msn Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Winfast ma 8 kości - 4 na górze i 4 na dole Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyniekg Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 witam. kilka stron wcześniej była mowa o gf6600 galaxy, otóz kupiłem ten sprzęt. 1. nie było chłodzenia zalmana tylko zwykłe. 2. pamięci hynix 4ns. (może dlatego że 256 mb, cena zbliżona do 128 mb, w sklepie w zamian dali z 256 mb pamięci) 3. ustawienia standardowe 300/500 4. podkręca się na 520/600 więcej artefakty 5. temp. 45 Jaki bios mogę wgrać do tej karty? Z góry dziękuje za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 za wersje z zalmanem płaci sie ciut więcej. po za tym zawsze wersja 256 kreci sie gorzej niz 128 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyniekg Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 a czy wymiana biosu coś pomoże? jeżeli tak to jaki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Próbował ktoś może wsadzić któregoś z Arcticow na gf6600 leadtekowego? Bo coś mi sie on na tej karcie nie widzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 na agp chyba nikt:/ bo na pcie jest dedykowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 - pyrko masz jaskieś radiatory na pamięciach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 nie mam zadnych - uzywam standartowego chlodzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 podkręciłem pamiątki na 720 i mam na jednej stronie aluminiowe revolteci - na 3d markach zysk ok. 1-3 klatki. Jak juz się troche rozgrzaly to było widać niewielkie arty. Aha na 3dmarku05 mam 2779pkt, na 03 mam 6453pkt gdzieś troche mało...pyrko ma 3300/7200. Dlaczego mam tak "mało"? Może to zależy od chipsetu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 hm mozliwe ze cos daje wysokie w sumie u mnie fsb , pozatym istotne sa tez sterowniki , na aktualnych nie znam wynikow, zainstalowalem najnowsze zeby nie miec problemow z nowymi grami ( a i tak nie moge dosc do tego dlaczego nie moge pograc z HDR w farcry bo pojawiaja sie bledy w renderingu - poziom wody sie "jakby podnosi" oraz zanikaja niektore obiekty:/ ) wyniku w 3d03 nie podaje na orbie gdyz nie moge umiescic go na orbie , mialem "lewy" serial do marka , potem przeinstalowalem zeby uzywac niezarejestrowanej wersji , ale system ciagle pamieta numer seryjny :/ moim zdaniem radiatory na czesci pamieci nie maja glebszego sensu .. ale faktycznie przydaloby sie je lekko schlodzic bo potrafia sie wygrzac .. przydalby sie silencer ;) , zgroza - na radeony 9XXX mozna nabyc nowe silencery ( nie rev3) w cenie ok 30paru pln w promocji .. ehh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salaciarz Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 w gruncie rzeczy to można by na jedną ze stron posadzić jakieś radiatorki , a z drugiej (topa , tej od coolerka gpu) zrobić jakby połączenie płaskim kawałkiem alu z radiatorem rdzonka. Postaram sie to zastosować u siebie i zapodać screeny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grudek Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Witam mam tą sam płytę, RAM, grafe i bios, tylko wolniejszego procka a wynik w 3DM nieco lepszy. Stery chyba 71.94. Czy jest już bios na 1.4 lub 1.5V z temp i działający z Winfoxem? Nie byłem na forum ze 2 miechy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quietdeath Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Witam! Po jakis 3 miesiacach pojawily sie pierwsze problemy z moim gf'em 6600 leadteka :sad: W kazdym 3dsmarku, grze pojawiaja sie biale pasy! Wczesniej nie mialem takich problemow jechalem zawsze na driverach75.90. Powrocilem do orginalnego biosu ale nie pomoglo <_< Kiedys slyszalem ze w leadtekach pasta na rdzeniu jest slabej jakosci. Dodam ze grafa nie miala zmienianego chlodzenia. Prosze o odpowiedz :-P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) grafa padła od wykręcenia zbyt dużego..... a nie mówiłem ze pamięci będą padac od wyższych zegarów ? :P tak btw bawił sie ktos w zmiane chłodzenia na tej karcie? bo ja chciałbym cos z nim zrobic , tylko ten mostek his jest lekko problematyczny Edytowane 10 Maja 2005 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quietdeath Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 grafa padła od wykręcenia zbyt dużego..... a nie mówiłem ze pamięci będą padac od wyższych zegarów ? :P tak btw bawił sie ktos w zmiane chłodzenia na tej karcie? bo ja chciałbym cos z nim zrobic , tylko ten mostek his jest lekko problematyczny 1436717[/snapback] Ciekawe czy uznaja gwarancje <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Ciekawe czy uznaja gwarancje <_< 1436758[/snapback] pewnie uznają... przecież się nie przyzna, że pamięci które powinny biegać fabrycznie na 500-550 MHz (dla DDR) puścił na 720 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsuyoshi Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 grafa padła od wykręcenia zbyt dużego..... a nie mówiłem ze pamięci będą padac od wyższych zegarów ? :P tak btw bawił sie ktos w zmiane chłodzenia na tej karcie? bo ja chciałbym cos z nim zrobic , tylko ten mostek his jest lekko problematyczny 1436717[/snapback] Ja kupilem Sobie VGA VF700-AlCu Zalmana i jest zajebiscie na 1300 obrotow Temp w Spoczynku mam 42*c i 54 w Stresie temp podaje z ForceWare bo w Win Foxie to jeszcze mniej jest na bank nie mam zainstalowanego to niewiem I jak dotad to jest najlepszy wybor do tej karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quietdeath Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Ludzie grafa odzyla :-P Po wgraniu orginalnych sterow (te wraz z karta) pasy zniknely :lol: Dziwne bo tylko jechalem na 75.90 i problemow nie bylo dopiero wczoraj jakies pasy sie pojawily :razz: Pozniej probowalem wszystkich najnowszych i dopiero stery dane wraz z karta zadzialy :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 to znak od boga ze overclocking to zla rzecz synu :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Hej, dokupiłem sobie 256 ramu i teraz mam 2x ddr 400 i 1x ddr333, na jakiej czestotliwosci one teraz dzialają i czy kolejnosc w jakiej sa zamontowane robia jakąs różnice?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Czy jest już bios na 1.4 lub 1.5V z temp i działający z Winfoxem? 1436659[/snapback] Tak, jest z 1.4V. Jeśli chodzi o wyniki w 3dmark03 to na AXP 215FSB x 10 + 6200@540/715Mhz mam ~7000, a na 6200@545/715Mhz ~5500 :blink: - więc nie przejmowałbym się tym benchmarkiem. a nie mówiłem ze pamięci będą padac od wyższych zegarów ? 1436659[/snapback] A jednak działąją, a nawet jak karta się zepsuje to skąd wiadomo czy nie popsułaby się bez podkręcania? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubaaa Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Może jakiś link do tego biosu z 1.4 i WinFoxem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Może jakiś link do tego biosu z 1.4 i WinFoxem. 1437571[/snapback] http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...6entry1358476 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyrko Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Hej, dokupiłem sobie 256 ramu i teraz mam 2x ddr 400 i 1x ddr333, na jakiej czestotliwosci one teraz dzialają i czy kolejnosc w jakiej sa zamontowane robia jakąs różnice?? 1437312[/snapback] na takiej jaka sobie ustawisz heheh , stary co to za pytanie? sprawdz w biosie jak ci chodza , nie mam pojecia jakie fsb ma ten celeron, kolejnosc montazu nie ma raczej znaczenia (zazwyczaj) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubaaa Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Serwer pod tym linkiem nie dziala :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Ja kupilem Sobie VGA VF700-AlCu Zalmana i jest zajebiscie na 1300 obrotow Temp w Spoczynku mam 42*c i 54 w Stresie temp podaje z ForceWare bo w Win Foxie to jeszcze mniej jest na bank nie mam zainstalowanego to niewiem I jak dotad to jest najlepszy wybor do tej karty. 1436883[/snapback] a cos z pamięciami kombinowałes?? bo z tego co wiem to dają do tego cuda radiatorki , tylko szkoda ze na pamięci bga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plastik Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Instrukcja jak aktywować czujnik temperatury w gf 6600 jest na stronie www.rajdowiec.to.pl. kazdy laik sobie poradzi z takim opisem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qlawy Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 hmm.... mi sie zdaje czy to juz było? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati666death Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Mam takie pytanie... Może glupie, ale zapytam was. Mam zasilacz, jaki mam i mam pytanie, czy mozliwe jest, że dostarcza zbyt mało do karty i przez to jej wydajność jest mniejsza?? I czy wogóle, czy zasilacz ma wplyw na wydajnosc karty(bez kręcenia)?? z Góry THX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosciu22 Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 Nie. (zobacz sobie z ilu i do ilu, spada napięcie na linii 3.3V podczas obciążenia karty - np. w SpeedFan'ie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...