IamWeasel Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 (edytowane) Na dole masz szukajkę. Na prawdę nie fajnie się pisze 100x to samo. KrisJR Iriver H10 Junior jest naprawde malutki. Edytowane 3 Września 2006 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Naprawde zaczniemy mordowac za pytanie w kolko o to samo. Czytac ludzie, czytac, a potem ew. zadawac pytania! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Może tak napiszemy wspólnie jakieś podsumowanie tego tematu? Bo faktycznie ciągłe pytania o to samo sa troche denerwujące... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Dokładnie, przydał by się jakiś FAQ jaki mp3 player do jakiej ceny kupić i dlaczego ten a nie inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 3 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2006 Dokładnie, przydał by się jakiś FAQ jaki mp3 player do jakiej ceny kupić i dlaczego ten a nie inny.Przydało to by się więcej chęci i rozumu wszystkich nowych pytających się... Ja już nie zwracam uwagi na kolejne pytanie bo poprostu wnerwia mnie to lenistwo. Zawsze chętnie pomagam ale jeżeli coś już było omawiane to powtarzać się nie będę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 wiem wiem, ze odgrzewam kotlet'a ;) sory. czytalem poprzednie strony i wlasnie nie moge sie zdecydowac. jedni pisza ze iriver t30 nie ma radia, ale za to ma wiecej opcji / EQ, a drudzy mowia ze t10 ma lepsza jakosc muzyki... :huh: radyjko mi nie jest potrzebne bo jakos nigdy sie nie przylapalem zebym sluchal go dluzej niz 5 minut ;) T10 fajnie wyglada i to tez jego + 8) czy on nie ma tego Equalizera? (nie wiem czy tak to sie pisze ;)) pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 [...] radyjko mi nie jest potrzebne bo jakos nigdy sie nie przylapalem zebym sluchal go dluzej niz 5 minut ;) T10 fajnie wyglada i to tez jego + 8) czy on nie ma tego Equalizera? (nie wiem czy tak to sie pisze ;)) [...] Jak to nie ma. ma Eq i SRS (z tym że działa albo jedno, albo drugie) Funkcje to one maja podobne, różnia sie wyświetlaczem(t10 kolor,t30 zwykły) , lineIN(którego t10 nie ma), Bateriami (AAA w t30, AA w t10). Wydaje mi się, że t10 ma ciut lepsza obsługe przez te przyciski kiernukowe(Ale wnioskuje to tylko po zdjeciach, gdyz t30 nie trzymałem w ręce, więc moge się mylić). To chyba wszystkie róznice. Nic, ide sie na rozpoczęcie roku szykować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 aaha. no to chyba wybiore t10 . //aha tylko powiedzcie co to jest to lineIN ? ze mozna od razu do kompa podlaczac? bo z tego co wiem to w t10 trzeba to robic za pomoca kabelka usb ;) // ja juz sie godzinke temu przyszykowalem ;> a tak wczesnie wlasnie po to, zeby jeszcze na forum troche posiedziec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 iriver T30 nie ma gorszej jakosci dzwięku od T10,obydwa bazują na ...chipach Samsunga -he he(ARM9 200Mhz). Linein-możesz podłączyć np.magnetofon i zgrać coś do playerka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafifeo Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 aaha. no to wybor padl na t10 :} wezme chyba wersje 512, bo wiecej mi nie potrzeba. pozdro :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Kto mówi że T10 ma lepsza jakośc muzyki? Grają dokładnie tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2006 Kto mówi że T10 ma lepsza jakośc muzyki? Grają dokładnie tak samo.Kolega kuzyna mojej koleżanki wuja... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniel_konio Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) no a do mnie przyszedl dzisiaj T30 refurbished :D no i jestem bardzo happy :D playerek jest wypasiony, polecam kazdemu komu zalezy na jakosci w miare niskiej cenie :) Edytowane 9 Września 2006 przez daniel_konio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Troche was nie rozumiem ;) Dajecie na mp3 player 300zł a oczekujecie 512MB :blink: Cena 300-400zł i juz mozna mieć ZENa 20-30GB Więc dlaczego wybór pada na jakies 512MB iRivery? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobo90 Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Hmmm, ja tylko powiem, ze za niedlugo do mnie przyjda Kossy Spark Plug. Zamowilem je, bo mi sie zepsuly sluchawki do Sandiska (jedna sluchawka grala bardzo cicho). Wiem, ze Kossy maja duzy bas - ale przeciez zawsze mozna go przyciac. Jak potestuje to was poinformuje. Peace. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Troche was nie rozumiem ;) Dajecie na mp3 player 300zł a oczekujecie 512MB :blink: Cena 300-400zł i juz mozna mieć ZENa 20-30GB Więc dlaczego wybór pada na jakies 512MB iRivery? :huh: Taaaa... uwielbiam to zaniżanie i zawyżanie cen na poparcie swojego zdania. Daj linka do nowego Zena 20GB za 300zł lub 30GB za 400zł (nie 401zł) z gwarancją. No i iriver t30 512 kosztuje 175, a nie 300, drobna różnica. Poza tym jakość dźwięku jest lepsza. Słuchawki też. No i jak ktoś chce mieć pamięc flash, to żaden hdd mu tego nie zrekompensuje. Edytowane 9 Września 2006 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 (edytowane) Taaaa... uwielbiam to zaniżanie i zawyżanie cen na poparcie swojego zdania. Daj linka do nowego Zena 20GB za 300zł lub 30GB za 400zł (nie 401zł) z gwarancją. Słuchaj... Jeśli ja jestem w stanie wyrwać zena 30GB za 370zł to myślę że Ty i każdy inny też, ponieważ wylicytowałem go na ebayu. Poza tym jakość dźwięku jest lepsza. Słuchawki też. No i jak ktoś chce mieć pamięc flash, to żaden hdd mu tego nie zrekompensuje. Tego nie kwestionuje ;) (flash a hdd) ale różnicy w jakości między owym iriverem a zenem nie odczułem Edytowane 9 Września 2006 przez Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Słuchaj... Jeśli ja jestem w stanie wyrwać zena 30GB za 370zł to myślę że Ty i każdy inny też, ponieważ wylicytowałem go na ebayu. Tego nie kwestionuje ;) (flash a hdd) ale różnicy w jakości między owym iriverem a zenem nie odczułem Czyli nie widzisz różnicy między sprzętem szczęsliwie wylicytowanytm na Ebayu a takim, który można bez problemu kupić na allegro, nawet wybrac sobie sprzedawcę? OK. Więc tak, podsumowując: jeśli ktoś chce wam sprzedać nowego Zena 30GB za 370zł, a chcecie player z HDD to kupujcie! Mimo wszystko sądzę, że napisałes to, żeby się pochwalić swoim zakupem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Wczoraj z ciekawości podłaczyłem słuchaweczki od ipoda do T10.I...?Tego się nie spodziewałem-grają świetnie!Tnz.w praktyce, dorównują Cresyn-om dołaczanym do playerków iriver.Co prawda ,nie wysiliłem się na jakieś szczegółowe porównie,gdyz musialbym ich używac przez dłuższy czas,ale tym co uslyszałem byłem mile zaskoczony,grają praktycznie jak Cresyny. Nie musze dodawac ,że firmówki apple podłaczone do ipoda nano graja be-zna-dzie-jnie.Kazdy preset ,ktory podbija nieznacznie niskie tony powoduje "pierdzenie". ipod nano na sluchawkach Cresyn na ustawieniu EQ normal,gra praktycznie identycznie jak iriver t10.