timmon24 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 No właśnei korzysta ktoś ze stopa w celach podrózniczych po Europie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 ja w te wakacje skorzystam :) tazke mozemy sie jakas spyknac w razie czego (szukam ludzi :> ) osobiscie na stopa zwiedzilem chocby kawalek niemiec :) polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 tak zbierzemy grupke tweakowcow to napewno każdy się zatrzyma żeby zabrać kilku(nastu ;) dziesięciu:) set :twisted: ) obcych kolesi do samochodu ;/ na pake do tira chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 ja na stopa zwiedzilem cale czechy , slowacje i wegry ... najlepiej jezdzic dwojami bo jest w miare bezpiecznie a ludzie sie az tak nie boja ... ogolnie super sprawa i poznaje sie naprawde super ludzi ( zwlaszcza tych ktorzy sie zatrzymuja ) ... poprostu zyc nie umierac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 wtedy sie jezdzi w kilka grup.... nigdys na stopa nei jechal? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Ja sie moze pisze jak coś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Azazel_ Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 traficie na jakiegos pedzia albo morderce to bedziecie mieli :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Spedzilem miesiac w Chorwacji. 3000km przejechanych autostopem - Wieden, Triest, Rijeka, Split, Bol, Dubrovnik, w drodze powrotnej Wenecja. Piekne pogoda, Piekne morze i plaze, piekne Chorwatki. Wszystko piekne, to byl moj najbardziej udany wyjazd w karierze. : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 ja też bym na początek planował Niemcy,wolałbym włochy hihi ale nie cchiałbym sie zapuszczać tak daleko . A co do Niemiec to planowałbym trase Drezno-Berlin-Rostock-Uznam-potem Świnoujście i jesteśmy w naszej kochanej PL . Co do noclegów za friko polecam http://polski.hospitalityclub.org/indexpol.htm wiele dobrego słyszalem o tej organizacji i ludzie nie sa fałszywi więc chyba warto sprobować (noclegi są za darmo,oczywiście wcześneij z daną osoba czeba się porozumieć ,chcą numer paszportu twoj aby sprawdzic czy ty to ty ) zarejestrowalem sie i jeste pod wrażeniem hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 My moze sie wybierzemy z kumplem tylko we 2 na wycieczke po europie ale samochodem ;] Ale tak tylko we 2, moze 3 to fajnie jest :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 1 zasada to taka podrózowanie samemu jest do d.... no masz racje najlepiej 2 osoby góra 3 moze 4 nie wiecej bo potem moga byc problemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 EuroTrip polecam, taki film hehe :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 EuroTrip polecam, taki film hehe :D No tylko tam za duzo o podrozach autostopem nie ma... [podrozy pociagiem tez nie polecam hehehe :D ] aczkolwiek jezeli chcecie podrozowac to musicie znac DOBRZE jezyk obcy.... hehehe kto ogladal wie o co chodzi :D P.S. Wezcie na podroz jakas dziwczyne... latwiej stopa zlapac :lol: ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 he masz racje a co do EUROTRIP to pociąg odpada hehe fajny był filmik no język jest potrzebny ale w praktyce najlepiej się go nauczyć słowniczek ze soba <span style="color:red;">ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span></span> ,plecaczek troche jedzonka i w droge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 eskuzi czemu pociąg odpada ? eskuzi eskuzi :lol: a może by tak w innym kieruku ? np do chin połokregiem ? ;] przez ukraine , kaukaz ( zachaczymy o czeczenie) puzniej irak afganistan pakistan ( do osamy wpadniemy :lol: puzniej łapiemy na stopa karawane z osiołków i walimy przez himalaje prosto do tybetu i jestesmy juz w chinach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Taa EuroTrip, Miskuzi i Mibello rzadza :) Ale taka wycieczka to fajan sprawa ;D Pewnie sie kiedys na taka wybiore :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 taaa dobra mysl z tym stopem po europie.... :D Jak sie wkurzę na wszystko to kasa z banku plecak i juz mnie nie ma. :) Co sie będę rozdrabniał po europie najlepiej od razu dookoła świata oczywiście STOPEM :-P musiało by byc fajnie ale conajmniej w dwie osoby najlepiej z panienką jakąś :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 fajna jest podróz STOPEM.Nie czeba wydawac tyle kasy mozna jakoś wszystko zorganizowac ze podróz kosztuje naprawde malutko. Jak ktos chce do Chin to polecam kolej Transsyberyjską z Władywostoka blisko do Chin i do Korei Północnej Ja tam wole słoneczną Italie,plaże ,góry,morze,krewetki,pyszne jedzonko,piekne opalone włoszki wylegujące się na plazy i nie tylko hihi i cała tą atmosfere ,no jeszcze palmy bym dodał bo fajnie spacerować wśród palm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Ja nie lubie makaronów, mało sympatyczny naród... Ale mzoe by tak zorganizowac USATRIP :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Jak ktos chce do Chin to polecam kolej Transsyberyjską z Władywostoka blisko do Chin i do Korei Północnej Ja tam wole słoneczną Italie,plaże ,góry,morze,krewetki,pyszne jedzonko,piekne opalone włoszki wylegujące się na plazy i nie tylko hihi i cała tą atmosfere ,no jeszcze palmy bym dodał bo fajnie spacerować wśród palm 1214106[/snapback] 1. Czy odbyles juz taka podroz ? Masz moze jakies doswiadczenia? Opowiesci mile widziane. Korea Poludniowa, Japonia.. marzenia :> 2. Dokladnie to samo a nawet ladniejsze mozna spotkac w Chorwacji , zwlaszcza poludniowej Dalmacji. Piekne widoki, gory "splywajace" wprost do adriatyku. Klimat duzo bardziej slowianski, swietne jedzenie polaczenie kuchni slowianskiej i srodziemnomorskiej, wspaniali blizsi nam ludze... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 mam w planach odwiedzic Chorwacje .Pozatym z włoch są tanei połaczenia promowe do Chorwacji np Ancona-Dubrownik (to miasto robi na mnie duże wrażenie niestety ogladałęm tylko fotki ) Nie nie odbyłem podrózy koleja transsyberyjską ale czytałem o niej ogolnie fajan sprawa USA trip tez A mam jeszcze takie pytanko działają u was takei biura np"emerytów i ręcistów organizujące wyjazdy" ?????????? :unsure: U mnie w mieście było takei biuro ale niestety zbankrutowało :? :? :? ,powiem szczerze było na takim zadupiu mało zadbane i wogole ale wycieczki organizowali po porstu "ZAJ--BISTE :-P " ZARÓWNO POD WZGLEDEM CENY JAK I ATRAKCJI np wycieczka do Włoch byłem w maju 2004 cena 550zł (wczasy w Abruzzji miasto Pescara ok 200km od Rzymu nad Adriatykiem) w tej cenie: -zakwaterowanie pokój dwuosobowy ,kuchnia,elegancka łazenka poprostu super mieszkanko -wycieczka do miasta San benedetoo autokarem -wycieczka do Rzymu ,audiencja u papieża (było cudownie),zwiedzanie Rzymu caly dzień wyjazd był piatek 2 00 przyjazd 3 00 w nocy nastepnego dnia,oczywiście przwodnik był ,a własciwie fajna przewodniczka :lol: -wczasy 10 dniowe -wyzywienie -autokar spoko WC,klimatyzacja,wygodniutkie siedzenia Jak dla mnie to bomba za taką cene!!!! A jak wy uważacie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Jeśli chodzi o Chorwacje. To ja mgoe wam dużo powiedziec. Jeżdze tam co roku, raczej an południe Dalmacji, ale głównie na wyspy. 2 lata temu byłem na wyspie Hvar (Lawenda i rozmaryn... mniam :D ) a w zeszłym roku na Korculi, w miejscowosci Vela Luka... No normalnie cutmiutorzeszki. MIeszkałem w 3 gwiazdkowym apartamencie, z telewizją satelitarna (Polsat i TVN :D ) i klimatyzacją za 50E na dobe... Ale za apartament nie od osoby. Budynek (8 apartamentow) był położony nad samiutkim mozem, znajdowala sie w nim rowniez restauracja z pysznym zarciem i tarasem z ktorego wieczorem widac bylo przepieknie oswietlone miasto. NO i oczywiscie Travarica (narodowy trunek Chorwatów, oprócz Rakiji) :lol: . Jade tam rowniez w tym roku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 50 euro masz na mysli ?(bo jak Euro to hoho dla mnei za drogo zrszta ja nie potrzebuje takich wygód a to że miałem we Włoszech to poprostu farta mielismy) Znasz może jakieś tanie biuro przez które mozna się wybrac do Chorwacji ?a jak nie to na STOPA i w ciemno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Biura nie... My zawsze jedziemy w ciemno, a najlepiej jest zrobic tak... Wchodzisz do jakiejs fajnej knajpy i pytasz barmana ;) Oni sie tam raczej znają w tym biznesie takze tak jest najlpeiej załatwiac... Mam obcykany ten sposob, a z Chorwatami dogaduje sie bez problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 a to inna spraw fajnie .Pozatym to jasne ze z chorwatami sie łatwiej dogadac niz np z Italiano bo chorwacjito === J. Słowiański jak nasz. A jaka trasą jezdziłeś do Chorwacji myslałem czy przez Słowacje,Wegry czy lepiej do Austri z Austro na Słowenie no i Chorwacja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Ja nie lubie makaronów, mało sympatyczny naród... Ale mzoe by tak zorganizowac USATRIP :D 1214170[/snapback] yyyyyyy moge wiedzieć z kąd taki wniosek??? Bo coś mi sie wydaje ze sam niewiesz co mówisz.......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 ale do wladywostkou to nie wpuszcza bez dokumentow zdaje sie ze to zamkniete miato jest (jakas baze wojskowa tam maja czy cos) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
timmon24 Opublikowano 13 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2005 masz racje (ale miasto nie jest całkowicie zamkniete) pozatym sąsiedztwo Korei Północnej wyjasnia sprawe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm28 Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 U mnie w miejscowosci jest taki koles co podrozoje sam stopem po Europie a najdalej byl w Indiach:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 17 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2005 a to inna spraw fajnie .Pozatym to jasne ze z chorwatami sie łatwiej dogadac niz np z Italiano bo chorwacjito === J. Słowiański jak nasz. A jaka trasą jezdziłeś do Chorwacji myslałem czy przez Słowacje,Wegry czy lepiej do Austri z Austro na Słowenie no i Chorwacja a i jakie tam jają ceny opłaca się coś ? 1214317[/snapback] Słowacja, Węgry, Chrowacja :) Ta sama trasa nie zmiennie od lat :) No ceny, zarcie w sumei podobnie, pieczywo mają troche drozsze. Mieszkanie to tak jak mowielm 50E za *** klimatyzowany Apartament 4 osobowy nad samym morzem. Po drodze tylko kilka postojów na jakis obiad czy cos takze małe wydatki :) yyyyyyy moge wiedzieć z kąd taki wniosek??? Bo coś mi sie wydaje ze sam niewiesz co mówisz.......... 1214470[/snapback] Takie wrażenie odniosłem po kilku wizytach w Rzymie. W porównaniu np. do Chorwatów zachowują sie głośno i niekulturalnie. Moze nie wszyscy ale mowie co ja czułem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...