Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystkim chętnym którzy chcą kupić odtwarzacz Philips Gogear SA1330/02 zdecydowanie odradzam. Napisze w skrócie zalety i wady.

Zalety:

Jakość dźwięku jest na dobrym poziomie.

Wymiary i Ładny wygląd

Przyciski od odsłuchiwania są naprawdę dobrze rozmieszczone. (operowanie nimi przez nawet przez koszulkę nie sprawia żadnego problemu)

Chowane USB

Dyktafon (no w sumie to taki dyktafon to nie wiem do czego się może przydać :-| )

W miarę niska cena jak na produkt firmowy

Eqalizer (to już chyba standard)

Elastyczny kabel od słuchawek

Wady:

To prawda, że odtwarzacz gra cicho (ale dla mnie wystarczająco głośno)

Wbudowana bateria

Ułożenie plików jest takie jak zrobimy w komputerze.

Lustrzana osłonka wyświetlacza powoduje że w jasny dzień .....widać na nim.

Brak radia

Nie potrzebna nikomu opcja "Cue" (chyba wiecie o co chodzi).

Bateria nigdy nie wytrzyma mi tych 11 obiecanych godzin

Instrukcja w języku polskim jest tak kiepskiej jakości że szkoda gadać (to nawet nie jest kiepskie ksero to jakieś .....)

Pokazujący się napis Philips podczas włączania z czasem już tylko irytuje.

Edytowane przez siwy_bos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieję, że to nic złego, że daję link do innego forum. Tutaj jest jakaś instrukcja, ale nie wiem czy Ci to pomoże i w ogóle.

http://forum.mp3store.pl/index.php?showtopic=5924

Oczywiście musisz wziąć na poprawkę, że Ty masz m230, więc inne pliki musisz pościągać, ale to zapewne wiesz. Albo i jednak nie. Cała seria m200 ma te same chyba.

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A Iriver to Iriver.

Tez nie dziala (przy oficjalnych firmwareach) equalizer dla radia.

A Iriver to Iriver.

W ifp-795 tez nie dziala (przy oficjalnych firmwareach) equalizer dla radia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znowu wracam z pytaniem :)

Kolejne 3 opcje - co lepsze/ lepiej się opłaca?

iRiver T20 1GB MP3 Player - Light Gold

iRiver T30MX - T30 Flash Music Player 1GB (Rose Red)

Apple iPod Nano - 1GB - Black

Wszelkie opinie, rady, mile widziane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Iriver T20/T30 - to samo, tylko że T20 ma akumulator, a T30 baterie AAA. Raczej o odtwarzaczu pisać nie trzeba bo bardzo popularne są, łatwo coś znajdziesz na ich temat

Apple iPod Nano - ciekawy, malutki, ładny, ale dość krótko na aku działa [chyba koło 12 godzin) no i jak ktoś nie lubi to iPod :P iTunes i te sprawy, ale można wgrać rockboxa i to uważam za duży plus

BTW. Którykolwiek z tych playerów się wybierze to będzie dobry wybór, więc raczej zależy to od gustu przede wszystkim

Edytowane przez Luk@s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się zastanawiam nad ver http://www.allegro.pl/item115410298__odtwa...t10_512mb_.html i nad europejską. Europejska nie dość, że sporo droższa to nie ma jeszcze radia. Amerykańska za to nie ma gwarancji, i jakoś nie do końca jestem przekonany do tej aukcji..

i człowiek w kropce :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja się zastanawiam nad ver http://www.allegro.pl/item115410298__odtwa...t10_512mb_.html i nad europejską. Europejska nie dość, że sporo droższa to nie ma jeszcze radia. Amerykańska za to nie ma gwarancji, i jakoś nie do końca jestem przekonany do tej aukcji..

i człowiek w kropce :mur:

Jeżeli możesz zyć bez radia i uważasz, że kiedyś tam się przyda to bierz europejską... Edytowane przez nuras_en

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar sprawić sobie odtwarzacz COWON iAudio 6. Taki jak ten.

Sprzedawane są one np. w sieci sklepów Sferis, ale tam sprowadzają je na zamówienie. Problem polega na tym, że nie mogę znaleźć w Wawie sklepu, gdzie ten odtwarzacz byłby na wystawie, mógłbym go posłuchać, obejrzeć, dotknąć, itp. :) Może znasz taki sklep i byłbyś w stanie mi pomóc...?

