Gość poli_x Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Mi raz jak zmieniałem radiator i ten od pentiuma 4 zakładałem źle się dopioł i radiator nie stykał do rdzenia. Cały dzień komp chodził i jak sprawdziłem temperaturę była 110'C i nic się z kartą nie stało. Myślę że 140'C to max dla tej karty. Najlepiej nie mieć powyżej 80'C - do tej wartości jest bezpiecznie 1349404[/snapback] dzieki za odpowiedz,bo wlasnie zastanawialem sie bo dzisiaj jak gralem w Splinter Cell-Chaos Theory to gra mi sie zawiesiła...jak nacisnolem alt+F4 to wyszlo mi do windowsa i w windowsie mialem kolorowe znaczki linie,przestraszylem sie zrestartowałem kompa i było juz wszystko oki...wychodzi na to ze jakis bug w grze bo temperatura nie przekracza 60 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 sprawdzałem ba Winfascie bez podkrecenia NFS U 2 wszystko full 1024x768 +analising MOH PA wszystko full 1024 Brother in arms 1024 wszystko full Driv3r 1024 wszystko na high+analising gry te wszystkie w tych parametrach chodzily....w sumie dobrze.... moze nie 40-50 kratek :D ale powyzej 20...podkreslam ze to bez podkrecenia takie wyniki...co do gier z podkreceniem jeszcze nie sprawdzalem,dopiero bede podkrecał ale sadze ze po podkreceniu beda chodzily wlasnie tak wporzadku,mam Athlona 2000xp+,512 DIMM (133 mhz) i płyta K7VZA 1346990[/snapback] Stary chyba troche przesadzasz bo u mnie BIA w 1024 niechodzi jakos rewelacyjnie... 40-50 to raczej zapomnij. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Witam!! Mam problem z medal ofhpa,jak bym nie przetaktował karty w high i nawet medium tnie jak nie wiem,dopiero jak dysk przestanie rzęzić się trochę uspokaja,sprzęt jak w podpisie,max co wyciągam z mojego leadteka to 430@700,z bartkiem na 2,2 Giga w 3DMarku 03-6581,na 1,83Giga-6369,to wszystko na 2 letnim codegenie 300X-nieżle co B) a propos medala-inne gierki chodzą bez zająknięcia-doom,half life-high w 1024/768,też tak macie z medalem? :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość poli_x Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Stary chyba troche przesadzasz bo u mnie BIA w 1024 niechodzi jakos rewelacyjnie... 40-50 to raczej zapomnij. 1349855[/snapback] no to mowie :) ze 40-50 zapomnij ale powyzej 20 do 30 dochodzi leciutko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość poli_x Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Witam!! Mam problem z medal ofhpa,jak bym nie przetaktował karty w high i nawet medium tnie jak nie wiem,dopiero jak dysk przestanie rzęzić się trochę uspokaja,sprzęt jak w podpisie,max co wyciągam z mojego leadteka to 430@700,z bartkiem na 2,2 Giga w 3DMarku 03-6581,na 1,83Giga-6369,to wszystko na 2 letnim codegenie 300X-nieżle co B) a propos medala-inne gierki chodzą bez zająknięcia-doom,half life-high w 1024/768,też tak macie z medalem? :mur: 1350000[/snapback] podobno medal ma to do siebie ze mozesz miec i SLi i nie bedzie płynnie chodził Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laudini Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Poli x: Ramu masz za mało ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość poli_x Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Poli x: Ramu masz za mało ;) 1350119[/snapback] i w dodatku jakiej jakości :) (133mhz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laudini Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 To akurat w tym niema znaczenia że masz 133mhz! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 jak to nie ma? , szybkosc pamieci jest okrutnie wazna , gdzie mozna porownywac 133mhz sdram do ddr (zwlaszcza jesli ktos jak ja ma szyne powyzej 200), pamietam jak przesiadlem sie na ddry , 133 (266ddr) roznica byla potworna - windows zaczal smigac , gry zwawo sie ladowac itp;] - a wiem ze to byla zasluga jedynie pamieci gdyz posiadalem w owym czasie plyte ECS k7s5apro ktora obslugiwala i sdr i ddr :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Problem z grafiką na a6600td i zbyt wysoką temperaturą rozwiązany. Nowe sterowniki tu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość poli_x Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Problem z grafiką na a6600td i zbyt wysoką temperaturą rozwiązany. Nowe sterowniki 1350669[/snapback]noooo i elegancko :] dzieki zaraz zobacze co warte...miramp powiec mi na swojej karcie masz vmoda czy biosa od sparkla? ze kosci ci 550mhz pociagnely bo mi za h** nie chca isc powyzej 518....na vmodzie ..........27.SP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość poli_x Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 jak to nie ma? , szybkosc pamieci jest okrutnie wazna , gdzie mozna porownywac 133mhz sdram do ddr (zwlaszcza jesli ktos jak ja ma szyne powyzej 200), pamietam jak przesiadlem sie na ddry , 133 (266ddr) roznica byla potworna - windows zaczal smigac , gry zwawo sie ladowac itp;] - a wiem ze to byla zasluga jedynie pamieci gdyz posiadalem w owym czasie plyte ECS k7s5apro ktora obslugiwala i sdr i ddr :> 1350575[/snapback] tez sadze ze ma :) jak by nie mialo to po co były by DDR :) qmpel ma takiego kompa jak ja i jemu na ddr lepiej wszystko chodzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 ]stary sprawdziłem ten bios i ma taką samą nazę jak ten co mam w karcie oryginalny,inny gościu dał bios co ma 63kb,zgłupiałem już który jest dobry,to znaczy którego ty używasz,i czy to jest bios winfasta z podniesionym napięciem i uaktywnionym czujnikiem temperatury czy od sparkla?Zwracam się do ciebie bo masz najlepsze wyniki i jeszcze czy przed sflashowaniem odinstalowywałeś sterowniki Jak byś mógł mi wysłac twojego biosa to byłbym wdzięczny,tylko nie każcie mi przegladac tego topiku bo przeleciałem go od 35 strony i wcale nie jestem mądrzejszy POzdro MIRAMP I WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM!!!! bios a6600td jest lint. Tak winfoxem wgrywałembios a6600td jest lint. Tak winfoxem wgrywałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 1327514[/snapback]żle se zacytowałem sorki mam nadzieję,że się połapałeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Problem z grafiką na a6600td i zbyt wysoką temperaturą rozwiązany. Nowe sterowniki 1350669[/snapback]Mialem te stery przez kilka dni i powiem ze wrazenia sa raczej negatywne, gubi po kilka fps tu i uwdzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 co trzeba bylo zmienic w rivie tunerze zeby szlo suwak dalej "posówać" ? btw: karte nie da sie juz krecic w cool bitsie i w Power Stripie bo pokazuje ze jest na Maxa jakis inny program ? poprostu nie przechodzi testow ... i czy jeszcze jakies sterowniki posiadaja zmiane czestotliwosci odswiezania w zaawansowanej zakladce oprocz tych dostarczonych do Karty graficznej ? bo jak zmieniam reforcem to mam akceleracje myszy ktorej sie nie da wylaczyc a ciezko sie przyzwyczaic w CSie :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Ja zamontowałem radiator od pentiuma 4 i maxymalnie karta poszła na 600. Temperatura 68'C w stresie i arty w 03 ale 8000 wynik. Normalnie chodzi 550 na 650 i jest super. Każda gra chodzi extra i temperature w stresie 62'C. Ten standartowy radiator można wywalić. Przy 550 miałem 75'C i restart kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Oryginalny 05.43.02.57.68 Sparkle 05.43.02.46.00 z vmodem 05.43.02.27.00 1330758[/snapback] ludzie gdzie jest ten bios z vmodem?jak ktoś ma please aamp@interia.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 A nie mozna po prostu samemu wyedytowac bios np Nibitorem i zmienic napiecie i wgrac ponownie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Czy ktoś grał może na GF6600 w Warcraft III? Zainstalowałem sobie właśnie tą gierkę i mi nie działa... Po odpaleniu gry wyskakuje tylko czarny ekran i... to wszystko... Nie wiem czy to wina sterów (sprawdzałem tylko 75.90beta i te podane kilka postów wyżej) czy czegoś innego - macie jakieś sugestie? :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bossdrum Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 wgralem wlasnie nowego biosa do WinFasta 6600 AGP TD i uzyskalem takie parametry... (nie jest to pelny wycisk karty) (BIOS nie od Sparkla tylko po modyfikacji od WinFasta) czestotliwosc pamieci: 694 czestotliwosc rdzenia: 500 zmienilem uklad chlodzenia z fabrycznego na ZALMAN-a ZMV700Cu czy sa to dobre osiagi?