krzych650 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Ja nie wiem czy to jest prawda?? Zadałem pytanie i chcę właśnie sie tego dowiedzieć. A możecie powiedzieć też coś o paleni gumy w NFSU:2?? Jak wtedy wam komp działa?? 1364366[/snapback] Nie pamiętam jak to tam było z wszystkim na max, ale po wyłączeniu kilku przeszkadzajek (jak np. motion blur) chodził płynnie - OPRÓCZ palenia gum... - dało się zjechać do kilku fps FarCry chodzi ok. po zaaplikowaniu patcha 1.3 albo 1.31 Żółta woda była w HL2 (nie wiem czy tak jest nadal) - ...swoją drogą nawet lepiej pasowała do tych klimatów :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 ok juz sobie dalem rade z biosem :) myslalem ze dostane zawalu jak podczas wgrywania biosu komp tjb zamarl o_O ale chodzi i nawet jest pokazana temp w zakladce w sterach i wynosi ona u mnie 43`C wlasnie biore sie za 3D marka ;-) btw: moja karta juz nie jest wykrywana jako winfast .. a wgralem ten bios ze zmodowanym napieciem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 ok juz sobie dalem rade z biosem :) myslalem ze dostane zawalu jak podczas wgrywania biosu komp tjb zamarl o_O ale chodzi i nawet jest pokazana temp w zakladce w sterach i wynosi ona u mnie 43`C wlasnie biore sie za 3D marka ;-) btw: moja karta juz nie jest wykrywana jako winfast .. a wgralem ten bios ze zmodowanym napieciem :( 1364654[/snapback] Odpal Riva tunera -castomize(1-sze z góry) -hardware monitoring(powiększ to okno) -setup -kliknij core temperature -Tray icon setting(zaznacz obie) -ok -ok -zamknij hardware monitoring -przejdz w głownym menu programu w zakładkę setting -zaznacz sent to tray on close -zamklij riva tunera -jeśli wszystko dobrze zrobiłeś w pasku koło zegara powinna się pokazać temperatura rdzenia karty -po przejściu 3dmark 05 kliknij temperaturę -castomize(1-sze z góry) -hardware monitoring -teraz możesz przeanalozowaćjaką najwyższą temperaturę masz w stresie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Odpal Riva tunera -castomize(1-sze z góry) -hardware monitoring(powiększ to okno) -setup -kliknij core temperature -Tray icon setting(zaznacz obie) -ok -ok -zamknij hardware monitoring -przejdz w głownym menu programu w zakładkę setting -zaznacz sent to tray on close -zamklij riva tunera -jeśli wszystko dobrze zrobiłeś w pasku koło zegara powinna się pokazać temperatura rdzenia karty -po przejściu 3dmark 05 kliknij temperaturę -castomize(1-sze z góry) -hardware monitoring -teraz możesz przeanalozowaćjaką najwyższą temperaturę masz w stresie 1364753[/snapback] ooo dzieki :) zrobie to i dam Update :-) narazie 435/720 i wynik 6715 w 3d 2oo3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 A może ktos zarzucić jak zmodować biosa w WinFaście?? No wiecie jakieś screeny opis. Jak ktos jest czasowy niech zapoda takie cuś:) Będę bardzo wdzięczny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 A może ktos zarzucić jak zmodować biosa w WinFaście?? No wiecie jakieś screeny opis. Jak ktos jest czasowy niech zapoda takie cuś:) Będę bardzo wdzięczny. 1364773[/snapback] nie trzeba nic modowac wystarczy wgrac nowy ... podawal pyrko 1-2 strony wczesniej duzymi literami :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 EJ ZIOMAL wiem że trzeba wgrać nowy bios. Tylko on nie napisał i nie sał screenów jak go wgrać. Jeśli ktos jest czasowy i może zapodac dokładny opis jak zrobić backup'a starego biosu i wgrać nowy to prosze bardzo. Czekam na takie info. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Moze wlacze sie do dyskusji, poniewaz rowniez posiadam A6600TD, z poczatku uzywalem PowerStripa do podkrecania, ale niestety tam max bylo 300@399/550@731, poczytalem troche i rowniez napotkalem Vmoda(1.3@1.4V), ale od sparkle i takiego wlasie biosa wgralem. Zainstalowalem RivaTuner by moc wiecej podkrecic, ale tam znowu max to 450/825, nie odczulem znacznego przyspieszenia graficznego ale problemy ze softem. Mam stery FW WHQL 71.84, i wchodzac do menu ekran zawsze mi gasnie ekran. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale w sumie mam to gdzies, poniewaz zflasciach!e waszego biosa (Leadtek na 1.4V), i wtedy zacznie sie podkrecanie. Temp na Vmodzie od sparkle trzyma sie na 45-50 stopni. Tylko boje sie troche tego flashowania, najlepiej robilo sie to poprzez winfoxa, ale tam nie mam juz dostepu i chyba musze skorzystac z czegos innego... Powiedzcie mi, jaki program uzywacie do podkrecania, znaczy, do zmiany czestotliwosci, mi wystarczy 540/660 (W koncu z tego co czytalem czestotliwosc pamieci nie ma az takiego znaczenia w wydajnosci). Niech vmod bedzie z wami! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Moze wlacze sie do dyskusji, poniewaz rowniez posiadam A6600TD, z poczatku uzywalem PowerStripa do podkrecania, ale niestety tam max bylo 300@399/550@731, poczytalem troche i rowniez napotkalem Vmoda(1.3@1.4V), ale od sparkle i takiego wlasie biosa wgralem. Zainstalowalem RivaTuner by moc wiecej podkrecic, ale tam znowu max to 450/825, nie odczulem znacznego przyspieszenia graficznego ale problemy ze softem. Mam stery FW WHQL 71.84, i wchodzac do menu ekran zawsze mi gasnie ekran. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale w sumie mam to gdzies, poniewaz zflasciach!e waszego biosa (Leadtek na 1.4V), i wtedy zacznie sie podkrecanie. Temp na Vmodzie od sparkle trzyma sie na 45-50 stopni. Tylko boje sie troche tego flashowania, najlepiej robilo sie to poprzez winfoxa, ale tam nie mam juz dostepu i chyba musze skorzystac z czegos innego... Powiedzcie mi, jaki program uzywacie do podkrecania, znaczy, do zmiany czestotliwosci, mi wystarczy 540/660 (W koncu z tego co czytalem czestotliwosc pamieci nie ma az takiego znaczenia w wydajnosci). Niech vmod bedzie z wami! 1365023[/snapback] na tym zmodowanym biosie od winfasta dzieje sie to samo ,jak ktoś wie jak temu zaradzić niech da znać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Moze wlacze sie do dyskusji, poniewaz rowniez posiadam A6600TD, z poczatku uzywalem PowerStripa do podkrecania, ale niestety tam max bylo 300@399/550@731, poczytalem troche i rowniez napotkalem Vmoda(1.3@1.4V), ale od sparkle i takiego wlasie biosa wgralem. Zainstalowalem RivaTuner by moc wiecej podkrecic, ale tam znowu max to 450/825, nie odczulem znacznego przyspieszenia graficznego ale problemy ze softem. Mam stery FW WHQL 71.84, i wchodzac do menu ekran zawsze mi gasnie ekran. Nie wiem czym jest to spowodowane, ale w sumie mam to gdzies, poniewaz zflasciach!e waszego biosa (Leadtek na 1.4V), i wtedy zacznie sie podkrecanie. Temp na Vmodzie od sparkle trzyma sie na 45-50 stopni. Tylko boje sie troche tego flashowania, najlepiej robilo sie to poprzez winfoxa, ale tam nie mam juz dostepu i chyba musze skorzystac z czegos innego... Powiedzcie mi, jaki program uzywacie do podkrecania, znaczy, do zmiany czestotliwosci, mi wystarczy 540/660 (W koncu z tego co czytalem czestotliwosc pamieci nie ma az takiego znaczenia w wydajnosci). Niech vmod bedzie z wami! 1365023[/snapback] na tym zmodowanym biosie od winfasta dzieje sie to samo ,jak ktoś wie jak temu zaradzić niech da znać 1365181[/snapback] riva tuner > Power User > Riva Tuner \ OverClocking \ Global > Max clock limit i dac na 150 [`] :( Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez JedrzeJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ishartes Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 (edytowane) Co do "ograniczenia" możliwości podkręcania w power stripie to sprawa okazuje się całkiem prosta. Sam miałem z tym problem ale poeksperymentowałem co nieco tam i odkryłem prosty sposób podwyższenia górnej granicy taktowań: -przy skanowaniu w power stripie wykryje ci częstotliwości domyślne 300/550. Teraz trzeba tylko podkręcić kartę np. o 60-70mhz więcej lub ile się chce(gpu+ddr). -teraz wchodzisz w menu opcje--> ustawienia-->szybkie ustawianie. Są tam informacje co do taktowań karty wystarczy teraz kliknąć tylko skanuj a power strip zeskanuje na nowo parametry karty z ustawieniami podkręconymi jako domyślne ! !. W ten sposób podwyższy ci on górną granicę taktowań. I tak znowu dasz większe zegary, zeskanujesz na nowo kartę i znowu wyżej. Nie przesadź z podkręcaniem bo im dalej tym coraz niebezpieczniej takze radzę dać takie jak reszta ma, góra 560/700 jak ci pociągnie, ale to pewnie wiesz. POzdro i bajońskich zegarów... :razz: Edytowane 2 Kwietnia 2005 przez Ishartes Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzych650 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Problem z Warcraftem rozwiązany - to była jednak wina sterów (76.41) - wgrałem starsze i jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 To jak zapodacie jak wgrać tego nowego biosa 1,3---> 1,4??? Tego z nowym dovoltowaniem?? Czekam jeśli ktoś może to prosze zapodać jakiś program który do tego się nadaje. Wcześniej któryś ziomek napisał na tej stronce jeszcze że winfox do tego celu się nie nadaje tylko ja nie wiem czemu :( Czekam na jakieś info. P L E A S :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 kurcze dziwne w 3k2 raz mialem wynik 6917 i juz bylem o krok od 7000 zaczolem dalej podkrecac i wynik zaczol spadac raz wynosi 67XX raz 68XX obecnie mam 480/720 i zobaczymy co sie bedzie dzialo jak dalej bede krecic ... na tych zegarach mam 68XX i 63`C najwiecej mi skoczylo na wykresie... jest to temp jak na ta karte graficzna "Bardzo srednio wysoki" :=) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 JedrzeJ------> A mosz zmodowanego biosa czy masz orginalnego od 6600?? Może sobie wrzuć tego z Vmodem na napięcie i będzie dobrze?? Znaczy będziesz wiecej mógł polecieć :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) kurcze dziwne w 3k2 raz mialem wynik 6917 i juz bylem o krok od 7000 zaczolem dalej podkrecac i wynik zaczol spadac raz wynosi 67XX raz 68XX obecnie mam 480/720 i zobaczymy co sie bedzie dzialo jak dalej bede krecic ... na tych zegarach mam 68XX i 63`C najwiecej mi skoczylo na wykresie... jest to temp jak na ta karte graficzna "Bardzo srednio wysoki" :=) 1365675[/snapback] Widzisz miedziana podkładka nie pozwoli przekroczyć temperaturze ponat 55-58'C. Przegrzewa sie układ i wydajność spada. Pasta nic nie pomoże. Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez miramp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 To jak zapodacie jak wgrać tego nowego biosa 1,3---> 1,4??? Tego z nowym dovoltowaniem?? Czekam jeśli ktoś może to prosze zapodać jakiś program który do tego się nadaje. Wcześniej któryś ziomek napisał na tej stronce jeszcze że winfox do tego celu się nie nadaje tylko ja nie wiem czemu :( Czekam na jakieś info. P L E A S :oops: 1365646[/snapback] Sciagamy -Zmodyfikowany bios - nvFlash v5.13 -dyskietka startowa 98,Me,Dos -rozpakowujemy nvFlash 5.13 na dyskietkę i dodajemy zmodyfikowany bios -odpalamy komputer z dyskietki startowej -zmieniamy na dyskietkę z nvFlash -wpisujemy a:\nvflash.exe -b nazwapliku.bin(kopia naszego biosu) -możemy zmienić bios na nowy teraz w dosie wpisując a:\nvflash.exe -5 -6 Bios_mod.rom lub zrobić to w windowsie -klikamy winfox -preferences/setting -vga bios flash utility -zakładka read graphics bios i klikamy read -zakładka rom/image file information i wczytujemy Bios_mod.rom (v-mod bios) -zakładka read graphics bios i klikamy save Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 A żeby zapisać stary bios to trzeba przez dos-a?? Nie można go zrzucić jakoś w windowsie?? A dyskietka startowa robie tak: Ściągam ten plik który podał miramp np.Windows 98 Custom, No Ramdrive. Wrzucam na dyskietka i mam tak?? Później wkładam druga dyskietka z nflashem i z zmodowanym biosem?? Tak?? I jak chce wrzucić stary bios na dyskietke to wpisuje komende: a:\nvflash.exe -b nazwapliku.bin ??? Tak?? Tylko wytłumaczcie mi co mam wpisać zamiast -b?? I za nazwapliku.bin co mam wpisac?? A jak chce wgrać nowy bios z pod DOS-a to wpisuje: a:\nvflash.exe -5 -6 Bios_mod.rom?? I mam wgrany?? Nic nie trzeba zatwierdzać?? THX za pomoc Tylko dziwi mnie bo przy zrzucie stary bois będzie miał rozszerzenie .bin a nowy tj. zmodowany ma rozszerzenie .rom. Czemu tak jest?? THX za wytłumaczenie i zwrucenie uwagi czy wszystko dobrze pokapowałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) A żeby zapisać stary bios to trzeba przez dos-a?? Nie można go zrzucić jakoś w windowsie?? A dyskietka startowa robie tak: Ściągam ten plik który podał miramp np.Windows 98 Custom, No Ramdrive. Wrzucam na dyskietka i mam tak?? Później wkładam druga dyskietka z nflashem i z zmodowanym biosem?? Tak?? I jak chce wrzucić stary bios na dyskietke to wpisuje komende: a:\nvflash.exe -b nazwapliku.bin ??? Tak?? Tylko wytłumaczcie mi co mam wpisać zamiast -b?? I za nazwapliku.bin co mam wpisac?? A jak chce wgrać nowy bios z pod DOS-a to wpisuje: a:\nvflash.exe -5 -6 Bios_mod.rom?? I mam wgrany?? Nic nie trzeba zatwierdzać?? THX za pomoc Tylko dziwi mnie bo przy zrzucie stary bois będzie miał rozszerzenie .bin a nowy tj. zmodowany ma rozszerzenie .rom. Czemu tak jest?? THX za wytłumaczenie i zwrucenie uwagi czy wszystko dobrze pokapowałem 1365906[/snapback] ja zrobilem troszke inaczej (prosciej) i chodzi... 1.zainstalowalem WinFoxa i zrobilem update dla pewnosci 2.klikajac na winfoxa prawym myszy mamy pelno opcji wybieramy preferences settings/ VGA Bios Flash utility 3.po wejsciu w VGA Bios Flash Utility mamy okienko z 3 zakladkami. a) zakladka sluzy do tego zeby zgrac obecny bios i zapisac na dysk. b ) 2ga zakladka sluzy do tego zeby otworzyc nowy bios c) 3ca zakladka sluzy do tego zeby otwarty bios w poprzedniej zakladce sFLASHowac na karte. 4.Podczas wgrywania biosu nie ruszaj myszka ani nic, napewno dasz sobie rade 5.U mnie chodzi w/w metoda i z 420/720 obecnie mam 480/720 i to nie jest koniec napewno dojdzie do 500. w/w metoda jest do - Leadtka WinFast GF6600TD 128/128 Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez JedrzeJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) ile Watt energi pobieraja geforce 6600 non gt?? nigdzie nie znalazłem specyfikacji Mam zsiłke 300W shido (japońska chyba) dobrze trzyma napięcia. Duron 1200 Mhz (morgan) 256 DDR (PC2100) 266mhz Aktualnie geForce 2 mx 100/200 32mb mobo shutlle ak32l karta sieciowa karta dźwiękowa 3 urządzenia USB 2x 80mm (wentyl) Western Digital 80gb 800jb 7200 8mb cache Samsung 5200 10gb Lg 4800b (palnik cd) Kto ma podobny config ?? i mu pyka ??? Juz raz zjarałem 250'tke i nielubie powtórek z rozrywki. Zaryzykował bym jeśli karta nie pobiera więcej niz max 40W a i podkrecac bym musiał bo by mnie szczyściło, mam 850 zł i myslałe nad zasiłką hiper 480W cześć z was o niej niesłyszała ale jest niezła na benchmark.pl 4/5 gwiazdek to nieźle a kosztuje 300zł jak na 480W to tak średnio. A i jeszcze jedno jak juz bym kupował samą karte to bym musiał kupic rozgałeźnik molex bo mam 2 wiązki 2x molex i 1x molex/1xfdd (5zł w porywach w moim miescie czyli Sandomierzu a tu wszystko droższe jest). Bardzo mi zależy na odpowiedzi, a po podkreceni ile moze pobierac ??