iceangel4444 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Wlasnie kupilem sobie dysk twardy samsunga spinpoint 160 gb SATA i po podpieciu, nie widze go ani w biosie ani w windowsie. Mam plyte glowna ASUSa A7N8XE -DELUXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CriXu Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 hehe w takim razie sprawdz czy jest podlaczone zasilanie :) nie nie po pierwsze uzyj wyszukiwarki - jest pelno informacji na ten temat po 2 przestudiuj sobie instrukcje od plyty glownej po 3 masz opcje od SATY w biosie ktora pewnie trzeba wlaczyc po 4 pamietaj ze zwykly XP jest ograniczony do 120GB -zainstaluj najlepiej SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 a tu Cię zaskocze mam 160GB SATA Barracuda i chodzi na WinXP bez SP2 bo to śmieć, mam tylko wszystkie inne poprawki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceangel4444 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 hehe w takim razie sprawdz czy jest podlaczone zasilanie :) nie nie po pierwsze uzyj wyszukiwarki - jest pelno informacji na ten temat po 2 przestudiuj sobie instrukcje od plyty glownej po 3 masz opcje od SATY w biosie ktora pewnie trzeba wlaczyc po 4 pamietaj ze zwykly XP jest ograniczony do 120GB -zainstaluj najlepiej SP2 1211044[/snapback] Podpiete jest wszystko ok. Zworka na plytce ustawiona na deafult - czyli ok. W biosie nie ma zadnej opcji gdzie pisze SATA- plyta glowna ASUS A7N8X-E DELUXE. A moze jest a ja nie wiem ktory to jest. Slychac jak dysk chodzi ale go nie wykrywa w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Podpiete jest wszystko ok. Zworka na plytce ustawiona na deafult - czyli ok. W biosie nie ma zadnej opcji gdzie pisze SATA- plyta glowna ASUS A7N8X-E DELUXE. A moze jest a ja nie wiem ktory to jest. Slychac jak dysk chodzi ale go nie wykrywa w biosie. 1211378[/snapback] w biosie płyty czy biosie silicona ? bo może nie patrzysz tam gdzie trzeba ? :P na jednym dysku, kliknij auto, i zrób niby stripea o wielkosci tego dysku i bedzie Ci smigac, takie troche obejscie tego ze dziala tylko raid. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceangel4444 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 W biosie plyty. Jest bios silicona ? ;/ ja naprawde jestem zielony ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceangel4444 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Nie wiem jak ale widac juz twardy w biosie/ silicon Czy teraz musze zainstalowac sp 1 albo 2 zeby go bylo widac w win xp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 niekoniecznie SP2 ale ewentualnie 1 mozesz jest na przyzwoitym poziomie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 a zainstalowales drivery od SATA z dyskietki od plyty glownej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Nie wiem jak ale widac juz twardy w biosie/ silicon Czy teraz musze zainstalowac sp 1 albo 2 zeby go bylo widac w win xp ? 1211556[/snapback] No pozostaje CI zalozyc partycje na nimm, to go bedzie widac... Dysk to nie dyskietki 1.44MB, DOS Formatted, trzeba mu pomoc, zanim go bedzie mozna uzyc :P a zainstalowales drivery od SATA z dyskietki od plyty glownej?? 1212609[/snapback] Dokladnie tak... Pod XP zainstaluj drivery do kontrolera SATA... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 a mój nForce2 ma wspieranie SATA przez Southbridge'a i nic nie musiałęm instalować... ale to zależy od płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceangel4444 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Dziala juz all. Moja wina, brak cieprliwosci ... a tu na forum naprawde jest wszystko :) Teraz mam pytanko jak formatowac dysk sata - podzielilem na partycje c : 30 gb/ 40 gb/ 40gb/ 41gb. Na c mam system :) jak sformatowac dysk c: jak bede robil nowa instalke wingrozy. Aha jak odpalam system z IDE to saty nie widac w winie , to normalne ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi_em Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Dziala juz all. Moja wina, brak cieprliwosci ... a tu na forum naprawde jest wszystko :) Teraz mam pytanko jak formatowac dysk sata - podzielilem na partycje c : 30 gb/ 40 gb/ 40gb/ 41gb. Na c mam system :) jak sformatowac dysk c: jak bede robil nowa instalke wingrozy. Aha jak odpalam system z IDE to saty nie widac w winie , to normalne ? 1213714[/snapback] u mnie widac i SATA(160GB) i PATA(40GB) naraz. poszperaj w BIOSie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...