(zaznaczam ,że porownywałem dośc krótko-ale tyle mi wystarczył). Natomiast przewaga irivera ,to niskie tony-po ich podbiciu w EQ lub użyciu SRS, dostaniemy solidnego, basowego kopa prosto między oczy. ipod nano -ma bardziej zrównoważone brzmienie wszystkie tony są na swoim miejscu ,mnie przypadl do gustu preset JAZZ ,na iriverowskich słuchawkach fajnie brzmi(pomijam juz przestery niskich tonów występujace na kilku plikach,mozna sobie z tym poradzic uzywając mp3gain). Napisałem to tak na szybko,po krótkiej sesji z obydwoma playerkami(a raczej słuchawkami). Także konkluzja jest taka-słuchawki apple są niezłe ,ale z ipodem grają koszmarnie. Pozostaje albo ich wymiana,albo wgranie rockboxa,który- o ile się nie mylę- posiada parametryczny EQ(yeaaa!) i wydobywa z ipoda ukryte pokłady mocy... I jescze jedno-odpowiednikiem baterii alkalicznej NIE jest Nimh 1700mAh jak wczesniej napisłem tylko ~750mah A tu szczegóły->test akku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Mimo wszystko sądzę, że napisałes to, żeby się pochwalić swoim zakupem :wink: Zgadłeś, to też ;) http://allegro.pl/show_item.php?item=126453365 Czekam na opinie (nie co do ceny) tylko co do sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) No dobra, ale teraz już chyba nie powiesz, że Twój argument wyższości Creativa nad iriverem miał jakikolwiek sens :| Półtoraroczny sprzęt, bez gwary, fuksem wyrwany na allegro (a było, że na ebayu, przejęzyczenie :rolleyes: ) za 360 - a nowy, do kupienia od ręki, za 175 :wink: Edytowane 10 Września 2006 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Pozostaje albo ich wymiana,albo wgranie rockboxa,który- o ile się nie mylę- posiada parametryczny EQ(yeaaa!) i wydobywa z ipoda ukryte pokłady mocy...Apropo rockboxa to mam jedną uwagę - świetny EQ jest owszem... ale po podbiciu basów i to leciutkim nawet i tak na głośnych nagraniach jest pierdzenie... Także kiepawo. Przynajmniej na moim ipodzie... no ale jeszcze troszkę i T10 :) Edytowane 10 Września 2006 przez Luk@s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 No dobra, ale teraz już chyba nie powiesz, że Twój argument wyższości Creativa nad iriverem miał jakikolwiek sens :| Półtoraroczny sprzęt, bez gwary, fuksem wyrwany na allegro (a było, że na ebayu, przejęzyczenie :rolleyes: ) za 360 - a nowy, do kupienia od ręki, za 175 :wink: Nie, nie :) to nie było tak... Przeglądałem ebay i trafiłem na takiego samego ZENa 30GB, dobry stan, rzetelny sprzedawca, wysyłka do Polski, ogólnie żaden problem... Ten wychodził na złotówki 355 (w tym wliczona przesyłka) Myślę sobie sprawdze czy moze maja inne oferty. Bez problemu znalazłem parenaście innych ZENów o różnych pojemnościach od sprzedawców u których nie bał bym się kupować. Ale mimo to byłem zdecydowany na tego z pierwszej aukcji. Postanowiłem przejrzeć jeszcze allegro by sprawdzić czy ceny się pokrywaja czy może wyrwe dużo taniej wtedy też natrafiłem na aukcje ZEN 30GB za 370zł z wliczoną wysyłką. Więc jak widać wcale nie trzeba kombinować ale nie można też iść na totalną łatwizne, brać 200zł i gnać do sklepu po iRivera. Druga sprawa IamWeasel twierdzi że mój agrument wyższości Creative nad iRiverem nie ma sensu, ano wg. mnie ma, ponieważ miałem okazje słuchać paru iRiverów jak również korzystalem z owego Creative ZEN i jeden i drugi grał dobrą nute a za Creative przemawiał większy wyświetlacz, większe