Skocz do zawartości
Kenori

Zwiecha Kompa W Grach

Rekomendowane odpowiedzi

ten problem byl juz podejmowany na forum ale niestety,nie zostal dalej rozwiazany.

komp zawiesza sie tylko w grach,wyglada to tak ze monitor nie dostaje sygnalu albo poprostu zatrzymuje sie obraz i nie daje sie nic zrobic

wczesniej posiadalem fatalny zasilacz i go zmienilem moja konfiguracja to :

Athlon 2600 Barton

Asus A7N8X-X

Kingston DDR 256MB PC-400 x 2

Sapphire Radeon 9600 Pro 128/128 400/600

Chieftec 360W (HPC-360-302DF)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie pomoglo,flash biosu plyty glownej,nowe stery dla plyty,system nowy ,i omegi ,ciagle to samo zwiecha co jakis czas.... co sie moze grzac???

a moze to wina dzieku jest ,puscilem 3d marka 2001 na cala noc i bylo ok...tylko ze tam nie mam dzieku??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie pomoglo,flash biosu plyty glownej,nowe stery dla plyty,system nowy ,i omegi ,ciagle to samo zwiecha co jakis czas.... co sie moze grzac???

a moze to wina dzieku jest ,puscilem 3d marka 2001 na cala noc i bylo ok...tylko ze tam nie mam dzieku??

1212256[/snapback]

metoda dotykowa zauwazylem ze bardzo sieply jest south bridge controller,powiedzmy ze jest goracy jak nic inne w kompie....mozliwe zee to jest przyczyna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poprostu nei moge dobrze pograc,poniewaz komp sie wesza podczas grania,konfiguracje masz podana,gram i nagle zwiecha,abo monitor nie dostaje sygnalu nagle ,albo obraz sie zatrzymuja a dziek loopuje w miejscu,proc napewno sie nie grzje ,karta wlasnie jest sprawdzana na innym sprzecie i prawdopodobnie jest ok,na innej karcie [ge force 2mx]nie mam tego u problemu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem identyczny problem przez jakieś 2 miechy nie mogłem pograć bo się zwieszał nic nie pomagało zminimalizowanie gry czy wylogowanie czysty reset...:/ porażka.

Pomogło tzn. robiłem to @ll na raz, zmiana pasty na proc, chłodziwo na grafe, zmiana zasilacza i przeinstalowanie sys.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie takie cos było na radku 9000 i na duronie 800

wszystko siedzialo na ECS K7S5A rev chyba 1.. najstarsza ta:)

zasilane bylo jakimś shitem 5letnim.. Wystepowalo ze kontrolel zostal Zresetowany i reset, albo wlasnie monitor gasl.. Pomoglo, zmiana zasilacza. Jednak widze masz spoko zasilacz.. Grafa jest dobrze chłodzona?

Aha.. napisales ze na pozyczonej karcie jest spoko, czyli odp mozesz juz miec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może po prostu ta grafika "gryzie się" z mobo. Sam miałem kiedyś taką sytuację z grafuką Winfast riva vanta + mobo Shuttle Intel LX. Mobo z inną grafiką chodziło super a grafika po przełożeniu do innego kompa też chodziła bez problemów. Niestety takie rzeczy też się zdarzają i nic nie poradzisz nawet jak będziesz siedział dzień i noc przed kompem i bawił się ustawieniami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj,

u mnie identycznie jak podkrecam swojego 9600xt gigabyta przy pomocy opcji overdrive w ustawieniach sterownika. Zatem wyłaczyłem tę funkcję i używam tylko ati tray tool. Co prawda nieznacznie ale jednak udało mi sie podciagnąć karte na 513/630 ale sądze że w tym przypadku zmiana zasiłki powinna pomóc.

Pozdrawiam

karolski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi