odet Opublikowano 10 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2005 Witam, chce zrobic RAID 0 na dyskach co w temacie, mialem jeden i dokupilem drugi, jak sie do tego zabrac, mobo z podpisu, slyszalem cos ze XP nie obsluguje byforowania i wolno to chodzi, tylko jakas nowa wersja silicon image cos poprawia, wie ktos cos o czyms :-P Z gory dzieki za wskazowki! odet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 z tego co wiem to najgorsze jest to ze w jak zrobisz raid z 2 dyskow to to co masz na pierwszym zostanie skasowane bo plytka robi wszystko od nowa i kasuje zawartosc dyskow. ja ci powiem jak jest na nf7. podlaczasz 2 dyski i podczas bootowania mam menu z serialem wciskam ctrl + s i mam taka opcje jak create raid .. (dokladnie nie pamietam jak tam jest napisane) i wciskacz to i git imo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 jak nie chcesz instalować na tym win. to zrób woluminy dynamiczne w strippingu,mniej roboty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 nawet jesli masz si3114 to i tak będzie wolno! ja zrezygnowalem z raidu 0 bo wydajność jest ta sama co była a jak padnie jeden dysk to pada wszystko....wczesniej mialem dfi te co ty masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jg5 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Mam aktualnie raid 0 SATA na płycie abit nf7s v2 (kontroler sil 3112) i działa całkiem dobrze, o wiele szybciej niz na pojedynczym dysku. Trzeba tylko pamiętać o najnowszych sterach ( są w windows update ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...