GenghisKhan Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 jutro pelt 68W - bede mial na celka 667 - myslicie ze starczy - acha nie wiem czy mi zasilacz pociagnie bo mam tych gratow troche patrzcie w podpisie - mam 250W jakis dobry - bo jest lepszy niz jakis codegen - ktory juz mi plyte zjaral Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 To zalezy czego oczekujesz. Jak teraz na WC masz 35 to mysle ze do 20C zejdziesz. Nie wiem ile wydziela taki podkrecony celek wiec jest ciezko przewidziec temp. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 a ja mowie ze zasilacz zbyt słaby Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 6 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2002 poprawka teraz jest zimno i mam norma 26C - te dane to z letnich cieplych dni - jak zimnej wody naleje 9C to chyba do 10 zejde nie??? i moze mi ruszy na 960- - 970 MHz???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 peltka mam juz jutro albo pojutrze beda testy:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 jutro pelt 68W - bede mial na celka 667 - myslicie ze starczy - acha nie wiem czy mi zasilacz pociagnie bo mam tych gratow troche patrzcie w podpisie - mam 250W jakis dobry - bo jest lepszy niz jakis codegen - ktory juz mi plyte zjaralJa właśnie zdobyłem dwa peltierki 172w, ale niebardzo moge dojsc ktora strona jest goraca, bo peltier jest uszczelniony silikonem i nic nie widac :/ ale jakos sie zorientuje (mam nadzieje)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Pusc tego peltka na 5V i bedziesz juz wiedzial ktora strona jest ktora. Zreszta to zalezy od podlaczenia jezeli podlaczysz odwrotnie to i strony sie zamienia miejscami 8) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Pusc tego peltka na 5V i bedziesz juz wiedzial ktora strona jest ktora. Zreszta to zalezy od podlaczenia jezeli podlaczysz odwrotnie to i strony sie zamienia miejscami 8)Dobra, już sie jakoś dopatrzyłem jak kabelki wchodzą do modułu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 No i teraz trzeba blok zmienić na Maze 2-2... ależ mi się nie chce :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 jutro pelt 68W - bede mial na celka 667 - myslicie ze starczy - acha nie wiem czy mi zasilacz pociagnie bo mam tych gratow troche patrzcie w podpisie - mam 250W jakis dobry - bo jest lepszy niz jakis codegen - ktory juz mi plyte zjaralJa właśnie zdobyłem dwa peltierki 172w, ale niebardzo moge dojsc ktora strona jest goraca, bo peltier jest uszczelniony silikonem i nic nie widac :/ ale jakos sie zorientuje (mam nadzieje)... Lisek podziel się :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 no ja tez kce takie peltki:)))) zaraz bede probowal peltka na surowo czy chodzi a jutro laduje go na proca:))) mam osobny zasialacz at 200W:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Nie ma czego zazdroscic 350W pradu prawie na marne. Co 3 godziny kilowatogodzina za 18 groszy pojdzie sie ten tego. Nie wiem Lisek czy Twoj budzet to wytrzyma 8) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 Ale mi by wystarczył jeden taki peltek 8) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 dajcie strone z budową peltka - bo musze wiedziec co i jak a nie moge tego znalesc w sieci - tylko szybko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 http://friko.onet.pl/wa/adamsky/ Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 dexter- agregat undofena z innym parownikiem i przerobiona rurka kapilarna bedzie cos pod 700W pradu pozeral 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 dexter - wielkie THX za linka !!! fajna, nieco stara stronka, ale znalazłem dość sporo interesujących mnie rzeczy ( mam slotowego kloca - a tam koleś wykombinował odprowadzanie ciepła z TECa za pomocą radiatorka ! ) nie mam zbytnio kasy na WC a radiatorków wala się po domu od zaj***a, więc sobie coś takiego zmajstruję :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 dexter- agregat undofena z innym parownikiem i przerobiona rurka kapilarna bedzie cos pod 700W pradu pozeral 8O 8O WWOOWW zabawa juz chyba nie warta swieczki. Ale probuj ciekawia mnie rezultaty. :lol: Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 dexter - wielkie THX za linka !!! fajna, nieco stara stronka, ale znalazłem dość sporo interesujących mnie rzeczy ( mam slotowego kloca - a tam koleś wykombinował odprowadzanie ciepła z TECa za pomocą radiatorka ! ) nie mam zbytnio kasy na WC a radiatorków wala się po domu od zaj***a, więc sobie coś