Martinii Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 Posiadam wentylator Crystal 120mm. Kreci sie on z predkoscia 1200obr/min, przeplyw ma 48 CFM i wg mnie jest nieslyszalny. Wiec do niego sie odnosze prze kupnie nowego wiatraka. Niestety nigdzie nie moge juz znalezc tego Crystala. Rozgladalem sie troche i mam pare typow: 1. 1667138[/snapback] A czy ktos ma moze tego SilverStone'a? Jak sie sprawuje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferrytowy Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 A czy ktos ma moze tego SilverStone'a? Jak sie sprawuje?? 1668755[/snapback] http://www.silentpcreview.com/article63-page2.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 26 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2005 1668847[/snapback] Nic tam nie ma o Silver Stone... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 27 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2005 Ok - Aksa odpada. Zostaja do wyboru Fander lub SilvweStone. Co powiecie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 No to skończyłem :) W temacie były polecane Aksy Amber i Nexusy. Można jeszcze gdzieś w Polsce dostać Nexusy? Jak nie to czy ktoś skłonny jest na zbiorowe zamówienie? A tak w ogóle to szukam 120mm do obudowy, będzie wyciągał powietrze z tyłu. Koszt max to około 40zł,- Musi się charakteryzować ciszą przy dość dobrym CFM i odpowiednich obrotach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Xanagaz albo masz duże przepływy powietrza i hałas, albo małe CFM i cisze, nikt nie wymyślił jeszcze wentylatora który by był wydajny na poziomie 190-220CFM i wydobywał z siebie 26-28 decybeli, fander wydaj sie być w tym momencie najlepszy, chciaż aj kupie pewnie coś takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=68249561 i puszcze na 7v, jak dla mnie jest bez sensu wydawać 40-50zł na wentylator, dotychczas miałem używanego papsta który był bardzo cichy i wydajny, tylko zaczął ostatnio hałasować (łożyska terkotają) no i czas na wymiane dodam że kupiłem go za 20zł i działał ładnie 3lata Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 chciaż aj kupie pewnie coś takiego 1715453[/snapback] mam te wentylatory:) (zastosuje je na chłodnicy) na 5V są ciche (lekko słyszalne) pod 12V chłodniczka mi odlatuje :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 Jedno powiem... 120 mm = Fander ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Murdoc Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 A jesli ktos by reflektowal na nowe Thermaltake'i TT-1225 (w wersji pomaranczowo-czarnej) to niech da znac na GG (6447055)... Mam takie TRZY, NOWIUTKIE do sprzedania (+ jeden 92mm)... Pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 mam te wentylatory:) (zastosuje je na chłodnicy) na 5V są ciche (lekko słyszalne) pod 12V chłodniczka mi odlatuje A jak z wydajnością tych Nidecków na 5v?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 A jak z wydajnością tych Nidecków na 5v?? 1716397[/snapback] nie najgorzej, czuć ze wieją :P wystarczająco zeby schlodzic chlodniczke i mieć przyzwoite temperatury przy lekkim lub srednim OC Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 Troche jak glacial Tech? czy lepiej? bo rozważam walnięcie do budy Sunona 120mm@2300RPM :-P na 12v tornado robi mi z kabli, na 5v się nie kręci tylko kiwa :? na 7v wieje lepiej od Qolteka 120mm@12v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 mam troche glupie pytanie... ale podobno takich nie ma :wink: mam wiatraczek (jakis cooler master) na trzech kabelkach i chce zeby chodzil zamiast na 12 to na 5 albo 7 voltach. i teraz jak to zrobic zeby bylo dobrze? ktore kabelki z ktorymi polaczyc? pewnie najlepiej bedzie z molexa. wiem tyle ze czerwony + czarny to 5V, zolty + czarny to 12V a zolty + czerwony to 7... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 mam troche glupie pytanie... ale podobno takich nie ma :wink: mam wiatraczek (jakis cooler master) na trzech kabelkach i chce zeby chodzil zamiast na 12 to na 5 albo 7 voltach. i teraz jak to zrobic zeby bylo dobrze? ktore kabelki z ktorymi polaczyc? pewnie najlepiej bedzie z molexa. wiem tyle ze czerwony + czarny to 5V, zolty + czarny to 12V a zolty + czerwony to 7... 1716909[/snapback] http://www.silentpcreview.com/article6-page1.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 24 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2005 1717538[/snapback]thx w miedzyczasie metoda prob i bledow doszedlem co i jak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 thx w miedzyczasie metoda prob i bledow doszedlem co i jak 1717611[/snapback] fuxa miales ze metoda prob i bledow nie zrobiles jakiegos bleda fatalnego w skutkach ;) <joke> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 fuxa miales ze metoda prob i bledow nie zrobiles jakiegos bleda fatalnego w skutkach ;) <joke> 1718205[/snapback] no wlasnie szukam jakiegos prostego sposobu na uzyskanie w wiatraku 7V bez wstawiania regulatora obrotow... ma ktos jakis pomysl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=67606844 Jego pytaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 (edytowane) po jego pytać, skoro może nas spytać ;), a więc chłopie podłączasz wentylator pod +12 i +5v czyli pod dwa skrajne (czyli czerwony i zółty) przewody molexa i juz twój wiatrak działa na 7v Edytowane 25 Października 2005 przez ptys Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 25 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2005 1718374[/snapback]to sam moge sobie zrobic.... po jego pytać, skoro może nas spytać ;), a więc chłopie podłączasz wentylator pod +12 i +5v czyli pod dwa skrajne (czyli czerwony i zółty) przewody molexa i juz twój wiatrak działa na 7v 1718405[/snapback] wlasnie o to chodzi ze takie polaczenie podobno jest niezdrowe dla zasilacza i dysku... nie ma innej mozliwosci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfazzi Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Własnie panowie.. Ja mam pytanko dotyczące Silverstone'a... Może ktoś go ma i by sie podzielił refleksjami na jego temat?? Chodi mi tylko o "jakość" chłodzenia nie o głośność... tu wentyl o który mi chodzi: http://www.4max.pl/default.asp?g=77&gg=76&produkt=1483 110 CFM to troche jest... możliwe ze będę miał nowego kompa i chciałem tam walnąć Scythe Ninja i na niego właśnie to coś... oczywiście na potrzeby OC ;) może ktoś wie coś o nim?? ... czekam na odpowiedzi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Ja jeszcze mogę polecic GlacialTecha 120mm. Wpadł mi ostatnio w ręce - i jest naprawdę dobry. Ponieważ Fanderki trudno dostać - GlacialTech jest też niezłym rozwiązaniem. Cichy - BARDZO wydajny i porządnie zrobiony. Przepłym też ma całkiem całkiem. Kosztuje tyle co Fander - ale nie ma niestety regulacji obrotów. Ale jak sie nie ma co się lubi to sie lubi co się ma ;]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macieqqq Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 jaki jest najlepszy wentylator 120 w kategorii cisza/wydajnosc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 w tej chwili chyba fander w kategori cisza/wydajnosc/cena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Ja jeszcze mogę polecic GlacialTecha 120mm. Wpadł mi ostatnio w ręce - i jest naprawdę dobry. Ponieważ Fanderki trudno dostać - GlacialTech jest też niezłym rozwiązaniem. Cichy - BARDZO wydajny i porządnie zrobiony. Przepłym też ma całkiem całkiem. Kosztuje tyle co Fander - ale nie ma niestety regulacji obrotów. potwierdzam, bardzo dobry wentyl, jak sie zmiejszy napiecie na 10V jest nieslyszalny ale nadal wydajny, poza tym kosztuje 25pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 ...poza tym kosztuje 25pln 1729534[/snapback] Gdzie? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 a w sklepie w lodzi kolo mnie, www.idealpc.com.pl, w cenniku jest za 30 ale dla mnie stalego klienta za 25pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 Glaciala potwierdzam, na 12v słychac aż szum, na 10 ciszaaaaa... Z togo co wiem, to MidiTower ma +- 0.5m szesciennego, teoretycznie przy wydajnosci Glaciala co 30sek bedzie wymiana powietrza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 wie ktos moze gdzie w lublinie kupic akase amber 120 albo fandera fd-120s? bo przeszedlem pol miasta i nigdzie nie ma (udalo sie jedynie znalesc papsta ale on kosztuje prawie stowe) - bo nie chce mi sie wierzyc ze tylko allegro mi zostaje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2005 www.zenfist.pl i tam zamowisz fandery. dostawa na drugi dzien. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...