JedrzeJ Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 moze zna ktos z was odpowiedz na moj problem :| http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=126946 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 A na tym napiściu 1.5V do jakiech zegarów i wyników dochodzicie w markach?? Oraz napiszcie jak gry sie prezentuja oraz cos o chłodzeniu z chęcia poczytam. Ja jeszcze musze długo czekac żeby miec coś do robotki :razz: Jeszcze tydzień. Jak przedłuża o następny tydzień to odmawiam u nich i biore w innym sklepie. Ale róznica wynosi 21zł to nawet duzo :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Panowie mam problem, nie moge zflashowac z dyskietki. Zrobilem dysk startowy MS DOS i wszystko cacy tylko juz przy uruchamianiu jest jakis blad, robie Abort i mam linie komend wpisuje nvflash.exe -4 -5 -6 lead.rom i wyskakuje mi taki blad Load error: non DPMI - Get csdmi*b.zip spotkal sie ktos z czyms takim? zwalona dyskietka czy co? licze na was bo chce biosa v1.5 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 a ja mam pytanko, czy z wersja pci-e tez mozna takie biosy wgrywac z 1.5v dla gpu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) hej , niech mi ktos podesle bios 1,5V winfast na pyro2k3@o2.pl wykorzystam i wrzuce przy okazji na szybki serwer .. pozdrawiam Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez pyrko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 a ja mam pytanko, czy z wersja pci-e tez mozna takie biosy wgrywac z 1.5v dla gpu? 1380340[/snapback] Dostałem instrukcje i kilkadziesiąt biosów od gościa z http://www.vmodtech.com/. Napisz jaką masz kartę i wyślij oryginalny bios na a6600td@interia.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
model3100 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 NO jak z tym biosem 1.5V w gierkach jak sie sprawuje?? Przeciez pisaliście że go wrzuciliście sobie do kart. Jak chodzą gry wszystko normalnie czy może cos się dzieje. I napiszcie jakie macie chłodzenie i ile stopni po wrzuceniu tego biosa. Ktos podkręcił GPU na biosie 1.5V do 600?? Jakie macie wyniki na 1.5V dla GPU-600/700-dla mem??? THX czekam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRoN Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) Load error: non DPMI - Get csdmi*b.zip 1380251[/snapback] Mam to samo - dodam ze chcialem pierwszy raz wgrywac bios. Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez MoRoN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 hej , niech mi ktos podesle bios 1,5V winfast na pyro2k3@o2.pl wykorzystam i wrzuce przy okazji na szybki serwer .. pozdrawiam 1380424[/snapback] http://a6600td.w.interia.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Mam kilka biosów z odblokowanymi napięciami: Winfast A6600TD: 1379887[/snapback] wrzuciłem te biosy-1,3-1,4 i 1,3-1,5v i lipa, defaultowo ustawia się 300/600,jest odblokowany czujnik temperatury w zakładce,wykrywa karte normalnie jak i monitor, ale rdzeń się nie podkreca ,powyżej 400 zwis kompa,na oryginalnym biosie rdzeń kręcę do 450 , a na tych max.390 :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam! mam taki problem a mianowicie przesiadlem sie z radka 9550 na msi nx 6600gt vtd 128 agp , zrobilem nowa instalke systemu, wszysko bylo dobrze zanim nie zaczalem testowac , pod koniec np.3dmarka2003 potrafila sie karta wysypac i wlasciwie tylko raz caly test przeszedl do konca, zaczalem grac w dooma 3 lub hl2 i po jakims czasie zwiecha i restart compa, w czym problem? jesli zasilka ma 460 w, to raczej wyrabia,po zainstalowaniu nowych sterow tez taki sam problem, jedyna rzecz ktora mi sie nie spodobala to ze znalazlem w szczegolach sterownika ze karta jest na magistrali pci a nie agp, moze to wlasnie jest problem !ale jak to zmienic? prosze o jakies wskazowki i rady, dziekuje :) oto reszta konfigu asrockk7vt4a+, proc duron 1800,2x256 ram, zasilka 460w,maxtor 80,nagrywarka cd, no i msi nx6600gt agp vtd128 vivo ps.oczywiscie piszac o szczgolach w sterowniku mialem na mysli ze karta jest widziana na magistrali pci choc oczywiscie karta jest agp:) pozdrawiam z paryza Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez gladiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 wrzuciłem te biosy-1,3-1,4 i 1,3-1,5v i lipa, defaultowo ustawia się 300/600,jest odblokowany czujnik temperatury w zakładce,wykrywa karte normalnie jak i monitor, ale rdzeń się nie podkreca ,powyżej 400 zwis kompa,na oryginalnym biosie rdzeń kręcę do 450 , a na tych max.390 :sad: 1380556[/snapback] Mysle ze to wina twojego zasilacza. Na wyższym napieciu bardziej sie grzeje i zwieksza sie pobór mocy. Sprawdź napiecia na 5V. Ja tez mam 300W i mam podobny problem z ezwiecha kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Mysle ze to wina twojego zasilacza. Na wyższym napieciu bardziej sie grzeje i zwieksza sie pobór mocy. Sprawdź napiecia na 5V. Ja tez mam 300W i mam podobny problem z ezwiecha kompa. 1380580[/snapback] A nie prawda! bo Wcześniej wrzucałem zmodowany bios na v core 1.4V i karta szła mi spoko 500/700,pare razy 3dmarka bez artów i godzinę w MOHPA,a do tego puścilem jeszcze proca na 2,2GIGA,więc to chyba jednak coś z tym biosem pozdro B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Witam! mam taki problem a mianowicie przesiadlem sie z radka 9550 na msi nx 6600gt vtd 128 agp , zrobilem nowa instalke systemu, wszysko bylo dobrze zanim nie zaczalem testowac , pod koniec np.3dmarka2003 potrafila sie karta wysypac i wlasciwie tylko raz caly test przeszedl do konca, zaczalem grac w dooma 3 lub hl2 i po jakims czasie zwiecha i restart compa, w czym problem? jesli zasilka ma 460 w, to raczej wyrabia,po zainstalowaniu nowych sterow tez taki sam problem, jedyna rzecz ktora mi sie nie spodobala to ze znalazlem w szczegolach sterownika ze karta jest na magistrali pci a nie agp, moze to wlasnie jest problem !ale jak to zmienic? prosze o jakies wskazowki i rady, dziekuje :) oto reszta konfigu asrockk7vt4a+, proc duron 1800,2x256 ram, zasilka 460w,maxtor 80,nagrywarka cd, no i msi nx6600gt agp vtd128 vivo ps.oczywiscie piszac o szczgolach w sterowniku mialem na mysli ze karta jest widziana na magistrali pci choc oczywiscie karta jest agp:) pozdrawiam z paryza 1380572[/snapback] ja mialem problem podobny z 6600. zainstalowalem stery pod nForce2 NAJNOWSZE i te najnowsze okazaly sie pod nf4 gdzie jest PCI-E i automatycznie wylaczylo mi AGP i karta chodzila jako PCI-E x0 pomaga zainstalowanie starszych sterow 5.10 i karta juz chodzi jako AGPx8 wiec sprawdz to .. jak nie to Via 4in1 na nowych sterach mialem np: 4000 pkt a na starszych zalecanych 6500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 No tak ,sek w tym ze moja plyta nie jest na nforce ,a karta raczej jest widziana jako zwykle pci a nie pci e, i nadal zostaje w punlcie wyjscia, ale moze i tak zainstaluje cos starszego ze sterow dla odmiany :) ps.czekam na porady i dziekuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Mam bios z napięciem 1.5. Podobno rdzeń idzie na 580-600. Wszystkim zainteresowanym wyśle na maila. Niech ktoś też udostępni 1378470[/snapback] podrzuc mi na pyro2k3@o2.pl / linki z interii nie dzialaja :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 kurzczątko coś mi niedziałają linki do biosów miramp'a wyskakuje mi error interii. A jak u was ?? Niemoge zassać :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 A nie prawda! bo Wcześniej wrzucałem zmodowany bios na v core 1.4V i karta szła mi spoko 500/700,pare razy 3dmarka bez artów i godzinę w MOHPA,a do tego puścilem jeszcze proca na 2,2GIGA,więc to chyba jednak coś z tym biosem pozdro B) 1380591[/snapback] Ja mam oryginalny bios (gigabyte 6600) i z domyslnych 400 rdzen idzie na ok 500 a wyżej zwiecha kompa. Jak rozwiązesz swój problem to daj znać, ok ?? moze rzeczywiscie cos z tym biosem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) http://a6600td.w.interia.pl/BiosA6600TD.zip wrzucilem ten bios i teraz jakakolwiek proba podkrecenia mojego winfasta konczy sie zwiecha kompa :/// wczesniej mialem tak jak aamp bios od sparkle 1.4v -> 550 rdzen Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez pyrko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aamp Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 1380802[/snapback]sprostowanie-miałem bios mod winfasta,ale sparkla też by pewnie poszedł,tylko to niewykrywanie monitora i resety ekranu przy każdym wejsciu we własciwości mnie dobijały tak ze wróciłem do oryginału,może kidyś wyjdzie bios ,że i monitor będzie wykrywać i kartę i rdzeń pójdzie powyżej 500Mhz POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsuyoshi Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 sprostowanie-miałem bios mod winfasta,ale sparkla też by pewnie poszedł,tylko to niewykrywanie monitora i resety ekranu przy każdym wejsciu we własciwości mnie dobijały tak ze wróciłem do oryginału,może kidyś wyjdzie bios ,że i monitor będzie wykrywać i kartę i rdzeń pójdzie powyżej 500Mhz POZDRO 1380874[/snapback] Tez mnie wlasnie to wku...ialo i teraz mam standardowy z ustawieniami 425/650 i mi