Mikelos Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 www.zenfist.pl i tam zamowisz fandery. dostawa na drugi dzien. 1733215[/snapback] znalazlem Wasza oferte na allegro. czy jest jakas roznica w zamowieniu miedzy allegro a zamowienie poprzez Wasza stronke? poszukam jeszcze dzis w sklepach. jesli nie znajde to zamowie u Was :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2005 AFAIK nie ma zadnej roznicy. ZAmow jak Tobie wygodniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Fander 120mm (39zł,-) Poziom hałasu: 15.1-28.8 dB Prędkość obrotowa: 800 do 1700 obr/min Przepływ powietrza: 52.6 do 114.1 m3/h Thermaltake SilentCat (39.99zł,) Poziom hałasu: 21dB Prędkość obrotowa: 2500 +/- 10% obr/min Przepływ powietrza: 52.24 CFM Thermaltake Thunderblade 120mm LED Fan (27zł,-) Poziom hałasu: 21dB Prędkość obrotowa: 2000 +/- 10% obr/min Przepływ powietrza: 78 CFM REVOLTEC Dark (39.99zł,-) Poziom hałasu: 22.5 dB Prędkość obrotowa: 1200 obr/min Przepływ powietrza: 49.21 CFM COOLINK GreenSilent (49.99zł,-) Poziom hałasu: 16-25dB Prędkość obrotowa: 900-1600 obr/min Przepływ powietrza: 48,8 - 86,7 m3/h AKASA AMBER ULTRA QUIET (49zł,-) Poziom hałasu: 18dB Prędkość obrotowa: 1400 obr/min Przepływ powietrza: 44.8 CFM AeroCool Turbine Fan (49zł,-) Poziom hałasu: 19.66dB Prędkość obrotowa: 950 obr/min Przepływ powietrza: 37.44 CFM Dane producentów, ceny takie pierwsze lepsze z brzegu. Mógłby ktoś przerobić w odpowiednich miejscach CFM na m3/h. Jakoś nie mogę znaleźć wzoru, dzięki ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 szkoda nowego tematu dla tak lamerskiego pytania wiec zadam je tu: gdzie jest ten tachometr w fanderze? bo chyba slepy jestem i go nie widze... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) Chodzi o układzik mierzący RPMy w wiatraku... każdy wentyl ma takie cuś... tylko Zen inaczej nazwał :P EDIT wiem że 37 CFM->1m/min to niech ktoś pooblicza. *2 Wie ktoś coś o tym? Edytowane 18 Listopada 2005 przez Bobslej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 (edytowane) ehh co za dylemat... akasa czy fander Jutro wybieram sie na zakupy, bo glaciale na chlodnicy troche zaczely terkotac, poza tym za slabo wieja. Juz jakis czas temu bylem zdecydowany na akase, a teraz jeszcze fander.... Przeczytalem wiekszosc waszych opini tutaj i w temacie o fanderze, ale dalej nie jestem pewny. Mozliwe ze sie skonczy jednak na akasie bo z fanderem ciezko (tymbardziej ze chce je kupic w wawie jutro, juz wiem ze w angeli tylko jeden jest, moze w komputroniku beda mieli). Jedyne co przemawia przeciw akasie to wibracje, ale z kolei mam podkladki silikonowe.Fander z tego co piszecie mocniej wieje przy podobnym napieciu.NIby wyglad nie ma znaczenia bo i tak beda z tylu budy, ale akaska jakos bardziej mi sie podoba. jezu co za dylemat... Jakby ktos napisal takie zdecydowane za i przeciw kazdego... Edytowane 18 Listopada 2005 przez [TiLt] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 akasa poszła w ... , -został fander -resztę dopowiedz sobie sam lepszy pod kazdym wzgledem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 akasa poszła w ... , -został fander -resztę dopowiedz sobie sam lepszy pod kazdym wzgledem Ten Pan dobrze prawi ;] Miałem już kilka 120-ek - Papściochy, Panaflo, CM, ale do nowej budy (CM Stacker) wsadziłem właśnie Fandery. Po ustawieniu na pół gwizdka (~7V) wichura i zarazem cisza jak makiem zasiał. Brać i sie nie zastanawiać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 ja wlasnie dzis dostalem przesylke od zenfista z fanderkiem 120mm i powiem krotko: robi wrazenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 no dobra przekonaliscie mnie :) jak beda mieli w komputroniku to jutro wezme, jak nie to zamowie w poniedzialek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 bardzo dobry wybor. sam mam bialaski i nie mozna o nich zlego slowa powiedziec. mialem wiele wentyli i fandery sa rewelacyjne, cisza i wydajnosc w jednym no i cena jest atrakcyjna jak na produkt tej jakosci. jak bedziesz je zamawial to bierz je od zrodla ;] BTW. czemu wentyl 120mm kreci sie odwrotnie niz reszta wentyli?? to jest interesujace [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 jedynie troche wibruje przy najwyzszych obrotach ale jakis kawalek silikonu zalatwi sprawe B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 BTW. czemu wentyl 120mm kreci sie odwrotnie niz reszta wentyli?? to jest interesujace [; :blink: tzn?? u mnie wszystkie krecą sie jak kazde inne (zgodnie z ruchami zegara) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 :blink: tzn?? u mnie wszystkie krecą sie jak kazde inne (zgodnie z ruchami zegara) 120mm fander kreci zgodnie z ruchem wskazuwek zegara, ale np. zalman f2, ys tech ultra silent i fander wszystkie w rozmiarze 92mm kreca sie odwrotnie do ruchu wskazowek zegara. nawet box od semprona 2500+ i delta 120*38 (ten potworek) kreca sie odwrotnie do ruchu wskazowek. o to mi chodzi [; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 ...jak bedziesz je zamawial to bierz je od zrodla ;]... tak sie skonczy bo w calej wawie jest jeden, w angeli... normalnie towar deficytowy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Nie che zakladac nowego watku wiec tu sie zapytam : chce zamontowac fandera 120 z zasilaczu tylko za bardzo nie wiem jak to zrobic, bylbym zobowiazany za wskazowki. pz. marcin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Nie che zakladac nowego watku wiec tu sie zapytam : chce zamontowac fandera 120 z zasilaczu tylko za bardzo nie wiem jak to zrobic, bylbym zobowiazany za wskazowki. pz. marcin uciac kable starego wentylatora na takiej dlugosci zamocowac odpowiedna wtyczke 3pin (chyba meska to bedzie) podlaczyc wentylator lub zamiast podpinac nowa wtyczke uciac tez wtyczke 3pin przy wentylatorze i polaczyc uzywajac tasmy izolacyjnej - ale ja polecam dosztukowanie wtyczki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 ...chce zamontowac fandera 120 z zasilaczu tylko za bardzo nie wiem jak to zrobic, bylbym zobowiazany za wskazowki... Musisz otworzyc zasilacz i zorientowac sie w jaki sposob podlaczane jest zasilanie do wiatraka.Czy kabelki sa wlutowane w plytke, czy moze sa na jakiejs zlaczce.W drugim wypadku moga byc dwie opcje, albo jest standardowa zlaczka 3pin, wtedy po prostu podlaczasz Fandera i przykrecasz go na miejscu oryginalnego wentyla.Moze tez byc zlaczka 2pin (bez kontroli obrotow), wtedy musisz ciachnac kabelek od oryginalnego wentyla i Fandera.Sciagasz izolacje z tak ciachnietych kabelkow i laczysz czarny-czarny, czerwony-czerwony, trzeci od fandera (ten od kontroli obrotow) izolujesz i zostawiasz wolny.W wypadku gdy kable sa wlutowane, tez tniesz, laczysz i izolujesz. A ja mam jeszcze jedno pytanie.Bede mial dwa takie fandery na chlodnicy, podpiete przez rozgaleziacz 3pin do jednego kanalu w aerogate2 (co by je rownolegle regulowac).Dodatkowa regulacja obrotow na fanderze pozwoli mi przesunac zakres regulacji w dol (i bardzo fajnie, te nizsze zakresy obrotow bardziej mnie interesuja). Czy mozna by odlutowac z jednego fandera regulator i kabelki podpiac pod jeden?? Chodzi mi o to zebym nie musial regulowac dwoch oddzielnie, tylko jednym potencjometrem obydwa.Czy ten regulator co jest w fanderach wytrzyma? czy moze kupic mocniejszy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beriam Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 uciac kable starego wentylatora na takiej dlugosci zamocowac odpowiedna wtyczke 3pin (chyba meska to bedzie) podlaczyc wentylator lub zamiast podpinac nowa wtyczke uciac tez wtyczke 3pin przy wentylatorze i polaczyc uzywajac tasmy izolacyjnej - ale ja polecam dosztukowanie wtyczki ok a co z regulatorem obrotow, rozumiem, ze wentyl ma byc ustawiony na maxa, a zasilacz bedzie ustawial obroty wedlug swoich potrzeb Dobrze kombinuje :huh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 ja bym jakos wystawil ten potencjometr na zewnatrz obudowy zasilacza ale to moje zdanie... a zasilacze jesli ma automatyczna regulacje to powinien sterowac obrotami poprzez zmiane napiecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 ...ok a co z regulatorem obrotow, rozumiem, ze wentyl ma byc ustawiony na maxa, a zasilacz bedzie ustawial obroty wedlug swoich potrzeb Dobrze kombinuje ... dobrze :) ewentulanie mozesz sobie wystawic regulator przez kratke i w miare potrzeb samemu regulowac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G-Dave Opublikowano 20 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2005 Jak myślicie, starczy ten Fander 120 na ramy i mosfet ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 Jak myślicie, starczy ten Fander 120 na ramy i mosfet co za pytanie... spokojnie starczy 8x8@5v a fander to urwie te ramy i mosfet, razem z MOBO :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 21 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2005 (edytowane) Czy uważacie, że potrzebny jest kolejny art zastawiający ze sobą wszystkie popularne wentyle 120 mm? jest juz troche tego w sieci. Pytam bo szukam natchnienia na nastepnego arta :P Sam mam fandera 120 mm i jestem bardzo zadowolony - wczesniej mialem takze 120, swiecaca na niebiesko terkoczącą maszynke. Jak zamontowalem fandera bylem poruszony i bardzo dumny z faktu ze zenfist i fander (w sumie na jedno wychodzi) mieszcza sie w moim rodzinnym miescie = Wrocławiu :) wszystkich zainteresowanych moja tworczoscia zapraszam na www.pmc.end.pl Edytowane 21 Listopada 2005 przez melonowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 22 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2005 Oczywiście, że się przyda! Dlaczego tylko popularne? Najlepiej wszystkie dostępne na rynku :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 ja tam nie wymieniam coolera na moje P4 ale za to zupelie za darmo zrobilem sobie cos takiego :D:D:D temperatura na moim P4 teraz to w idlle 34 stopnie a obroty boxowego coolera to 1800 Rpm wiec daje rade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 daj jeszcze wieksza fotke, bo ta przytlacza nas swoim rozmiarem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 Nie wiem jak bo ograniczenie do 15 Kb chyba jest :( chyba ze chcesz na maila moge ci cala serie wyslac :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 www.imageshack.us i jedziesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matrox- Opublikowano 23 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2005 http://img492.imageshack.us/my.php?image=213of.jpg jakas dziwna ta strona nie chce mi wkleic wiecej niz jednego :( http://img492.imageshack.us/my.php?image=260ex.jpg http://img473.imageshack.us/my.php?image=256wd.jpg http://img473.imageshack.us/my.php?image=249ap.jpg http://img473.imageshack.us/my.php?image=234qp.jpg http://img473.imageshack.us/my.php?image=226jz.jpg Enjoy i prosze o opinie :D :D :D pozdro all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...