Skocz do zawartości
sebasw

Odtwarzacze mp3

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich kupiłem u nich mojego mp3 exigo www.neobit.pl ale najpierw poszukałem trosze w necie co o nich piszą ludzie i :

1688896[/snapback]

To się uśmiałem :) Przepraszam, czy Ty nie masz wad słuchu? (nie chcę Cię urazić, normalne pytanie)... To co kupiłeś to chińszczyzna o której już pisałem... Sam mam coś na identycznych bebechach, tzn. siostra: TREK'a... Bebechy są dokładnie te same... Gra w miarę przyzwoicie... Ale w momencie kiedy porównałeś nawet do MUVO to się załamałem... Przecież to jest klasa różnicy w dźwięku... Dobrze że nie powiedziałeś że gra tak jak iRiver albo iAudio bo byś się już totalnie ośmieszył... Czy Ty wogóle potrafisz rozróżnić barwę dźwięku z telewizora mono, stereo i sourround 5.1? Skąd to pytanie, a no stąd że podobnie można porównać tego playera do muvo do irivera... Cieszę się Twoim szczęściem że kupiłeś tanio taką pojemność, ale nie pisz że ma jakość jak muvo bo to bzdury... Wiem co mówie bo miałem i tego i tego... Nie wspominając o np. ipodzie czy iriverze...

P.S.

Rada dla Ciebie, nie wciskaj za mocno przycisku PLAY... (na 50 sprzedanych 30 wraca z awarią wyłamania tego przycisku).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mx500 najlepsze z tego co wymieniłeś

a co do tego że na UMS-ie dużo wolniej jedzie to chciałbym jakieś konkrety... o ile MB/s wolniej albo o ile razy :)

ja na ifp-790 firmware 1.29 KR IMM mam speeda ok. 1,55-57MB/s

POzdr.

1688687[/snapback]

Hmm, nie moge teraz znalesc linka, ale widzialem porownania szybkosci gdzies na forum.

Standardowo potrzeba bylo ok 7min na wgranie pliku 700mb.

Na UMS'ie zajelo to ok 20min, wiec jak dla mnie spora wada, stad moj taki a nie inny wybor.

A sluchawki na 90% biore sennheisery mx400 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe o to moje sluchaweczki: to sa na 99.9999% mx400 sorki za jakosc fotek ale no weice komórka :P Dołączona grafikaDołączona grafika

1685068[/snapback]

chyba mx300:

Dołączona grafika

POzdr.

PS. Przepraszam że cytuję obrazek ale chciałem żeby porównanie było widoczne.

Edytowane przez djtomas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemano chce kupić jakiś odtwarzacz mp3 z 256mb pamięci w granicach 250-280zł z przesyłką. Mówie o allegro. Najlepiej żeby miał gwarancje, radia nie musi być i dyktafonu też nie musi być. Co polecacie ? Wielu użytkowników poleca firme creative serii muvo czy coś takiego. Prosze o pomoc. Uzbierałem sobie kase, a rodzice mi nie kupią więc musze sam coś upolować :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemano chce kupić jakiś odtwarzacz mp3 z 256mb pamięci w granicach 250-280zł z przesyłką. Mówie o allegro. Najlepiej żeby miał gwarancje, radia nie musi być i dyktafonu też nie musi być. Co polecacie ? Wielu użytkowników poleca firme creative serii muvo czy coś takiego. Prosze o pomoc. Uzbierałem sobie kase, a rodzice mi nie kupią więc musze sam coś upolować :D

1689826[/snapback]

Przejżyj choćby 5ostatnich stron a znajdziesz odpowiedź ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem pare na allegro. Są tu jacyś użytkownici co je posiadają ?

CREATIVE MUVO TX 256 MB

Creative MUVO TX SE 256

Czym te 2 sie różnią oprócz obudową?

Creative MuVo Value 256MB

Ten jest tani ale jak z jakością dźwięku ? Obok mnie jest sklep komputronika więc zakup to nie problem.

CREATIVE Muvo 256 MB, 2LG, DYKTAFON, PENDRIVE

Edytowane przez paluszek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba mx300:

user posted image

POzdr.

PS. Przepraszam że cytuję obrazek ale chciałem żeby porównanie było widoczne.

nie, mx 300 ma czarny pasek moje mają srebrny acha widziałem aukcje na allegro i były identyczne jak moje bez zwijarki i byly to mx500 wiec na 99% sa to mx500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem pare na allegro. Są tu jacyś użytkownici co je posiadają ?

1690108[/snapback]

ja na Twoim miejscu pobierałbym:

- http://www.allegro.pl/show_item.php?item=66238169

- http://sklep.mediatune.pl/produkty/creativ...blekitnoczarny/

z przewagą na ten pierwszy

POzdr.

PS. Widziałem na żywo słuchawki MX300, MX400 i MX500 i żadne nie są identyczne jak moje dołączone do irivera:

Dołączona grafika

inaczej te dziurki od spodu i pobokach są rozstawione, pasek w moich jest przez całą długość słuchawek a nie jak w tych MXxxx http://www.sennheiser.com/

z opinii użytkowników sennheiserów i słuchawek iriverowych wiem, że te moje słuchawki grają conajmniej jak MX300, ale minimalnie gorzej niż MX400 od MX500 już bardzo odstają (ale bass mają lepszy ;)).

Edytowane przez djtomas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wiem że jutro biore muvo :) Teraz warto do niego brać jakieś słuchawki? Czy standardowe wystarczają? Czytałem tutaj o Sennheiserach, dobre są? Myślałem nad mx300, może dołożyć 16 złotych do mx400? Na mx500 mnie nie stać :(

edit: i co to jest jakaś Impedancja czy coś? MX300 mają 32ohm, mx400 16ohm. Czym to się różni?

Edytowane przez goldenSo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mx300, mx400, mx500 mają 32 ohm.

mx350, mx450, mx550 mają 16 ohm.

Przynajmniej tak jest na stronce producenta ;) .

http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm_e...53?Open&print=#

Czy ktoś porównywał np. mx400 z mx450 ?? Gdzieś czytałem komentarz, że te z końcówką 50 przy głośniejszej muzyce zaczynają "pierdzieć", ale nie wiem na ile to prawda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ogolnie mx*50 sa beznadziejne ale mx400 sa na 90% 16ohm (gdzies czytalem)

mx300, mx400, mx500 mają 32 ohm.

mx350, mx450, mx550 mają 16 ohm.

Przynajmniej tak jest na stronce producenta icon_wink2.gif .

http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm_e...53?Open&print=#

i tutaj zaczyna sie potwierdzac moja teoria za mam mx500rc(czy jakas tam inna koncówka) te mx 400 na stronce mają szary pasek a moje mają swiecący srebrny Edytowane przez bjabrzyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest moze ktos kto posiada Sandisk'a Sansa'e 512MB, kto moglby podzielic sie wrazeniami z uzytkowania ? A dodatkowo interesuje mnie czy ktos moze wie jaka jest moc na wyjsciu (tego nigdzie nie moge znalezc) w kwesti wymiany sluchawek i czy wogole taka wymiana jest konieczna - nie jestem zadnym audiofilem i dodam ze beda raczej uzywane na zewnatrz.

Edytowane przez gre_gor_ek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ogolnie mx*50 sa beznadziejne ale mx400 sa na 90% 16ohm (gdzies czytalem)

:mur:

MX 400 Article No. 04853

Technical Data

Nominal impedance  32 Ohm

Ear coupling  intraaural

Weight w/o cable  ca. 6 g

Jack plug  3.5 mm stereo

Transducer principle  dynamic, open

Cable length  1 m

Frequency response (headphones)  18.....20000 Hz

THD, total harmonic distortion  1 %

Sound pressure level (SPL)  125 dB(SPL)

:?

http://www.sennheiser.com/sennheiser/icm_e...53?Open&print=# <_<

Powiedz to producentowi, że ma błąd w opisie i nie wie co produkuje.

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem Muvo i na twoim miejscu bym wyrwał uzywke iRiver za 280zl z allegro.

Ja wyrwalem za 265zl  iRiver 790 256mb + nowe srebrne sluchawki iRiver mx300 ?

1690614[/snapback]

Dokladnie, nie ma to jak allegro. Czasem mozna dorwac stan idealny za nieduze pieniadze. Ja trafilem na 790 na gwarancji (2lata), uzywany w pokrowcu pare razy + mx300 + philips SBCHS415/00 za 275zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jest moze ktos kto posiada Sandisk'a Sansa'e 512MB, kto moglby podzielic sie wrazeniami z uzytkowania ? A dodatkowo interesuje mnie czy ktos moze wie jaka jest moc na wyjsciu (tego nigdzie nie moge znalezc) w kwesti wymiany sluchawek i czy wogole taka wymiana jest konieczna - nie jestem zadnym audiofilem i dodam ze beda raczej uzywane na zewnatrz.

1690927[/snapback]

ja mam snase e130 i powiem ze odtwarzacz jest zajebisty(w zupelnosci wystarcza), tylko faktycznie slychawki to wypadalo by wymienic bo malo bassu daja, ale plusem jest to ze dobrze siedza w uchu :)

ps. jak bys znalazl te info o sluchawkach to napisz PM ,bo niedlugo zamierzam se wymienic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ps. jak bys znalazl te info o sluchawkach to napisz PM ,bo niedlugo zamierzam se wymienic

1691200[/snapback]

Wlasnie zakupilem... powinien byc u mnie we wtorek :)

A co do tych sluchawek nawet producent nic nie pisze nigdzie. Takze raczej bedzie ciezko cos z tym. Ale jak tylko cos znajde to dam znac.

No i bede mial mozliwosc porownac go z dwoma MuVo (n-ka i tx-em) jak sie nie myle, takze jak tylko dostane go do lapek to cos napisze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie, nie ma to jak allegro. Czasem mozna dorwac stan idealny za nieduze pieniadze. Ja trafilem na 790 na gwarancji (2lata), uzywany w pokrowcu pare razy + mx300 + philips SBCHS415/00 za 275zl.

1691169[/snapback]

ja wyrwałem nówkę irivera ifp-790 z polską gwarą za 240zł

POzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wyrwałem nówkę irivera ifp-790 z polską gwarą za 240zł

POzdr.

1691367[/snapback]

Gratuluje, ale na koszt aukcji sklada sie kilka rzeczy. Glownie ryzyko, np ja kupilem od osoby 150 komentarzy. Od kolesi majacych miedzy 0 a 10 mozna dostac taniej, bo ludzie boja sie kupowac - wałki sa bardzo czeste niestety. Taniej tez mozna dostac np kupujac przez posrednika z usa, ale trzeba czekac zanim to dojdzie. Czyste okazje to trafienie aukcji "nowa" na samym poczatku i wyprzedzenie potencjalnych nabycow. No i czasem warto zagadac sprzedajacego, bo bywa ze zgadza sie na warunki znacznie kozystniejsze niz te z aukcji - o czym nie wszyscy rzecz jasna wiedza i co jest czynnikiem nieprzywidywalnym, mogacym z normalnej aukcji zrobic megaokazje.

No i dodatkowe sluchawki philips ktore sa w zestawie jaki kupilem kosztuja 49zl, wiec to tez mozna sprzedac :wink:

Edytowane przez aerial

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Jak juz jesteśmy przy okazjach z allegro:

Mi udało sie kupić irivera 890 za 230 zł ( sprzedajacy mial ponad 90 komentarzy )

W opisie aukcji było napisane, że odtwarazacz jest używany, ale odnowiony przez producenta.

Mam go od kilku dni i jak narazie jestem bardzo zadowolony :D

Cały komplecik oprócz pudełka wszystko zapakowane w folie ( tak jak nowe), playerek w idealnym stanie - jak nowka

Mam jeszcze jedno pytanko:

Czytałem kilka ostatnich stron tego tematu i widzialem ze polecacie fw 1.29kr.

Ja mam 1.30 czy warto zmieniac ??

Jeśli tak to moze ktos podesłać linka ??

Edytowane przez deka2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi