Skocz do zawartości
majkel79

Pentagram + Abit Is7-e2

Rekomendowane odpowiedzi

CZESC WSZYSTKIM,

MAM ABITA IS7-E2 ORAZ CELERONA D 2,4GHZ. CHCIALBYM WSADZIC NA NIEGO PENTAGRAMA QC-80CU LUB QC-92CU TYLKO NIE WIEM, CZY SIE ZMIESCI. Z LEWEJ BARDZO BLISKO KONDENSATORY, Z PRAWEJ NIEDALEKO RAM... JESLI KTOS TEGO PROBOWAL, TO PROSZE O WYPOWIEDZ.

DZIEKI Z GORY I POZDRAWIAM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NAPRAWDE NIKT NIE MA TAKIEGO ZESTAWU??? A MOZE KTOS CHOCIAZ WIDZIAL TE DWA PENTAGRAMY RAZEM OBOK SIEBIE. W SPECYFIKACJACH PODAJA WYMIARY BARDZO ZBLIZONE, TZN WYSOKOSC QC80->67MM ORAZ QC92->69MM. ALE COS MI SIE WYDAJE, ZE POKRECILI, BO TEN QC92 MA PRZECIEZ WIATRAK NA WIERZCHU. NAWET NA FOTCE WYGLADA ON NA WIEKSZY. NIE SADZICIE???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

orczyk5 napisał(a):

Rozważałeś zakup jednego z dwóch.....więc napisz co kupiłeś. No i podaj wyniki temperaturowe.

1222828[/snapback]

KUPILEM W KONCU WERSJE 80 CALA Z MIEDZI. KOSZTOWALA 105 ZETA, TO TAKI PRZYZWOITY STANDART ZA TEN MODEL. NA MOJA PLYTE, CZYLI ABIT IS7-E2, WSZEDL BEZ NAJMNIEJSZYCH PROBLEMOW. MONTAZ NA S-478 JEST BARDZO PROSTY (SERIO) I NIE DA SIE TU NIC ZEPSUC, NO CHYBA ZE KTOS MA DREWNIANE PALCE I UZYWA PIECIOKILOWEGO MLOTECZKA. UZYTA ZOSTALA MIESZANKA PAST : BOXOWA + JAKAS DOBRA NA BAZIE SREBRA. A TERAZ WYNIKI TEMPERATUROWE "NA LUZIE 0%" (POMIAR SPEEDFAN 4.17 + BIOS WERSJA 17) :

RDZEN CPU 50*C

ZASILANIE CPU 46-47*C

WNETRZE OBUD 35*C

TO WSZYSTKO PRZY OBROTACH 2400 -> SLYSZALNY JEDYNIE LEKKI SZUM POWIETRZA -> TERAZ NAJGLOSNIEJSZYM MOIM WENTYLATOREM JEST TEN NA GRAFICE (LEADTEK-WINFAST GF2MX 32MB). KARTA DELIKATNIE MOWIAC LEKKO OBSTARAWA I DLATEGO WENTYL TROCHE SKRZECZY.

POWIECIE, ZE TEMPERATURY SA WYSOKIE. A I OWSZEM, ALE TO JESZCZE NIE WSZYSTKO O MOIM KOMPIE. OTOZ OBUDOWA JEST ATX STAREGO TYPU. BOCZNE BURTY BAZ ZADNYCH OTWOROW, NIC, ZERO SZPAR!!! Z TYLU JAKIES MALENKIE PERFORACJE PRZYPOMINAJACE RACZEJ DURSZLAK, NIZ DZIURY PRZEZ KTORE MA UCHODZIC ROZGRZANE POWIETRZE. Z PRZODU MAM ZDJETA ZASLEPKE Z JADNEJ KIESZENI 5,25''. TO W ZASADZIE JADYNA WIEKSZA DZIURA W OBUDOWIE. ZERO DODATKOWYCH WENTYLI. ....I WSZYSTKO JASNE :D

POD CALKOWITYM OBCIAZENIEM JESZCZE GO NIE TESTOWALEM, BO MUSZE NAJPIERW ROZSZYFROWAC PRIME'A 95 I USTAWIC GO TAK, ZEBY CHODZIL DLUZEJ NIZ 5 MINUT.

TO TYLE. POZDRAWIAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Jedna uwaga ... Nie przekraczaj 67 stopni bo wtedy Celeron spowolni nawet o 50% ma taki mechanizm ...

Ja mam taki zestaw jak poniżej i temperatury:

Idle (spoczynek kompa)

CPU - 40

PWM - 39

STS - 33

Obroty wentyla 2600

Stress (Doom III po 1h)

CPU - 57-59

PWM - skacze od 55-65

SYS- 37

Obroty wentyla 4300 (chyba z 50 dB :( )

Pasta Arctic silver 5 Intel BOX , Wymuszony dobrze obieg powietrza w obudowie,

Zastanawiam sie nad kupnem właśnie Pentagrama ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DR.Zepsu napisał(a):

Może mi ktos wreszcie powiedzieć czy nakładacie pste na coolera czy jest zbędny zabieg

1224194[/snapback]

U MNIE BYLE NALOZONA NA PROCKA I RADIATOR. TROCHE TEJ BOXOWEJ I TROCHE SREBRNEJ, A POZNIEJ DELIKATNIE WYMIESZANA DO UZYSKANIA JEDNOLITEJ BARWY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi