Skocz do zawartości
blackdragon

Nec 3520a Oby To Był Drobny Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tego Nec'a 3520A . Biosa narazie nie zmieniałem (1.04). Nagrałem kilkanaście płytek Experanza x4, z prędkością x4 i dla wszystkich zrobiłem scandisk w programie Nero CD-DVD Speed (scandisk dla połowy płytek zbadałem na innej nagrywarce - jakis "stary" samsung x4). We wszystkich testach 100% zielonych kwadracików

Ale juz po pierwszej płytce myślałem, że będzie załamka

Otóż po wypaleniu płytki i gdy napęd był wspoczynku, chciałem sprawdzić prędkość odczytu przegrywająć jakiś filmek z totalcomanderze. Zaczynam przegrywać i co widzę ?? prędkość rzędu 1,2MB/s (naped się nie rozpędzał)

Odpaliłem Nero CD-DVD Speed i po tescie wyniki miałem jednak normalne czyli predkosci odczytu min x6 do max x15,90. O dziwo po tym tescie juz wszytko bylo ok (rozpędzanie i przegrywanie x max prędkoscią dochodzącą do 21MB/s ). Natiomiast po restarcie kompa sytuacja się powtórzyła. Odpaliłem więc Nero info Tool i zauważyłem, że mam ASPI w wersji 4.60. Po zainstalowaniu ASPI 4.71 problem (chyba) zniknąl.

Czy własnie na 100% tu tkwił problem ?? Moze ktoś mnie zapewnić?? Czy też to inny czynnik a wdał się tu jakis zbieg okoliczności i w innej sytuacji problem może się pojawić ?

I jeszcze jedno: Warto wgrać tego nowego biosa 1.24 ? Może ktoś napisać jaka jest różnica?

U P D A T E : JEDNAK DALEJ MAM TEN PROBLEM( Tyle, że teraz niezawsze występuje). Znów nie chce rezpedzić napędu a prędkość przegrywania jest 1,5MB do 3MB. CO MAM ROBIĆ !!! Tylko nie mówcie "zmień biosik" bo cholerka, to jest zbyt podstawowy błąd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tam też szukam opdpowiedzi, i tam wpierw podałem na forum problem. Jednak to jest dość nowa nagrywarka i pewnie trzeba będzie poczekać, ąż wszystko o niej się dowiemy. Dlatego pytam gdzie popadnie, aby rozwiązać jak najszybciej problem. Póki co jeszcze nikt się nie zgłosił z podobnym problemem :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi