bjabrzyk Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 NIE NO UPARłEM SIE!!! kupuje irivera i chodzby mnie mieli trzymać to i tak go kupie !!! sluchajcie swoich nonamów i creative a ja sie bede rozkoszował dzwiekiem z irivera :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Chyba bedziesz musial zwykle wav na nim odtwarzac - bo znalezc odtwarzacz obslugujacy np. flac albo wavpacka bedzie troche ciezko ;) 1660939[/snapback] Ale prawie każdy ma odtwarzanie wma, a wma można kodować bezstratnie - pliki mają wielkość flaców prawie co do bita ;] Stary, ja juz prawie kupilem z 5 roznych playerow... chcialem taki z HDD, ale wkurza mnie, ze praktycznie w kazdym trzeba uzywac dolaczonego oprogramowania do wgrywania muzyki (nie sprawdzalem ipoda pod tym katem); Creative nie dziala jako przenosny HDD (tzn. dziala, ale pliki mozna przegrywac tylko przy pomocy oprogramowania... swietny dowcip :? 1660964[/snapback] Prędzej czy później to zmienią, jestem prawie pewien, a póki co jest maestro, którym trochę za późno się zainteresowałem: 1661017[/snapback] Ależ kup sobie, nikt Ci go nie odradza, jeżeli różnica w cenie jest dla Ciebie mało ważna to bierz i ciesz się ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangur90 Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 ja też zdecydpwałem się na iRivera i nikt mnie już od tego nie odwiedzie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Ale prawie każdy ma odtwarzanie wma, a wma można kodować bezstratnie - pliki mają wielkość flaców prawie co do bita ;] 1661018[/snapback] O bezstratnym WMA nie wiedzialem... Prędzej czy później to zmienią, jestem prawie pewien, a póki co jest maestro, którym trochę za późno się zainteresowałem: 1661018[/snapback] To zes mi teraz zadal zagwozdke... ;) Nie dosc, ze robi to co chce, to jeszcze ma odtwarzanie OGG, obsluge playlist, equalizer z wlasnymi ustawieniami (a to nie zawsze jest oczywiste, np. Creative Zen Micro ma tylko predefiniowane) i pilota (znow brak w Zenach - do tych wiekszych mozna dokupic za marne 190zl :? ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 moim zdaniem różnica pomiędzy creativ-em/no-name, a iRiver-em jest spora... i to nie tylko w domu w dużej ciszy na markowych słuchawkach... słuchałem creativa muvo tx fm oraz irivera w hipermarkecie "MM" gdzie nie było "cicho" i i tak była różnica! (creativa słuchałem na sennheiserach żeby mieć porównanie z iriverem) pozatym nie pier****** ponieważ słucham głównie mp3/ogg VBR powyżej 160/192kbps ! i żeby to dobrze spożytkować kupiłem iriver-a ! dwóch kolegów w klasie ma no-name-y i nawet oni słyszą różnicę (słuchaliśmy tych samych piosenek o tym samym bitrate, na moich słuchawkach iriver/sennheiser) żałują że kupili no-name 1GB (320zł + słuchawki muszą dokupić, czyli min. 50zł = 370zł), a nie irivera 256MB ifp-790 lub teraz T30 512MB POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 jakie sluchawki polecacie do kwoty 100zl ? do playera takiego jak w sigu na 1 baterie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 (edytowane) A o tym juz cos wiadomo? (samsung YEPP YP-T6) : Na allegro sporo sie pojawilo, w sumie ciekawy design, wymiary niezle. Tylko czy jest lepszy niz standardowy no-name (bo drozszy to jest). Edytowane 21 Września 2005 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 O bezstratnym WMA nie wiedzialem... Jest plugin wma do dbPowerAmpa, który ma takie opcje: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Tylko sprawdz dokladnie w dokumentacji odtwarzacza, czy obsluguje WMA z VBR - to tez zdaje sie oczywiste nie jest :? A poza tym, ciekawa opcja :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 Tylko sprawdz dokladnie w dokumentacji odtwarzacza, czy obsluguje WMA z VBR - to tez zdaje sie oczywiste nie jest :? A poza tym, ciekawa opcja :) 1661764[/snapback] Moje muvo sobie radziło ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2005 nie wiecie przypadkiem czy w kazdym punktcie sferisa mają wszystko co jest na stronce szczególnie chodzi mi o arkadie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Własnie odbrałem nagrodę w konkursie - iRiver iFP - 180TC. Szkoda, że tylko 128MB, ale za to jak gra..... :) ..... Pierwsze wrażenie - Creative na swoich orginalnych słuchawkach gra znacznie gorzej, ale na tych od iRivera już różnice maleją. Oczywiście gra ciszej - słuchawki od iRivera to chyba 32 ohm. Jakość / budowa / wyświetlaccz - to wszystko lepiej wypada u iRivera. Dalsze porównania - jeśli będzie zapotrzebowanie ;) . Taki mój wniosek: Muvo + dobre słuchawki wystarczają. Sam ze względu na kwestie finansowe wybrałbym Muvo 1GB (zresztą tak mam) + zmienione słuchawki niż iRivera 512 MB. Ale jeśli nie musiałbym się za bardzo liczyć z kasą - to iRiver. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tirex Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 A czy prawda to że te Ezmaxy takie dobre są??? Ja szukam czegoś o w miarę dużej pojemności , dobrej jakości dźwieku i w miarę przystępnej cenie?I czytałem tu własnie czyjąś wypowiedź nt. Ezmaxa.Co wy o nim sądzicice? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 No i czar iRivera troszke przybladł. Poszedłem na spacerek, pochodziłem po sklepach itp. Na dworze, przy wiaterku, ludzich dookoła, samochodach to nie ma żadnej różnicy czy muvo z kiepskimi słuchawkami czy iRiver. W domu jest duża różnica. Wniosek - chce się mieć playerka do "chodzenia", posłuchania w drodze itp to nie ma sensu ładować kasy w drogi sprzęt. Chce się słuchać w domu to trzeba kupić odtwarzacz CD + wzmacniacz, jak koniecznie mp3 to odtwarzacz DVD lub cd z mp3 + wzmacniacz. No chyba, że ktoś chce słuchać mp3 w domu w słuchawkach i być przy tym mobilny - wtedy iRiver ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kangur90 Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 jeszcze dla zasady się tak spytam iRiver ifp-795 oczywiście :-P obsługuje VBR?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 Conti no jasne ale może jeszcze byś powiedział jakie masz ustawienia w EQ jak normal to... pobbij sobie na extreme do 9, 6, 3, 6, 6 tylko nie wiem czy masz te extreme w tym starym modelu o ile wiem w iriverach ifp 7 i 8 a nie tak jak Ty 180TC jest Extreme EQ i Extreme 3D i dlatego dźwięk jest lepszy niż w 180TC itp. starych seriach zauważ że masz w ręku staregi irivera a nie ifp-7xx ifp-8xx lub nową serię Txx, która ma SRS WOW (podobno dźwięk masakra, lux pomada) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) Equalizerem się bawiłem, ale tu nie o to mi chodzi. W domu, w pomieszczeniach zamkniętych, tam gdzie jest w miarę cicho to wychodzi klasa iRiver'a, a jest ona wyższa o parę poziomów :) . ALE różnice zanikają jak się wyjdzie na dwór, na ruchliwą ulicę, ba nawet wiaterek na tyle zmienia dźwięk, że już różnice stają się trudne do wyłapania. Niestety - słuchawki douszne nie są w stanie na tyle odizolować "szum tła" aby było można cieszyć się lepszym dźwiękiem iRivera. Dlatego jak już napisałem - ważne jest gdzie się będzie go używać. Jeśli ma to być ulica / autobus w drodze do / z pracy / zajęć to zakup czegoś droższego niż creative mija się z celem. A jeśli ma to być zaciszne miejsce i tylko słuchanie no to nie ma co dyskutować - iRiver. P.S. Xtreme EQ Xtreme 3D sound balance EQlimit EQselect te opcje są :) nawet w starszym playerku ;) . P.S.2 Założyłem nauszne słuchawki - Sony MDR-15. :blink: iRiver gra lepiej niż winamp + sb live! , może nawet lepiej niż foobar + stery kx :blink: Ide po monitory Aiwa, zobacze co to cudo potrafi...... jestem zaintrygowany. trzeba pomajstrować w EQ ale bass wymiata, czuje jak małżowiny mi się obijają o czachę :huh: wysokie się niestety za szybko "kończą", ale myślę, że to wina kompresji. Ciekawe jakie kodeki stosują, że to nie pierdzi. Nawet nie wiedziałem, że z mp3 można tyle wycisnąć :unsure: Cóż, na dworze iRiver i Creative dają podobny efekt, ale w domowym zaciszu to już inna bajka. Edytowane 22 Września 2005 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2005 (edytowane) no to sorry jak 180TC ma te funkcje :) ale wiem, że czegoś mu brakowało tylko nie pamiętam już... <upss...> coś musieli ulepszyć w ifp 7 i 8 :) z relacji użytkowników irivera (iriver.pl/forum) wiem że ifp 7xx/8xx gra trochę lepiej niż ta starsza seria 180TC :) POzdr. PS. Irivera T30 512MB można mieć za 450zł, a Creative zen nano plus 512MB 399zł, różnica 50zł którą myślę że warto dołożyć ze względu na sennheisery dołączone do zestawu i o kilka niebios lepszy dyktafon (i oczywiście lepszy dźwięk wg mnie). PS2. Iriver podobno rozwija skrzydła na np. SONY MDR-EX71, SONY MDR-EX51, Shure e2c, Shure e3c, Shure e4c :P i koss porta pro Edytowane 22 Września 2005 przez djtomas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 jeszcze dla zasady się tak spytam iRiver ifp-795 oczywiście :-P obsługuje VBR?? 