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 Ja zamontowałem radiator od pentiuma 4 i maxymalnie karta poszła na 600. Temperatura 68'C w stresie i arty w 03 ale 8000 wynik. Normalnie chodzi 550 na 650 i jest super. Każda gra chodzi extra i temperature w stresie 62'C. Ten standartowy radiator można wywalić. Przy 550 miałem 75'C i restart kompa. 1351200[/snapback] masz jakies fotki tego moda ? wgralem wlasnie nowego biosa do WinFasta 6600 AGP TD i uzyskalem takie parametry... (nie jest to pelny wycisk karty) (BIOS nie od Sparkla tylko po modyfikacji od WinFasta) czestotliwosc pamieci: 694 czestotliwosc rdzenia: 500 zmienilem uklad chlodzenia z fabrycznego na ZALMAN-a ZMV700Cu czy sa to dobre osiagi?? 1351423[/snapback] moje osiagi na tej karcie to 420/720 wiec podkrec pamiec ... rdzen ci ladnie skoczyl... mam problem ze rdzen krece w cool bitsie a pamieci w power stripie tylko tak mi przechodzi test :/ ale znowu w power stripie max rdzen to 399mhz :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 to wyłacz testowanie bo niewiele pokręcisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 wgralem wlasnie nowego biosa do WinFasta 6600 AGP TD i uzyskalem takie parametry... (nie jest to pelny wycisk karty) (BIOS nie od Sparkla tylko po modyfikacji od WinFasta) czestotliwosc pamieci: 694 czestotliwosc rdzenia: 500 zmienilem uklad chlodzenia z fabrycznego na ZALMAN-a ZMV700Cu czy sa to dobre osiagi?? 1351423[/snapback] stary , może ty się zlitujesz i wyslesz mi tego biosa na aamp@interia.pl,albo daj jakiegoś linka PLEASE :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bossdrum Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 stary , może ty się zlitujesz i wyslesz mi tego biosa na aamp@interia.pl,albo daj jakiegoś linka PLEASE :mur: 1352113[/snapback] Wlasnie wyslalem!!! Pozdrawiam i zycze wysokich osiagow... :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 masz jakies fotki tego moda ? moje osiagi na tej karcie to 420/720 wiec podkrec pamiec ... rdzen ci ladnie skoczyl... mam problem ze rdzen krece w cool bitsie a pamieci w power stripie tylko tak mi przechodzi test :/ ale znowu w power stripie max rdzen to 399mhz :/ 1351834[/snapback] Jak się testuje w riva tunerze. Ja mam przy przeciąganiu suwakiem na częstotliwości 375 rdzeń i 690 pamięć żółte trójkąty z wykrzyknikiem. Ale daję rdzeń 550 i pamięć 700 i zatwierdza. Co oznaczają te wykrzykniki? Jak się mają do kręcenia karty? Dlaczego akurat na takich wartościach się pojawiają? Jak sprawa wyglada u innych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 to wyłacz testowanie bo niewiele pokręcisz 1352082[/snapback] w rivie tunerze ? a jak ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 bylo w temacie wielokrotnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Jak się testuje w riva tunerze. Ja mam przy przeciąganiu suwakiem na częstotliwości 375 rdzeń i 690 pamięć żółte trójkąty z wykrzyknikiem. Ale daję rdzeń 550 i pamięć 700 i zatwierdza. Co oznaczają te wykrzykniki? Jak się mają do kręcenia karty? Dlaczego akurat na takich wartościach się pojawiają? Jak sprawa wyglada u innych? 1352229[/snapback] to oznacza ze możesz zwalić sobie karte... twój wybór... "ryzykujesz" i krecisz albo robis w gacie i grecisz do granic (przesadnie)"bezpiecznych" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRoN Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 Wlasnie wyslalem!!! Pozdrawiam i zycze wysokich osiagow... :razz: 1352224[/snapback] Najlepiej to wystaw go na jakas strone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...