Czy ktoś ma taki odtwarzacz? Warto kupić takie coś za 249$? Nie do końca jestem zdecydowany, liczę na opinię kogoś, kto to ma <_<

Edytowane przez Mizc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam odtwarzacz mp3 Creative muvo tx 512mb i na wyświetlaczu nie wyświetla mi jednej lini jest czas np 00:00:00 i jak by ktoś z środka zabrał jedną linie, od nowości tak mam czyli od kilku dni czy to się nadaje do reklamacji ? i czy jak uwzględnią reklamacje to czy moge sobie wymienić za dopłatą na inny który ja bym chciał ? bo ten wygrałem w konkursie co o tym myślicie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar sprawić sobie odtwarzacz COWON iAudio 6. Taki jak 2236153[/snapback]

Mam odtwarzacz mp3 Creative muvo tx 512mb i na wyświetlaczu nie wyświetla mi jednej lini jest czas np 00:00:00 i jak by ktoś z środka zabrał jedną linie, od nowości tak mam czyli od kilku dni czy to się nadaje do reklamacji ? i czy jak uwzględnią reklamacje to czy moge sobie wymienić za dopłatą na inny który ja bym chciał ? bo ten wygrałem w konkursie co o tym myślicie ?
Definitywnie masz uszkodzony wyświetlacz. Często działo się to w starych telefonach (Siemens C25, Nokia 5110, 3210)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zamiar sprawić sobie odtwarzacz COWON iAudio 6. Taki jak ten.

Sprzedawane są one np. w sieci sklepów Sferis, ale tam sprowadzają je na zamówienie. Problem polega na tym, że nie mogę znaleźć w Wawie sklepu, gdzie ten odtwarzacz byłby na wystawie, mógłbym go posłuchać, obejrzeć, dotknąć, itp. :) Może znasz taki sklep i byłbyś w stanie mi pomóc...?

Możesz spróbować tutaj. Na stronie znajdziesz maila, telefon i adres.

A co do odtwarzacza - iAudio to sprawdzona marka, mam model wcześniejszy (iAudio 5) i jestem b. zadowolony.

Recenzja iAudio 6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przedstawcei mi prosze wszystkie info dot tego sprzęta bo troche stron jest...

http://allegro.pl/item115228323_ekskluzywn..._dni_testu.html

i wogóle pochodne itp.... na co patrzec bo widzialem taki u dziewczymy i byl fajny :P :)

albo jakies lepsze mp3 z 2GB za ~200zł bo nie dam wiecej. pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przedstawcei mi prosze wszystkie info dot tego sprzęta bo troche stron jest...

http://allegro.pl/item115228323_ekskluzywn..._dni_testu.html

i wogóle pochodne itp.... na co patrzec bo widzialem taki u dziewczymy i byl fajny :P :)

albo jakies lepsze mp3 z 2GB za ~200zł bo nie dam wiecej. pzdr

Wredna podróba iPod'a Nano... Daj sobie wogóle z tym spokój...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

no i co z tego? :/ jeśli dobre to w czym problem? ehh.... pytam bo moze ktoś może podielić się przeżyciami z czymś takim..

Zastanow sie.

Wyswietlacz,pamiec 1GB,ladne pudeleczko i full opcji przy cenie 200 zl.W tej cenie mozna kupic dobry odtwarzacz mp3 ale nie mp4.To kolejny wypas na KOSCIACH szajcunga.

Wypas,ktory w ciagu tygodnia od kupna padnie.Swoja droga,juz czytalem na paru forach o tym czyms bo ludzie sie tym zachwycaja a potem zakladaja tematy typu:

"kupilem,podzialalem 3 dni,wykasowalem muze,wgralem od nowa i nie dziala,da sie cos zrobic"

albo

"smigal 3 dni,wymienilem baterie i juz sie nie wlacza,baterie of koz sprawdzalem :lol2: "

lub

"wlaczylem i bylo ok,podlaczylem do kompa i wybuchl mi telewizor :blink: ,da sie jakos to naprawic :huh: "

I masa innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i co z tego? :/ jeśli dobre to w czym problem? ehh.... pytam bo moze ktoś może podielić się przeżyciami z czymś takim..

Dobre? Nie wiem gdzie to przeczytałeś/usłyszałeś...

Ale w Polsce już tak niestety jest. Najlepiej sprzedaję się wybajerowana tania tandeta niż prosty produkt wysokiej jakości... Ale nie wdrążam w tematy politycznie w końcu jestem za młody, żeby decydować o losie mojego (tfu) kraju w którym żyję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

to zaproponuj dobry produkt wysokiej jakosci za 200 zł? :)

Creative Muvi 512Mb

Sansa Sandisk e130(512mb/1GB oraz slot SD)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi