to sprawdź ją u kogoś na lepszej zasilce Edytowane 22 Marca 2005 przez Ouara Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NewUser Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 Hmm dziwna nieco sprawa z tymi pikselami, gdyz nie wystepuja one podczas pracy w windowsie oraz podczas grania. Pojawiaja sie natomiast podczas ogladania divx'ow (dodam ze mam najnowsze kodeki) oraz podczas wyswietlania filmikow w grach (i to nie wszystkich). Moze wina lezy po stronie niedopracowanego materialu wideo, ktory karta ma wyswietlac ? (sam procesor graficzny jest przy tym na tyle "dokladny", ze kazdy mankament i niedociegniecie odwzorowuje na ekranie monitora). Gdy ogladam film na DVD - nie ma ani jednego niechcianego piksela. Po chwili wlacze avika i pojawia sie - wiecej przy filmach animowanych (Shrek, FF), natomiast sporadycznie przy zwyklych filmach (Paycheck etc.). W grach podobnie - w HL 2 ani jednego niechcianego piksela, podczas samego wyscigu w N4SU2 podobnie - jednak gdy w N4SU2 pojawia sie filmik (m.in. ten rozpoczynajacy gre) - od razu wskakuje jakis niechciany piksel czerwony lub niebieski. Dziwna z tym sprawa. Moze zasilacz winien jest tym niechcianym resom co kilka godzin, ale zeby graficzna przez niego w tym przypadku fiksowala ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elk Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Ej a do 6600 Sparkle kupować jakieś chłodzenie? czy kręcic tak jak jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) Ej a do 6600 Sparkle kupować jakieś chłodzenie? czy kręcic tak jak jest? 1343978[/snapback] Ja bym zrobil tak - kupil sparkle, potem kupil dobre chlodzenie na rdzen(100zl) potem wypasne radiatorki na pamieci(40zl) potem jakis 80x80 do tych radiatorw na pamiatki(20zl) i podkrecilbym ja z 300/250 na 540/350. Tylko ze zaplacilbym za to 700zl a za tyle to mam 6600gt ktory kreci sie na 570/580 EDIT chcialem przez to powiedziec ze uwazam ze w karte za okolo 550zl nie warto pakowac w ulepszacze wiecej niz 10% wartosci karty bo wyniki OC nie poprawia sie nawet o 10% jedynie co to moze karta sie wyciszyc troche (jak komus za glosno) Edytowane 23 Marca 2005 przez !exec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elk Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Mi hałąs nie przeszkadza, bo jak pracuej to suchma głosno muzyki a jak gram to tez nci nie slysze bo mam słuchawki an uszach :D czyli nie kupować, bo się nei opyla. KK. Bo aj kupiełm chłodzenie na karte Radeon 9500, ale przy zkakładaniu rozwaliłem pamięć i kupa :(. Da sie załozyć Arctic Cooling Silencerrev 3 na tego GF 6600? Bo na żadnych specyfiakjach na których patrzyłem nikt nie uwzględniał GF 6600. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eustachy Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 ja bym zrobil tak kupil winfasta zmodowal bios i krecil 530/350 bez jakis dodatkowych wydatkow i wszysko smiga i smiga i smiga (tak wlasnie zrobilem :D ) ps. co prawda nie jest to zabawa dla laikow bo i z biosem i z windowsem bylo troche problemow ale z wszystkim mozna sobie poradzic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_c@lina Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 he he popieram !exec ja na swojego Sparkla zapodałem tylko stare radiatorki z pentiuma, nie kosztowało to wszystko więcej jak 10zeta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miecho Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Dziś wymieniłem GF4 mx na GF 6600 i odrazu zaczely sie problemy.Gdy wlanczam Far Cry wszystko jest ok wchodze do menu i grafika zmienia kolory zaczyna wszystko skakac.Gdy wlanczam Riddicka wszystko jest ok do momentu zaczenia gry kiedy znowy wszytsko zmienia kolory zaczyna skakac praktycznie nic nie widac.A jak wlanczam PES4 to wszytsko jest ok gram fajna grafika i po minucie gry wszytskio sie jak by lamie grafika zienia kolory itp.CO zrobic strasznie jestem zdenerwowany bo przed chwila cio kupiłem. Plynnosc gier jest b.dobra. Sterowniki odinstalowalem zgodnie z zaleceniem i zainstalowalem nowe mam dx9c.Mi to wwyglada wlasnie na stery co robic prosze o pomoc?! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laudini Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Nieopłaca sie nic dokładać do tej karty bo ona ma dobre chlodzenie(wystarczajace do OC) Jedynie co to mozna kupić radiatorki na pamieci ale niesadze zeby coś dały! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) Przeinstaluj windowsa i wgraj nowe sterowniki. Jeśli to nie pomoże oddaj kartę do serwisu. Zielone kwadraty są objawem przegrzewania się podzespołów. Jaki masz zasilacz i płytę główną? Edytowane 23 Marca 2005 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttzz Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 karta OK, sprzet OK, tylko ustawienia. to samo mialem gdy pamieci byly puszczone asynchro z CPU. mozesz te swiecace pixele wywalic wlasnie ustawiajac prace senchroniczna lub poprzez ustawienie spread spectrum na jakas wartosc rozna od 0, nie wiem jakie ustawienia sa w asusie. sprobuj i daj znac czy pomoglo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miecho Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 chieftec 360W,esc k7vtn ver5,jakie sterowniki? te co dawali z karta czy sciagnac ze strony nvidii? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 (edytowane) Bezwarunkowo zainstaluj 71.84 Sprawdź także czy nie ma nowszych inf do twojej płyty. Edytowane 23 Marca 2005 przez TomaszPaweł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość NewUser Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 mozesz te swiecace pixele wywalic wlasnie ustawiajac prace senchroniczna lub poprzez ustawienie spread spectrum na jakas wartosc rozna od 0, nie wiem jakie ustawienia sa w asusie. witam, zainstalowalem sterowniki w wersji 71.84 oraz wlaczylem AGP spread spectrum (wartosc 0.5%, gdyz w ASUSie tylko taka jest mozliwosc) i niestety nie wyeliminowalo to swiecacych pikseli. Kombinowalem rowniez z FSB spread spectrum (0.5 lub 1.0%) ale takze bez efektu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość poli_x Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Witam dołączyłem do zeszy Geforce 6600 :] dzisiaj mi przyszła paczka kupilem sobie Winfasta jak na mojego kompa wyniki mam bardzo dobre tym bardziej ze przesiadlem sie z Radeona 9000PRO i na Ahthlonie 2000XP,512 DIMM (133MHZ),i płycie głownej K7VZA wyniki mam nastepujące 3dMark 2001 SE-8711 (na to chyba nie trzeba patrzec) 3dMark 2003-4431 3dMark 2005-1885 sądze ze wyniki bardzo ładne karta oczywiscie jeszcze nie krecona no i teraz druga czesc mojej wypowiedzi na Winfoxie moge spokojnie zegary podciagnac powieccie ile moge bez problemu podciagnac...jakie taktowanie (biosa narazie niebede wyminiał) srednio ile sie zaleca jakie zegary i kolejna sprawa pod czym moge sprawdzic temeprautrke jak juz je podciagne ( i jaka jest taka normalna korzystna dla karty temp.) dzieki z gory :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 na Winfoxie moge spokojnie zegary podciagnac powieccie ile moge bez problemu podciagnac...jakie taktowanie (biosa narazie niebede wyminiał) srednio ile sie zaleca jakie zegary i kolejna sprawa pod czym moge sprawdzic temeprautrke jak juz je podciagne ( i jaka jest taka normalna korzystna dla karty temp.) dzieki z gory :] 1345452[/snapback] Każda karta kręci się inaczej... rdzeń bez zmiany BIOSa powinien działać na 430-450MHz, pamięci na 340-370MHz Dopóki nie przetestujesz - nie będziesz wiedział... Co do temperaturki, to bez wgrania zmodowanego BIOSa się nie obędzie... Jeśli zaś chodzi o bezpieczną wartość temperatury, to z tego co się orientuję nikt narazie nie zgłaszał problemów temperaturowych na GF6600... (bezpieczna temperatura dla tej karty to: poniżej 145 st. C :D - a i tak wszyscy mają ok. 60 st.C w stresie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość poli_x Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Każda karta kręci się inaczej... rdzeń bez zmiany BIOSa powinien działać na 430-450MHz, pamięci na 340-370MHz Dopóki nie przetestujesz - nie będziesz wiedział... 1345570[/snapback] zle zrodlo informacji :) w tej chwili jestem na podstawowych czyli 300/550 mysle nad 425/650. a co do tego biosa...ja specjalny tuner kart graficznych nie jestem :) ale łatwe to wgranie biosa? moze jakies tutorial do tego :) bo wiem ze po wgraniu biosa mozna spokojnie 550/720 leciec :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 moze jakies tutorial do tego :) bo wiem ze po wgraniu biosa mozna spokojnie 550/720 leciec :] 1345620[/snapback] Tutorial już był... z łaski swojej poczytaj kilka ostatnich stron... (jeśli dobrze pamiętam to gdzieś 55-57 było DUUUŻO o biosach) :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...