zippy0 Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Witam. Posiadam płytę ECS K7S5A + Duron 800 MHz + 128 MB SDRAM. Korzystam z Windows 98 SE. Wgrałem bios honey X (OC 030327beta). Weszłem do biosu, załadowałem "Best performance values" i ustawiłem CPU Speed na 112/112. Komp zawieszał się przy uruchamianiu Windows'a (temperatura do 50 st. C) więc zmniejszyłem CPU Speed na 110/110 i Windows wystartował, ale przy dużym obciążeniu komp wiesza się, restartuje, albo wychodzi z gry (Need For Speed Underground). Po zmniejszeniu CPU Speed na 100/100 dzieje się to samo. Co robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szopenowski Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 może ustaw wszystko na default. i przy podkręcaniu podkreca sie po trochu zwiększając MHZ a nie na maxa i zmiejszając Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zippy0 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Ustawiłem na default i dalej to samo. Może jest coś nie tak z tą wersją biosu (beta)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 napisz jaki masz zasilacz, mozesz sprobowac z zmiana biosu jezeli znasz podstawowe zasady instalowania nowej wersji ;). Sproboj zdjac klape od obudowy i zobaczyc czy problem bedzie. Sprawdz tez pamieci memtestem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 o tej płycie jest odzielny topik, zmajdziesz tam wrażenia na temat biosów,,, imo temat do zmknięcia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...