Dragonlord Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zeby nie zaciemniac. Wpadla w moje rece okaleczona dziecina o imieniu Radeon 9600 SE. W testach wypada tak jak starsza 9200 (bez SE), wiec po prostu lipa, kupa oraz dno i 5 metrow mulu. Z gowna nie zrobisz twarozku - jak mawia moj starszy brat - ale podobno mozna to i owo wydusic z tej grafy zanim trafi na cmentarz. Procz podkrecania, o ktorym juz troche wiem (ale mimo to bede wdzieczny za kazde wskazowki), podobno da sie odblokowac zamkniete potoki i zrobic z niej na powrot 9600 bez SE, a potem podkrecic na 9600 PRO. Ponoc samo podkrecenie taktowania rdzenia na 400-420MHz podnosi wydajnosc tej karty o 35-60%, co byloby chyba zupelnie przyzwoitym wynikiem. Bede wdzieczny za w miare mozliwosci wyczerpujaca pomoc - zwlaszcza w kwestii potokow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsaint Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zeby nie zaciemniac. Wpadla w moje rece okaleczona dziecina o imieniu Radeon 9600 SE. W testach wypada tak jak starsza 9200 (bez SE), wiec po prostu lipa, kupa oraz dno i 5 metrow mulu. Z gowna nie zrobisz twarozku - jak mawia moj starszy brat - ale podobno mozna to i owo wydusic z tej grafy zanim trafi na cmentarz. Procz podkrecania, o ktorym juz troche wiem (ale mimo to bede wdzieczny za kazde wskazowki), podobno da sie odblokowac zamkniete potoki i zrobic z niej na powrot 9600 bez SE, a potem podkrecic na 9600 PRO. Ponoc samo podkrecenie taktowania rdzenia na 400-420MHz podnosi wydajnosc tej karty o 35-60%, co byloby chyba zupelnie przyzwoitym wynikiem. Bede wdzieczny za w miare mozliwosci wyczerpujaca pomoc - zwlaszcza w kwestii potokow. 1212577[/snapback] Potoków w niej nie odblokujesz, bo wszystkie są odblokowane w wersjach SE (4x1). Wąskim gardłem jest szyna do pamięci 64-bitowa, a z tym niestety nic już nie zrobisz. Pozostaje tylko OC. :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Sprzedaj i kup inna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Odpowiedź jest prosta - Slower Edition, więc malutko z niej wyciśniesz. Kto Ci powiedział że na niej odblokujesz potoki? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 moim zdaniem na allegro karty sie wyzbyj, doloz troche i kup 9550. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 W kwestii potoków już dostałeś odpowiedź. W kwestii wydajności, to coś takiego jak wzrost wydajności o 60% przy wzroście taktowania o 5% również możesz włożyc między bajki. Co począć ? Hmm, ja bym dał na ścianę/półkę, w każdym bądź razie za szybką na pamiątkę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...