Skocz do zawartości
Dragonlord

Co Poczac Z Radeonem 9600 Se?

Rekomendowane odpowiedzi

Zeby nie zaciemniac.

Wpadla w moje rece okaleczona dziecina o imieniu Radeon 9600 SE. W testach wypada tak jak starsza 9200 (bez SE), wiec po prostu lipa, kupa oraz dno i 5 metrow mulu. Z gowna nie zrobisz twarozku - jak mawia moj starszy brat - ale podobno mozna to i owo wydusic z tej grafy zanim trafi na cmentarz. Procz podkrecania, o ktorym juz troche wiem (ale mimo to bede wdzieczny za kazde wskazowki), podobno da sie odblokowac zamkniete potoki i zrobic z niej na powrot 9600 bez SE, a potem podkrecic na 9600 PRO. Ponoc samo podkrecenie taktowania rdzenia na 400-420MHz podnosi wydajnosc tej karty o 35-60%, co byloby chyba zupelnie przyzwoitym wynikiem.

Bede wdzieczny za w miare mozliwosci wyczerpujaca pomoc - zwlaszcza w kwestii potokow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zeby nie zaciemniac.

Wpadla w moje rece okaleczona dziecina o imieniu Radeon 9600 SE. W testach wypada tak jak starsza 9200 (bez SE), wiec po prostu lipa, kupa oraz dno i 5 metrow mulu. Z gowna nie zrobisz twarozku - jak mawia moj starszy brat - ale podobno mozna to i owo wydusic z tej grafy zanim trafi na cmentarz. Procz podkrecania, o ktorym juz troche wiem (ale mimo to bede wdzieczny za kazde wskazowki), podobno da sie odblokowac zamkniete potoki i zrobic z niej na powrot 9600 bez SE, a potem podkrecic na 9600 PRO. Ponoc samo podkrecenie taktowania rdzenia na 400-420MHz podnosi wydajnosc tej karty o 35-60%, co byloby chyba zupelnie przyzwoitym wynikiem.

Bede wdzieczny za w miare mozliwosci wyczerpujaca pomoc - zwlaszcza w kwestii potokow.

1212577[/snapback]

Potoków w niej nie odblokujesz, bo wszystkie są odblokowane w wersjach SE (4x1).

Wąskim gardłem jest szyna do pamięci 64-bitowa, a z tym niestety nic już nie zrobisz.

Pozostaje tylko OC. :-|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kwestii potoków już dostałeś odpowiedź. W kwestii wydajności, to coś takiego jak wzrost wydajności o 60% przy wzroście taktowania o 5% również możesz włożyc między bajki. Co począć ? Hmm, ja bym dał na ścianę/półkę, w każdym bądź razie za szybką na pamiątkę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi