mychah Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 jak dla mnie wystarcza dyktafon z odtwarzacza Zling 512 Slot firmy Z-Cyber. Nagrywajac z telewizora, wcale nie glosno ustawionego z odlegl. ponad 3m bez problemu mozna wszystko uslyszec, ale na wyklad to moze byc za malo :/ A co do glosniczka: ja podlaczylem w/w Z-Cybera do glosnikow komputerowych i calkiem, calkiem :D (ale melonamenm nie jestem - wazne ze glosno :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_pardon Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 @mychah-> wlasnie o to mi chodzilo, dzieki za info Wybiore chyba Creativa bo ma pewnie lepszy dyktafon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 6 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2005 Dyktafon w MuVo to porażka, wiadomo juz powrzechnie o tym zjawisku. Jesli komus zalezy na tym bajerku (bajerek, bo jak sama nazwa wskazuje odtwarzacz mp3 sluzy jako zrodlo dzwieku w formacie mp3, ewentualnie wma) musi skierowac swoja uwage na iRiver'a, ktory ma bardzo dobry dyktafon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 13 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2005 (edytowane) Chce zakupić jakiegoś mp3 playera. w zasadzie będzie służył do nauki angielskiego / niemieckiego, więc jakoś super grać to nie musi. Zależy mi na 512MB, trwałości, niskiej cenie. Na allegro znalazłem: http://allegro.pl/show_item.php?item=56963522 http://allegro.pl/show_item.php?item=57355600 http://allegro.pl/show_item.php?item=56965799 http://allegro.pl/show_item.php?item=57290108 Kurcze, duże tego się zebrało. W sumie ten pierwszyma miłą cenę..... Edytowane 13 Lipca 2005 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57059721 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57647132 Jest dylemat, odtwarzacz ma mieć minimum 512MB i dobrze odtwarzać MP3, nie zaszkodzi jak dyktafon będzie dobry ;) Wszystko się rozbija o to czy ma to być NX/V/N, sam już nie wiem który brać... Daję te dwie aukcje, bo nie mogę się zdecydować na jakiś z nich. Może byście polecili jakąś alternatywę dla Creative? Co to jest tak właściwie mini-USB, mniejsze USB? Ale pod jakim względem mniejsze? Oczywiście za pomocą kabla w zestawie da się to podłączyć do zwykłego USB 2.0? Edytowane 15 Lipca 2005 przez Xanagaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 W muvo n200, v200 i tx dyktafon jest do d - max odległość z jakiej cokolwiek nagrywa to jakieś pół metra. Szczytem jest radio, z którego dźwięk nie podlega regulacji w equalizerze - po prostu brzęczyk a nie radyjko..... mini usb - wyjście z playera, z drugiej strony kabla jest zwykłe usb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 Ich głównym zadaniem jest odtwarzanie MP3 z którym sobie radzi bardzo dobrze, jak mniemam? A może coś lepszego by się znalazło do około 420zł,-? I może ktoś wie czy na wszystkich (N/V/TX) dźwięk jest tej samej barwy? Czy wszystkie te modele mają takie same słuchawki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 obecnie mam v200 i słuchawki są hmmmm... dużo basów, troche średnich i czasami się jakiś wysoki ton trafi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) Czyli po wymianie słuchawek lub po zabawie z EQ wszytko będzie cacy :] ? Czym się różnią od siebie poszczególne SENNHEISER'y 550 450 350 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57280125 300 250 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57642364 ? Oprócz ceny chyba niczym... Ale wyższy (aby na pewno?) model jest tańszy? Edytowane 15 Lipca 2005 przez Xanagaz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) Musiałbyś sam posłuchać. Podłączyłem starsze (ale jare :) ) Sony MDR-W12 - jakość dźwięku z v200 nie powala. Jak Ci zależy na dobrym dźwięku to kieruj się raczej na iRivery Edytowane 15 Lipca 2005 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 (edytowane) Ich głównym zadaniem jest odtwarzanie MP3 z którym sobie radzi bardzo dobrze, jak mniemam? A może coś lepszego by się znalazło do około 420zł,-? I może ktoś wie czy na wszystkich (N/V/TX) dźwięk jest tej samej barwy? Czy wszystkie te modele mają takie same słuchawki? 1548962[/snapback] Dołóż sobie parę złociszy i kup iRivera... Czyli po wymianie słuchawek lub po zabawie z EQ wszytko będzie cacy :] ? Czym się różnią od siebie poszczególne SENNHEISER'y 550 450 350 1549191[/snapback] Mam mx300, tanie ale całkiem przyjemne. Podobno wersje X50 bardziej rzężą od X00, to znaczy niby mocniejszy jest bas, ale nie do końca to wyszło sennheiserowi. Edytowane 15 Lipca 2005 przez Cro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanagaz Opublikowano 15 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2005 IRiver (512MB) są poza zasięgiem cenowym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZWX Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 A co myslicie o Creative MuVo Value 256MB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 W MuVo jest strasznie cienki dyktafon, wiem bo brat ma. Ja mam mediona 512 MB i jakość dźwięku taka sama jak w w/w creativie. Dałem 150 zł i 6 miesięcy gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 18 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2005 (edytowane) Ja taką ciekawostką zapodam. Ktoś się źle wypowiadał o jakości dźwięku Z-cybera. A ja własnie testuje takie cosik: http://81.15.150.34/product.php?action=info&id=11451&sid=1 I jestem nawet pozytywnie zaskoczony. Podpiąłem słuchawki MX500 Sennheisera i gra lepiej chwilami niż Muvo Slim, które posiadam, tylko sterowanie okropne ma. Tak w ogóle to rozważam taki dośc trudny wybór a mianowicie MPIO FL100 vs. Iriver IFP-790 albo 890. Dlaczego tak? Dlatego, że mam luźną kartę 512MB SD i fajnie by było coś takiego zapodać do MPIO, znowu za Iriverem przemawia świetna jakość tych odtwarzaczy... Mógłby mi ktoś coś poradzić? Edytowane 18 Lipca 2005 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Ja taką ciekawostką zapodam. Ktoś się źle wypowiadał o jakości dźwięku Z-cybera. A ja własnie testuje takie cosik: 1553948[/snapback] No pisałem o takim samym na poprzedniej stronie i mam bardzo podobne zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 Faktycznie, doczytałem sobie teraz, całkiem niezłe te odtwarzacze są :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_pardon Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Ja taką ciekawostką zapodam. Ktoś się źle wypowiadał o jakości dźwięku Z-cybera. A ja własnie testuje takie cosik: 1553948[/snapback]Skoro testujesz Macer'a to moze moglbys napisac jak sprawuje sie w nim dyktafon? Tzn. czy dobrze sciaga, z jakiej odleglosci, czy jest w miare wyraznie slychac itp. Z gory dzieki! Moze ktos moglby pomoc znalesc odtwarzacz z dobrym dyktafonem(potrzebuje nagrywac wyklady) za 512MB tak do 350PLN (jakosc odtwarzania mp3 nie musi byc najlepsza) Z gory dzieki za wszelkie propozycje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Niestety już go nie mam, bo miałem tylko na jeden dzień, ale nie chce mi się wierzyć, żeby to jakoś super chodziło. Jak chcesz dobry dyktafon to Iriver 256MB za 399zł jak pewnie wiele osób pisało Ci :) Nie wierzę, żeby jakiś noname czy coś nawet pokroju Creative itp. miało dobre dyktafony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Niestety już go nie mam, bo miałem tylko na jeden dzień, ale nie chce mi się wierzyć, żeby to jakoś super chodziło. Jak chcesz dobry dyktafon to Iriver 256MB za 399zł jak pewnie wiele osób pisało Ci :) Nie wierzę, żeby jakiś noname czy coś nawet pokroju Creative itp. miało dobre dyktafony. 1558429[/snapback] Hehe, iPODy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 No i właśnie słucham muzyki z Irivera IFP-895. Player jest po prostu suuuuuper :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Skoro dowiedzialem sie ze kazdego playera podlacze do portu usb 1,1 to mam pytanko czy ten odtwarzacz jest wart swej ceny http://81.15.150.34/product.php?action=info&id=12114&sid=1 Albo co polecacie w podobnej cenie i parametrach do 450 zika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Ogólnie dość przyzwoity odtwarzacz, ale bardzo kiepskie słuchawki, kiepski dyktafon i radio ma małą czułość. Czy musisz mieć 512MB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 512 mega to takie minimum, mniejszego na pewno brac nie bede. Skoro mowisz ze jest on dosc przyzwoity znaczy ze sa lepsze w tej cenie... Moze moglbys podac jakis konkretny model :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Musiałbyś poszukać wśród jakichś noname raczej, a wśród takich nic ciekawego nie znajdziesz. Raczej tyle pieniędzy za 512MB to głównie Creative'a można polecić (jak jest coś lepszego to niech mnie ktoś poprawi...). Ja mimo tego że chcesz 512MB polecam Ci to: http://www.iriver.pl/spec.php?prodname=ifp790 Ma 256MB, ale jakością przewyższa prawie wszystkie inne odtwarzacze. Kosztuje już od 400zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Platinium_ Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 Bo mam rozumiec ze na pamieci tych playerow moge kopiowac wszystkie formaty plikow. Tak wogole to chodzi o to ze ojciec chcial kupic pendrivea do dokumentow to mu zaproponowalem mp3playera bo wkoncu ma ta pamiec flash. A co myslicie o czyms takim http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58294937 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Praktycznie na każdy można. A to co pokazałeś to podobne do tego poprzedniego muvo n200. Większość muvo zbytnio się nie różni (wygląd itp tak, ale funkcjonalność i jakość dźwięku podobna) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Też myślałem, że 256 to za mało i wziąłem 512. Ale prawda jest taka, że nie wykorzystuję nawet w 50% tej pojemności. Teraz jakbym miał brać to zdecydowanie wolałbym wziąć mniejszego ale lepszego czyt - iriver... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Też myślałem, że 256 to za mało i wziąłem 512. Ale prawda jest taka, że nie wykorzystuję nawet w 50% tej pojemności. Teraz jakbym miał brać to zdecydowanie wolałbym wziąć mniejszego ale lepszego czyt - iriver... 1560283[/snapback] Jeżeli nie wykorzystujesz, bo nie potrzebujesz na raz tyle muzyki, to może warto zmienić stopień kompresji, wyłączając np. w lame (o ile używasz lame) filtry górnozaworowe 16kHz/18kHz, przejść na wyższy bitrate i cieszyć się dzwiękiem lepszej jakości, o ile słuchawki pozwolą na usłyszenie różnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 22 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2005 Jeżeli nie wykorzystujesz, bo nie potrzebujesz na raz tyle muzyki, to może warto zmienić stopień kompresji, wyłączając np. w lame (o ile używasz lame) filtry górnozaworowe 16kHz/18kHz, przejść na wyższy bitrate i cieszyć się dzwiękiem lepszej jakości, o ile słuchawki pozwolą na usłyszenie różnicy? 1560586[/snapback] Mam góra 30-35 kawałków bitrate 192-320 i myślę, że na tych słuchawkach i tak nie słychać różnicy wielkiej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...