Skocz do zawartości
nitz

Geforce 6600 / Gt

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

kilka stron wcześniej była mowa o gf6600 galaxy, otóz kupiłem ten sprzęt.

1. nie było chłodzenia zalmana tylko zwykłe.

2. pamięci hynix 4ns. (może dlatego że 256 mb, cena zbliżona do 128 mb, w sklepie w zamian dali z 256 mb pamięci)

3. ustawienia standardowe 300/500

4. podkręca się na 520/600 więcej artefakty

5. temp. 45

Jaki bios mogę wgrać do tej karty?

Z góry dziękuje za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podkręciłem pamiątki na 720 i mam na jednej stronie aluminiowe revolteci - na 3d markach zysk ok. 1-3 klatki. Jak juz się troche rozgrzaly to było widać niewielkie arty. Aha na 3dmarku05 mam 2779pkt, na 03 mam 6453pkt gdzieś troche mało...pyrko ma 3300/7200. Dlaczego mam tak "mało"? Może to zależy od chipsetu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm mozliwe ze cos daje wysokie w sumie u mnie fsb , pozatym istotne sa tez sterowniki , na aktualnych nie znam wynikow, zainstalowalem najnowsze zeby nie miec problemow z nowymi grami

( a i tak nie moge dosc do tego dlaczego nie moge pograc z HDR w farcry bo pojawiaja sie bledy w renderingu - poziom wody sie "jakby podnosi" oraz zanikaja niektore obiekty:/ )

wyniku w 3d03 nie podaje na orbie gdyz nie moge umiescic go na orbie , mialem "lewy" serial do marka , potem przeinstalowalem zeby uzywac niezarejestrowanej wersji , ale system ciagle pamieta numer seryjny :/

moim zdaniem radiatory na czesci pamieci nie maja glebszego sensu .. ale faktycznie przydaloby sie je lekko schlodzic bo potrafia sie wygrzac .. przydalby sie silencer ;) , zgroza - na radeony 9XXX mozna nabyc nowe silencery ( nie rev3) w cenie ok 30paru pln w promocji .. ehh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w gruncie rzeczy to można by na jedną ze stron posadzić jakieś radiatorki , a z drugiej (topa , tej od coolerka gpu) zrobić jakby połączenie płaskim kawałkiem alu z radiatorem rdzonka. Postaram sie to zastosować u siebie i zapodać screeny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

mam tą sam płytę, RAM, grafe i bios, tylko wolniejszego procka a wynik w 3DM nieco lepszy. Stery chyba 71.94. Czy jest już bios na 1.4 lub 1.5V z temp i działający z Winfoxem? Nie byłem na forum ze 2 miechy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Po jakis 3 miesiacach pojawily sie pierwsze problemy z moim gf'em 6600 leadteka :sad: W kazdym 3dsmarku, grze pojawiaja sie biale pasy! Wczesniej nie mialem takich problemow jechalem zawsze na driverach75.90. Powrocilem do orginalnego biosu ale nie pomoglo <_< Kiedys slyszalem ze w leadtekach pasta na rdzeniu jest slabej jakosci. Dodam ze grafa nie miala zmienianego chlodzenia. Prosze o odpowiedz :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grafa padła od wykręcenia zbyt dużego.....

a nie mówiłem ze pamięci będą padac od wyższych zegarów ? :P

tak btw bawił sie ktos w zmiane chłodzenia na tej karcie? bo ja chciałbym cos z nim zrobic , tylko ten mostek his jest lekko problematyczny

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak btw bawił sie ktos w zmiane chłodzenia na tej karcie? bo ja chciałbym cos z nim zrobic , tylko ten mostek his jest lekko problematyczny

1436717[/snapback]

Ciekawe czy uznaja gwarancje <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1436717[/snapback]

Ja kupilem Sobie VGA VF700-AlCu Zalmana i jest zajebiscie na 1300 obrotow Temp w Spoczynku mam 42*c i 54 w Stresie temp podaje z ForceWare bo w Win Foxie to jeszcze mniej jest na bank nie mam zainstalowanego to niewiem I jak dotad to jest najlepszy wybor do tej karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie grafa odzyla :-P Po wgraniu orginalnych sterow (te wraz z karta) pasy zniknely :lol: Dziwne bo tylko jechalem na 75.90 i problemow nie bylo dopiero wczoraj jakies pasy sie pojawily :razz: Pozniej probowalem wszystkich najnowszych i dopiero stery dane wraz z karta zadzialy :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest już bios na 1.4 lub 1.5V z temp i działający z Winfoxem?

1436659[/snapback]

Tak, jest z 1.4V.

Jeśli chodzi o wyniki w 3dmark03 to na AXP 215FSB x 10 + 6200@540/715Mhz mam ~7000, a na 6200@545/715Mhz ~5500 :blink: - więc nie przejmowałbym się tym benchmarkiem.

a nie mówiłem ze pamięci będą padac od wyższych zegarów ?

1436659[/snapback]

A jednak działąją, a nawet jak karta się zepsuje to skąd wiadomo czy nie popsułaby się bez podkręcania? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, dokupiłem sobie 256 ramu i teraz mam 2x ddr 400 i 1x ddr333, na jakiej czestotliwosci one teraz dzialają i czy kolejnosc w jakiej sa zamontowane robia jakąs różnice??

1437312[/snapback]

na takiej jaka sobie ustawisz heheh , stary co to za pytanie? sprawdz w biosie jak ci chodza , nie mam pojecia jakie fsb ma ten celeron, kolejnosc montazu nie ma raczej znaczenia (zazwyczaj)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem Sobie VGA VF700-AlCu Zalmana i jest zajebiscie na 1300 obrotow Temp w Spoczynku mam 42*c  i 54 w Stresie temp podaje z ForceWare bo w Win Foxie to jeszcze mniej jest na bank nie mam zainstalowanego to niewiem I jak dotad to jest najlepszy wybor do tej karty.

1436883[/snapback]

a cos z pamięciami kombinowałes?? bo z tego co wiem to dają do tego cuda radiatorki , tylko szkoda ze na pamięci bga

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie pytanie... Może glupie, ale zapytam was. Mam zasilacz, jaki mam i mam pytanie, czy mozliwe jest, że dostarcza zbyt mało do karty i przez to jej wydajność jest mniejsza?? I czy wogóle, czy zasilacz ma wplyw na wydajnosc karty(bez kręcenia)?? z Góry THX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...