1663294[/snapback] tak, obsluguje, ale w ograniczonym zakresie szukaj przed zadaniem pytania, bylo juz wiele razy :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 Witam! Na chwilę obecną potrzebuje coś do 200zł, w porywach do max 250zł!! Odtwarzacz jest dla młodszej-16letniej siostry, także wiadomo o co chodzi, audiofilem ona nie jest, pozatym im lepszy tym większe ryzyko kradzieży... Miałem kupić jej na początku iPODa 4gb nówkę za 620zł, ale po pierwsze boje się że jej zarypią, po drugie jej się wygląd nie podoba ipodów ;) Przy okazji ja bym offkoz z niego korzystał, ale jednak została opcja z mp3ką do 200-250zł... Doradzicie coś? 256mb to raczej minimum... Radio niekoniecznie... Wiem że będe musiał brać coś z no namów pewnie, no ale co? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 siemka w niedziele (chyba) kupuje sobie tego iriverka wiec prosze was o podanie mi jakiś stronek forów i innych materiałów związanych z tym odtważaczem czyli np. nieoficjalne firmware z opisami itp. itd. etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 siemka w niedziele (chyba) kupuje sobie tego iriverka wiec prosze was o podanie mi jakiś stronek forów i innych materiałów związanych z tym odtważaczem czyli np. nieoficjalne firmware z opisami itp. itd. etc. 1665149[/snapback] po pierwsze, szukaj, uszanuj wysilek innych, bylo juz setki razy, nawet sie nie wysililes :mur: po drugie, http://www.misticriver.net/boards/index.php? http://www.forum.mp3store.pl/index.php?c=1 http://www.iriver.com/html/support/download/sudw_list.asp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2005 tak, obsluguje, ale w ograniczonym zakresie szukaj przed zadaniem pytania, bylo juz wiele razy :mur: 1663908[/snapback] co ty pierd*lisz :mur: ? mp3 VBR bez ograniczeń ! ! ! tylko ogg VBR ma ograniczenie od 96kbps do 225kbps (chodzi tu o średni bitrate... czyli średni max. bitrate to 225kbps - to dużo ! ponieważ mogą występować miejsca z 320kbps :)) POzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Czy ktoś miał styczność z tym playerem: ZOLTRIX Z-CYBER MACER 256MB+FM+PENDRIVE ?? Jeśli tak to jak się sprawuje? Siostrze tak jak pisalem chcę kupić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 hmmm... wydaje mi sie ze to taki minimalnie lepszy no-name :/ kardas thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_pardon Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Czy ktoś miał styczność z tym playerem: 1665649[/snapback]Tez chcialem go kupic bo niestac mnie na iriver'a :( Ktos mi mowil ze on ma nawet dobry dyktafon i ludzie go uzywaja do nagrywania wykladow. Czy ktos moglby potwierdzic lub obalic ta wiadomosc? A przy okazji co polecacie w podobnej cenie (ewentualnie drozszy ale 512) z dobrym dyktafonem(tylko na nim mi zalezy) do nagrywania wyklado. Tylko nie piszcie zebym kupil sam dyktafon bo muzy tez czasem chcialbym posluchac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 Czy ktoś miał styczność z tym playerem: 1665649[/snapback] No kurde taki stary wyjadacz na forum a nawet mu sie tematu nie chciało przeszukać. Sam dół czwartej strony, mój post. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 No kurde taki stary wyjadacz na forum a nawet mu sie tematu nie chciało przeszukać. Sam dół czwartej strony, mój post. 1666010[/snapback] Dzięki, nie miałem czasu bo od 3dni zaganiany jestem... Problemy z autem, remont mieszkania i parę innych spraw :mur: :mur: ... A sam wiesz jak SZUKAJ działa sprawnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_pardon Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 No kurde taki stary wyjadacz na forum a nawet mu sie tematu nie chciało przeszukać. Sam dół czwartej strony, mój post. 1666010[/snapback] Kurde taki stary wyjadacz forum, a nie wie o tym ze nie wszyscy musza miec takie same ustawienia forum! :mur: Przy standardowej ilosci postow na stronie, Twoj post jest na 6 stronie w srodku! Dopiero przy ustawieniu 40postow/strone jest tam gdzie piszesz. Na przyszlosc zapodaj linka! To tak na marginesie. A co Twojego opisu macera to nie napisales nic o dyktafonie! Wiec czekam dalej na opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 24 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2005 A co Twojego opisu macera to nie napisales nic o dyktafonie! Wiec czekam dalej na opinie. 1666050[/snapback] Bo nie potrzebuje dyktafonu i nigdy go nie używałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...