(chodzi mi o bios z podniesionym napięciem). EDIT: Czy karta w ogóle się odpali jeżeli nie podłącze molex'a ?? niektóre karty odpalaja a niektóre nie a jak jest z 6600?? Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez sbchp250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Ja słyszałem że biosa łatwiej jest wgrać tak Kolega mi tak tłumaczył: - Ściągam ten program MVKTech Flash V1.2 lub MVKTech Flash V1.1 - Ściągam pliki na dyskietke startowa żeby mieć dyskietka startowa :) - 1 dyskietka to dyskietka startowa - 2 dyskietka to dyskietka na której mam MVKTech Flash V1.2 oraz zmodifikowany bios - Odpalam kompa z 1 dyskietki podmieniam na 2 dyskietke - Wpisuje menu [enter] - Wyskakuje takie okienko: >> 1. Single Backup PCI-E/AGP Card BIOS >> 2. Dual Backup PCI-E SLI Cards BIOS >> 3. Single Flash PCI-E/AGP Card BIOS >> 4. Dual Flash PCI-E SLI Cards BIOS >> 5. Exit - Wciskam 3 [enter] - Program automatycznie robi backupa oraz flaszuje nowy bios. - Robie resterta kompa przestawiam na HDD i mam zflaszowany bios :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 ile Watt energi pobieraja geforce 6600 non gt?? nigdzie nie znalazłem specyfikacji Mam zsiłke 300W shido (japońska chyba) dobrze trzyma napięcia. Duron 1200 Mhz (morgan) 256 DDR (PC2100) 266mhz Aktualnie geForce 2 mx 100/200 32mb mobo shutlle ak32l karta sieciowa karta dźwiękowa 3 urządzenia USB 2x 80mm (wentyl) Western Digital 80gb 800jb 7200 8mb cache Samsung 5200 10gb Lg 4800b (palnik cd) Kto ma podobny config ?? i mu pyka ??? Juz raz zjarałem 250'tke i nielubie powtórek z rozrywki. Zaryzykował bym jeśli karta nie pobiera więcej niz max 40W a i podkrecac bym musiał bo by mnie szczyściło, mam 850 zł i myslałe nad zasiłką hiper 480W cześć z was o niej niesłyszała ale jest niezła na benchmark.pl 4/5 gwiazdek to nieźle a kosztuje 300zł jak na 480W to tak średnio. A i jeszcze jedno jak juz bym kupował samą karte to bym musiał kupic rozgałeźnik molex bo mam 2 wiązki 2x molex i 1x molex/1xfdd (5zł w porywach w moim miescie czyli Sandomierzu a tu wszystko droższe jest). Bardzo mi zależy na odpowiedzi, a po podkreceni ile moze pobierac ??(chodzi mi o bios z podniesionym napięciem). EDIT: Czy karta w ogóle się odpali jeżeli nie podłącze molex'a ?? niektóre karty odpalaja a niektóre nie a jak jest z 6600?? 1366028[/snapback] omg pomysl troche... zasilacze NoName = ryzyko na codegenie tez by ci chodzilo ... ile? czas pokaze ile i ile rzeczy Ci w kompie zepsuje -_- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 omg pomysl troche... zasilacze NoName = ryzyko na codegenie tez by ci chodzilo ... ile? czas pokaze ile i ile rzeczy Ci w kompie zepsuje -_- 1366068[/snapback] Speklować zawsze mozna. A moze kupie Tagana i mi sie trafi walnięty i mi kompa zjara bo filtry bedą zwalone. Wszystko się moze zdarzyć a czasem ryzyko jest mniejsze a czasami większe, kto nie ryzykuje ten traci a ja niechce utopić 300zł na zasiłke (jak bym juz kupował zasilacz to powyżej 450 W) A i tak 6600 przy moim kompie (duron 1200, 256mb) to jak Nitro do syrenki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Jak wam się podaoba mój powyzszy pomysł na flasza?? Jest prostrzy niż nflashem flashować:) Tylko 2 proste komendy menu i 3 :) Dziecko by to zrobiło. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 not bad .. good idea Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Jak wam się podaoba mój powyzszy pomysł na flasza?? Jest prostrzy niż nflashem flashować:) Tylko 2 proste komendy menu i 3 :) Dziecko by to zrobiło. 1366217[/snapback] ale i tak WinFoxem najlatwiej i najszybciej Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez JedrzeJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 ale i tak WinFoxem najlatwiej i najszybciej 1366235[/snapback] Wiesz szybko może tak. Ale nie najłatwiej. I nie zawsze pewnie Windows to windows. Nie rozumiem jaka masz różnica pomiezy windowsem a dosem?? Jak nie wie jak napisac komende menu albo 3 to twój problem. Moim zdaniem to jest łatwiejsze niż winfoxem. A winfox zawiódł nie raz:( A w DOS-ie rzadko zonki się zdarzają. Ale wiesz to jest moje zdanie i tylko moje. Robisz jak chcesz. Ja takze. Ale pisze to ponieważ świerzy użytkownik może niewiedziec co i jak. A winfox zawoszi więc podałem 3 sposób aby było w czym wybierać :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laudini Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Speklować zawsze mozna. A moze kupie Tagana i mi sie trafi walnięty i mi kompa zjara bo filtry bedą zwalone. Wszystko się moze zdarzyć a czasem ryzyko jest mniejsze a czasami większe, kto nie ryzykuje ten traci a ja niechce utopić 300zł na zasiłke (jak bym juz kupował zasilacz to powyżej 450 W) A i tak 6600 przy moim kompie (duron 1200, 256mb) to jak Nitro do syrenki. 1366178[/snapback] Po co Ci jakis zasilacz 450 wat? nielepiej pożadnego Chivteca kupić? Rusz głową człowieku! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Trzeba mieć na czym czapke nosić aby pomysleć o Szefie 360-420W. Ale wiesz niektórzy ludzie wolą pisać niż mysleć. :mad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 3 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2005 (edytowane) Trzeba mieć na czym czapke nosić aby pomysleć o Szefie 360-420W. Ale wiesz niektórzy ludzie wolą pisać niż mysleć. :mad: 1366350[/snapback] ale dla mnie zasilacz to ostatecznosc a jak juz kupie to min. 450W ponieważ za ok 1,5 roku bede miał sporo kasy na kompa (ponad 4000zł) i mam zamiar kupic tylko niektóre cześci bo np. dysów niebede wymieniał (a z reszta czas pokaze). Moglibyście ruszyć głową ze dlamnie jak juz to 450W min. a nie pisac ze 360-420W to bedzie wpozo jak wy niemyslcie co bedzie późnie, pewnie kupujecie zasilacze na styk. Trzeba nie myślec zeby tak robic. A co do Chieftec'a 420W to ma go 5 kumli i 2 jest wniebowziętych ciszą i napięciami a 3 wkurzja sie ze niewzieli jakiegoś zasilacza z 120mm wentylem bo po kilku tygodniach zaczeły im dziwnie wyc (wzieliśmy 4 zasilacze i zrobiliśmy mały test 2 te niby dobre i 2 głośne i róznica spora, te dwa tak jak by miały zaraz zacząc piszczeć) A w mojej miejscowości Chieftec 420W 420W kosztuje 260zł a Hiper 480 280zł a hiper jest lepszy i cichutki. Myślałem o Chieftec 420W ale dal mnie to mało przyszłosciowy produkt i moze mi sie trafic zarąbisty (cichy) model albo taki co mi zacznie wyc. A mi hałas przeszkadza i to bardzo. Ale i tak nie uzyskałem odpowiedzi na pytanie ile 6600 pobiera W. I nie piszcie po co mi taki zasilacz równie dobrze moge kupic drug zasilacz 300W i przekażnik 12V połaczyc obydwa u juz mam teoretycznie 600W mocy i bezproblemową obsługę obydwu (przekaźni właczał by drugi zasilacz) Edytowane 3 Kwietnia 2005 przez sbchp250 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...