odpowiada i tak mnie korci zeby zmodowac bios WinFasta ale od wersji gt ciekawe co by sie stalo ale oczywiscie timingi i taktowanie pamieci zrobic tak jak od wersji zwyklej moze jutro sie skusze zawsze mozna jak cos nie pujdzie oddac karte na gwarancje :) Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) Tez mnie wlasnie to wku...ialo i teraz mam standardowy z ustawieniami 425/650 i mi odpowiada i tak mnie korci zeby zmodowac bios WinFasta ale od wersji gt ciekawe co by sie stalo ale oczywiscie timingi i taktowanie pamieci zrobic tak jak od wersji zwyklej moze jutro sie skusze zawsze mozna jak cos nie pujdzie oddac karte na gwarancje :) Pozdro 1380944[/snapback] Inaczej się rdzeń komunikuje z pamięcią. Nawet komp nie wystartuje z biosem od gt. Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez miramp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djs Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 A nie prawda! bo Wcześniej wrzucałem zmodowany bios na v core 1.4V i karta szła mi spoko 500/700,pare razy 3dmarka bez artów i godzinę w MOHPA,a do tego puścilem jeszcze proca na 2,2GIGA,więc to chyba jednak coś z tym biosem pozdro B) 1380591[/snapback] Ja również wgrałem te biosy od Leadteka które wystawił miramp - wszystkie w NiBitorze sprawują sie właściwie, czyli pokazują odblokowane napięcia 1.4 i 1.5 v w zależnmości od biosu, ale próba podbicia zegarów karty powyżej 460 kończy się zawieszeniem kompa. Wynika z tego, że biosy te są niedopracowane, bo na biosie sparkla mam do 525 na rdzeniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SU8Z3R0 Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 niestety nagrywarki tez nie posiadam :(. Nie ma zadnego takiego programu pod windowsa tylko winfox? 1379975[/snapback] Nie wiem dlaczego ale jakos progsy pod dosa nie naleza do moich ulubionych, mi wyskoczyl tylko blad (z tego co czytalem to nie wykrywa mi jakiegos eppromu..), ponawiam pytanie, czy istnieje jakis program do flashowania biosow vga pod windowsa? Niestety przez winfoxa tego nie zrobie, bo mam biosa od sparkle.. I czy rzeczywiscie ten vmod z napieciem 1.5 biosu leadteka, podkreca sie gorzej niz te z nap1.4...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 mi i aamp'owi sprawia trudnosci i zwisy , jak narazie wedlug mnie status NIEDOPRACOWANY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) Na edysk.pl login miramp i hasło a6600td w katalogu dom są nowsze i poprawione biosy. W tamtych napięcie wracało na 1.3v. Tu są dwie wersje. Jedna zabezpieczona przed wracaniem napięcia a druga zrobiona od nowa. Ja testowałem wersję 1.4 na 1.3 i rdzeń poszedł mi na 500 czyli wszystko jest ok. Z wyższym napięciem nie testowałem ale do tego trzeba mieć dobre chłodzenie. Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez miramp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gladiac Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 witam czy ktos moze mi pomoc jesli chodzi o posta ktorego pisalem wyzej tej strony dotyczacy problemu z karta , rozumiem ze wiekszasc z was ma inne problemy ale jednak jesli ktos jakos moze pomoc to prosze bo innaczej z grania nic nie bedzie:( pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepuc Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 (edytowane) witam czy ktos moze mi pomoc jesli chodzi o posta ktorego pisalem wyzej tej strony dotyczacy problemu z karta , rozumiem ze wiekszasc z was ma inne problemy ale jednak jesli ktos jakos moze pomoc to prosze bo innaczej z grania nic nie bedzie:( pozdrawiam 1381248[/snapback] A próbowałeś nowy bios do Mobo albo nowe 4in1 VIA ?? Jeżeli tak to spróbuj w następujący sposób: odinstaluj karte i usuń stery, zrestartuj kompa i w biosie ustaw AGPx4 zatwierdź i potem w windzie zainstaluj dopiero karte !! Może będzie działać nie obiecuje :) Edytowane 10 Kwietnia 2005 przez kepuc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRoN Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 ror: non DPMI - Get csdmi*b.zip spotkal sie ktos z czyms takim? zwalona dyskietka czy co? licze na was bo chce biosa v1.5 ;) 1380251[/snapback] Musisz sobie skads sciagnac plik CWSDPMI.EXE i wgrac go tam gdzie masz nvflasha - mi tak zadzialalo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsuyoshi Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Testowalem ten bios 1,4/1,3 i ustawic 500 na rdzeniu da sie jedynie w Winfoxie a jak zapodalem 3dmarka to zaliczyl zwisa moze tylko u mnie czekam na wypowiedzi innych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...