Skocz do zawartości
ŁOjtas

1500 Do Wydania :)....

Rekomendowane odpowiedzi

Moj pierwszy post, wiec chcialem sie przywitac.

O sobie nic pisac nie bede, po i po co :). Przyszedlem sie poradzic Was, drodzy forumowicze, co dokupic. Przyciagnela mnie rada kumpla...

forum.purepc.pl -> tam masz takich maniaków, ze jak dasz im przyzwolenie to Ci kupia plyte i zasilacz i jeszcze do domu dostarcza  bez przesady, ale zajrzyj tam.

;)

Zatem pytam.

Otoz mam do wydania na upgrade ok. 1500zl.

Mam obecnie Athlona 1800+ na MSI KT3 Ultra, 256MB DDR 266, 512MB DDR 333, codegonowy, tani zasilacz i rownie tanie, MINTowe chlodzenie.

Trza mi czegos mocniejszego, nie ukrywam, glownie do grania.

To, na co "zdecydowalem" sie do tej pory to (kupowac nie konieczne bede w miejscach podanych, linki raczej informacyjnie... W nawiasach ceny za jakie mam nadzieje wejsc w posiadanie owych akcesoriow.):

Procesor: Athlon Barton 2500+ Mobile

ktorego to mam zamiar przekrecic z 1900Mhz na jakies 2500, moze 2600

(420zł)

Płyta: Abit NF7

Nie potrzebne mi SoundStormy czy SATA...

(245zł)

Pamięci: 2 x TwinMos Dual 400

(530zł za 2x512)

Zasilanie: Chieftec HPC-360-202 - 360W

(190zł)

Chłodzenie: Gigabyte PCU 31-SD

(110zł)

Do tego tunel powietrzny, CopperShim pod radiator.

Co wy na to? Moze jakies lepsze pomysly? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz mam Radeona 9500 Pro, wiec straczy.

SoundStorma owszem, przydal by sie, ale nie mam zadnego odpowiedniego nagloseniania do niego... Myslalem od sluchaweczkach Zalmana 5.1, zeby przynajmniej EAXa wykozystac, ale na mysleniu skonczylem :).

Hynixy... drogawe, choc mam nadzieje dorwac na allegro. Widzialem w bardzo ladniej cenie, ale sie zdazyly uplynnic zanim sie zdecydowalem.

Przed chwila kumpel mi odradzil Cheifteca. Stwierdzil, ze jak juz kopwac zasilacz do tak kreconego procka, to lepiej Anteca... Phi, co tam ze 2 razy drozszy ;P.

Nie przekonal mnie, ale chetnie bym sie dowiedzial, czy ktos mial z tym problem. Widze, ze krecony Barton 2500 jest tu dosc popularny :), wiec jak z zasilaczami? 360Watowy Chieftec jest wystarczajaco stabilny?

Nie bede apdejtowal mojego pierwszego posta, ale jest w nim maly blad. Ten chieftec na ktorego ja sie zdecydowalem jest w wersji DF. Roznica polega na tym, ze wiatraki ma 2, a nie jeden, jak to jest w podanym przeze mnie linku...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi