Goofy Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 Witam. W sieci, do której jestem podpięty kilka osób zaczęło bawić się snifferami (głównie gg) w sumie nic groźnego ale jakoś mnie to nie bawi :angry: . Mam więc pytanie: Czy znacie jakiś program pod Windowsa pozwalający wykryć, która karta podsłu<span style="color:red;">[ciach!]</span>e? (ładnie zadział filtr przekleństw hehe) Jest to sieć radiowa wiec sniffing jest ułatwiony (raczej nie ma tu co mówić o switch-ach). Prosze o nazwy takich programów, i ewentualnie o radę czy ze swojej strony moge coś zrobić aby uchronić się przed podsłuchem (oczywiście pomija metody typu pgp dla każdego pakietu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 9 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2005 przezuc sie na jabber'a. tam transmisje sa szyfrowane ssl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 To raczej nie jest rozwiazanie. Co z innymi niekodowanymi pakietami ? Raczej bym wolał wiedziec kto sniffuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...