możliwości no i olbrzymia przestrzeń dyskowa btw. spójrz na zdjęcia tego "półtorarocznego" sprzętu. ;) PS. Zdam szersza relacje jak tylko dostane paczke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Czekam na opinie (nie co do ceny) tylko co do sprzętu. IMO strzał w dziesiątkę,niezła okazja i w sumie niezły player.Troche stary-ale jary:własne ustawienia EQ,30Gb i 50mW na wyjsciu -no no ,to juz niezły power,grajek na pewno udźwignie większość słuchawek-nawet do stancjonarnego sprzetu.I ta cena... Co do playerow HDD vs Flash,tak naprawdę gdyby nie wysokie ceny pamięci tego typu (nand flash),to do powiedzmy 8-16GB modele z mini HDD nie mialyby racji bytu...ale tak nie jest. Mnie osobiscie(i pewnie wielu)wystarczyłby player 4GB-niestety ceny w relacji do pojemności są zaóojcze.Nie zmienia to faktu ,że flash nie posiadają wielu wad modeli HDD.Modele z dyskami bronią się tylko pojemnością i póki co ,jeżeli chcemy miec 4 i więcej GB pamięci w rozsadnej cenie ,to wyboru nie ma tylko HDD. Pewną alternatywą jest ripowanie CD-audio do formatu ogg vorbis(iriver,iaudio,samsung,meizo,ipod +rockbox-na tej krótkiej liście nie ma creative :wink2: ), dzięki czemu, przy mniejszej wadze pliku ,będziemy dysponowac lepszą niż w mp3/wma ,jakością dzwięku. Zresztą dobrze mieć flasha na co dzień +HDD na wyjazd -idealne uzupelnienie.Bo z 20GB(+) "ceglą" w kieszeni,poruszanie sie po mieście nie jest zbyt komfortowe... Nadmiar muzyki w playerku też nie jest aż taki dobry-więcej się przeskakuje między utworami niż słucha. W sumie :niezly zakup. ;) Edytowane 10 Września 2006 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Zresztą dobrze mieć flasha na co dzień +HDD na wyjazd -idealne uzupelnienie.Bo z 20GB(+) "ceglą" w kieszeni,poruszanie sie po mieście nie jest zbyt komfortowe... I tylko to mnie martwi... Ostatnio doszedłem do wniosku że moje kieszenie wiecznie wszystkim zawalone więc nie wiem gdzie go wsadze ;) Lewa - telefon i nic poza nim Prawa - fajki, zapalniczka Tył lewy - portfel Tył prawy - klucze, drobniaki I teraz pytanie gdzie to wcisnąć? ;) PS. Przy okazji mam jeszcze pytanko... Jako że nigdy wczesniej nie miałem mp3playera z twardym dyskiem muszę zapytać jak dysk ten się zachowuje. Wiem że z reguły jest dosyć cichy, wiem też ze potrafi się nagrzać ale średnio pyt1 - co na to zima i mocno ujemna temperatura? pyt2 - co na to lato i wylegiwanie się wraz z grajkiem na słońcu? Edytowane 10 Września 2006 przez Soker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 Czyli okazuje się, że go jeszcze nie masz a poza tym trzebaby sprowadzać do Polski :rolleyes: No jeśli ktoś lubi, to jego wola ;) Argument wyglądu przy 1,5 rocznym sprzęcie to dla mnie nie argument, zwłaszcza, że ten akurat player ma HDD, który jako część ruchoma się zużywa po jakimś czasie. Wiem że z reguły jest dosyć cichy, wiem też ze potrafi się nagrzać ale średnio pyt1 - co na to zima i mocno ujemna temperatura? pyt2 - co na to lato i wylegiwanie się wraz z grajkiem na słońcu? Nie wiem jak Creativy, ale iriverowi h320 znajomego nie przeszkadzała sroga tegoroczna zima, ani gorące lato ;) Robi się z tego więc dyskusja nowy flash vs używany hdd za 2x więcej, co wg. mnie nie ma sensu, bo każdy kupuje to, co mu odpowiada (podobny wybór jak między refurbem z allegro a dołożeniem do boxa ze sklepu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) No i w końcu zdecydowałem się na t10. Kupilem tutaj. same pozytywy ma i dużo mp3 sprzedawał, także bez problemu powinno być. Decyzje podjąłem na podstawie Waszych opini (głównie IamWeasel) i kolegi któremu go poleciłem (już go ma i zadowolony jest). Także dzięki za recki i dobre rady Panowie/Panie :>. Jedno mnie martwi z tego co pisze to słuchawki to senny ;( a pisaliście że Cresyn'y lepsze... będę miał okazje przekonać się na własne uszy. Edytowane 10 Września 2006 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezbronnyPL Opublikowano 10 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2006 (edytowane) Będziesz zadowolony-słuchałem wielu playerków i tylko iaudio x5 od razu wzbudzil we mnie jakieś emocje-od razu.Drugim takim playerkiem jest wlasnie T10,gra na tyle dobrze ,że nie włączam już winampa/foobara -tylko słucham na grajku,dodam tylko że ipod nano tego nie spowodowal,ot gra i nic więcej.Przez chwile słuchałem creative muvo-hmm dzwięk najbardziej przypominał mi brzmienie tanich plastikowych głośniczków ,takie porównanie od razu mi się nasunęło. @Luk@s to widzę ,że ipod faktycznie niedomaga... przyrzyj się iriver U10,dzisiaj go widzialem na żywo(ale nie sluchałem),jest o wiele mniejszy niż się wydaje np. ze zdjęć.To maleństwo jest wspaniałe-teraz mając już t10 zastanawialbym sie wlaśnie nad U10.Bo w T10 wnerwia mnie nieprzemyślana konstrukcja i w sumie takaż obsługa(cale szczescie ,że ma fantastyczny dzwięk ,ktory wynagradza te niedogodności). Lub może T10 ver.2GB? Edytowane 11 Września 2006 przez BezbronnyPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 11 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2006 IAmWeasel - pociagne dyskusje uzywany Creative vs nowy iRiver jeszcze chwile, bo chce zwrocic uwage na jedna rzecz: Ten iRiver za 175zl to jest refurbished, tak? W zwiazku z tym IMHO w zadnym wypadku nie mozna go nazwac nowym, bo jest to badz co badz sprzet poserwisowy. A z nowych playerow HDD to np. Sony NW-A3000 (20 GB) widzialem wczoraj w Empiku za 599zl. Fakt, ze to nie 175 czy nawet 300zl, ale IMHO jest to opcja, nad ktora warto sie zastanowic. Mialem NW-A1000 (wersja 6 GB tego powyzej) i bylem z niego bardzo zadowolony, wysokiej jakosci sprzet o bardzo dobrym brzmeniu. Na dobra sprawe te playery maja tylko jedna, za to powazna, wade: koniecznosc korzystania z dolaczonego softu do wgrywania muzyki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 IAmWeasel - pociagne dyskusje uzywany Creative vs nowy iRiver jeszcze chwile, bo chce zwrocic uwage na jedna rzecz: Ten iRiver za 175zl to jest refurbished, tak? W zwiazku z tym IMHO w zadnym wypadku nie mozna go nazwac nowym, bo jest to badz co badz sprzet poserwisowy. A z nowych playerow HDD to np. Sony NW-A3000 (20 GB) widzialem wczoraj w Empiku za 599zl. Fakt, ze to nie 175 czy nawet 300zl, ale IMHO jest to opcja, nad ktora warto sie zastanowic. Mialem NW-A1000 (wersja 6 GB tego powyzej) i bylem z niego bardzo zadowolony, wysokiej jakosci sprzet o bardzo dobrym brzmeniu. Na dobra sprawe te playery maja tylko jedna, za to powazna, wade: koniecznosc korzystania z dolaczonego softu do wgrywania muzyki. Refurb jest raczej uznawany jako sprzet nowy, ma 3 miesiące gwarancji, mało, bo mało, ale jest. No i wszystkie elementy, z którymi mamy bezpośredni kontakt, czyli obudowa, słuchawki itp. sa nowe. Dla mnie to też ma znaczenie, że nikt tego w łapach/uszach/kieszeniach nie trzymał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...