takiego zmajstruję :D Taa stronka stara. Wpadlem na nia jak sam mialem (znaczy dalej mam)celka 333. Moj w wersji PPGA poszedl na 560 (112FSB) przy minus 7C (pelt 74W chlodzony woda) Do takich prockow co wydzielaja 35W mocy jak najbardziej sie oplaca zastosowac takie rozwiazanie 8) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 no ja tez kce takie peltki:)))) zaraz bede probowal peltka na surowo czy chodzi a jutro laduje go na proca:))) mam osobny zasialacz at 200W:) czlowieku poszukaj posta " iskry i ogien " czy jakosd tak opisana jest akcja jak u kolegi podlaczylismy peltka 74W do zasilki 200W i poszly iskry taka mala zasilka nie wytrzyma tego peltka peltek pobierze okolo 8A ten 74 tyle chcial a zasilka 200W moze da 6A po prostu przeciazysz zasilacz i ten ostani sie spali ja podlaczylem swojego pod 300W ale moj na 12V daje 12A i dziala a Tobie radze znalesc tamtego posta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 7 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2002 No i zamontowałem. Na razie mam kiepski zasilacz (10,4A przy 24V) i wiec pelki na razie brykają na 12V każdy. Ale i tak jest fajnie :D W ogole zrobilem sobie dziurke w cold plate (blok Danger Den Maze2-2), coby tam termometr wsadzić, bo ten odczyt z mobo przy takim chłodzeniu wali sie delikatnie mówiąc. No i proc był ustawiony na 1466 @ 1.75V, włączam i temperatura spada i spada... i spada i spada, w końcu osiągnęła jakieś -5'C :) No to ja go na 1833MHz @ 2V i już bezpiecznie skoczyła, coby sie nic nie osadzało na bloku. W sumie udalo mi sie na razie zejść do 1833MHz przy 1.9V (nizej co prawda jeszcze nie próbowałem) i wycinąć 1917MHz przy 2.0V (11.5x166), ale przy tej wartości po nagrzaniu sie wody kompik sie wywiesza (słaba chłodnica, ale postaram sie kupić lepszą niebawem). W sumie fajnie sie zapowiada :) Ostatecznie będe miał tą chłodnicę od Mate'a (swoją drogą, zna ktoś do niego e-mail, bo na gg sie nie odzywa a mam wazna sprawe) duza miedziana i transformator + prostownik tak z ponad 20A przy 24V i regulacją między 12 a 24V. Wtedy się coś pobawie, na razie czekam na jakiś dopływ gotówki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 OK, mam już peirwsze fotki dla zainteresowanych: http://lisek.cjb.net/others/wc_2x172w/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 No, no, no. Lisek ładnie to tak proca męczyć?? :) Oto mail do Mate'a :arrow: bloki.wodne@interia.pl . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 No, no, no. Lisek ładnie to tak proca męczyć?? :) Oto mail do Mate'a :arrow: bloki.wodne@interia.pl .No może i nie łądnie, ale cóż... thx za maila :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 wlasnie wczoraj zalatwilem zasilacz 200 W - zwarlem kabelki od wiatraka - 6 A zrobilo swoje i bezpiecznik wyrobmalo - starszy zrobil obejscie - ja wlaczam do 220V a tu jak pie...... to az korki w chacie wysiadly - odkrecam a tam czarno...... ale przed tym peltka odpalalem na tym zasilaczu to dzialal - zimniutki jak lod na patyku - ale jak wlaczalem to wiatrak w tym zasilaczu zwalnial obroty:)))) musze jakis zasilacz skombinowac ale juz na pewno nie od kompa ps. te zasilacze od kompa sa super bezpiecznik byl przylutowany:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 lisek a co ty miedzy proca i peltka wlozyles co to jakas serwetka - pampers czy co?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 wlasnie wczoraj zalatwilem zasilacz 200 W - zwarlem kabelki od wiatraka - 6 A zrobilo swoje i bezpiecznik wyrobmalo - starszy zrobil obejscie - ja wlaczam do 220V a tu jak pie...... to az korki w chacie wysiadly - odkrecam a tam czarno...... ale przed tym peltka odpalalem na tym zasilaczu to dzialal - zimniutki jak lod na patyku - ale jak wlaczalem to wiatrak w tym zasilaczu zwalnial obroty:)))) musze jakis zasilacz skombinowac ale juz na pewno nie od kompa ps. te zasilacze od kompa sa super bezpiecznik byl przylutowany:) to byl hybaaaa bardzoooo staryyyyy zasilacz AT wszystki nowsze maja takie zabezpieczenia ze nie ma prawa stac sie cos takiego podczas zwarcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erdik Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 wlasnie teraz ogladalem zdjecia spoko mam prosbe z racji wlasnie poszukiwania takiego peltiera gdzie go dostac szukalem w discotechu i w 4maxcool lipa pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 8 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2002 PC COOLER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...