stopalski Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zmieniłem bios Sapphire'a 9550 na 9600 zgodnie z Waszymi zaleceniami ( D*Z*I*Ę*K*I !!! ) i karta mimo nie najlepszych pamieci (Elixiry 5ns - nie zmieniałem nawet timingów) ładnie hula (z 5800 w 3DM2001 "zrobiło się" 9400 ;)). Czestotliwości taktowania GPU i pamięci zmieniłem w Rabbicie na bezpieczne według ATITool'a: z 250/190 na 350/230. Nie ma żadnych artów i obraz jest stabilny, ale zaczęło się dziać coś dziwnego z biosem płyty głównej: w czasie post'u i w samym biosie obraz odświeża się linijka po linijce, tak jakby grafa nie wydalała. Strasznie mnie to wk**wia i piszę na gorąco, pewnie dziś po robocie i tak sflaszuje biosa płyty.. Spotkaliście się kiedyś z czymś takim? PS. Dzięki wszystkim za pomoc i za stworzenie i modowanie tego forum :) Mój złom: ASUS P4P800vm; CeleronD 320; 2X256 GeIL CL2,5; Sapphire 9550@9600; zasilacz FEEL 300W itd.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 U mnie to samo było po zmianie biosu z 9800se na 9800PRO też mam ASUSA P4P800 i Celerona także zmiana biosu płyty głównej nic nie da ale jeśli ktoś sobie z tym poradził to niech napisze bo mnie się nie udało tego pozbyć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopalski Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 No k**wa jego niedopracowana mać (znaczy BIOSU... ;p Rzeczywiście flash nic nie dał... Mastertab, nie próbowałeś zainstalować innej grafy? A może bios grafy "zapchał" w jakiś sposób kośc biosu płyty głównej podczas flashowania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopalski Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 No k**wa jego niedopracowana mać (znaczy BIOSU... ;p Rzeczywiście flash nic nie dał... Mastertab, nie próbowałeś zainstalować innej grafy? A może bios grafy "zapchał" w jakiś sposób kośc biosu płyty głównej podczas flashowania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Wcześniej mialem Radeona 8500 i jakis tam z pierwszych biosów do tego ASUS-a później sflashowałem bios płyty a następnie kupiłem Radeona 9800se i dopiero po wgraniu biosa od 9800PRO zaczęło się kaszanić przy starcie a w Windowsie było ok więc to raczej problem leży po stronie biosu karty graficznej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stopalski Opublikowano 12 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2005 Już wszystko gra, edytowałem w Rabicie oryginalny bios, zmieniłem częstotliwości i weflashowałem z powrotem. POST śmiga jak wcześniej i grafa też :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...