Skocz do zawartości
johnyboy

Vmem A Vdd Na Kt400 Epoxa

Rekomendowane odpowiedzi

wiec (chociaz tak sie nie zaczyna zdania) wrzucilem do mojego biednego epoxa nowszy bios w ktorym, poza kilkoma rzeczami o ktorych nie mam pojecia , domyslne napiecie dla pamieci zostalo podniesione z 2.5v do 2.7v.

nie bylo by w tym nic dziwnego gdyby nie fakt ze dalo to stabilne wyzsze fsb i tak jak jade do gory z vmem tak wlasnie te, stabilne fsb jedzie proporcjonlnie do gory.

moje pytanie: czy to jest do cholery mozliwe zeby podniesienie napiecia pamieci podnosilo automatycznie vdd? moim pamieciom nie robi to zadnej roznicy czy chodza przy 197mhz przy 2.5 czy 3v i tak samo zreszta przy fsb ponad 230(tyle ze na abicie)

pozdrawiam i czekam na pomysly co z tym zrobic w sumie przy 3v mam wreszcie stabilne fsb200:D ale szkoda meczyc niepotrzebnie pamieci taki wariackim napieciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

narazie mam stabilne 205;D czekam tylko co powie na to szajsung i fujitsu musialbym jakiegos berkuta albo innego wyczynowca zapytac jak sobie z tym poradzic bo szkoda by bylo

Edit:przy stabilnym fsb220 "nstapilo uszkodzenie pliku rejestru" i wroce po reinstalce systemu..

moze ktos ma jakis dobry sposob na pci powyzej 44?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...